Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Pamučne pelene - vapaj beba i prirode 4.6.2012 15:00:06
|
|
|
|
Linonina
|
Samo da kazem da sam nasla i kupila tetra i to bas ariljske i da mi se uopste ne svidjaju. Dosta grube, tkanje kao gaza skoro... mislim da ove ne upijaju nista. Kad je rasirim, ma providna malo manje od gaze, pa nije to pelena znam sta je pelena bar... Cini mi se da ako sa ovom pelenom ocistim bebu kad bljucne, ima da je ismirglam! A bas sam mislila ako ariljske ne valjaju ne valjaju ni jedne.. Sta bi sa onim nekadasnjim pelenama sto traju godinama, gusti meki pamuk ?!
|
|
|
|
RE: Pamučne pelene - vapaj beba i prirode 4.6.2012 15:02:39
|
|
|
|
MicinaMama
|
Linoninakada ih odkuhas jedno dva puta bice dore i upijace dobro.
|
|
|
|
RE: Pamučne pelene - vapaj beba i prirode 4.6.2012 15:12:28
|
|
|
|
Linonina
|
Mislis a? Pa i ja sam se tome jedino nadala...
|
|
|
|
RE: Pamučne pelene - vapaj beba i prirode 5.6.2012 22:05:10
|
|
|
|
Doogie
|
Bili smo danas na redovnoj kontroli u dz i doktorka nam se odusevila sto smo presli na platnene pelene! Bas nas je nahvalila, kaze da su danas osipi i urinarne infekcije ucestali zbog pampersa, da je ovo mnogo zdravije za bebe. Bas smo bili ponosni :-)
|
|
|
|
RE: Pamučne pelene - vapaj beba i prirode 6.6.2012 14:02:57
|
|
|
|
Bebilina
|
Samo da potvrdim preporuku za Ecover proizvode do kojih je maya stavila linkove Koristim ih vec par godina skoro iskljucivo za citavo domacinstvo i apsolutno sam prezadovoljna. Ja ne podnosim hemiju, reagujem ekcemom na praskove i sredstva za ciscenje a sa Ecoverom ne moram o time da mislim. Osim njihovih koristim i Method proizvode i i za njih imam samo reci hvale. Kod pranja pelena- na 60, uz dodatno ispiranje. Neko je rekao da bambusice ne smeju u masinu za susenje vesa. Nase smeju i stavljala sam ih bez problema i posledica. Vise sam volela da ih prirodno susim zbog zivotne sredine itd, ali po potrebi sam ih dosusivala u masini i to ih je cinilo meksim i pufnastijim Joe je pisala na temu ustede sa platnenim- daleko su isplatljivije od jednokratnih, cak i najskuplji modeli, tu sumnje nema. Mi smo ih iskljucivo koristili i vise mi se isplatilo da imam vise njih, perem ih na 3 dana i ne brinem oko duzine susenja, nego da kombinujem sa ekoloskim jednokratnim. Znaci veci broj komada, manje stres i opustenije odrzavanje. Nasa masina je tada bila od 5kg i stalo bi u nju komotno 20kom velikih + 3-4 nepropustnih. Sada imam od 7kg i planiram je puniti i vise.
< Poruku je uredio Bebilina -- 6.6.2012 14:04:11 >
|
|
RE: Pamučne pelene - vapaj beba i prirode 6.6.2012 15:25:12
|
|
|
|
Anhelito
|
Hm mogla bih da probam taj Ecover jer je meni poceo da izlazi kontaktni dermatitis svaki put posle pipanja praskova bilo koje vrste.
|
|
|
|
RE: Pamučne pelene - vapaj beba i prirode 6.6.2012 15:34:28
|
|
|
|
Doogie
|
malo OFF: ja sam se tako nalozila sada na tu eko pricu, videla sam ekover prvi put pre par dana u lily-ju i nisam ga kupila samo zato sto nisam iz cuga ukapirala sta je za sudove a sta za ves, hahahah, lenja sam da zagledam pakovanje :))) i meni se od deterdzenta za sudove javlja po rukama neki detmatitis, pa cu preci sigurno na njega, da probam. a za ves cim potrosimo ovaj sto imamo. mi smo do sada koristili persil sensitive prasak, a nedavno smo uzeli isto taj samo tecni. za sada mi se cini da je ok. a na temu susenja, vec sam vam rekla da mi se u stanu suse po tri dana. e, bili smo za vikend kod svekijevaca, napolju su se osusile za pola dana! evo, sad sam ih i kod kuce stavila napolje, na terasu, pa cemo videti. ali nisu na striku, nego na onoj metalno/plasticnoj zici za susenje...
|
|
|
|
RE: Pamučne pelene - vapaj beba i prirode 6.6.2012 15:37:38
|
|
|
|
Anoniman
|
Jesi zapamtila cene tih eco proizvoda ?
|
|
|
|
RE: Pamučne pelene - vapaj beba i prirode 6.6.2012 17:08:37
|
|
|
|
Verus
|
Ovaj sto ja i ovde koristim sto je all purpose cleaner od limuna (koristim za podove, pranje kupatila, kuhinje itd) je preko interneta 440 dinara. Mislim da je ovaj za sudje oko 500 dinara. Ali zaista dugo traje-mada, ja koristim i masinu za sudje i rucno pranje.... E sad, prasak za ves je u maloj pakli, od 750ml ako se ne varam i ja sam ga koristila samo za "lepse" stvari pa mi je trajao, ali mislim da inace ne bi trajao dugo. IZVORNA PORUKA: ribizla Jesi zapamtila cene tih eco proizvoda ?
|
|
|
|
RE: Pamučne pelene - vapaj beba i prirode 6.6.2012 19:16:53
|
|
|
|
Anoniman
|
bas cu pogledati , nisam ih ni primetila ..
|
|
|
|
RE: Pamučne pelene - vapaj beba i prirode 6.6.2012 22:08:42
|
|
|
|
Bebilina
|
Ja njihov deterdzent za ves koristim tecni, a omeksivac sa zutim poklopcem- Under the Sun jer mi se roze ne dopada. Fenomenalno mi je i njihovo sredstvo za uklanjanje kamenca, tecnost za sudje, tablete za masinu za sudje, al da ne kucam ovde, ljutice se modovi
< Poruku je uredio Bebilina -- 6.6.2012 22:11:32 >
|
|
RE: Pamučne pelene - vapaj beba i prirode 5.7.2012 21:45:53
|
|
|
|
Anoniman
|
Slike nisu moje ( hvala mali vrabac , ali su moje pelene Slikacu ih sve kad stignu do mene
< Poruku je uredio ribizla -- 5.7.2012 21:46:34 >
|
|
|
|
RE: Pamučne pelene - vapaj beba i prirode 5.7.2012 21:49:06
|
|
|
|
Anoniman
|
Jao što će Marta biti lepo obučena!!!! Divno izgledaju!!! Na svakoj slici imam po jednog favorita, lubanje i pruge si moja slaba tačka!!!
|
|
|
|
RE: Pamučne pelene - vapaj beba i prirode 5.7.2012 21:50:47
|
|
|
|
Anoniman
|
I meni , ali mi nije dao md da sve budu iste Jedva ih cekam
|
|
|
|
RE: Pamučne pelene - vapaj beba i prirode 5.7.2012 22:47:22
|
|
|
|
Maya21
|
iscitala sam celu temu, i bas me zainteresovala, ako ikad budem radjala 3. bice u ovim pelenama
|
|
|
|
RE: Pamučne pelene - vapaj beba i prirode 5.7.2012 22:48:47
|
|
|
|
Anoniman
|
Moj slucaj
|
|
|
|
RE: Pamučne pelene - vapaj beba i prirode 5.7.2012 23:40:49
|
|
|
|
maya78
|
jaooooooo Ribizla tvoje su prelepe neke od tih nisu bile kad sam ja narucivala obavezno javi kad stignu utiske :)
|
|
|
|
RE: Pamučne pelene - vapaj beba i prirode 6.7.2012 5:08:54
|
|
|
|
Verus
|
ribizla super su! Jesil skontala koji prasak tu da kupis za njih? Kad isprobas javi mi ako se setis, da znam sta da trazim kad dodjem u NS. Mi koristimo redovno econobum (sa slika koje sam stavljala) i super sam zadovoljna. Lepo se peru, super upijaju, a ako ostane flekica na pranju stavim na sunce i sve lepo izbeli. Cak i fleke od hrane na odeci! Hhahaha, kad dodjem u NS ima leti bre sve da susim na suncu. Ko stare babe, da se vratim u kameno doba i da uzivam I btw, nije tema, ali izbele i fleke na beloj odeci od znoja! Sunce je zakon
|
|
|
|
RE: Pamučne pelene - vapaj beba i prirode 6.7.2012 7:46:40
|
|
|
|
nenja22
|
prve dve fotkice ribozlo, imamo iste...nemoj molim te da se srećemo u gradu, pa da nam se deca nerviraju što su isto obučena verus, ja koristim običan prašak (ariel) za njih, samo jako malu količinu (pola od pola merice otprilke, doduše ne na punu mašinu veša) i super se operu, a meke su baš finu, plus jednom u nekoliko pranja dodam malo sirćeta i to je to...i potvrđujem da je sušenje na suncu zakon što se tiče nestajanja fleka, i u bgu bih ih sigurno tako, a ovde mi def nije problem jer je sušenje na štriku napolju najnormalnija stvar...
|
|
RE: Pamučne pelene - vapaj beba i prirode 6.7.2012 8:50:07
|
|
|
|
marince1
|
Koliko kostaju?
|
|
RE: Pamučne pelene - vapaj beba i prirode 6.7.2012 9:33:57
|
|
|
|
Alexxa
|
Evo, odakle smo mi naručili PLATNENE PELENE, cena im zavisi od broja komada koje uzmeš.
|
|
|
|
RE: Pamučne pelene - vapaj beba i prirode 6.7.2012 10:09:01
|
|
|
|
Anoniman
|
Hvala Maya , sledece nedelje su kod mene pa cu pisati utiske Verus , ecover sam uzela za pranje nenja , vodicu racuna marince imas pp
< Poruku je uredio ribizla -- 6.7.2012 10:10:41 >
|
|
|
|
RE: Pamučne pelene - vapaj beba i prirode 6.7.2012 11:30:57
|
|
|
|
Bebilina
|
Jao sto se meni ove prugaste i sa leptiricima svidjaju Prelepe su!!! Ja sam sad uzela novo sredstvo za pranje. Ovo je u pitanju Aloe MPD Isprobala sam ga na nasoj odeci i treba samo 15ml da opere super 7kg. Omeksivac ne treba posle njega jer aloja omeksava. Sa drugim mi se desi da ako ostavim ves u masini par sati po pranju pocne da mirise... Sa ovim nema toga. E za pelene ga nisam isprobala, al planiram ovih dana. Opracu pola njime, pola Method-om radi poredjenja... A susenje pelena- (sto rekose cure) uvek na suncu, ako bas moram sam unutra i u susilici. Sunce jeste zakon- em sto mi ves nekako sveze mirise jer je bio napolju, em sto ultraljubicasti zraci dezinfikuju i izbeljuju
|
|
RE: Pamučne pelene - vapaj beba i prirode 6.7.2012 15:03:43
|
|
|
|
Linonina
|
Један детерџент за све? Под, купатило, веш па чак и судови истим средством да се перу... Ја нешто немам поверења у ово. Тањир и шољу да перем истим средством-не могу а да не мислим да или је прејако за нешто из чега једем или недовољно јако за нешто што треба добро да се опере или довољно добро дезинфикује иза неког ко ми оде у ве-це...
< Poruku je uredio Linonina -- 6.7.2012 15:05:05 >
|
|
|
|
RE: Pamučne pelene - vapaj beba i prirode 6.7.2012 15:12:59
|
|
|
|
NadaR
|
Linolina ,cini mi se da sam te vec upozorila za cirilicu .
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Kako obezbediti pravilnu ishranu deteta do...U ovom periodu i kod roditelja se javljaju brojne nedoumice u vezi pravilne ishrane deteta – Kako obezbediti zdrave obro...
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci.
Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao.
Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece.
Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše!
Hvala sto ste tu za nas!
Više >>
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?