|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
26.5.2012 17:57:46   
Anoniman
danas nam je bio drugi dan boranije. u toku jela je dobila par crvenih pecata oko usta. i opet joj se pojavio ekcem ispod oka, a taman je od jutros bio miran. ukidamo boraniju do daljnjeg!
samo me kopka da li to znaci da je alergicna na kikiriki, na testu nije pokazalo r-ju. da li onda sme da jede grasak?
user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 201
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
26.5.2012 20:44:32   
Christabel
Ma nikad da sredim profil, retko sam za kompom, uglavnom preko mobilnog, ali me vec sramota ovako. Ima 8.5 meseci. Meni se sad sve vise mota po glavi da je intolerancija, ali videcemo. Krenuli smo danas grasak. ja htela spanac od sutra ali posto sam videla kad smo otisli kod muzevljevih na rucak da mi svekrva spremila za bebu za sutra povrcke a ima i graska, ja joj izvadila i dala u ruku koje zrno i pojela je.

Inace, za dosta slucajeva sam cula reakcije na milupine mlecne zitarice. I mi smo ih jeli od 4.meseca. Sad jede nemlecne milupa povremeno sa vocem

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 202
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
26.5.2012 21:11:42   
Anoniman
Mi smo juče vadili krv i mislim da su rezultari sasvim O.K. Hemoglobin je 121g/l, a EOS su 5,5%(ref.vrednosti su 0-7). Lice i telo čisti, osim što ima malo osipa u peleni, ali mislim da nije alergijsog tipa, već mu je vruće od njih. Iza kolena ima crvenilo i suva mu je koža. To je sve zanemarljivo u odnosu na ono ranije. Metnula sam slikicu u temu Slike mama sa svojim bebama,p ga vidite kako je lepuser posted image
Macaki, ako se osula od boranije, vrlo je verovatno da će i od graška, a opet ne mora. Jedino da proba i to, pa ćeš znati.
Yula, ja se iznenadila kad sam pročitala da ne puštaš L u kuhinju, moja deca ne izbijaju iz kuhinje, naročito ovaj najmađi. On mi redovno pretura po radnim delovima, izvlači plastične posude i igra se sa njima. To mu je omiljenouser posted image Nemoj da se uzbuđuješ zbog poneke flekice na koži, a vidiš da je i brzo prošlo. Desi se i nama da se zacrveni koža iz ko zna kog razloga, a naročito njima koji su osetljiviji od nas.

(odgovor članu Christabel)
  Direktna veza do poruke: 203
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
26.5.2012 21:24:26   
ishler
Yula
ni moja beka nece da jede sama cak ni da proba,moze kasiku da uzme da zvace i to je to.Sama jede plazmu i keks ali komadice nisam davala.Vidim da mnogi daju pa rekoh da te pitam,mada i ja mislim da je rano.Moja beka ima naviku kada jede da sedi i ne pomera seuser posted image Mozda treba da budemo uporne.user posted image Kako dajes kakao tj. sa cime,znam da on ide obicno sa mlekom?
Ciji jr abc sir,vidim da ga stalno pominjete?
Macaki
znam tvoj slucaj od pocetka smo u ovome zajedno zato sam i pitala sa cime dajes jer znam da lino proizvodi idu sa mlekom.
Moracu probati da joj dam sa vodom,super idejauser posted image
Sto se tice ekcema izbegavaj neko vreme mahunarkeuser posted image
Tash
bas steta,svasta se desava,probaj da se ne nervirasuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 204
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
26.5.2012 22:06:24   
Anoniman
Macaki, zašto bežiš od kelerabe? Ni ja je nisam jela dok nisam počela Marku da pravim čorbice od kelerabe, šargarepe i mesa... mmmmm... sve se uvek nadam da neće hteti sve da pojede pa da će i meni ostati koji zalogaj. user posted image
Ako se osipa od boranije, izbegavaj je, kao i grašak i pasulj. Ostavi po strani jedno mesec dana.
Žene, zašto ne uvodite mirođiju? Svadeca jedu ulje, ako dobro znam, svi sem malog Zilleta jedu brašno, pravite sos od mirođije. To je definitivno nov ukus.
Ja sam danas pravila boraniju za sve nas. Preskočila sam beli luk (o tome dole), i pre nego što sam sunula sirće, odvadila sam Marku za njega, a nama onda dodala sirće.
Pitala sam mamu da li ako jede crni luk onda može i beli, ili moram posebno da uvodim. Kaže, beli luk je posebna priča. Mnogo zdrav, ali sadrži antibiotike, i svašta nešto, i valjalo bi ga posebno uvoditi. To planiram uskoro, kao i sirće.
Ja Marku i dalje ne dajem da jede sam. user posted image On viče "Maka će, saaaaaaaaam!", a ja vičem, "Ne ne!" user posted image Prerano nagne kašiku i sve mu se prospe u krilo.

Nam jeste radjen prik na mleko u Tirsovoj i samo na to, znam da nije izasao nikakav plikcic (na histamin jeste) ali znam da je dr to pogledala posle par minuta i poslala nas iz ordinacije, tek sad svatih da se gleda i neko crvenilo i duze se ceka reakcija, sto tad nisma znala, gledala bih.


Apropo ovoga... Marku je reakcija bila vidljiva već za koji minut, malo se pojačavala, očitali su posle 10ak min, i već pola sata posle nije bilo ničega, ma ni trag "uboda" se nije video.


Nisam krenula danas pasulj jer ga nisam imala kod kuće, dok je mm doneo, bilo je kasno da počinjem da ga kuvam, jer se dugo kuva. Sutra ćemo.

Hmmmmmm, šta sam još htela da kažem? Pobeglo mi je. user posted image user posted image

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 205
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
26.5.2012 22:20:04   
Anoniman
Marko je počeo da kaki svaki 3ći dan. I onda mu baš teško ide. A nemam pojma sa čime da povežem. Ništa specijalno novo nije jeo, naime, sve što je jeo bilo je na vrh kašikice, dakle nema smisla da mu je toliko poremetilo stolicu, jedino što sam rotirala obroke, pre spavanja jede voće sa žitaricama, a posle spavanja ručak. Ali ne znam zašto bi to uticalo. Imam utisak da nema vremena da kaki. Čak i kada piški, još mu curi iz piše, on viče "Gottojooo" i ustaje. Toliko nema vremena za nošu da je danas piškio svega 4x, čak je noćna pelena bila skoro suva, koliko sam procenila, piškio je u nju 1x, dakle, za 24h je piškio sve skupa 5x. user posted image

Znam, htedoh da popišem stanje. user posted image

- jabuka
- kruška
- višnja
- brskva
- kajsija
- šljiva / ringlov
- bundeva
- banana

- krompir
- šargarepa
- tikvice
- plavi patlidžan
- karfiol
- brokoli
- paradjaz
- paprika
- cvekla
- boranija
- grašak
- mirođija
- prokelj
- kupus
- keleraba

- suncokretovo ulje
- so
- šećer

- palenta
- griz
- pirinač

- jagnjetina
- svinjetina

- prašak za pecivo
- susam

- slanina user posted image
- smoki (onaj bez kikirikija, veliki)

Hm, jesam zaboravila nešto? user posted image




< Poruku je uredio Tash -- 26.5.2012 22:22:24 >

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 206
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
26.5.2012 23:53:00   
Anoniman
zille, mi jedemo grasak odavno, nisam primecivala da joj smeta.
ovaj ekcem na bradi se doduse malo pogorsavao u poslednje vreme, nekako nije vise bio preko cele brade, veliki kao sto je bio (pa se nakon doktorove terapise smanjio na malecki ekcemcic na sredini brade), nego je bio na dva mesta na bradi, velicine mog nokta, plus jedan novi ispod brade, ka vratu i povremeno se pojavljivao jedan pored uva. sad je bilo jako crveno, upaljeno, sa jos crvenih pecata okolo. tako je poslednji put bilo kada je pila jogurt pre par nedelja, mada sam tada sumnjala da je jogurt bio kiseo, pa je zbog toga..
svejedno, ja sam resila da joj par dana tretiram hloramfenikolom, pa ako se ne bude smanjivalo da namazem kortiko ali samo dve veceri.
ne znam kako jos i mahunarke da izbegavam, pa bas onda stavrno ne znam sta vise da jedem. ne jedem: jaja, mleko i mlecne proizvode, piletinu, sargarepu, belu zelen, soju (sto znaci da ne jedem nista iz prodavnice, cak i hleb mesim), breskvu, kajsiju, jagode, kikiriki, sve oraste plodove, pecurke, paradajz, plavi patlidzan, spanac, blitvu, zelje, zelenu salatu...... user posted image
znaci jedem: hleb, krompir, pirinac, papriku, kupus, kukuruz, ribu, mahunarke (sam jela do sad), jabuke, banane...
pila sam caj od maticnjaka jedno nedelju dana pred spavanje, ne bi trebalo od toga da ima ekcem.
jedino sto mi pada na pamet je da je dr rekao da krece riba i pomorandza! znaci, ja jedem ribu bar 2x nedeljno i mozda joj to smeta. a po neki put popijem i orandzadu ili pomorandzu iz tetrapaka.
pa ne mogu je voditi na testiranje svakog meseca! mislim finansijski bih mogla.. ali nije normalno to raditi!
pocela sam da se tripujem da je postala alergicna na psenicno brasno.

tash, mirodjija user posted image ja to ne jedem, sem kada mm kuka da mu stavim u grasak. tada stavim samo prsohvat, meni je to uzasan zacin. zasto ne biste probali neke druge zacine, npr. cimet? vanila?
super vam je spisak namirnica!! user posted image hocete uvoditi tresnje? kelj? maslinovo ulje?

kako bre zene ne dajete deci hranu u ruke? ova moja nece da cuje da je ja hranim, samo da ona nas hrani. drzi u svakoj ruci po keks i naizmenicno hrani mene i tatu. ja je ujela juce dva puta dok sam pokusavala da zagrizem keks. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 207
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
27.5.2012 0:00:48   
Anoniman
npr. cimet? vanila?
super vam je spisak namirnica!! user posted image hocete uvoditi tresnje? kelj? maslinovo ulje?


Pa ne stižem, draga! user posted image

Cimet sam pitala dr, i nije dozvolila, ne znam zašto. Ali to je bilo još u februaru. Mogla bih ponoviti pitanje. user posted image
Vanilu... planiram, ali sada nemam vremena, ne verujem da će doći na red pre septembra.
Nisam odlučila za trešnje.
Sa keljom ne znam šta bih, iskreno, ne znam ni kako izgleda (ja slabo kuvam, evo sada učim neka osnovne stvari - danas sam prvi put kuvala borniju, a sos od mirođije sam naučila pre koji dan user posted image ).
I maslinovo ulje planiram, ne znam kada.

Planiram dalje dakle: pasulj, piletina, ćuretina, žitarice, ... Marko plače.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 208
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
27.5.2012 1:39:41   
Yula
Pozdrav drage moje!

Iscitala sam vas, ali posto je kasno, pisacu vam sutra. Christabel, izvini, ja ti nista ne odgovorih pre neki dan,a bas mi je drago sto si se javila posle duzeg vremena, da cujemo kako sve prolazi kod vas. Mocice i Mirjanice nema nikako, nadam se da su one super.


Nama je danas bio prvi dan spanaca i to iz teglice. Zapravo juce, jer je danas vec 27.maj.
Pobedili Svedjani, a ja sam za njih i navijala, pored Zeljka naravno.


_____________________________

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.


(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 209
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
27.5.2012 12:37:37   
Anoniman
Evo sta planiram da uvedem, redosled ne znam, verovatno kako mi sta bude padali pod ruku... Racunate da imam dva letovanja, i jednu vakcinu, tako da ce ovo sve trajati sigurno do septembra, ako ne i duze... :)

Dakle, sad smo krenuli pasulj.
Gore sam zaboravila blitvu.

Dakle, dalje sve ovo: tresnja, lubenica, dinja, dunja, kelj, persun, beli luk, spanac, piletina, curetina, maslinovo ulje, sirce, jecam, ovas, proso, laneno seme (odlucila sam da cu posebno uvoditi zitarice), vanil secer, cimet, a mozda i kakao negde pred drugi rodj.

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 210
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
27.5.2012 22:46:24   
Anoniman
Bili smo danas kod kumova na ručku, kupili su nov stan, pa častili. Bilo je diiiivno, fenomenalno popodne, stan diiiivan! user posted image
Svi seli da jedu lazanje, Marko dobio svoj ručkić. Deca jedu sladoled, ja izvadila u isti tanjirić kolačić od jabuke. Svi jedu sveže jabuke, ja izvadila smoki, svi pobacali jabuke. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 211
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
28.5.2012 0:45:03   
Anoniman
tash user posted image super!!!

ksenija je pojela danas sva tri obroka! ali PSSSSSSSSST, nista vam nisam rekla! user posted image
user posted image

sutra rano je mm vozi kod mojih da je cuvaju, ja idem nesto do bolnice, tako da sam joj spremila klopu, ali nisam ni jednu namirnicu za uvodjenje. i danasnji dan smo preskocile. nije bitno, neka odmori, u utorak krecemo sa kelerabom.
ekcem sam par puta namazala hloramfenikolom, miran je.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 212
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
28.5.2012 23:22:09   
MOCICA
Drage moje, nestizem da se javim jer sam u generalnom spremanju, al samo ukratko juce napunili 5meseci. Dr na kontroli rekla da uvedemo podhitno pirinac,kukuruz,jabuku,breskvu,kajsijukrompir,tikvicu i meso. Ja pitala moze li svinjetina jer ja samo nju jedem, samo opna joj ne pravi probleme, ona kaze moze. Nego brine me poceli smo ja jabukom, pa krompir i bebi stalno krene da se vraca hrana i opasno se zagrcne. To mi se deasva i sa jabukom i pirincem i krompirom. Sta da radim?

Ljubim Vas sve i pisem uskoro jelovnik za decu alergicnu na mleko jer nazalost tu bas imam iskustva.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 213
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
28.5.2012 23:38:01   
MOCICA
Ovo smo mi jeli u bolnici kad smo leyali kao zamenu za mleko

ČIKS

120gr kuvanog pileceg mesa

200gr kuvanog pirinca

50gr secera

20ml ulja od kukuruznih klica

do 1 litar prokuvane vode


Izmiksati sve sastojke (meso,pirinac,secer,ulje sa manjom kolicinom vode). U izmiksan obrok dodati do 1 litar vode. Vratiti na sporet da provri pa staviti da se ohladi.

(odgovor članu MOCICA)
Direktna veza do poruke: 214
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
28.5.2012 23:43:09   
MOCICA
Kao i ovo- PIRJAČ

450gr jabuka
35gr pirinca
50/60gr secera
1l vode

Jabuke oprati, iseci na cetvrtine i staviti da se kuvaju. Kad otpuste malo soka dodati secer. U drugoj posudi skuvati piinac, kad se skuva izmiksati u blenderu jabuke i kuvani pirinac.

Da se razumemo oba jela smo jeli na flasicu.

(odgovor članu MOCICA)
Direktna veza do poruke: 215
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
29.5.2012 1:05:25   
Anoniman
da, znam da se pirincana voda pije kada dete ne sme mleko. ja sam kao beba pila kada sam bila u bolnici zbog proliva. ali zar toliko secera? to je pila sa koliko meseci?

(odgovor članu MOCICA)
  Direktna veza do poruke: 216
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
29.5.2012 8:39:58   
jance

IZVORNA PORUKA: Yula


Zasto zuris sa bananom ako je dete vec pokazalo neku reakciju na nju, ima toliko drugih vocki. Jel ti bese dojis bebu?


ne zurim nego eto, htedoh da probam... pricali smo tada sa Tash da probam za mesec dana da mu dam pecenu pa me zanimalo prvo ako se pece a onda mu se lice bilo lepo ocistilo pa sam imala cistu povrsinu za testiranje ako me razumes...
ne dojim, dojila sam 3 meseca otprilike, pije Nestle Nativu 2 trenutno.
nisam ni kupila bananu, dobila sam od komsinice sveze neprskane visnje a imam i jabuke pa ce proci. jedva cekam breskve i kajsije, poludim kad odem na pijacu a vidim svugde od voca samo jabuke!
da, i naravno uspela sam da osujetim svaki pokusaj sire i uze familije da mu daju cokoladu ili bilo sta na temu kakaaa ili cokolade. ne pitajte zasto, eto, oni su mislili da ne moze da skodi... pfffff. uglavnom, ajde da kazemo da nece vise da misle nista sto se tice hrane i mog deteta.
bilo je neke iritacije na desnom obrazu zadnja 2-3 dana ali ja mislim da je mm napravio prejaku kupku pa mu je to iziritiralo, jer nista novo nisam uvodila a i evo danas je vec dobro i povuklo se.

_____________________________

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 217
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
30.5.2012 16:01:11   
ishler
Macaki
moja obozava da jede(pu,pu)tako da mora u minut kada je navikla inace krece kmecanje,sedi u stolici i otvara usta.Probacu po malo da joj dam seckano,inace jede sama plazmu i bananu.
Niko mi ne napisa u sta stavljate kakao?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 218
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
30.5.2012 16:17:45   
Verus
Zenice, razmisljam da Oliju uvedem pirincanu kasicu (mesanu sa mojim mlekom). Sada mu je 4.5 meseca i refluks se malo pogorsao, pa bi ovo trebalo da mu pomogne. Ja jedem pirinac i dojim ga i nemamo problema (tasin marko je imao kad je ona jela i dojila). Sta da pratim sto se tice reakcija? On je imao GI probleme i ekcem-ne znam sta bi pirinac uradio (osim sto stvrdne stolicu, ali u vezi alergije?).

(odgovor članu ishler)
Direktna veza do poruke: 219
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
30.5.2012 16:24:20   
ishler
Verus
Tashino dete je imalo alergiju na pirinac.
Moje misljenje je da je na pirinac izuzetno retko.Moja beka je takodje imala ekcem uveli smo prvu namirnicu sa 4,5 pirincane pahuljice milupa bez ad posto je dojim a spremila sam sa vodom,proslo je bez reakcija,do sada je samo imala na jaja,zato ti savetujem da jaja i mleko ne do navrsenih godinu dana.Svako dete moze na bilo sta reagovati a mislim da je pirinac najbezbolniji.Takodje je imala ger i problem kod uvodjenja cvrste hrane sa zatvorom na bilo sta sto pojede,pa smo otisli kog Gastroenterologa i uveo je bananu svaki dan od tada je sve ok.Inace uvodjenje hrane je i pomoglo kod bljuckanja ali se potpuno smirilo pre nekih mesec dana znaci sa 10m.
Toliko ukratko,ako treba nesto pitajuser posted image
Nadam se da sam malo pomoglauser posted image

< Poruku je uredio ishler -- 30.5.2012 16:26:21 >

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 220
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
30.5.2012 16:30:10   
Verus
joj hvala ti puno! Znam za Marka, i Tash je bas pricala da je uvek imao malo problema dok je dojila iako je bila na strktnoj dijeti, a pirinac je sve vreme bio problem! Zato i racunam, da bi trebalo biti ok, jer ga ja jedem i dojim ga, i ne smeta mu... Jeste da sam na striktnoj dijeti, ali jedem raznovrsno, sto se tice voca i povrca sve, osim citrusa... Eto da mi dodje i dan da mogu na GER da zaboravim, jedva ga cekam...

Pokusacu za vikend...Doktorka je rekla nista dok ne navrsi 7 meseci, a on je tako spreman, gleda i jede moje mleko na kasikicu kao veliki, kao da je uvek jeo (eto, da mu mine zelja dajemo mu probiotik sa malo vode na kasikicu, i nekada moje mleko). I mislim da bi pomoglo sa povracanjem...

Pisacu kako smo prosli- Jesi li dala ujutru da imas ceo dan da pratis reakcije? Sta si sledece uvela? Znam da je avokado jedan od nisko alergicnih, a masan i dobar. Cerki sam davala avokado sa bananom, pa mozda i njemu kasnije da probam.

(odgovor članu ishler)
Direktna veza do poruke: 221
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
30.5.2012 16:40:40   
ishler
Ne znam zasto su rekli do 7m,nama je gastroenterolog rekao da smo sve super uveli i na vreme,jer po novim istrazivanjima sto se pre uvede namirnica manja je verovatnoca za reakciju.
Stvarno mu verujem puno nam je pomogao.Inace je izuzetan strucnjak u Srbiji i u svetu.
Uvela sam posle pirinca, krompir,pa sargarepu,pa jabuku,nacicu spisak pa cu ti napisati.Mada ja bih posle pirinca jabuku.Po meni izmedju uvodjenja namirnica napravi dan,dva pauzu,bar sam ja tako,nigde nismo zakasnili, jede sve super.Dala sam ujutru kasicicu,pa sutradan dve.Slozila je bila neku facu,jos uvek je pamtimuser posted image .
Samo polako i bez zurbe......

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 222
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
30.5.2012 16:50:38   
Verus
On je imao gadan kolitis i proktitis (krvarenja creva i rektuma) zbog alergije na protein kravljeg mleka. Pa je krvario kad sam jela soju, govedinu, zitarice mu smetaju... Zato je rekla striktno dojenje prvih 6 meseci, a ja znam iz novih istrazivanja da olaganje uopste ne sprecava alergije...

Ako ti nije tesko daj mi spisak: bitno mi je jer i on ima i refluks i alergije...Jel joj jabuka nije smetala za refluks? Kad god citam spominju jabuku kao "kiselu" i izazivac kiseline...zajedno sa paradajzom...

(odgovor članu ishler)
Direktna veza do poruke: 223
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
30.5.2012 17:08:36   
ishler
Nije smetala cak je imala bolju stolicu od nje a inace se mucila.Po meni to sto pojedu je minimalno i u tom uzrastu samo privikavanje na ukuse.
Poslacu ti cim nadjem spisak.
A javice se i Tash pa mozes videti i sa njom i za pirinac,ali kazem mislim da je sve to individualno.
Ja sam se vodila najvise osecajem,bilo me je strah i svaki dan sam strepila,a vremenom se naviknes.Ja nisam uzimala citruse do skoro ni kostunjicavo voce.Jaja sam jela normalno a ona odreagovala uzasno,usput niko od nas nema alergije ni ekcem.Tako da nema pravila.Uvodi polako jednu po jednu cisto da oset_i ukus.user posted image
Inace reakcije su obicno ekcem,narocito oko usta u trenutku uzimanja,osip,povracanje(kao kod nas),proliv,ojed.Pomocice i drugi sa njihovim reakcijama....user posted image

< Poruku je uredio ishler -- 30.5.2012 17:10:15 >

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 224
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
30.5.2012 17:23:33   
Verus
Brine me da recimo, reaguje povracanjem, a on svakako povraca zbog refluksa. Kako cu onda znati? (ako recimo nema ni jedan drugi simptom sem toga...). Ali krecem u subotu pa cemo videti. Drzite nam fige!

(odgovor članu ishler)
Direktna veza do poruke: 225
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Šta određuje krvnu grupu bebe?
Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...
Tata "podojio" bebu dok se mama op...
POROĐAJ ponekad ne prolazi kako žene planiraju.



image
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci. Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao. Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece. Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše! Hvala sto ste tu za nas!  Više >>
image

Anketa

На радно место после породиљског одсуства.
пеперутка16

Са којим изазовима се суочавате када се вратите на посао након породиљског одсуства?

Click Here