|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  77 78 [79] 80 81   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Produvavanje jajovoda (HSG)
14.4.2012 15:20:00   
zuto pilence
Cure samo ne gubite nadu .Ja sam prosla kroz sve pretrage , radila sam HSG i cak donela odluku ici na VTO. I da neverujete 3 meseca nakon HSG sam ostala u drugom stanju. Tako da samo hrabro ja nadu nikada nisam izgubila i ako nisam mogla ostati trudna 2,5 god. A sto se tice HSG  imate moje istustvo na nekim od prethodnih stranica, i mislim da ce vam posluziti , a iskustvo je krajnje pozitivno. A da radila sam HSG u Visegradskoj bez anestezije.

< Poruku je uredio zuto pilence -- 14.4.2012 15:22:23 >

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 1951
17.4.2012 8:02:15   
pari
Drage, ja sledeće nedelje idem na hsg privatno jer mi je tako preporučila moja lekarka... kaže da se ujutru ode, uspavaju te i odmah posle intervencije može da se ide kući... Vi koje ste radile pod anestezijom, koliko sati ne sme da se jede pre toga, da li su vam radili klistiranje, da li ste se još nekako pripremale osim što su potrebni rezultati briseva i krvi?
Hvala puno unapred! ja sam naravno uplašena i samo želim da što pre prođe...

sitnice i emocije čine život...

(odgovor članu zuto pilence)
Direktna veza do poruke: 1952
18.4.2012 13:11:31   
maca821
Ja danas idem na HSG, meni je dr rekao samo da popijem ujutro Dovicin i da ne jedem 6h pre intervencije i to je to.

Umesto što bih davala sebi razloge zbog kojih ne mogu,dajem sebi sve moguće razloge zbog kojih MOGU…

(odgovor članu pari)
Direktna veza do poruke: 1953
18.4.2012 13:21:27   
mine
Oko 4-5 sati bez jela..bez klistiranja...
nemas cega da se plasis..nit ces sta videti ni osetiti...milina ;)
Srecno..
IZVORNA PORUKA: pari

Drage, ja sledeće nedelje idem na hsg privatno jer mi je tako preporučila moja lekarka... kaže da se ujutru ode, uspavaju te i odmah posle intervencije može da se ide kući... Vi koje ste radile pod anestezijom, koliko sati ne sme da se jede pre toga, da li su vam radili klistiranje, da li ste se još nekako pripremale osim što su potrebni rezultati briseva i krvi?
Hvala puno unapred! ja sam naravno uplašena i samo želim da što pre prođe...

(odgovor članu pari)
Direktna veza do poruke: 1954
18.4.2012 13:23:32   
jela 76
Draga pari,
ako ćeš raditi hsg pod anestezijom, zašto onda ne uradiš laparoskopski pregled?! Bolje je način u svakom pogledu, i tačniji. Jer, oni koji tebi planiraju da rade nije uvek merodavan (zavisi kad su kliknuli, odn. usnimili). I, ako postoji neki problem, odmah se rešava!
Ja sam  hsg radila, državno bez anestezije, jednog jutra i za par sati bila kod kuće.  Bolelo me jeste, ali vrlo kratko (imala sam totalno zapušenje, koje sam rešila laparo metodom). I to ti predlažu da ideš privatno!?!
I, ne treba da se plašiš, veruj mi!!!!!!!!!!!! Postupak traje nekoliko minuta.

(odgovor članu pari)
Direktna veza do poruke: 1955
18.4.2012 14:57:08   
nata11
Daco kod kojeg dr. si radila u LE?

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 1956
18.4.2012 15:54:50   
nata11
Vidim da niko nije dugo pisao na ovoj temi. Ja se pripremam za HSG odnosno sutra krecem sa onim testovima tipa PAPA, laboratorije i sl. Interesuje me samo cemu HSG ako smo pratili sazrevanje i pucanje folikula? Zar to ne znaci automatski da su i prohodni?user posted image

(odgovor članu nata11)
Direktna veza do poruke: 1957
18.4.2012 16:52:53   
*Maki*
Na zalost tako je,jedino HSG moze pokazati da li su jajovodi prohodni,dobra ovulacija ne znaci da su jajovodi prohodni. Htela sam da ti kazem da se ne bojis,meni je HSG radjen bez anestezije i to je bila samo kratkotrajna bol koja nije ni strasna dok se stavi igla,mozda 2-3 sekunde.Kada se ubrizgava tecnost osecaj je isti kao kada dobijes,nista strasno.Ako ti rade sa anestezijom tek onda ne treba da se plasis.Ja sam se bila prepala na smrt,posle sam se smejala kolika sam kukavica a svi su me uveravali da nije strasno :)

(odgovor članu nata11)
Direktna veza do poruke: 1958
18.4.2012 18:32:39   
ivannna

IZVORNA PORUKA: maca821

Ja danas idem na HSG, meni je dr rekao samo da popijem ujutro Dovicin i da ne jedem 6h pre intervencije i to je to.

maco kako je bilo? nadam se da si dobro prosla i da nije bolelo! ja sam radila bez anestezije i nije me uopste bolelo

(odgovor članu maca821)
Direktna veza do poruke: 1959
18.4.2012 22:28:48   
pari
Hvala svima na odgovorima i podršci! i ja verujem da nije ništa strašno, ali valjda je normalno da nas plaši ono što nam je nepoznato...tako je uvek u životu...
Draga Jela 76, što se tiče laparoskopije, ne bih to da radim ako ne moram, ipak je to neka vrsta operacije koja je potrebna da se uradi ukoliko se na hsg-u utvrdi da treba...barem sam ja tako razumela svoju lekarku.
Maca821, kako je prošlo?

(odgovor članu ivannna)
Direktna veza do poruke: 1960
18.4.2012 23:00:05   
hanka
Zasto nam nema Mace?

(odgovor članu pari)
Direktna veza do poruke: 1961
19.4.2012 8:35:56   
ivannna
Macoooooooo javi seeeeee!!!!user posted image

(odgovor članu hanka)
Direktna veza do poruke: 1962
19.4.2012 18:47:44   
maca821
Evo meuser posted image sve je super prošlo, radila sam pod opštom anestezijom i super sam je podnela. Nalaz je uredan. Ništa nije bolelo ni posle, samo malo krvarim i to je to. Svima koji se plaše bola, preporučujem opštu anesteziju,bez ikakvog straha,jer stvarno kratko traje, par minuta.Eto to je moje iskustvouser posted image

Umesto što bih davala sebi razloge zbog kojih ne mogu,dajem sebi sve moguće razloge zbog kojih MOGU…

(odgovor članu ivannna)
Direktna veza do poruke: 1963
19.4.2012 18:50:37   
maca821
Da i što se tiče te laparoskpije, meni je dr rekao da je bolje ići na HSG jer je manje invazivna metoda, pa tek ako postoji potreba onda se predlaže laparoskopija.

(odgovor članu maca821)
Direktna veza do poruke: 1964
19.4.2012 18:50:47   
*Maki*
Bravo Macikaaaa user posted image user posted image Bravo za hrabrost i rezultat user posted image

(odgovor članu maca821)
Direktna veza do poruke: 1965
19.4.2012 21:16:42   
hanka
Bravo Maco user posted image

(odgovor članu *Maki*)
Direktna veza do poruke: 1966
19.4.2012 21:21:06   
ivannna
maco user posted image

(odgovor članu hanka)
Direktna veza do poruke: 1967
19.4.2012 21:25:59   
pari
super Maco, baš mi je drago! ja jedva čekam sredu i da to dođe i prođe što pre...i da budu rezultati kako treba...pa da nastavimo borbu...

(odgovor članu ivannna)
Direktna veza do poruke: 1968
20.4.2012 7:50:55   
maca821
user posted image

(odgovor članu pari)
Direktna veza do poruke: 1969
20.4.2012 8:02:02   
daca77
maco, bas mi je drago zbog rezultata user posted image
Ja veceras uzimam rezultate briseva, ali sam ubedjena da nema nista od HSG-a.user posted image
A interesuje me koja je procedura-da li te uvode u anesteziju, pa onda namestaju instrumenta ili obrnuto?

< Poruku je uredio daca77 -- 20.4.2012 8:03:03 >

(odgovor članu maca821)
Direktna veza do poruke: 1970
20.4.2012 9:00:09   
Maslacak15
Daco,
Hsg je uzasno prost zahvat- i nema tu bog zna kakvih instrumenata. Slicno je kao normalan pregled ginekoloski samo sto ti uvedu mali kateter kroz grlic i spricnu kroz njega kontrast. I onda slikaju. Sve ne traje zajedno 10 minuta. Zato mnoge devojke se odluce da ga rade u budnom stanju. Anestezija eto ima svrhu samo za eventualnost da su jajovodi zappuseni jer u tom slucaju moze da zaboli prilicno. Tecnost kad ne modje da prodje kroz jajovode izaziva bol oonda. A nemoguce je predvideti koga ce da boli koga ne. Ali zahvat kao zahvat se ne razlikuje mnogo od uzimanja brisa user posted image Maaalo je invazivnije.

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 1971
20.4.2012 10:28:15   
daca77
Ok.hvala, Maslacak...to me podseca na UTI, zastarelu metodu koju sam radila...ubaci kateter kroz grlic i pusti rastvor antibiotika...to me uopste nije bolelo...

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 1972
20.4.2012 13:43:01   
daca77
IZVORNA PORUKA: nata11

Daco kod kojeg dr. si radila u LE?

Nato, HSG nisam radila zbog bakterija...inace, to sam se dogovarala sa dr iz Speba.

(odgovor članu nata11)
Direktna veza do poruke: 1973
20.4.2012 18:53:11   
pari
Hvala maslačak! lakše mi je... :)

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 1974
23.4.2012 9:20:56   
zmajče
Ja sam HSG radila bez anestezije i ništa apsolutno me nije bolelo ali meni su jajovodi prohodni,tako da je moje iskustvo super što se toga tiče ali bol se javlja samo ako je jajovod delimično zapušen ili nedaj bože potpuno.Metoda je neinvazivna i dosta devojaka ostane posle te metode u drugom stanju

(odgovor članu pari)
Direktna veza do poruke: 1975
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  77 78 [79] 80 81   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  77 78 [79] 80 81   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Ringerajina tabela za praćenje plodnih dana
Želite da zatrudnite, a ne znate kad vam je ovulacija? Volite prirodni metod kontracepcije? Pratite plodne dane pomoću R...
Praćenje ovulacije - iscedak iz vagine (ce...
Kako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću iscetka iz vagine?

Anketa

ime za devojcicu
OljaQzm

Koje od ova tri imena vam se najvise svidja? :)

Irena (59%)

Anika (22%)

Manja (19%)

Ukupan broj glasova: 148

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here