Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 14.4.2012 15:20:00
|
|
|
|
zuto pilence
|
Cure samo ne gubite nadu .Ja sam prosla kroz sve pretrage , radila sam HSG i cak donela odluku ici na VTO. I da neverujete 3 meseca nakon HSG sam ostala u drugom stanju. Tako da samo hrabro ja nadu nikada nisam izgubila i ako nisam mogla ostati trudna 2,5 god. A sto se tice HSG imate moje istustvo na nekim od prethodnih stranica, i mislim da ce vam posluziti , a iskustvo je krajnje pozitivno. A da radila sam HSG u Visegradskoj bez anestezije.
< Poruku je uredio zuto pilence -- 14.4.2012 15:22:23 >
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 17.4.2012 8:02:15
|
|
|
|
pari
|
Drage, ja sledeće nedelje idem na hsg privatno jer mi je tako preporučila moja lekarka... kaže da se ujutru ode, uspavaju te i odmah posle intervencije može da se ide kući... Vi koje ste radile pod anestezijom, koliko sati ne sme da se jede pre toga, da li su vam radili klistiranje, da li ste se još nekako pripremale osim što su potrebni rezultati briseva i krvi? Hvala puno unapred! ja sam naravno uplašena i samo želim da što pre prođe...
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 18.4.2012 13:11:31
|
|
|
|
maca821
|
Ja danas idem na HSG, meni je dr rekao samo da popijem ujutro Dovicin i da ne jedem 6h pre intervencije i to je to.
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 18.4.2012 13:21:27
|
|
|
|
mine
|
Oko 4-5 sati bez jela..bez klistiranja... nemas cega da se plasis..nit ces sta videti ni osetiti...milina ;) Srecno.. IZVORNA PORUKA: pari Drage, ja sledeće nedelje idem na hsg privatno jer mi je tako preporučila moja lekarka... kaže da se ujutru ode, uspavaju te i odmah posle intervencije može da se ide kući... Vi koje ste radile pod anestezijom, koliko sati ne sme da se jede pre toga, da li su vam radili klistiranje, da li ste se još nekako pripremale osim što su potrebni rezultati briseva i krvi? Hvala puno unapred! ja sam naravno uplašena i samo želim da što pre prođe...
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 18.4.2012 13:23:32
|
|
|
|
jela 76
|
Draga pari, ako ćeš raditi hsg pod anestezijom, zašto onda ne uradiš laparoskopski pregled?! Bolje je način u svakom pogledu, i tačniji. Jer, oni koji tebi planiraju da rade nije uvek merodavan (zavisi kad su kliknuli, odn. usnimili). I, ako postoji neki problem, odmah se rešava! Ja sam hsg radila, državno bez anestezije, jednog jutra i za par sati bila kod kuće. Bolelo me jeste, ali vrlo kratko (imala sam totalno zapušenje, koje sam rešila laparo metodom). I to ti predlažu da ideš privatno!?! I, ne treba da se plašiš, veruj mi!!!!!!!!!!!! Postupak traje nekoliko minuta.
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 18.4.2012 14:57:08
|
|
|
|
nata11
|
Daco kod kojeg dr. si radila u LE?
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 18.4.2012 15:54:50
|
|
|
|
nata11
|
Vidim da niko nije dugo pisao na ovoj temi. Ja se pripremam za HSG odnosno sutra krecem sa onim testovima tipa PAPA, laboratorije i sl. Interesuje me samo cemu HSG ako smo pratili sazrevanje i pucanje folikula? Zar to ne znaci automatski da su i prohodni?
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 18.4.2012 16:52:53
|
|
|
|
*Maki*
|
Na zalost tako je,jedino HSG moze pokazati da li su jajovodi prohodni,dobra ovulacija ne znaci da su jajovodi prohodni. Htela sam da ti kazem da se ne bojis,meni je HSG radjen bez anestezije i to je bila samo kratkotrajna bol koja nije ni strasna dok se stavi igla,mozda 2-3 sekunde.Kada se ubrizgava tecnost osecaj je isti kao kada dobijes,nista strasno.Ako ti rade sa anestezijom tek onda ne treba da se plasis.Ja sam se bila prepala na smrt,posle sam se smejala kolika sam kukavica a svi su me uveravali da nije strasno :)
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 18.4.2012 18:32:39
|
|
|
|
ivannna
|
IZVORNA PORUKA: maca821 Ja danas idem na HSG, meni je dr rekao samo da popijem ujutro Dovicin i da ne jedem 6h pre intervencije i to je to. maco kako je bilo? nadam se da si dobro prosla i da nije bolelo! ja sam radila bez anestezije i nije me uopste bolelo
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 18.4.2012 22:28:48
|
|
|
|
pari
|
Hvala svima na odgovorima i podršci! i ja verujem da nije ništa strašno, ali valjda je normalno da nas plaši ono što nam je nepoznato...tako je uvek u životu... Draga Jela 76, što se tiče laparoskopije, ne bih to da radim ako ne moram, ipak je to neka vrsta operacije koja je potrebna da se uradi ukoliko se na hsg-u utvrdi da treba...barem sam ja tako razumela svoju lekarku. Maca821, kako je prošlo?
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 18.4.2012 23:00:05
|
|
|
|
hanka
|
Zasto nam nema Mace?
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 19.4.2012 8:35:56
|
|
|
|
ivannna
|
Macoooooooo javi seeeeee!!!!
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 19.4.2012 18:47:44
|
|
|
|
maca821
|
Evo me sve je super prošlo, radila sam pod opštom anestezijom i super sam je podnela. Nalaz je uredan. Ništa nije bolelo ni posle, samo malo krvarim i to je to. Svima koji se plaše bola, preporučujem opštu anesteziju,bez ikakvog straha,jer stvarno kratko traje, par minuta.Eto to je moje iskustvo
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 19.4.2012 18:50:37
|
|
|
|
maca821
|
Da i što se tiče te laparoskpije, meni je dr rekao da je bolje ići na HSG jer je manje invazivna metoda, pa tek ako postoji potreba onda se predlaže laparoskopija.
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 19.4.2012 18:50:47
|
|
|
|
*Maki*
|
Bravo Macikaaaa Bravo za hrabrost i rezultat
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 19.4.2012 21:16:42
|
|
|
|
hanka
|
Bravo Maco
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 19.4.2012 21:21:06
|
|
|
|
ivannna
|
maco
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 19.4.2012 21:25:59
|
|
|
|
pari
|
super Maco, baš mi je drago! ja jedva čekam sredu i da to dođe i prođe što pre...i da budu rezultati kako treba...pa da nastavimo borbu...
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 20.4.2012 7:50:55
|
|
|
|
maca821
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 20.4.2012 8:02:02
|
|
|
|
daca77
|
maco, bas mi je drago zbog rezultata Ja veceras uzimam rezultate briseva, ali sam ubedjena da nema nista od HSG-a. A interesuje me koja je procedura-da li te uvode u anesteziju, pa onda namestaju instrumenta ili obrnuto?
< Poruku je uredio daca77 -- 20.4.2012 8:03:03 >
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 20.4.2012 9:00:09
|
|
|
|
Maslacak15
|
Daco, Hsg je uzasno prost zahvat- i nema tu bog zna kakvih instrumenata. Slicno je kao normalan pregled ginekoloski samo sto ti uvedu mali kateter kroz grlic i spricnu kroz njega kontrast. I onda slikaju. Sve ne traje zajedno 10 minuta. Zato mnoge devojke se odluce da ga rade u budnom stanju. Anestezija eto ima svrhu samo za eventualnost da su jajovodi zappuseni jer u tom slucaju moze da zaboli prilicno. Tecnost kad ne modje da prodje kroz jajovode izaziva bol oonda. A nemoguce je predvideti koga ce da boli koga ne. Ali zahvat kao zahvat se ne razlikuje mnogo od uzimanja brisa Maaalo je invazivnije.
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 20.4.2012 10:28:15
|
|
|
|
daca77
|
Ok.hvala, Maslacak...to me podseca na UTI, zastarelu metodu koju sam radila...ubaci kateter kroz grlic i pusti rastvor antibiotika...to me uopste nije bolelo...
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 20.4.2012 13:43:01
|
|
|
|
daca77
|
IZVORNA PORUKA: nata11 Daco kod kojeg dr. si radila u LE? Nato, HSG nisam radila zbog bakterija...inace, to sam se dogovarala sa dr iz Speba.
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 20.4.2012 18:53:11
|
|
|
|
pari
|
Hvala maslačak! lakše mi je... :)
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 23.4.2012 9:20:56
|
|
|
|
zmajče
|
Ja sam HSG radila bez anestezije i ništa apsolutno me nije bolelo ali meni su jajovodi prohodni,tako da je moje iskustvo super što se toga tiče ali bol se javlja samo ako je jajovod delimično zapušen ili nedaj bože potpuno.Metoda je neinvazivna i dosta devojaka ostane posle te metode u drugom stanju
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Ringerajina tabela za praćenje plodnih danaŽelite da zatrudnite, a ne znate kad vam je ovulacija? Volite prirodni metod kontracepcije? Pratite plodne dane pomoću R...
Anketa
ime za devojcicuOljaQzmKoje od ova tri imena vam se najvise svidja? :)Irena (
59%)
Anika (
22%)
Manja (
19%)
Ukupan broj glasova: 148Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!