|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo
30.5.2012 14:52:15   
minavb
Imamo temu beba odbija mleko. U svakom slučaju, ako beba lepo jede čvrstu hranu, nije tragedija ako smanji količinu mleka koje pije. Neka uvede meso, kaše od žita su mlečne, kasnije će uvesti mlečne prerađevine i nema frke.

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu razlicak)
Direktna veza do poruke: 551
30.5.2012 15:35:49   
Lilla
Slazem se sa minom. Taj "problem" sam imala i ja. Moj malac je skroz slabo htio mlijeko od kada je probao cvrstu hranu, zato sam ja njemu sad uvela 3 cvrsta obroka (dorucak, rucak i vecera + jedna vocna uzina izmedju rucka i vecere) a mlijeko pije tu i tamo, obicno ujutru oko 4, u zadnje vrijeme trazi i izmedju dorucka i rucka, i navece oko 23. Kolicina varira, nekad popije 160 a nekad samo 50. Nek ne brine previse, bitno je da joj prihvata cvrstu hranu.

"Divno je biti nekome nesto, divno je biti tebi sve...Sve dok te drzim cvrsto za ruku, nikog na svijetu ja se ne bojim!"

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 552
30.5.2012 15:57:57   
Azra_
mame, dajte recept za spremanje karfiola, brokolija i spanaća---

(odgovor članu Lilla)
Direktna veza do poruke: 553
30.5.2012 16:27:14   
marica983
Koliko gotove kašice, jednom otvorene, mogu da se koriste ? Hipp konkretno

(odgovor članu Azra_)
Direktna veza do poruke: 554
30.5.2012 16:55:05   
cockic
ja mislim da i pise na teglici nekih 24h koliko se ja secam.

(odgovor članu marica983)
Direktna veza do poruke: 555
31.5.2012 11:38:28   
Ana RR
IZVORNA PORUKA: Azra_

mame, dajte recept za spremanje karfiola, brokolija i spanaća---

Karfiol i brokoli kuvam sa mesom i još nekim povrćem, kao supicu, a možeš i pire od karfiola sa pavlakom i tako nešto. Spanać sa krompirom i mesom i uz to pije jogurt.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Azra_)
Direktna veza do poruke: 556
31.5.2012 12:00:59   
jance
spanac sa pavlakom i palentom, blitvu takodje
karfiol sa svim, ukljucujuci i kukuruz secerac, brokoli takodje sa manje-vie svim: sargarepom, krompirom, pirincem, mesom, tikvicom, ama bas sa svim...

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 557
31.5.2012 12:05:42   
Azra_
Šteta što još ne sme pavlaku, ona najbolje ubije gorčinu karfiola. Ne znam da li da forsiram, ili sačekam kad bude smeo pavlaku, pošto sad baš ne ide karfiol, mršti se, pljuje, a kad vidi da ja ne odustajem, onda plače.

(odgovor članu jance)
Direktna veza do poruke: 558
31.5.2012 12:10:06   
peca

IZVORNA PORUKA: Azra_

Šteta što još ne sme pavlaku, ona najbolje ubije gorčinu karfiola. Ne znam da li da forsiram, ili sačekam kad bude smeo pavlaku, pošto sad baš ne ide karfiol, mršti se, pljuje, a kad vidi da ja ne odustajem, onda plače.

Izvinite sto se mesam, nije ni vreme ni mesto, ali odkad je karfiol gorak ??? user posted image

....neko radi sve po Bozjoj volji a ipak je sirotinja, neko zna celu bibliju napamet a i dalje je zivotinja...

(odgovor članu Azra_)
Direktna veza do poruke: 559
31.5.2012 12:14:01   
Modessty
Azra pomešaj akrfiol sa krompirom ilinečim drugim što voli. Možda tvoje dete jednostavno ne voli jake mirise i ukuse. A karfiol definitivno ima jak miris.

(odgovor članu peca)
Direktna veza do poruke: 560
31.5.2012 12:18:48   
jance
ako vidis da ne ide onda ne ide, obustavis na nekoliko nedelja pa pokusas ponovo kasnije. kod njih se osecaj za ukus tek formira. ja sam tako Ogiju i za sargarepu i za spanac. neces? ok, nemoras... nastavila dalje da uvodim redom, pa pokusala ponovo za 3 nedelje i gle cuda, sad moze user posted image

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 561
31.5.2012 12:21:47   
Azra_
Modesty, pokušaću danas. Prošli put sam ga pravila sa tikvicom i integralnim pirinčem, meni je bilo ok ukusa, ali eto...on nije hteo. Generalno, više voli kupovne kašice, ali i dalje ne odustajem kad mogu da mu pripremim sama.

Kad smem da počnem da mu dajem boraniju?

< Poruku je uredio Azra_ -- 31.5.2012 12:25:31 >

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 562
31.5.2012 12:25:18   
Modessty
Iskreno rečeno moje dete je samo sisalo do 6. meseca. Tako da smo mnogo kasnije nego vi uvodili povrće i voće. Ali znam da je uvek prihvatao nove ukuse ako prvo pomešam sa onim što voli.
Pirinač neće ni sad da jede. Uopšte neznam zašto.user posted image Čim ga oseti pljuje ga. Možda je pirinač bio problem a ne karfiol?

(odgovor članu Azra_)
Direktna veza do poruke: 563
31.5.2012 12:26:50   
Azra_
Moguće... Pokušaću danas sa brokolijem, on je sličan karfiolu, ali bez pirinča.

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 564
31.5.2012 12:28:31   
Modessty
samo nemoj mnogo da stavljaš. Malo koliko da se oseti ukus. I on je jak.

(odgovor članu Azra_)
Direktna veza do poruke: 565
31.5.2012 12:33:58   
jance
boraniju kad i pasulj, tamo negde posle 9. meseca ili cak kasnije, posto nadima.

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 566
31.5.2012 12:35:44   
Azra_
Janče, dobro je da si mi rekla... ja htela ovih dana da mu dam.user posted image

(odgovor članu jance)
Direktna veza do poruke: 567
31.5.2012 12:36:34   
tijatija
Dosta sam citala da deci daju integralni hleb ili pirinac, a ja sam mislila da se to deci nedaje, ja jos nisam ni starijima davala user posted image
Zato integralni pirinac a ne obican moze neko da mi kaze, sad sam pretrazivala po googlu, ima ko kaze da nije bas zdravo za decu, a drugi kazu da se daje deci sa alergijama user posted image

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 568
31.5.2012 12:39:09   
jance
ja sam davala i jedan i drugi, u kuvaru za bebe sto ja imam na DVDu se forsira samo integrali npr...

Azra evo ti mozda mala pomoc oko recepata
KLIK

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu tijatija)
Direktna veza do poruke: 569
31.5.2012 14:00:05   
Azra_
Hvala Janče, proučiću.

(odgovor članu jance)
Direktna veza do poruke: 570
31.5.2012 16:03:05   
Anoniman
Moja je juce jela boraniju. Sestra joj ima 9 meseci pa je jela sto i ona, nismo imale kad da im kuvamo posebno. Nisam primetila kod nje nikakvu reakciju.

(odgovor članu Azra_)
  Direktna veza do poruke: 571
31.5.2012 17:10:43   
zeci
nadam se da sam na pravom mestu, ako nisam vi me prebacite ;)
moja malecka za par dana puni 4 meseca, smanjuje kolicinu mleka...pa i slabije napreduje...danas krecemo sa zitaricama od pirinca, nisam sigurna kako da ih spremim pa molim za pomoc... uzeli smo milupa nemlecne pa pravim sa nasom ad formulom, u uputstvu pise 200 ml mleka i 6,7 kasima zitarica, e sad meni je to jako puno kolicinski i mnogo mi izgleda gusto, pojela je jako malo...pa bi ja sad da spremam manje a nisam sigurna koju razmeru pa da ipak bude pravilno, da li uopste postoji neki orjentir koliko dete u kom uzrastu treba da pojede...ako neko zna...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 572
31.5.2012 20:23:27   
Anoniman
Nadam se da nije kasno za odgovor.

Ako su sa mlekom onda ih pravis sa vodom, ako su bez mleka onda pravis sa mlekom. Mislim da ti je to previse za prvi put, velike su sanse da ces baciti. Napravi dve supene kasike a vodu/mleko dodaj polako dok ne dobijes zeljenu gustinu. Kao kod svih pahuljica, nakon par trenutaka pocece da se dodatno zgusnjava, sacekaj minut pa vidi da li ti je to ok. Nekima se milupine nakon desetak minuta pocnu razvodnjavati, moja ih do tada vec smaze tako da ja nemam takvog iskustva.

(odgovor članu zeci)
  Direktna veza do poruke: 573
31.5.2012 20:30:14   
cockic
ja sam sad u tim merama sa zitaricama user posted image samo sto ja uzimam milupu sa
mlekom
pa se pravi sa vodom.

a za te tvoje podeli meru ili na 2 ili 4

znaci na 100ml mleka 3-4 kasike tih zitarica ili na 50ml 2-3 kasike.tako ja radim
mada ove sto se prave sa vodom su dosta redje nego te jer sam i te probala sa
sinom ali ih nije hteo.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 574
31.5.2012 21:16:26   
zeci
probala sam tu kombinaciju na pola, 120 ml mleka 4 kasike pahuljica, jako guusto a nije pojela ni trecinu, sutra cu 60 i dve kasike ili manje dok ne vidim koja ce gustina biti.
ona bi sa 4 meseca trebala da bije oko 180 ml mleka po obroku ali ne popije ni sto, jedva... koliko bi trebalo da pojede zitarica da bi joj bio obrok da je mirna tri sata, posto kad popije 100 ml mleka jede na tri sata

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 575
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Kako obezbediti pravilnu ishranu deteta do...
U ovom periodu i kod roditelja se javljaju brojne nedoumice u vezi pravilne ishrane deteta – Kako obezbediti zdrave obro...
NAJLEPŠA IMENA ZA DEVOJČICE koja ste vi iz...
Napravili smo listu najlepših imena za devojčice prema vašem izboru.

image
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci. Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao. Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece. Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše! Hvala sto ste tu za nas!  Više >>
image

Anketa

ime za dečaka
pips

Kristijan (39%)

Dorijan (29%)

Adam (33%)

Ukupan broj glasova: 126

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here