|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  76 77 [78] 79 80   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Produvavanje jajovoda (HSG)
22.3.2012 19:51:57   
Srnaa
Dogovoreno .....pa na posao , meni prvi mesec nije poslo od ruke ali ne odustajem tako lako ,
ne znam kako ti ali mislim da cu ovaj mesec svaka 3 dana da se volim user posted image
Da li je tebi prosla m ili tek ocekujes ?

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 1926
22.3.2012 19:53:52   
degu
Sad mi je prošla prva ovulacija od HSG-a, ja imam malo duže cikluse tako da sad čekam rezultate user posted image

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu Srnaa)
Direktna veza do poruke: 1927
22.3.2012 19:55:25   
Srnaa
E onda ti zelim lepe vesti nek je sa Srecom !

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 1928
22.3.2012 19:59:18   
degu
Hvala Srna, eto ima ovde puno slučajeva da su žene zatrudnele odmah posle hsg-a pa se nadam da ćemo i mi user posted image

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu Srnaa)
Direktna veza do poruke: 1929
22.3.2012 20:00:33   
Srnaa
Jedva cekam da iscitam celu temu .... moramo da verujemo i da budemo strpljive i pozitivne !

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 1930
28.3.2012 12:45:36   
darinkica
Evo da dam doprinos temi i da iznesem svoja iskustva..Odradjen ni je hsg na visegradskoj ambulantno tj prime te na odeljenje odrade to i daju otpusnu listu, picis kuci i pijes neki antibiotik 5 dana i to je to. Rade bez anestezije, meni su bili ok jajovodi i bolelo je onako kao kad treba da dobijes, dobro malo jace ali to traje par sekundi i gotovo..
Prvo sto mi je neka sestra tamo rekla bilo je- morada si sa foruma citala neke gluposti kad si tako isprepadana, nije to nista i ne sekiraj se.. tako je i bilo..
puno srece svima i bez panike i straha.. 

carpe diem

(odgovor članu Srnaa)
Direktna veza do poruke: 1931
28.3.2012 16:02:36   
*Maki*
Bravo Darinkice user posted image drago mi je da je sve u reduuser posted image

(odgovor članu darinkica)
Direktna veza do poruke: 1932
29.3.2012 13:28:26   
ivannna
super darinkice!user posted image

ja sam imala tako DOOOOBAR osecaj kad sam sve zavrsila! bila sam ponosna na sebe ali i srecna sto sam to zavrsila i sto je sve proslo dobro i bezbolno a tako sam se toga plasila i dugo izbegavala

(odgovor članu *Maki*)
Direktna veza do poruke: 1933
31.3.2012 11:08:19   
bojancica
Caooo svima...TRi godine radim jednom godisnje kompletan pregled i jos pre tri godine mi je doktorka rekla da levi jajnik,paraovijalno u duglasu prisutna kobasicasta formacija ispunjena tecnosti,prosle godine dimenzija 34x11,2(hidrosalpinx susp),a juce sam ponovo bila i to i dalje stoji dimenzija 30x14,7(hidrosalpinx susp).Trazila mi je da uradim ultra zvuk jos kod nekog doktora da bi ona uporedila i da petnesti dan sledeceg ciklusa uradim sledece testove: color doppler UZ i CT UU i MH. I da ce mi posle toga reci sta i kako.U julu punim 26 god.ne planiram jos trudnocu,ali me jucerasnji razgovor sa mojom doktorkom bas zabrinuo,pa mi treba malo vaseg iskustva i saveta u vezi navedene situacije...Hvala vam unapred!!!!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ivannna)
Direktna veza do poruke: 1934
31.3.2012 11:11:26   
branki*
bojancice,hidrosalpinks pravi problem.ukloni ga laparoskopski i ujedno proveri prohodnost jajovoda.pozdrav

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu bojancica)
Direktna veza do poruke: 1935
31.3.2012 12:50:57   
bojancica
Branky,koliko je to komplikovan zahvat?Ne razumem se,a bas sam se istripovala...Hvala ti na odgovoru.Vidis,to otklanjanje mi uopste nije pominjala moja doktorka,zapravo rekla mi je da prvo vidimo rezultate voih testova...

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 1936
31.3.2012 12:59:19   
branki*
uradi to sto ti ona prelaze,vidite rezultate,pa popricaj sa njom o laparoskopiji.nije komplikovano,ja sam imala na oba jajovoda to,otklonili su,ali je jedan jajovod morao da ode.vidim da se kod tebe samo sumnja,mozda nije to.jesi radila hsg?meni na UZ nisu videli nista,tek na hsg-u.nemoj da se bedacis,sve se da resitiuser posted image

branki

Direktna veza do poruke: 1937
31.3.2012 15:06:30   
bojancica
Meni se na UZ vidi to,ali samo na levom,desni je OK,kaze da je on super...rezultate mi je rekla da radim 15i dan ciklusa,tek krajem aprila,tako da cu do tada da cekam,a u medjuvremenu,odmah po zavrsetku m,treba da uradim UZ kod nekog drugog doktora,cisto da bi ona uporedila ta dva snimka...pa cu da vidim.Hvala ti puno!!!

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 1938
31.3.2012 21:34:46   
branki*
drzim palceve da sve bude u reduuser posted image

branki

Direktna veza do poruke: 1939
4.4.2012 22:17:58   
drjole
"Samo sam htela da vam kazem da se za HSG ne upotrebljava radioaktivni jod. Kontrast koji se koristi sadrzi jod, a radioaktivnost tokom procedure se odnosi iskljucivo na rendgensko snimanje. Jod sluzi da bi se bolje videla unutrasnjost materice i jajovoda, jer je (kako mu i samo ime kaze) - kontrast. Ja se pripremam za HSG, pa cu vam javiti kako je sve proslo."

Radioaktivnost pri izvođenju procedure HSG ne postoji iz prostog razloga. Rendgen aparat ne emituje radioaktivnost nego jonizujuće zračenje. Radioaktivnost u radiološkoj dijagnostici možete (ne daj Bože) sresti u radioterapiji i to ne u svakom slučaju ili kada se radi scintigrafija nekog organa. A kontarsno sredstvo jeste bezbojna tečnost na bazi joda i zbog svoje specifične gustine, na snimku se vidi kao bela tečnost. Primenjuje se kada treba da se snimi unutrašnjost nekog šupljeg organa ili da se vizualizuju krvni sudovi.

< Poruku je uredio drjole -- 4.4.2012 22:19:21 >

(odgovor članu ketVonD)
Direktna veza do poruke: 1940
5.4.2012 16:34:33   
Sanjaaaaa
Ja za par dana treba da radim HSG u GAK Narodni Front...cekam samo ciklus i 10-ti dan ciklusa su mi rekli da ce mi raditi.Sada sam u procesu skuplanja swih potrebnih rezultata analiza...jako sam uplasena,da li neko zna koliko se tacno ostaje u bolnici i da li se radi u opstoj anesteziji,ja sam na sajtu GAK procitala da se radi u opstoj,samo mi je to jako bitno jer sam uplasena user posted image

(odgovor članu m@j@25)
Direktna veza do poruke: 1941
5.4.2012 16:40:43   
branki*
sanja,u bolnici se ostaje samo taj dan,koliko ja znam.ja sam radila hsg bez anestezije,mene je bolelo jako,mada kratko traje,ali meni jajovodi,pogotovu jedan,nisu bili u sjajnom stanju,pa ,mozda,otuda bol.citam da neko skoro nista ne oseti.hsg je neprocenjiva analiza,da nije bilo njega,jos bih tapkala u mestu.nakon toga,mislila sam da vise nikada necu raditi,toliko sam se naplasila,ali sve se zaboravi,tako da cu opet da radim proveru ovog preostalog jajovoda bez anestezije.ne brini,prodje sveuser posted image

branki

(odgovor članu Sanjaaaaa)
Direktna veza do poruke: 1942
8.4.2012 23:08:29   
BUBICCA
Zdravo, Sanja! Nista ne brini, sve je vrlo jednostavno. Ja sam u januaru radla HSG u NF. Jeste pod totalnom anestezijom, ali anestezija traje 15-20 minuta. I ja sam bila uplasena, nikada ranije nisam bila u bolnici i primala anesteziju. Plasila sam se kako cu je podneti. Meni je posle svega bio osecaj kao da sam dremnula i probudila se kao nova! Skroz opusteno! Mislim da anesteziju daju najvise zbog toga sto treba da budes mirna dok te slikaju, ne zbog nekih velikih bolova... Ostaje se jednu noc, ali ja sam (kao i vecina) trazila da me puste kuci na moju odgovornost. Sutra ujutru samo odes po otpusnu listu. Moju je muz uzeo... U bolnici su svi jako ljubazni i fini, ali moj krevet je ipak bolji! :))
Samo opusteno, i pitaj me ako te jos nesto zanima. Imas i u prethodnim mojim objavama na ovoj temi malo detaljnije...
Pozdrav i srecno!!! user posted image

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 1943
9.4.2012 21:26:01   
Boka86
Citala sam i cula svasta za taj hsg,da boli,da se radi pod anestezijom.Ja sam mislila da idem ko zna gde.Danas sam uradila i sve je proslo super,nije puno bolelo i radi se bez anestezije.Malo je cudan osecaj kada stavljaju instrumente,posle je sve ok.Ja kada sam zavrsila,pita me doktor kako sam,kazem super i jos kazem mogli bi jos jednom ovo sve da uradimo.Samo me je nakraju malo bolelo ali nije to neki jak bol,doktor pita da li boli i kada zaboli stane.Treba biti opusten i da se nemrda dok se guraju instrumenti,sve to traje 5 minuta ako se nemrdate.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1944
9.4.2012 21:42:33   
Boka86
Citala sam svasta i cula za hsg da boli,da se radi sa anestezijom.Ja sam danas radila hsg bez anestezije,malo je cudan osecaj kada gura istrumente unutra.Sve to traje 5 minuta ako si miran i opusten.Malo boli nakraju,ali te doktor pita jel boli i kada boli stane.Ja kada sam to sve zavrsila,doktor i sestra me pita kako sam,ja kazem super mogli bi ponovo.Moj muz me cekao,vise se on uplasio nego ja,ja izlazim kao da nista nisam radila sa osmehom.I ma koliko da boli,to sve prodje jel imate razloga da se borite i da izdrzite 5 minuta.Ja sam imala tu srecu da me je malo bolelo.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1945
9.4.2012 23:04:55   
Anoniman
Ja da vam se javim da od hsg nista ovaj mesec. :(
Nesto im se pokvarilo pa moram da cekam da se popravi.

(odgovor članu Boka86)
  Direktna veza do poruke: 1946
9.4.2012 23:13:16   
Jole84
Ko zna zašto je dobro što je tako user posted image

I dodaj svetu malo boje, čudo moje.....

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1947
12.4.2012 13:18:48   
ivka83
drage moje, posle lecenja hlamidije za koju nisam ni znala da je imam dugo godina ja sam juce odradila HSG bez anestezije i zaista nije nista strasno....
na kraju krajeva sve ovo ima jedan cilj da dobijemo bebice... pa nesto moramo i istrpeti user posted image
bol je trenutan i nije nista tako nepodnosljivo, desni jajnik mi je prohodan a levi potpuno zacepljen,
ljudi koji vam to rade su zaista profesionalci i trude se da vam to bude sto manje neprijatno....
kao i kod porodjaja onog momenta kada vam kazu da je sve ok, nista vas vise ne boli i sve vam je super... samo hrabro do cilja!!!!user posted image

(odgovor članu Jole84)
Direktna veza do poruke: 1948
14.4.2012 12:35:55   
Merilyn
HSG sam radila u februaru i danas ugledala vrlo jasne user posted image konačno! user posted image
Ne odustajte! Ako su začepljeni jajovodi bili jedini problem onda nakon HSGa sigurno ostajete trudne!
Toliko od mene,pozdravljam vas sve i navijam za vas!!!! user posted image

(odgovor članu ivka83)
Direktna veza do poruke: 1949
14.4.2012 13:33:31   
Maraj
Merilynuser posted image . Drago mi je da je urodilo plodom.Uzivaj u lakoj i lepoj user posted image Ja cekam rezultate hormona, pa na HSG...

(odgovor članu Merilyn)
Direktna veza do poruke: 1950
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  76 77 [78] 79 80   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  76 77 [78] 79 80   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Ringerajina tabela za praćenje plodnih dana
Želite da zatrudnite, a ne znate kad vam je ovulacija? Volite prirodni metod kontracepcije? Pratite plodne dane pomoću R...
Praćenje ovulacije - ovulacijski testovi
Kako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću ovulacijskih testova?

image
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda. Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka. Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug. Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije. Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.  Više >>
image

Anketa

Neodlucna
Mara17

Koje ime je najlepše?

Andrej (34%)

Mateja (23%)

Dimitrije (21%)

Nemanja (21%)

Ukupan broj glasova: 189

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here