Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 24.4.2012 20:39:50
|
|
|
|
pari
|
sutra je dan D... u međuvremenu sam dobila neku infekciju malu ali lečim je a i brisevi su mi ok, tako da ipak radim sutra hsg... jedva čekam da prođe i da vidim šta je i da li je tu neki problem... javljam kako je bilo!
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 24.4.2012 20:45:38
|
|
|
|
branki*
|
srecno,pari da bude sve prohodno!
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 24.4.2012 21:27:58
|
|
|
|
hanka
|
Pari ne brini
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 25.4.2012 20:44:36
|
|
|
|
Maraj
|
Evo, i ja sam dobila uput od dr za hsg u frontu. Treba da odem da zakazem. Koliko se ceka od zakazivanja?
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 26.4.2012 9:41:25
|
|
|
|
pari
|
drage, evo da se javim...sve je završeno juče, konačno, presrećna sam što je gotovo! Malo posle 3 su me uspavali i uradili sve, sve je lako prošlo, anestezija je bila u tom momentu super, smejala sam se kad sam izašla :) doktor je rekao da je sve u redu, da nije baš sve bilo skroz prohodno ali da je sad sve produvano i da možemo da se bacimo na pravljenje bebe... Anesteziolog i lekar su bili super, opustili me, bili svo vreme sa mnom, probudila sam se skroz normalno... E, a onda preveče je bila mala drama...počeo je sve jače i jače da me boli stomak, pa i želudac u isto vreme, hladan znoj, u isto vreme povraćanje i dijareja, malaksalost jaka i padanje u nesvest...sva sreća muž je bio tu svo vreme, držao me, polivao vodom...posle toga me još neko vreme jako jako boleo stomak i onda se polako smirilo sve...noćas sam spavala... uskoro idem kod moje lekarke pa da vidimo šta ćemo i kako ćemo dalje, nadam se da je sad sve gotovo i da će uskoro biti nekih lepih vesti...
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 26.4.2012 12:44:32
|
|
|
|
Merilyn
|
bravo Pari! Što se tiče situacije koju si imala posle htela sam da ti kažem da sam prošla sve to identično! Mislim da je to reakcija na anesteziju,nisam sigurna.... Uglavnom,bitno je da je sada sve prohodno i spremno za akciju Ja sam u februaru radila HSG,u martu sam zatrudnela! I tebi želim da ubrzo ugledaš one divne !!!
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 26.4.2012 15:08:14
|
|
|
|
Maraj
|
Joj, pari, tvoje iskustvo mi izgleda Bila sam danas do Fronta. Ono je uzas. Kao na traci ne znas, gde da udjes, gde da izadjes. Uglavnom, dadose mi koje analize sve da odradim i da dodjem od 1 do 3 dana ciklusa, da zakazem HSG. Valjda cu stici sve do 10. maja, kakda bi trebalo da stigne.
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 26.4.2012 16:26:17
|
|
|
|
*Maki*
|
Pari to je reakcija na anesteziju,nista nemoj da se sekiras,bitno je da ne krvaris. Sad na posao
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 27.4.2012 6:49:39
|
|
|
|
pari
|
Od jutros sam mnogo bolje :) juče sam još bila malo kilava, pogotovo što sam otišla na posao umesto da se malo odmaram... Doktorka mi sad prati ovulaciju, pa ćemo da vidimo... Merylin, utešila si me sad kad si rekla da si i ti prošla kroz isto... Izgleda da neke od nas burnije reagujemo... Maraj, nemoj da se plašiš, reci sebi da to moraš da uradiš jer će posle toga sve biti lakše i jasnije. KOliko sam čula u Frontu se leži tako da je to još bolje jer će biti lekara koji će brinuti o tebi. Sama intervencija je ništa stvarno. Drži se! biće sve u redu!
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 27.4.2012 9:11:39
|
|
|
|
ivannna
|
maraj evo ako ce ti biti lakse ja sam radila hsg bez anestezije,NISTA me nije bolelo,pitala sam dr kad ce da pocne a on kaze pa ja sam gotov! tako da znas! bice to dobro! drzim fige!
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 27.4.2012 15:09:48
|
|
|
|
Maraj
|
Uf drage, hvala... Nije mene toliko strah intervencije. Sta cu, kad se mora mora se, nego to sto si ti pari napisala, izgleda mi bas strasno. Al' samo da urodi plodom, prezivecu i to...
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 27.4.2012 21:29:55
|
|
|
|
pari
|
Maraj, samo pozitivno! moj savet ti je da se posle intervencije odmaraš, uzmeš nešto protiv bolova i jedeš nešto lagano i sgurna sam da ćeš biti dobro! ja sam napravila par grešaka, nisam legla da odmorim, jela sam mleveno meso... Samo pozitivno, pogotovo što sve znamo da će nam ovo možda doneti radosnu vest :)
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 28.4.2012 9:54:04
|
|
|
|
Vik_
|
Najpre, pozdrav svima. Zelela bih i ja da podelim svoje utiske sa jucerasnjeg pregleda. Intervenciju su mi radili u GAK-u u Visegradskoj. Da bi se intervencija uradila potrebno je bilo da donesem uredne rezultate - krvne slike i sedimentacije -cervikalnog i vaginalnog bakterioloskog brisa i -uput za stacionarno lecenje Analize ne smeju da budu starije od 30 dana u vreme intervencije koja se radi od 8-10 dana menstrualnog ciklusa. Prijem je u 8 sati, a u 14 casova se izlazi iz dnevne bolnice. Sto se tice samog pregleda, hvala dragom Bogu, nisam ga ni osetila. Najiskrenije vam kazem, kao da sam bila na rutinskom ginekoloskom pregledu koji je trajao 5-6 minuta. Meni je sedimentacija bila povecana (29), pa se doktorka premisljala da li da mi rade HSG. Pregledom je utvrdila da je sve ok i da nema razloga da mi odloze. Drugo, ja imam cistu (nemaju pojma koja je, ali znaju da je mala i nebitna za trudnocu jer su mi svi hormoni i tumor markeri u redu i da ne treba da pijem nikakve lekove jer smatraju da ce ona u trudnoci da pukne). Vreme pre pregleda? Bila sam istraumirana, preplasena jer sam od dosta devojaka cula da to bas, bas boli. Medjutim, iz meni nepoznatog razloga, pregled su mi uradili tek u dva sata, na kraju radnog vremena, tako da sam se ja od 12 sati smorila i bila u fazonu "joooj, ajde vise, samo mi to uradite, pa da idem kuci". :-) To cekanje je verovatno pomoglo jer vise nisam razmisljala o strahu. A kada sam u otpusnoj listi videla "obe tube tanke izvijugane, propustaju kontrast u abdominalnu duplju" mojoj sreci nije bilo kraja i bilo mi je smesno koliko sam panicila pre pregleda. Naravno, lako je biti general posle bitke. :-) Mislim da pregled dosta zavisi i od doktora koji ga izvodi i od naseg straha pre intervencije. Zato, devojke, stisnite zube, opustite se i odradite to. Uostalom, mi zene mozemo da izdrzimo sve. :-) Samo hrabro!
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 28.4.2012 10:41:47
|
|
|
|
Yag
|
IZVORNA PORUKA: pari drage, evo da se javim...sve je završeno juče, konačno, presrećna sam što je gotovo! Malo posle 3 su me uspavali i uradili sve, sve je lako prošlo, anestezija je bila u tom momentu super, smejala sam se kad sam izašla :) doktor je rekao da je sve u redu, da nije baš sve bilo skroz prohodno ali da je sad sve produvano i da možemo da se bacimo na pravljenje bebe... Anesteziolog i lekar su bili super, opustili me, bili svo vreme sa mnom, probudila sam se skroz normalno... E, a onda preveče je bila mala drama...počeo je sve jače i jače da me boli stomak, pa i želudac u isto vreme, hladan znoj, u isto vreme povraćanje i dijareja, malaksalost jaka i padanje u nesvest...sva sreća muž je bio tu svo vreme, držao me, polivao vodom...posle toga me još neko vreme jako jako boleo stomak i onda se polako smirilo sve...noćas sam spavala... uskoro idem kod moje lekarke pa da vidimo šta ćemo i kako ćemo dalje, nadam se da je sad sve gotovo i da će uskoro biti nekih lepih vesti... Meni je tako bilo dok su mi radili a radila sam bez anestezije
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 1.5.2012 22:34:54
|
|
|
|
nata11
|
Hvala na odgovoru. Koliko vidim mene hvata bespotrebna panika . Recite mi da li mozda neko zna u slucaju da je prohodnost uredu sta je sledeci postupak od testova? Ja bih po svaku cenui izbegla ta cekanja tipa 3 meseca ili slicno jer sam vec izgubila godinu dana zbog saveta tipa *mladi ste, zdravi nema potrebne za time jos* ?
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 2.5.2012 1:03:33
|
|
|
|
drjole
|
IZVORNA PORUKA: Vik_ Najpre, pozdrav svima. Zelela bih i ja da podelim svoje utiske sa jucerasnjeg pregleda. Intervenciju su mi radili u GAK-u u Visegradskoj. Da bi se intervencija uradila potrebno je bilo da donesem uredne rezultate - krvne slike i sedimentacije -cervikalnog i vaginalnog bakterioloskog brisa i -uput za stacionarno lecenje Analize ne smeju da budu starije od 30 dana u vreme intervencije koja se radi od 8-10 dana menstrualnog ciklusa. Prijem je u 8 sati, a u 14 casova se izlazi iz dnevne bolnice. Sto se tice samog pregleda, hvala dragom Bogu, nisam ga ni osetila. Najiskrenije vam kazem, kao da sam bila na rutinskom ginekoloskom pregledu koji je trajao 5-6 minuta. Meni je sedimentacija bila povecana (29), pa se doktorka premisljala da li da mi rade HSG. Pregledom je utvrdila da je sve ok i da nema razloga da mi odloze. Drugo, ja imam cistu (nemaju pojma koja je, ali znaju da je mala i nebitna za trudnocu jer su mi svi hormoni i tumor markeri u redu i da ne treba da pijem nikakve lekove jer smatraju da ce ona u trudnoci da pukne). Vreme pre pregleda? Bila sam istraumirana, preplasena jer sam od dosta devojaka cula da to bas, bas boli. Medjutim, iz meni nepoznatog razloga, pregled su mi uradili tek u dva sata, na kraju radnog vremena, tako da sam se ja od 12 sati smorila i bila u fazonu "joooj, ajde vise, samo mi to uradite, pa da idem kuci". :-) To cekanje je verovatno pomoglo jer vise nisam razmisljala o strahu. A kada sam u otpusnoj listi videla "obe tube tanke izvijugane, propustaju kontrast u abdominalnu duplju" mojoj sreci nije bilo kraja i bilo mi je smesno koliko sam panicila pre pregleda. Naravno, lako je biti general posle bitke. :-) Mislim da pregled dosta zavisi i od doktora koji ga izvodi i od naseg straha pre intervencije. Zato, devojke, stisnite zube, opustite se i odradite to. Uostalom, mi zene mozemo da izdrzimo sve. :-) Samo hrabro! Pregled Vam je uradjen sat vremena POSLE završetka radnog vremena osoblja na rendgenu jer nažalost, zbog pacijenata čija su stanja određivala prioritet u radu, nismo stigli ranije. Drago mi je da Vam je rezultat dobar. Želim Vam svu sreću i nadam se da ćete imati puno zdravih i lepih bebica! Veliki pozdrav!
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 2.5.2012 11:57:01
|
|
|
|
hanka
|
IZVORNA PORUKA: nata11 Hvala na odgovoru. Koliko vidim mene hvata bespotrebna panika . Recite mi da li mozda neko zna u slucaju da je prohodnost uredu sta je sledeci postupak od testova? Ja bih po svaku cenui izbegla ta cekanja tipa 3 meseca ili slicno jer sam vec izgubila godinu dana zbog saveta tipa *mladi ste, zdravi nema potrebne za time jos* ? Za dalja ispitivanja zavisi sta si do sad radila i kakvi su rezultati hsg-a.Obicno se cekaju 3 ciklusa kad je sve ok,mogla bi na folikulometriju.Srecno
< Poruku je uredio hanka -- 2.5.2012 12:03:46 >
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 2.5.2012 18:29:41
|
|
|
|
nata11
|
Hvala Hanka, i to sam vec radila i sve je ok. Prema onome sto sam procitala na forumu ostaje mi jos da ispitam hormone tako da cu potraziti na forumu nesto i o tome.
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 2.5.2012 18:36:44
|
|
|
|
Jole84
|
Nato čudi me da ti nisu dali da uradiš hormone,pre svega,možda u tome čuči problemčić,a po nekoj mojoj logici ( a možda i tome što sam se opekla) uvek bih prvo savetovala da se urade hormoni pa onda sve redom.Nego kod naših dr,sve to s brda s dola (valjda se tako kaže ) Puno sreće u svakom slučaju,i pridruži nam se i na "crticama"
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 3.5.2012 13:05:04
|
|
|
|
nata11
|
Jaoojjj Jole neznam sta da ti kazem, shvatila da bukvalno trebas insistirati na pojedinim testovima , Danas idem da radim testove tipa papa, vag, ger i sl. pre HSG-a pa cu bas pitati doktorku. hvalaaaa
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 3.5.2012 15:21:02
|
|
|
|
hanka
|
Uf stvarno ne znam sta je sa dr vise U Nisu traze spermogram mada su mene pustili i bez njega jer sam imala spontani pa "kao ajd moze"
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 3.5.2012 18:43:27
|
|
|
|
Jole84
|
Da da,ako ne odeš s predznanjem kod dr,on te otaljiga kako mu volja.Ja sam jedno vreme nosila blokče s pitanjima,da ne omašim nešto Moreee sve bih ja to pouzimala diplome
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 3.5.2012 21:57:57
|
|
|
|
nata11
|
Devojke meni sve ovo izgleda kao da me neko zeza kunem vam se. Ja sam privatno isla kod doktorke i ona kaze kako svi testove pre HSG kostaju oko 8-9000 u LE pa kao odi do dom zdravlja i zavrsi. I zakazem ja pre jos 10 dana za danas, odem jutros spremna za sve te preglede kad mi doktorka kaze AAA NE NEMOZE nego ti ona ne bude lenja pa ispise brdo papira i tako sutra u 7 idem da cekam u redu za PAPA u domu zdravlja, a prekosutra opet od 7 u zavodu za javno zdravlje gde rade vaginalni, hlamidiju i ostalo. E sad jos jedna caka Leskovacki zavod za javno zdravlje svakog dana uzima briseve za odrenjene viruse tako da za hlamidiju mogu da uzmu briseve samo sredom u II i IV nedelji u mesecu. znaci neznam da li da se smejem ili placem. Sve u svemu da vas ne davim vise od tih testova nema nista jer necu dobiti rezultate na vreme tako da ti ipak idem ja u privatne klinike. znaci jos neverujem
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 4.5.2012 17:23:43
|
|
|
|
*Maki*
|
Nato na zalost sve je to tako organizovano da ti ubiju volju za zivotom a kamoli da stvoris jos jedan zivot kome ces da se radujes.Nije tako samo u Leskovcu,svuda su te zavrzlame.Nego polako,uradi jedno po jedno,za svaki nalaz pitaj doktorku da ti objasni gde ga radis.I kod nas se test na bakterije kao sto su hlamidija mikoplazma i ureaplazma radi samo ponedeljokm u 11h.I onda budu 50 zena ali sve to ide brzo kao na pokretnoj traci,nije strasno.Sto se tice vaginalnog i cervikalnog brisa ja sam morala prvo da zakazem kod ginekologa,sada kada znam kako funkcionise ja zakazem sto ranije,pre 8h da bi do pola 9-9h stigla u laboratoriju koja je na drugom kraju grada da predam taj bris.Totalno rasulo,uzmu ti bris na jednom mestu pa te salju da ga predas na drugom mestu.Pa urinokultura se nosi npr u higijenski zavod a provera urina tamo gde se obicno daje i krv u toj laboratoriji.Pa npr kod nas test na hepatitis B i C i HIV se radi samo odredjenim danima u mesecu (mislim da je na pocetku meseca) i to u higijenskom zavodu a na primer kompletna krvna slika u jednoj laboratoriji a provera krvne grupe u labu gde se radi transfuzija...strasno.Ja dok sam pohvatala sve konce noge su mi otpale i ruke,pretprosli mesec su me u roku od nedelju dana bockali vise od 6 puta u vene ma kakvi 6,mozda 10 jer sam radila i oggtest. Zato se zenskice naoruzajte strpljenjem i polako jendo po jedno zavrsavajte na vreme,ne moze se sve uraditi odjednom i u kratkom roku. A privatnici deru..deruuu.. Nato zelim ti srecu i drzim fige
< Poruku je uredio *Maki* -- 4.5.2012 17:25:20 >
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 5.5.2012 10:05:32
|
|
|
|
nata11
|
Hvala Maki. Pravim neku kombinaciju. Uradila sam juce cer. i vag. bris, krvnu sliku, ureoplazmu i papu, a za hlamidiju cu se snaci u nekoj klinici. Ja se aktivno jurim po domovima zdravlja zadnja 2 meseca tako tek sada uvidjam koliko je sve to zamrseno aliii sta je tu je
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Kada je šansa da ostanem u drugom stanju n...Do ovulacije dođe kad se jajna ćelija koja je sazrevala u jajniku odvoji i započne svoj put jajovodom u matericu.
dudas
Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!
"Dobro veče, od sad ovde nema zime, Imuno je moje ime. Vitamini, minerali-sve staje u gutljaj mali. Popij mene, mala vilo, nazdravlje ti bilo!"
"Imaćemo još jednog gosta, pomoći će vili dosta. Evo ga, tu je"-Imuno reče.
"Uđi, uđi, druže moj, dobi li protiv kašlja boj?"
"Znaš, Imuno-Broncamil se smeška, kakva je to borba teška. Uspeo sam, za kašalj sam tata mata!"
I odjednom neko pokuca na vrata.
"Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!"
Istina je sve što kaže Apis gola, jako brzo rešiće vas bola.
"Gde li nam je Fitobalm, kud se dede, ne videh ga od prošle srede? "Sad će doći"- Imuno reče. "Ima li šta od zapušenog nosića preče?"
"Kuc, kuc, stigao sam"- Fitobalm se javi. "Mala vilo, odmah me pod nosić stavi. Jel osećaš borovine moć? Sada lepo diši i spavaj, laku noć!"
I tako Pharmalife družina ova isprati vilu u carstvo snova.
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?