|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo
18.5.2012 21:15:20   
Anoniman
Ja nemam problem sa milupom, meni se nimalo ne rzavodni dok je Gile ne smaze. Mozda ja to onda bas gusto napravim user posted image Kako bilo, ona jede sve sa apetitom i samo zeva. Ne histerise ali negodovala je na pocetku dok nismo uhvatile ritam. A i sad prepoznaje kako je na kasicicu. Mislim da je pprvo negodovanje bas bilo zbog toga sto je dojenjem i flasicom imala konstantan dotok mlek a sa kasicicom je bili pauza.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 476
18.5.2012 21:27:05   
Ana RR
Mišu, ni meni se nikad nije razvodnila tako da ne kapiram o čemu ove ostale mame pričaju user posted image a ja nikad nisam pravila mnogo gusto jer Mare nije tako hteo da jede.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 477
18.5.2012 21:29:57   
Ana RR
IZVORNA PORUKA: MaliMis

Ja slicno kao Gae, samo ja stavim 4 pune kasike pa u to dodajem vodu dok ne budem zadovoljnja gustinom, a ja pravim malo gusce.

I ja prvo sipam pahuljice pa onda dodajem vodu.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 478
18.5.2012 21:42:11   
vonavoj
ni meni vise ne stigne da se razvodnji,brzo smaze sveuser posted image ...mozda mi se desilo prva 2 puta,dok nismo usle u stosuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 479
18.5.2012 21:46:32   
Anoniman
mozda je do vrste, moja je ona bio sto se pravi sa mlekom i uvek sam je pravila po meri sa kutije (na manju kolicinu mleka manje praska, na vecu veca, pa cak i na manju veca, samo da vidim da li ne merim kako treba. rezultat i dalje isti)

(odgovor članu vonavoj)
  Direktna veza do poruke: 480
20.5.2012 18:51:33   
mama2x
Cao,svima. Odavno nisam bila sa vama, ali moram da vas pitam . Naime , moja beba ima 4 mjeseca. Ima vec par dana da nece odjednom da yavrsi podoj, vec odbija dojenje, pa malo sisa, pa sve tako dok joj se ne prispava,e tada uhvati , najede se i yaspe. Nije bila takva, nesto se iymijenilo, a ne znam sta. Da je vodim kod ljekara iako je ovako dobro/spava i jede ali ima ovaj novi trenutak. Kao da joj nesto odvlaci paynju i tek se najede pred yaspivanje...Help:( kiss

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 481
20.5.2012 19:00:30   
Anoniman
I moja je to radila i htela je flasicu. To je trajalo oko 5 dana intenzivno, sisala je lepo samo nocu. Ja sam se cak izmuzavala pa joj davala na flasicu. Ne znam zbog cega, ali pretpostavljam zbog zuba, jer flasicu je uvek malko i glodala a sika joj je mekana.

(odgovor članu mama2x)
  Direktna veza do poruke: 482
20.5.2012 19:42:26   
Anoniman
mama2x, i moja povremeno to radi (ne sa dojenjem, nego sa flasicom), evo danas je nakon par dana prvi put normalno pojela onaj obrok u 2. traje joj to par dana i onda se vrati u normalu.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 483
21.5.2012 17:13:54   
Guardian
Molim vas za pomoć i savet PONOVO, izvinite što sam dosadna.. Ne možemo mi 5 obroka, pa to ti je.

Koliko bi obroka naša beba od 5 meseci trebalo da ima? Jede na 4 sata: 8h, 12h, 16h, 20h, to je 4 obroka samo, što znači da mora još jedan oko 23h bar ili kasnije. Kad bi trebalo da bude poslednji obrok, odnosno pred spavanje? Kako da ima 5-6 obroka kad nema šanse da je probudimo ujutru pre 8h? Plače i srce joj spava u to vreme, a mene duša boli da je budim, jer onda i ne pojede sve.

Da ne dužim, da se ne bismo gojili po preporuci pedijatra uvedemo pre 2 meseca obroke na 5 sati. Sada nam je rekla da krenemo na 3 i po sata s'' tim što smo krenuli i s'' pirinčanom kašom. Međutim,beba bljucka i imamo utisak da ne bude gladna,da joj je više odgovaralo na 5 sati, a opet se bojimo da ne oslabi,jer je Dr rekla da ne jede nakon 21.30h. Molim vas recite mi - koliko obroka bi trebalo da imamo, na koliko sati,kako bi trebalo naša satnica i jelovnik da izgledaju? Da ne zaboravim da kažem da pijemo 160 ml adaptiranog mleka po obroku, više ne može nikako.

Hvala do nebauser posted image

Btw, nama je pirinač-kukuruz ( Milupa ) mnogo retka, ređa od same pirinčane, pa dodamo i više od 4 kašike, valjda nije problem. Beba se jaaako nervira što to nije na flašicu, što nije stalan dotok kao mleko, pa plaaače, a tek nam je 4. dan od uvođenja kašice. Biće bolje, navići će se zar ne?

< Poruku je uredio Guardian -- 21.5.2012 17:20:40 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 484
21.5.2012 17:26:49   
minavb
Ne moraa da ima 5 obroka. Kako detetu odgovara, tako se organiyujte. Kad je moj sin sa 6 meseci imao 7 obroka, njegova mesec dana starija drugarica je imala 3. Prestala je da sisa sa 6 i jela tri kompletna obroka. Doručak u 9h, ručak u 13h i večeru u 20g. Između ništa nije htela, baš ništa, ali je jela velike porcije i uz svaki obrok po čaši kiselog mleka.

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Guardian)
Direktna veza do poruke: 485
21.5.2012 17:27:39   
Sashica82
Guardian,

Prvo, ja nisam razumela da li te brine da će dete da oslabi ili da se ugoji. Ali, u svakom slučaju nikako ne budi dete! Ja iskreno ne mogu da se setim šta smo mi radili sa 5 meseci (kao da sam se porodila pre 7 godina a ne 7 meseci user posted image ), ali jedne stvari se sećam: kad kreneš da uvodiš čvrsto, nećeš znati ni kad je počeo da jede, ni kad je završio, ni da li je dosta... Krenućete sa kašičicom, pa će da brljavi (normalno), pa ćeš morati da daješ mleko, da dopuniš obrok.

U redu je što klopa na 4 sata, i ako ti ne plače kada završi, znači da je beba sita. Nastavite tako, pahuljice neka za početak idu tokom dana, da vidiš reakciju. Sad ćete još malo i povrće, pa pahuljice pomeriš za večeru.

Ih, jesam ti pomogla user posted image Ali iz mog iskustva, kad kreneš da uvodiš čvrsto, krene haos, ovo ne voli, ovo voli, danas neće, sutra hoće... Ali naći ćete svoj ritam.

I naravno da će se navići na kašičicu... Nikako na flašicu!

(odgovor članu Guardian)
Direktna veza do poruke: 486
21.5.2012 17:38:44   
Anoniman
Ja nikad nisam gledala na sat kada je hrana u pitanju. Jela je kad je gladna a da li je to na 2, 3 ili 5 sati ne znam. U nekom trenutku smo imali 3 obroka u drugom 7, zavisi od faze i potrošnje...

(odgovor članu Sashica82)
  Direktna veza do poruke: 487
21.5.2012 17:39:43   
vonavoj
guardian,lepo su ti sve devojke rekle,nemoj se opterecivati sa brojem obroka,sve je individualno,dok god beba lepo spava,napreduje sve je u redu...i uzivaj sto ti tako lepo spavka,moja i dan danas ne spava kako treba,a ima 6 meseci...
sta mislis kako je kad su bebe dojene,pa ni ne znamo koliko je pojela?
npr.moja ne moze da izdrzi 4 sata bez obroka,takva je,i kad je bila manja...sad dosta pojede,ali za 2 sata opet moze,i pocne da kenka...kao i minavb,moja mala ima 7 obroka,takva..a njena drugarica vrsnjakinja 5,jednostavno nece viseuser posted image

a sad da vas pitam,kupila sam baby king pir-kuk.pahuljice sa ukusom sargarepe i jabuke,da li i to treba da uvodim kao novu namirnicu (zbog proizvodjaca),ili da nastavim normalno,jer vec uveliko jedemo pahuljice,ali do sada samo Milupineuser posted image
-jes glupo pitanje,ali da pitam?user posted image
a frutolino? jel i to mora prvo ujutru?ja bi joj i njega davala za veceru?

(odgovor članu Sashica82)
Direktna veza do poruke: 488
21.5.2012 18:01:51   
Guardian
Hvala vam drage moje, od srca vam hvala. Ja se bojim da se ne ugoji ako krene na 3 sata, jer je rođena sa 2kg i 90 gr ( prevremeno ), a sada imamo 6,5 kg. S' druge strane se plašim da ne oslabi ako jedemo na 4 sata...uh, komplikovana sam, prva beba, gooodinama čekana, ja paničar i eto.

Kažite mi još samo ovo- koliko bi mlečnih obroka trebalo da ima u toku dana i da li je kasno da poslednji obrok bude oko 23h?

Još jednom hvala, ljubimo vas moja devojčica i ja.user posted image

Gledam predlog jelovnika koji je jedna članica postavila ( iz nekog časopisa ), ajoj ispade da bi trebalo da imamo 7 obroka...

Vonavoj, ja mislim da ne bi trebalo da joj uvodiš kao novu vrstu namirnica zbog drugog proizvođača ako je te iste već jela. Opet da čujem iskusnije savete, ja nisam dobra za njihovo deljenjeuser posted image

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 489
21.5.2012 18:02:24   
Anoniman
Nema veze koji je proizvođač, ako ste uveli pirinač, kukuruz, šargarepu i jabuku, onda nemaš ta da brigaš...

Ja ništa voćno ne dajem popodne pa ni te pahuljice (obaška što ih ne voli) al da li preterujem ili ne, ne znam...

(odgovor članu vonavoj)
  Direktna veza do poruke: 490
21.5.2012 18:20:13   
Anoniman
Guardian, moja ćerka je bila nešto veća ali i dalje male telesne mase na rođenju, 2750, iz porodilišta izašla sa 2500, takođe ranije rođena, granične zrelosti. Prva 3 meseca smo imali i žuticu. Nikad je nisam budila da jede. Sa 5 meseci je pila mleko pred spavanje (oko 20 h) i u toku noći imala jedan obrok oko 2. Sa 6 meseci smo uveli treći nemlečni obrok - večeru i tad je izbacila noćni obrok. Jede oko 6, pola 7 pahuljice, onda kupanje i spremanje, popije mleko i na spavanje, sledeće mleko u zoru za dobro jutro... To je sve od mleka što pije od tad do sad, s tim da i to jutarnje nekad preskoči... I od starta je pila manej mleka nego što je za njen uzrast predviđeno, ali pošto je lepo napredovala, na to se nikad nisam obazirala...

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 491
21.5.2012 18:21:13   
vonavoj
gae,nijedne od tih pahuljica koje su kao imaju voce ne dajes uvece?user posted image ..u bre,a ja mislila da to bude za veceru,jer jedemo pahuljice za veceru,oko 18huser posted image
frutolino ne voli? khm,kad njega da joj dajem,za dorucak? ali mi nemamo dorucak,sisa kad se probudi,posle uzina neka vockauser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 492
21.5.2012 18:23:54   
Anoniman
Ma ja sam po tem pitanju nacista, tako da mož biti da preterivam... Bolje pitaj još nekog. :D

(odgovor članu vonavoj)
  Direktna veza do poruke: 493
21.5.2012 18:33:06   
Sashica82

IZVORNA PORUKA: vonavoj

gae,nijedne od tih pahuljica koje su kao imaju voce ne dajes uvece?user posted image ..u bre,a ja mislila da to bude za veceru,jer jedemo pahuljice za veceru,oko 18huser posted image
frutolino ne voli? khm,kad njega da joj dajem,za dorucak? ali mi nemamo dorucak,sisa kad se probudi,posle uzina neka vockauser posted image

Von, ja sam jedno vreme za večeru davala milupine mlečne sa voćem. Probala sam ih, i veruj mi, nema tu mnogo razlike u odnosu na rice corn. Ako me ukus ne vara, tu je voće u samo tragovima, da maaalo promeni ukus. U stvari razlika je u tome što ove sadrže gluten, pa ako ste već uveli, probaj ove.

Inače, i ja preferiram da voćke idu prepodne, kao doručak. A i za večeru, ja dajem pahuljice koje sadrže AD mleko.

Ne znam da li se frutolino pravi s mlekom. Da budem iskrena, ja nekako izbegavam pahuljice koje se prave sa AD, iz finansijskih razloga. Mislim, nema potrebe, kad ima tako lepih koje već sadrže AD. barem dok nam ne dosade....

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 494
21.5.2012 18:33:56   
Anoniman
Von, ja vpce ili nesto sa vocem dajem najkasnije sa onim obrokom u 17 (danas je malo okasnio user posted image ), kasnije ne planiram da dajem.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 495
21.5.2012 18:54:05   
vonavoj
sashice,i frutolino ide sa vodom,i ja kupujem sve koje se prave sa vodom,jer nemam ad mlekouser posted image ...a i to voce i jeste u tragovima,nisu to vocke,to je vise u prahu...a ko ce ga znati...kako one kasice za laku noc sa vockama?! to mi je jos gore?user posted image
khm,e sad sam sludjena,i ja volim ujutru voce da jede,jer ni ja ne volim kasno da pojedem vocku,ne prija mi...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 496
21.5.2012 21:27:00   
Anoniman
guardian, meni se ta vasa dr cini malo neuravnotezena (ali to je samo moje misljenje). ti slusaj svoju bebu pa kako njoj odgovara. nama je ranije poslednji obrok bio u ponoc, pa onda oko 5 ujutro prvi. sad nam je poslednji u 10 uvece, a prvi oko 5-6 ujutro, nekad cak i 7, zavisi kad se probudi. i nemoj da se plasis tezine bebe, ona ce to sama da sredi i to samo od sebe nista sad ne znaci (bitno je da ne gubi na tezini). negde imamo cak i temu o tome da li gojazna beba znaci i gojazna odrasla osoba i ja mogu, iz iskustva svojih bliznjih, da kazem da to nema veze sa zivotom (mm je bio jaaaaako debeo kao beba, ali vrlo brzo je izrastao i nikad u zivotu nije bio debeo, a ja sam bila jako mrsava beba, al zato sam kasnije stalno u nekim oscilacijama tezine).
i jos nesto, kad je M pocela da pokazuje da joj treba veci razmak izmedju obroka, malo sam eksperimentisala (i zapisivala) i ispalo je da koliko god obroka da pojede, krajnji zbir u ml je otprilike isti.

(odgovor članu Guardian)
  Direktna veza do poruke: 497
21.5.2012 22:26:16   
Ana RR
IZVORNA PORUKA: Guardian

Da ne dužim, da se ne bismo gojili po preporuci pedijatra uvedemo pre 2 meseca obroke na 5 sati. Sada nam je rekla da krenemo na 3 i po sata s'' tim što smo krenuli i s'' pirinčanom kašom. Međutim,beba bljucka i imamo utisak da ne bude gladna,da joj je više odgovaralo na 5 sati, a opet se bojimo da ne oslabi,jer je Dr rekla da ne jede nakon 21.30h. Molim vas recite mi - koliko obroka bi trebalo da imamo, na koliko sati,kako bi trebalo naša satnica i jelovnik da izgledaju? Da ne zaboravim da kažem da pijemo 160 ml adaptiranog mleka po obroku, više ne može nikako.

Ja veću glupost nisam čula (mislim na ovo boldovano). Pa ajde neka mi ta dr objasni kako da ja objasnim bebi da ne sme da jede posle pola 10 uveče??? Je l' ona poludela?
Guardian, ne opterećuj se već gledaj kako tvom detetu odgovara. Ni ti nisi uvek gladna niti jedeš uvek u isto vreme, pa tako ni ona. Ako njoj odgovara da jede na 4 ili 5 sati, tako je i hrani. Ako budeš silila stvorićeš joj averziju. I nemoj je buditi da jede, kad se probudi onda će jesti. Ja Marka i ne budim za jutarnje mleko, ako se sam ne probudi. Počne da se vrpolji i prevrće po krevetu i to je znak da je gladan i da će se probuditi, ja mu spremim mleko i nahranim ga u snu.

(odgovor članu Guardian)
Direktna veza do poruke: 498
22.5.2012 12:28:15   
Azra_
Evo da se i ja uključim u diskusiju. Mi po pitanju hrane imamo isti ritam i danju i noću, tj.na 4 sata. Kao da ima časovnik u dupetu, tačan je u minut. Jede u 23h i već u 3 je budan, pa posle u 7h. Dr je rekla da možemo da izbacimo taj noćni obrok, ali je nemoguće. U toku 24h ima 6 obroka, i dalje sisa uz dohranu, s tim što ga dojim svaki drugi obrok. Ja bih volela da on može duže da spava, ali ne ide.

E sad pitanjce u vezi kašica. Kad beba lepo prihvati namirnicu-povrće i krene da jede pun obrok daa li je ona jedna kašica od 125g dovoljna za naš uzrast ili nije? Juče je prvi put probao šargarepu i tako je lepo jeo da nisam htela da ispoštujem pravilo da mu dam par kašičica za početak nego je lepo smazao celu kašicu, ali mi deluje da bi hteo još kašice...

I pitanje u vezi Humane. Kada se prelazi na Humanu2? Da li kad beba napuni 6 meseci, ili kada udje u 6.mesec, dakle sa punih 5?

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 499
22.5.2012 12:36:27   
Guardian
Hvala vam drage moje, tako sam uplašena i uznemirena, puna mi je glava svega ako mi verujete. Kad smo rekli na poslednjem sistematskom da dajemo oko 23h poslednji obrok, nekad i oko ponoći, ona se zabezeknula i kaže- šta će vam to tako kasno, do 21.30h i kraj ! Još pitam i neke drugarice one kažu kasno ti je to...jao šta da mislim?!?! Slušam svoju bebu i gotovo, valjda će sve biti u redu. Kljukam je ovako na 3 sata i ne pojede tih 160 ml jadna, a dok smo joj davali na 4 i po, 5 sati, sve je bilo u redu.

Kažu iz "Halo bebe" da bi bebane od 5 i 6 meseci trebalo da popiju od 450-600 ml mleka dnevno plus pirinčanu kašu i šta već ko daje i ručka.

Da li se broj obroka računa u roku od 24 sata ili od ujutru na pr. od 8h do uveče do poslednjeg obroka? Nemojte mi zameriti molim vas, razumite me user posted image

(odgovor članu Azra_)
Direktna veza do poruke: 500
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Nedostatak istog može negativno uticati na fizičko i mentalno zdravlje roditelja, smanjujući njihovu sposobnost da se no...
Hidratacija najmlađih u letnjim danima
Tokom letnjeg perioda i visokih temperatura koje su sve češće, najvažnije je redovno se hidrirati. Ovo se najviše odnosi...

image
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here