|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  79 80 [81] 82 83   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Produvavanje jajovoda (HSG)
6.5.2012 13:41:43   
Sanjaaaaa
JA SADA U UTORAK RADIM HSG I PUNO SE PLASIM,NE ZNAM U STA DA WERUJEM,IMA DOSTA PRICA O TOME,SWAKO RAZLICITO ISKUSTWO.JA GA RAGIM U GAK NARODNI FRONT

(odgovor članu nata11)
Direktna veza do poruke: 2001
6.5.2012 15:00:19   
micaubica
cula sam da u frontu rade sa anestezijom,tako da nemoj da se brines,samo napred i javi kako je bilo!!!!

(odgovor članu Sanjaaaaa)
Direktna veza do poruke: 2002
6.5.2012 15:56:57   
Maraj
I ja evo spremam papire za hsg u frontu. Radila sam sve briseve , svi su uredu, a vec 9 dana cekam rezultate cervikalnog brisa. Poludela sam i opet sam ih danas zvala, da bi mi sad rekli (napokon su gotovi rezultati) da je u malom br. prisutna kandida. Nista mi nije jasno, ako mi je PA i vag. bris II grupa, kako sad imam kandidu??Jer to moze?

(odgovor članu micaubica)
Direktna veza do poruke: 2003
6.5.2012 18:44:25   
Maslacak15
Maraj draga,
Kandida nije patogen nego je prisutna u u normalnoj vaginalnoj flori u malom broju. Obicno je kandida izbalansirana laktobacilima. Kada dodje do promene usled pada imuniteta, uzimanja antibiotika ili hormonske promene cesto dodje do narusavanja ravnoteze i kandida se namnozi. Velika vecina zena je nekad u zivotu imala kandidu a neke se i cesto bore sa njom. S obzirom da je broj kod tebe mali, to nije bilo dovoljno ni za promenu grupe. Inace kandida se lako tretira fungicidima i vrlo brzo regulise. Budi brige Maraj. Pozdravljam teuser posted image

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 2004
6.5.2012 19:10:02   
Maraj
Joj, hvala ti Maslacak, sta bi' ja bez tebe!!

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 2005
9.5.2012 9:47:19   
nata11
Sanjaaa kako si prosla? Javi kada se malo odmoris i oporavis cekamo izvestaj user posted image
Sanjaaaaa

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 2006
15.5.2012 17:47:56   
akibeki
Zdrawo swima...ja sam novi clan:D sto se tice HSG-A,radila sam 08.03.2012. god. u bolnicu u Nowom Pazaru. Radila sam bez anestezije,nije bilo strasno,malo je bolelo ali kratko traje,srecom i brzo sam zawrsila. Sutradan sam malo krwarila i boleo me stomak ali samo taj dan.Srecom pa su mi jajowodi bili prohodni,te nisam imala potrebe za laparoskopiju.Ali ja wec dwa meseca opet nisam dobila i to me buni a nisam trudna....

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2007
15.5.2012 18:10:46   
degu
Akibeki dobrodošla user posted image
Ako su ti neredovne menstruacije trebala bi hormone da proveriš, najčešće tu nešto ne štima ako su neredovni ciklusi.

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu akibeki)
Direktna veza do poruke: 2008
15.5.2012 20:35:20   
nata11
akibeki kakav je bio proces jesi imala neke posebne pripreme pre pregleda. Jesi inace imala redovne menstruacije

< Poruku je uredio nata11 -- 15.5.2012 20:36:02 >

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 2009
16.5.2012 16:20:43   
momaka
ja sam u maju p.god. radila HSG bez anestezije jajovodi skroz zacepljeni i nista me nije bolelo .ali mi nisu produvali neznam zsto ?

(odgovor članu nata11)
Direktna veza do poruke: 2010
16.5.2012 20:29:27   
Maraj
joj momaka, i mojoj prijateljici nije pomoglo. Skroz su joj zacepljeni, dr joj je rekla da su joj jajovodi tanji od vlasi kose.Za sad' sve nade polazu na VTO. Raspitaj se i ti malo bolje, ako ni tebi nije pomogao hsg.

(odgovor članu momaka)
Direktna veza do poruke: 2011
17.5.2012 15:56:42   
akibeki
prowerawala sam i hormone prosle godine,LH hormon mi nije bio u redu zato sto sam imala ciste.Ali sam te ciste sa tabletama otklonila i opet sam u mart prowerawala hormone i bili su mi u redu swi. Ultrazwuk u redu,kod muza u redu,kanali prohodni ali opet nista... a nisu mi redowne menstruacije jos,nisu nikada ni bile,ne znam razlog kad su mi analize u redu. A nisam imala neku posebnu pripremu,ujutru me primili na odeljenje,oko 11h sam radila Hsg i wratili me na odeljenje i tokom dana su me otpustili.

(odgovor članu Sanjaaaaa)
Direktna veza do poruke: 2012
17.5.2012 22:58:22   
jela 76
momaka, hsg-om samo snimaš stanje jajovoda! Kažu da kontrast koja se ubacuje u jajovode malo pročisti iste, pa kao oni su produvani. Kod totalno zapušenih, kao što sam ja imala, jedini način da ih otpušiš je laparoskopija. Koja je veoma delotvorna. Preporučuje se i pre vto, jer se u zapušenim jajovodima zadržava toksična tečnost, koja spira ubačen embrion tom prilikom!
Čudi me da su ti zapušeni jajovodi, a da te ništa nije bolelo. Ja sam jaukala! Kažu, da hsg metoda uopšte nije merodavna, zbog samog načina snimanja - ginekolog ubrizgava kontrast, a r. tehničar snima, tj. škljoca. Proveri ti to još malo...

akibeki, proveri rezervu jajnika, kao i stanje materice, tj. uradi snimanje materice putem kamerice. Ta metoda se zove histeroskopija. Razgovaraj sa nekim ginekologom koji se bavi sterilitetom.

(odgovor članu momaka)
Direktna veza do poruke: 2013
18.5.2012 21:30:52   
akibeki
ma bila sam i nekoliko lekara sam promenila.Zadnji put sam bila u drugi grad kod prowereno dobrog lekara i lecila sam se kod njega 8 meseci.Imala sam policisticne jajnike,pa su mi jajnici bili uwecani dosta,imala sam bolowe i prilikom odnosa.Ali zadnji put kad sam bila na kontrolu,rekao mi je da ciste wise nemam i dao mi sawet da snimam kanale da jos to prowerim.Drugo kao ok...i slikala sam grlic materice.

(odgovor članu jela 76)
Direktna veza do poruke: 2014
24.5.2012 10:34:48   
daca77
Drage, zakazala HSG za utorak...ali, sto se tice pripreme, bas mi nesto deluju neodgovornouser posted image .
Samo uredni brisevi i nista vise...ni praznjenje creva,niti reci o uzimanju hrane, tj.dokle i koliko, jer rade u anesteziji, niti leukociti itd. Bas me nesto frka uhvatilauser posted image

(odgovor članu akibeki)
Direktna veza do poruke: 2015
24.5.2012 10:47:16   
nata11
Daca i meni su tako rekli kada je trebalo da radim HSG koji je odlozen zbog bakterija, nikakva priprema noamalno sve jedes, pijes i samo odes ujutru predas dokumenta i urade ti HSG. Javi obavezno kako si prosla

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 2016
24.5.2012 10:57:32   
daca77
Nato, meni zakazali za pola sedam, popodneuser posted image
A jesu li ti rekli koliko mogu biti stari rezultati briseva?

(odgovor članu nata11)
Direktna veza do poruke: 2017
24.5.2012 11:23:42   
Meisje
Daco sreno na HSGuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 2018
24.5.2012 11:28:24   
Maslacak15
Najbolje da su bas svezi rezultati... Jer bitno je da nemas infekciju, da nebi eventualno bakterije sproveli dalje kroz jajovode i u matericu ako su prisutne u vagini. posto ubrizgavaju kontrast pa onda on ako bi bio kontaminiran moze da rasiri infekciju. Premda dace ti ionako preventivno turu antibiotika posle intervencije, to uglavnom rade ali bi bilo dobro da budes sigurna da su ti brisevi ok. I sto su noviji to je bolje.

(odgovor članu Meisje)
Direktna veza do poruke: 2019
24.5.2012 11:37:50   
daca77
Mei, hvala...
Maslacak, vag.cervikalni bris je star 10-ak dana, ali bris na hlamidiju, miko i ureaplazmu 5 meseciuser posted image , a ranije su mi pominjali da vazi cak 6 meseci.

< Poruku je uredio daca77 -- 24.5.2012 11:40:00 >

Direktna veza do poruke: 2020
24.5.2012 12:45:16   
Maslacak15
Daco,
Dobro 10 dana to je svez bris. On je najbitniji. Pa hlamidije je mnogo teze dobiti, to je iskljucivo seksualno prenosiva bolest, tako da ako je i star par meseci, a bila si fina devojka [sm=smiley2.gif nema razloga za brigu to je ok.

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 2021
24.5.2012 13:09:21   
daca77
Zlatna si, Maslackicuser posted image
Da sve ovo prodje i onda cu raditi hormone, te ocekujem tvoju pomoc i misljenje.user posted image

Direktna veza do poruke: 2022
24.5.2012 13:13:29   
Jole84
Daco držim palčeve jako,samo hrabro,biće sve dobro! user posted image

I dodaj svetu malo boje, čudo moje.....

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 2023
24.5.2012 13:14:50   
Maraj
Daco, ja treba da radim hsg u Frontu. Hlamidija, mikoplazma i ureaplazma rezultat vazi samo 3 meseca-tako su mi rekli, pa ja moram ponovo da radim jer mi je ovaj nalaz upravo istekao.
Cervikalni i vaginalni vazi 1 mesec
sve vezano za krv i urin 15 dana

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 2024
24.5.2012 13:18:28   
daca77
Hvala, drage...
Meni uopste ne traze analizu krvi i urina...user posted image

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 2025
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  79 80 [81] 82 83   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  79 80 [81] 82 83   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Ringerajina tabela za praćenje plodnih dana
Želite da zatrudnite, a ne znate kad vam je ovulacija? Volite prirodni metod kontracepcije? Pratite plodne dane pomoću R...
Kako prepoznati implantacijsko krvarenje?
Kako prepoznati implantacijsko krvarenje i po čemu se ono razlikuje od menstruacije?

image
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda. Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka. Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug. Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije. Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.  Više >>
image

Anketa

porođaj
DJURICI

kada ste se porodile?

pre termina (59%)

posle termina (30%)

na dan termina (10%)

Ukupan broj glasova: 110

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here