|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
23.5.2012 21:05:18   
Yula

IZVORNA PORUKA: ishler

Dobar dan
ZiLE bravo za prohodavanjeuser posted image
Yula,tashuser posted image
Mi juce uveli grasak,sada se premisljam da uvedem ovih dana k.mleko zbog kasica jer ne znam vise sta za veceru,sta mislite o tome?


Ishler, ako te je strah kravljeg mleka, ima adaptirano mleko koje moze da se kuva. Jesi li joj uvela kakao? On je veoma zdrava namirnica! Ja sam kupila cist bio kakao i dodajem ga s vremena na vreme u griz npr. kao danas, ili u Nestle cerealije. Napisi molim te, sta vi jedete od namirnica, da bih mogla da uporedim nase jelovnik ei mozda dodjem na neku ideju za veceru. Nama su popodnevni obroci prilicno monotoni, ali ne vidim da se beba zali, pogotovu sto uvece jede uvek ili jogurt, ili nesto izmedju jogurta i pavlake, ovde se to zove fromage blanc - beli sir. Zitarice vec neko vreme jedemo kao popodnevni obrok i to sledece:

*palentu - skuvam i kada se prohladi umesam malo pavlake, ne previse;
*kacamak- spremam na isti nacin;
*poparu- isto kada se prohladi umesam malo pavlake i krem sira-nesto kao nas ABC sir, on je malo slan;
*griz-kuvam na vodi, kada se skuva i prohladi, umesam malo adaptiranog mleka, npr. dve doze, nekada u to dodam i malo kakaa.
*Nestle 5 cerealija- to su neke zitarice i u njima nema pirinca! Stavim dve i po supene kasike i dodajem toplu vodu i mesam da se ne naprave grumuljice ( mada mi to retko podje za rukom ). Nekada ih dajem tako klot, nekada dodam dozu-dve mleka, nekada malo pavlake, a nekada i kakao, kako kada. Gledam da kakao dajem jednom u 5-6 dana.

Neke zene mesaju sa palentom, grizom i cerealijama i voce, mozes i to da radis, ja za sada nisam i mislim da necu sve dok malisa i ovako lepo jede i odlicno napreduje.

_____________________________

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.


(odgovor članu ishler)
Direktna veza do poruke: 176
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
23.5.2012 22:16:50   
Anoniman
Tash čula sam jutros na jutarnjem programu da puno asmatičara zove Hitnu pomoć ovih dana, kažu zbog vlage od ove kišetine. Pretpostavljam da nam zato deca reaguju, oni su osetljiviji. A i virus neki vlada, i nama je Laza daoneo iz zabavišta neko čudo, pa smo sv nešto kilavi. Ali ako je zautehu, danas je već mnogo bolje, isakšljava samoi ne krči kao juče


M nije krčao, on je keftao. Odlučih da je to larinitis, promislila: terapija je Aerius i inh efedrinom (kapi za nos), to ne može da škodi, i dala sam mu i juče i danas, i bolje je. Dakle, bila sam u pravu.


sada se premisljam da uvedem ovih dana k.mleko zbog kasica jer ne znam vise sta za veceru,sta mislite o tome?


Ja to ne bih radila, a ti kako hoćeš. user posted image


NMacaki, naravno da možeš da dodaješ ulja i soli! Od kada ja to pričam. To sve ide u vodu u kojoj kuvaš i u kašici ne ostane toga baš mnogo, realno hrana ostaje neslana (za naš, odrastao ukus), ali njima i tek kako menja na stvari.


Yula, šta je razlika između palente, popare i kačamaka? To su stvari za koje sam realno čula sa rođenjem ovog deteta, mi to inače ne jedemo.

Mi danas krenuli graak, ne dopada mu se. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 177
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
23.5.2012 22:29:16   
Anoniman
BTW, KLIK user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 178
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
23.5.2012 23:35:00   
Yula
Palenta se kuva od palente, tj. od zutog kukuruznog brasna, a kacamak od belog kukuruznog brasna, kod mene se to zove projino brasno. To mu u stvari dodje isto, ali ja ih delim jer minavb rece da se ipak ova dva brasna razlikuju po nutritivnoj vrednosti, ako se to tako kaze user posted image user posted image Popara je:
stavis malo vode da provri, ja dodam i malo maslaca, kad aprovri nakidas u nju bajatog hleba i krckas dok se masa malo ne zgusne. Skines i dodas po zelji: kajmak, sir, pavlaku, kiselo mleko, ili cak i neke zacine kao sto radi mm. Ja inace to ne volim i ne jedem, ali kada pravim bebi i probam odusevim se kako je ukusno! Sve se resavam da napravim isto i sebi a da ne kradem od bebca iz cinijice user posted image
Ima jos i cicvara user posted image ona je praktico isto sto i kacamak samo se pravi redje, jede se kasikom i super je kada se u nju zadrobi malo domaceg hleba i feta sira, njaaam, ja sam to kao dete obozavala tako da jedem heheheh

_____________________________

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.


(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 179
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
24.5.2012 21:44:04   
ishler
Yula
znaci za dorucak kacamak,mlecne proizvode sem mleka,voce,griz retko,za veceru 7corn uglavnom.user posted image
Tash odustajem od mlekauser posted image
Macaki
razlikuje li se rizolino po ukusu od milupinih pahuljica?

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 180
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
24.5.2012 22:01:05   
Yula
Ishler, koliko sam skapirala, a trudim se da budem dobar djak user posted image , trebalo bi detetu davati za odredjeni obrok uvek istu vrstu namirnica, npr. dorucak zitarice, rucak-povrce i meso; vecera-voce; i uvek da to bude to, osim kada resis da promenis nesto trajnije. Znaci ne davati detetu za dorucak npr. danas zitarice, sutra voce, preksutra jogurt.
I ako bebac jede zasto se sekiras? Moj Lazar svako vece jede jogurtice ili krem sir, koji je maltene isti kao i jogurtici i ne buni se, stavise, OBOZAVA ih! Imam utisak da mu to dodje kao neki desert koliko im se raduje. Ako pocne da mrljavi, onda smisljaj sta ces i kako ces.

Ja nameravam sutra Lakiju za uzinu da dam hleb namazan pavlakom, zapravo, ja cu mu mazati malene komadice i davacu mu da jedem, mada, mozda se upustim u avanturu i dam mu sam da jeki.

Sutra nam je 3. dan breskve. Juce sam kupila teglice Nestle spanaca i mislila sam da mu to uvodim, ali sam se predomislila i nosim se mislju da mu uvodim tresnje, sta vi mislite od tome zene???

Danas se Lazaru u toku dana, odjednom pojavila mala urtikarija ispod oka i pored usta, identicno kao kada je liznuo majonez, smao mnogo manje. Cesao je. Nemamo pojma od cega je! Ocigledno da je dodirnuo nesto ili je nabasao na podu na neku mrvicu neke hrane, nemam pojma. usisavam redovno, cak mislim da mozda malo i preterujem. U kuhinju mu ne dozvoljavamo da ulazi, ali danas je par puta smugnuo, a znate kada se muti kolac da lako moze da prsne negde sneg i osusi se i ne primeti se. Nemam pojma. Umili smo ga i brzo je proslo. Bas me je strah od tih jaja!

_____________________________

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.


(odgovor članu ishler)
Direktna veza do poruke: 181
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
24.5.2012 23:36:02   
Anoniman
evo i nas da se javimo na kratko...

yula, da li mu se odmah povuklo? ma mozda nije od hrane, tj. od jaja kojih se toliko plasis. pisala sam kako je moja ksenija imala crvenilo na pola lica koje se povuklo za pola sata, ispalo je da se cesala a da mi to nismo ni primetili jer je bil au kolicima i gledala spolja..

moje dete nije htelo dorucak, nije htelo rucak, nije htelo veceru.. ali onda je tata uzeo kasiku,pa je ipak resila da vecera. sto rekose u onom filmu varljivo leto - cvrsta ruka sve resava! user posted image nije je na silu hranio, ali valjda je osetila neku odlucnost koju kod mene ne oseti, pa je samo otvarala usta.
inace, veceras nam je ponovo pala sa kreveta. user posted image nabila je parce papira u usta, mm joj istrgao, a ona se u tom trenutku bukvalno bacila sa kreveta i pala na bok. pola glave joj je bilo crveno, precrkla sam ziva.
za sutra nemam spremljenu namirnicu za uvodjenje, ne znam da li da krenem sa kelerabom koju imam u zamrzivacu sigurno 3,4 meseca.. nesto mi se ne uvodi ta keleraba, mirise mi bljak. videcu jos.. htela sam prokelj, ali nisam nigde nasla da kupim. sad sam se setila da imam u zamrzivacu i nasu mladu boraniju, mozda bih mogla nju. od kada se boranija uvodi, da nam nije rano?

tash, kako je mare?

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 182
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
24.5.2012 23:43:41   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: Yula

Sutra nam je 3. dan breskve. Juce sam kupila teglice Nestle spanaca i mislila sam da mu to uvodim, ali sam se predomislila i nosim se mislju da mu uvodim tresnje, sta vi mislite od tome zene???



nisam razumela, yula.. mislila si da mu uvodis spanac preko kupovnih kasica, jel tako? zar nema da se kupi zaledjen spanac tu? sta jos ima u tim kasicama sem spanaca? pa ako resis, daj mu jednu kasicicu, od toga mu nista nece biti,pa gledaj.. a jel bese jedete blitvu?
sto se tresnji tice, ja sam malo zbunjena. citam da su mnoge zene uvodile visnje prilicno rano. a po mojoj logici, visnje i tresnje su valjda isto..user posted image cak postoje i sokici i kasice od visnje, koji su od 6 meseci. a ovamo mi kazu nista crveno pre godine! pa ok za jagode, maline i kupine, to stavrno ne treba davati,a li zasto ne visnje i tresnje? nije mi jasno. svejedno, vi ste svakako blizu godinici, pa mozes slobodno da mu das tresnje da proba.
kad smo kod uvodjenja crvenog, pitala sam prosle nedelje nasu dr da li bih smela da dam kseniji sok od zive cvekle, da pomesam sa jabukom i da to pije zbog krvne slike. pogledala me ozbiljno.. pa kao nista crveno pre prve godine. ja rekoh juuu pa mi smo cveklu uveli pre sigurno 2 meseca, ja sam mislila da to sme. ona kao ok, ako ste uveli, ali nemojte zivu, samo barenu.. eto, bas sam bila u cudu. user posted image

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 183
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
24.5.2012 23:50:33   
Yula
Pozdrav macaki!

Ako je malena pokazala alergiju na kikiriki ja bih sacekala sa mahunarkama, kazu da je kikiriki iz njihovog roda, nemam pojma. Ako nije pokazala al. na kikiriki onda samo napred. Ovde se uglavnom uvodi kao jedna od prvih povrcki, mi je jedemo ima nekih dvadeset_ak dana, a da test na kikiriki nismo ni radili.

Inace, nema sumnje, ovo je bila identicna alergija kao kod majoneza, a nije od hrane koju inace jede jer je to bilo bas pred drugu uzinu, znaci tri sata pre toga je jeo rucak, a to se pojavilo bukvalno pred mojim ocima. Takve urtikarije se pojavljuju momentalno do par minuta po uzimanju problematicne namirnice i prolaze u roku od deset_ak minuta, tako je i bilo. Ma, moji stalno nesto zvacu, sto za stolom, sto ovako izmedju obroka i moguce da nekada nesto padne sa stola, mrvica keksa ili sta vec i eto. Ovo nam se prvi put desilo da nemamo pojma od cega je. Cesto nalazim susam po podu dnevnog boravka, nije to mnogo, jedan-dva, ali njega obicno posipaju po pecivu koga su premazali zumancima, i moji kada to jedu, susam odleti i mozda mu se zalepi za neku igracku i on ga proguta kada sve gura u usta. Sta cu, ne mogu sve da ih izbacim iz kuce, ionako uskoro ostajemo sami, matorci nam odmah posle rodjendana idu za SRB, a i mi smo trebali, kupilii karte...

Macaki, sta je na kraju bilo sa tresnjama, jeste li joj davali i kako je proslo? Ja nameravam da preksutra dam Lazaru.

Bas mi zao malene, jel nije puno plakala? user posted image Ma, deca su to, sve njih to brzo prodje, vise placu sto se uplase nego sto ih zaista boli.

< Poruku je uredio Yula -- 24.5.2012 23:51:24 >


_____________________________

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.


(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 184
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
24.5.2012 23:55:28   
Anoniman
nije pokazala al. na kikiriki, testirali smo se. znaci, mislis bolje boranija nego keleraba?
tresnje nismo probali, odustala sam za ovu godinu.. jesce ih dogodine.

ako si sigurna da je bilo od jaja, onda samo mogu da ti savetujem da budes opreznija sta lazar gura u usta...

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 185
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
24.5.2012 23:59:39   
Yula
A ok, pisale smo u isto vreme user posted image

Cuj macaki, ja sam za varijantu da sve treba probati pa videti, OSIM ako su vec radjeni testovi i pokazala se alergija, sa tim namirnicama bih bila posebno oprezna. Vidis, vi jedete cveklu i nema nikakvih problema, ne znam ni ja zasto bi i bilo...

Da, mislila sam da napravim izuzetak i uvedem mu jednu namirnicu preko kasica, tako sam doduse i articoku, to sam potpuno smetnula s uma. Ima da se kupi spanac u briketima, ali eto, kao da pokusam ovako jer sam nasla te Nestle kasice koje su samo od spanaca i krompira, nema nista drugo u njima.

_____________________________

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.


(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 186
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
25.5.2012 0:01:56   
Yula
Pa, ne mogu da budem 100% sigurna, ali samo alergiju na jaja ima dokazanu i testovima i ovako primecenu. I aj sam veoma oprezna, redovno usisavam, cistim, ribam, mada se trudim i da ne preterujem jer ne zelim da mi dete zivi u sterilnim prostorijama kao sto sam to ranije radila, ali jendostavno ja ne zivim sama, tu su mi svekar i svekrva, plus vekar dementan i veoooooma nedokazan, tako da....

_____________________________

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.


(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 187
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
25.5.2012 0:14:55   
Mariya

IZVORNA PORUKA: Macaki
ne znam da li da krenem sa kelerabom koju imam u zamrzivacu sigurno 3,4 meseca.. nesto mi se ne uvodi ta keleraba, mirise mi bljak.


Ja vas čitam jer čekam da neko napiše iskustvo sa trešnjama, pa da prokomentarišem ovo, jeste da keleraba smrdi ali je ukusna, pre svega slatkasta i moja Lu je baš voli. dajem je sa krompirom i mesom, i baš lepo jede.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 188
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
25.5.2012 10:57:28   
ishler
Yula
ja mislim da uvedes tresnje,i ja cu cim stignu.user posted image
Ja se jedino plasim mleka,za ostalo sam opustena.
Sto se tice urtike,moze biti na bilo sta.Mojoj beki nekada napolju kada dodirne nesto izadje par sitnih tackica na licu,pa za par minuta nestanu,nesto se ne brinem.Uradila sam sve sto je u mojoj moci.
Inace moj muz je stalno nosi da bere listice i mirise cvece,ja poludim,a on kaze neka se navikava,sta joj faliuser posted image
Sto se tice dorucka i vecere,problem je vecera tj. 7corn koji stalno dajem,pa ona jede ali vidim da nije odusevljena.Ne dajem uvece jogurt jer ga teze vari.
Macaki
ja nisam davala kelerabu,tako da ne znam,dala sam mahunarke.user posted image
Pozdravuser posted image

(odgovor članu Mariya)
Direktna veza do poruke: 189
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
25.5.2012 13:29:41   
Christabel
Evo i mene, konacno. Macaki, i moja je imala nesto na grlu, verovatno virusno, zbog visoke tempetrature i sto se posle 3 dana skroz osula (kaze dr da je to nekakav virus i da je kraj infekcije), ali pila je i cefaleksin. Kao da je malo i promukla i krklja kroz nos. Ali, nece da jede!! Tj.pre bih rekla nece da pije mleko! jedva 120ml i to nekad uz plakanje. Mozda zato sto sam joj vratila Aptamil umesto Allernove Ar, ili zato sto je bolesna pa je boli grlo. Rucak nesto i pojede ali uglavnom nezainteresovano, otvara usta i nekad ih samo drzi otvorenim a nece da svuce hranu sa kasicice. Voce jedva malo uzme, za neko cudo voce nesto ne voli. Vecera rizolino ili Humana pahuljice sa mojim mlekom na flasicu, pa pred spavanje dobije malo ad mleka pa sisa, nocu sisa oko 4 - 5 i ujutro opet dobije ad mleko eventualno malo mog mleka na flasicu. nemamo neku satnicu za jelo, ali morace se uskoro buditi ranije jer jako kasno pije to mleko pred spavanje (pogotovo sad od kako ga i odbija posle kupanja) pa se otegne nekad do 23h. I preko dana puno spava pa ispomera obroke, valjda zbog tog grla. Plasim se samo da nije stvorila neku averziju prema hrani / mleku jer sam ja dosta uporna kad je jelo u pitanju pogotovo sto bas slabije napreduje... (poslednj a3 meseca)

Inace za stolice sam pisala na temi za Alergije, nekad su ok, nekad sluzave, 2 na dan, nekad 3, nekad 1. Posto nemamo lekara alergologa koji nas vodi, sve je nekako u mojim rukama i sumnja na ovo ili ono, pa vise ludim i ne znam od cega je malo malo pa opet malo sluzavo. Mog mleka polako nestaje, a posto inace slabo pije mleko, ne znam sta ce onda da bude. Nam jeste radjen prik na mleko u Tirsovoj i samo na to, znam da nije izasao nikakav plikcic (na histamin jeste) ali znam da je dr to pogledala posle par minuta i poslala nas iz ordinacije, tek sad svatih da se gleda i neko crvenilo i duze se ceka reakcija, sto tad nisma znala, gledala bih. Ekcem nema vise a eos su pali sa 4 na 1. Razmisljam da je uskoro vodim u Su na Vega test, ali sam ja pomalo neverni Toma - ne da ne verujem testovim, nego sam dosta citala o tome da kod beba ako je negativno, ne mora da znaci da je stvarno negativno vec da su oni mali da bi rezultatu bili 100% tacni..

Mi smo probali tj.jedemo rizu, kukuruz (kukuruz uglavnom kroz cerealije), jabuku, krusku, bananu (voce ne voli, na bananu se gadi), jagnjetinu, piletinu, krompir, sargarepu, tikvicu, kelerabu, karfiol, kelj, brokoli. Sledece mi je spanac, grasak i pileca dzigerica jer je mala anemicna hgb je 109 a eritrociti su ok, dakle Fe je problem, a nesto ne bih da joj dajem sirup jer je prosli put jedva to i pila, pa cu probati prirodno tj.ishranom. Stvarno sam sludjena oko svega, sad me nervira sto mi je mleko oslabilo ali mozda je tako i bolje, iskreno crkoh od gladi. Mada ne znam sta bih onda radila sa vecerom bebinom, rizolino ili humana pahuljice sa mojim mlekom na flasicu su jedine stvari oko kojih se skoro ne natezemo kad treba da se jede / pije mleko...

(odgovor članu ishler)
Direktna veza do poruke: 190
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
25.5.2012 16:54:09   
ishler
Yula
da li bebcu pasiras i dalje hranu,i da li mu dajes nesto u ruku da sam jede?

(odgovor članu Christabel)
Direktna veza do poruke: 191
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
25.5.2012 17:09:40   
jance
ja se javljam evo posle mesec dana , novih alergija bas i nema, opet ja nisam ni nesto puno toga novog uvodila, zumance jos nisam, nekako sam umorna od lecenja ekcema i vracanja sta je alergija na hranu a sta nije, pa sam malko oladila, uvela sa posle glutena i mlecnih preradjevina sa 6 meseci, samo kelerabu i kuvani paradajz. svratih da pitam Tash ili ko znate da mi objasnite kako se pece banana? proslo je mesec dana od zadnjeg pokusaja sa bananom i zadnje reakcije pa bi da probam ponovo, po preporuci Tash da probam pecenu, ali sam tu mali dibidus.. ( i inace oko kuvanja, sto nije bas za pohvalu).. al se trudim user posted image

_____________________________

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu ishler)
Direktna veza do poruke: 192
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
25.5.2012 18:25:01   
Anoniman
Ne znam kako se pece banana. Rekose mi: ili oljustena u foliji u rerni, ili seckana u teflon tiganju na ringi. Nisam probala.

SVEKRVI JE UPAO NOCAS COPOR PASA U KOKOSINJAC I PODAVILI SU 50 PILICA KOJE JE SPEC HRANILA ZA MOJU DECU! SUTRA SU IH TREBALI KLATI! BESNA SAM MNOGOOOOO! To sam cekala, pa da uvodim Marku piletinu.

Inace, uveli smo grasak, cak i susam definitivno, usput, do sada slucajno uz kifle na koje se slucajno lepilo, a zatim je danas dobio i kiflu bas sa susamom, i nije mu nista.

(odgovor članu jance)
  Direktna veza do poruke: 193
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
25.5.2012 18:28:56   
jance
jao kad sam bila na selu to je bila redovna pojava..
a ne moze se iskoristiti meso nikako? mora da ih je onda posteno izmasakrirao. moji su one kojima je bukvalno samo pregrizo grkljan , samo odsekli taj deo a meso iskoristili...
drago mi je za grasak i susam.

mislila sam da je mozda oljustena u foliji varijanta, mada pojma nemam kako bi trebala da izgleda pecena bababa iliti koliko dugo se pece da bude "gotova". probacu da izgooglam...

ja inace jos nisam uvela grasak.

< Poruku je uredio jance -- 25.5.2012 18:30:33 >


_____________________________

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 194
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
25.5.2012 22:52:01   
Yula
IZVORNA PORUKA: ishler

Yula
da li bebcu pasiras i dalje hranu,i da li mu dajes nesto u ruku da sam jede?


Gnjecim viljuskom, i ne, ne dajem mu da jede sam, mada bih verovatno trebala. Nesto ne volim da se zamazuje. Doduse, pokusala sam jednom-dva puta da mu dam bananu isecenu na kolutice da jede sam, ali nije nesto bio rad, cak i kada mu mi dajemo iz ruke ne voli, jede, ali par kolutica/parcica i nece vise, a onda mu izgnjecim i on sve smaze. Bas sam razmisljala da mu sutra dam bananu u komadu, npr. pola banane, bas da vidim hoce li je jesti. Hleb obozava da jede i sam ga gricka jos odavno, ali mu nista drugo nisam tako davala i on sada nema naviku, vidim da mu je bas neobicno da tako jede, grize on, ali slaze neke face kao da se blago gadi. Takodje , nisam mu davala da sam jede kasikom, mislim da je jos uvek mali za tako sto, ali planiram da pokusam kada napuni godinu. Ne znam da li bi beba uopste znala da zahvati hranu i da pogodi usta? Primecujem da je dosta veliki i da uveliko kapira neke stavri, npr. uzme carapice i stavlja ih na nogu, uzima cetku da se sam ceslja, pokusava kacket da stavi na glavu, znaci zna sta je za sta, mozda bi znao i sam da jeki, mada ne verujem da bi to licilo a obrok, ali mozda pokusamo uskoro.

Razmisljala sam bas danas kada sam mu treci dan dala brskvu, da mu je naredni put dam da jede sam, ali naravno ne celu, vec jednu polovinu, one su meke, mozda mu se dopane. Kajsijom u komadu nije bio odusevljen. Nekako do sada sam shvatila da kod beba sve mora polako i uporno i obavezno se postigne uspeh, bar je moje dete takvo, na sve se brzo navikne bez velike frke.

Kako ti hranis tvoju princezu?

< Poruku je uredio Yula -- 25.5.2012 22:54:22 >


_____________________________

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.


(odgovor članu ishler)
Direktna veza do poruke: 195
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
25.5.2012 22:58:16   
Yula

IZVORNA PORUKA: jance

ja se javljam evo posle mesec dana , novih alergija bas i nema, opet ja nisam ni nesto puno toga novog uvodila, zumance jos nisam, nekako sam umorna od lecenja ekcema i vracanja sta je alergija na hranu a sta nije, pa sam malko oladila, uvela sa posle glutena i mlecnih preradjevina sa 6 meseci, samo kelerabu i kuvani paradajz. svratih da pitam Tash ili ko znate da mi objasnite kako se pece banana? proslo je mesec dana od zadnjeg pokusaja sa bananom i zadnje reakcije pa bi da probam ponovo, po preporuci Tash da probam pecenu, ali sam tu mali dibidus.. ( i inace oko kuvanja, sto nije bas za pohvalu).. al se trudim user posted image


Zasto zuris sa bananom ako je dete vec pokazalo neku reakciju na nju, ima toliko drugih vocki. Jel ti bese dojis bebu?

_____________________________

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.


(odgovor članu jance)
Direktna veza do poruke: 196
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
25.5.2012 23:04:19   
Yula

IZVORNA PORUKA: Tash

Ne znam kako se pece banana. Rekose mi: ili oljustena u foliji u rerni, ili seckana u teflon tiganju na ringi. Nisam probala.

SVEKRVI JE UPAO NOCAS COPOR PASA U KOKOSINJAC I PODAVILI SU 50 PILICA KOJE JE SPEC HRANILA ZA MOJU DECU! SUTRA SU IH TREBALI KLATI! BESNA SAM MNOGOOOOO! To sam cekala, pa da uvodim Marku piletinu.

Inace, uveli smo grasak, cak i susam definitivno, usput, do sada slucajno uz kifle na koje se slucajno lepilo, a zatim je danas dobio i kiflu bas sa susamom, i nije mu nista.


Jaoj, ne mogu da verujem user posted image Jadna zena, mogu da zamislim koji je stres dozivela. Sigurno nije lako hraniti tolike zivotinje, muciti se i na kraju za nista. Sigurno je bila besnija od tebe 100x. Jbg.

Bravo za grasak i susam!!!! user posted image user posted image user posted image Mislim da ste mogli to jos pre par meseci komotno uvesti, ali sta je sigurno-sigurno. Sta planirate sledece? Kada ce suljpa? user posted image



_____________________________

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.


(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 197
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
26.5.2012 0:17:24   
Anoniman
sutra, ako uspem da nabavim ZRNO pasulja :), vise nam za sutra ne treba.
Mrtva sam, dva dana haosa na poslu, idem da spavam.

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 198
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
26.5.2012 1:00:09   
Anoniman
tash, zao mi je! user posted image ne mogu da verujem. mogu da zamislim vase razocarenje. user posted image
drago mi je zbog mareta, sto polako sirite spektar namirnica koje moze da rucka.

ishler, izvini nisam ti odgovorila na pitanje vezano za pahuljice..
ja sam na poceku, sa K punih 5 meseci pokusala sa milupinim pahuljicama sa ad mlekom i od njih je prvi put dobila crvene pecate oko usta. posle nisam vise nista uzimala od milupe. zaboravila sam iskreno kakog su bile ukusa. rizolino je prijatnog ukusa, mada ja kada jedem user posted image uvek dodajem secer. prmecujem da ksenija lepo jede kada napravim sa vodom.

inace, nama je malo podivljao ekcem na bradi. malo se onako.. kako bih rekla, rasuo! ima ga sad po bradi i oko usta, cak ima i jedan mali ispod brade. a veceras joj je i oko oka bilo crveno, mm kaze da je cesala. ali to oko joj je i pre neko vece bilo crveno. nemam pojma sta da mislim.. uglavnom, namazala sam joj bradu hloramfenikolom. ne znam od cega sad ekcem. user posted image nista posebno nisam uvodila, samo praziluk. jedino sto je par puta pojela junetinu, ali ovo je pocelo i pre toga, tako da mislim da to nije razlog. inace, pogorsalo se nakon ukidanja mlecnih proizvoda, pa mislim da nije ni od njih. pojma nemam! razmisljam da nije od izbijanja zuba ili zato sto je imala virus, pa oslabio imuni sistem? inace, imamo jos jedan zub - desni dvojku. sad ima donje jedinice i gornje dvojke i mnogo je smesna.

christabel, ne znam od cega moze biti sluzava stolica.. mozda nije u pitanju alergija? user posted image mislim, ako su eozinofili mirni i ekcem se povukao.. a jeste li radili koprokulturu?
koliko bese tvoja beba ima meseci? nemas tiker, pa stalno zaboravljam..

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 199
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
26.5.2012 1:02:06   
Anoniman
samo da mignem i yuli na temi user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 200
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Šta određuje krvnu grupu bebe?
Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...
Kako obezbediti pravilnu ishranu deteta do...
U ovom periodu i kod roditelja se javljaju brojne nedoumice u vezi pravilne ishrane deteta – Kako obezbediti zdrave obro...



image
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana. Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.  Više >>
image

Anketa

Повратак на посао након породиљског одсуства.
Admin

Са којим изазовима се суочавате када се вратите на посао након породиљског одсуства?

Click Here