|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  75 76 [77] 78 79   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Produvavanje jajovoda (HSG)
10.3.2012 14:10:08   
dru33
Zdravo bitizdrav,
I ja sam radila u NF proslog meseca i nije bilo nista strasno. Samu intervenciju nisam osetila, a ni posle popustanja anestezije nisam imala bas nikakve bolove. Samo blago krvarenje u naredna 2-3 dana. Ja sam se pripremila da prenocim u bolnici, ali kad sam videla da ostale 3 zenice koje su dosle kad i ja traze da izadju na sopstveni zahtev isti dan i ja sam uradila isto. Tako da su mi intervenciju radili oko 11 a vec oko 4 sam bila u svom stanu. Sto se tice bolnice, osoblje na odeljenju je jako ljubazno, ali su uslovi onako 'bolnicki' pa je stvarno lepse prespavati u svom krevetu. Sutradan ujutru sam otisla po otpusnu listu i kod lekara da mi procita rezultat.
A sto se tice muckanja... meni su rekli da se u tom ciklusu cuvam jer su jajne celije bile izlozene zracenju. To mi je rekla i sestra na odeljenju a i doktorka pa sam ih poslusala. Sada sam u drugom ciklusu i nadam se necem lepom user posted image

(odgovor članu bitizdrav)
Direktna veza do poruke: 1901
10.3.2012 19:08:53   
little_one
Mislim da HSG ne steti ni u kom slucaju ako se uradi prije ovulacije. Evo ja a i jos jedna trudnica ovdje smo ostale trudne u istom ciklusu kad je radjen hsg i zasad je stvarno sve u redu. Nema posljedica.

Evo ako znas i engleski:
Do the X-rays damage the eggs?
The X-rays are not expected to damage the egg because before ovulation the egg is in a state of maturation arrest, which is unlikely to be damaged by X-rays. In addition, the amount of radiation exposure from a single HSG is so small that this dose of radiation is unlikely to adversely effect even a growing fetus.

IZVOR

(odgovor članu dru33)
Direktna veza do poruke: 1902
10.3.2012 19:09:44   
BUBICCA
Dru33,
drago mi je da si i ti ok prosla na HSG-u! Meni su, na primer, rekli da odmah radimo na bebi... Na zalost nije uspelo iz prve, mada sam se ja silno nadala... Sada smo ukljucili folikulometriju (to je vec druga tema), cisto da bismo iskoristili najbolje ovih par ciklusa posle HSG-a kada je veca sansa da se zatrudni. Nadam se da ce vama poci od ruke!

Bitizdrav, nema na cemu! Slobodno pitaj sta god ti padne na pamet... Ja, na primer, imam lose iskustvo sa mikroklizmom... Kao i devojka koja je sa mnom bila u NF tada. Ako treba neka informacija na tu temu - raspali! user posted image

(odgovor članu dru33)
Direktna veza do poruke: 1903
11.3.2012 23:52:33   
dru33
Little_one, cestitam prvo, mnogo me ohrabri kada cujem za vas koje ste imale srece ubrzo posle hsg-a. Citala sam i ja sve to, kao i to da su misljenja lekara podeljena... ali sam resila ipak da poslusam moju doktorku iz NF-a. Rekoh, kad sam cekala toliko sacekacu i jos taj jedan mesec :).
Bubicce, tebi drzim palceve, pa da se zajedno radujemo uskoro user posted image

(odgovor članu BUBICCA)
Direktna veza do poruke: 1904
13.3.2012 13:26:09   
jelenka
cao devojke mozete li mi pomoci oko HSG trebam ga raditi pa me zanima da li se dobijaju snimci rengena na kraju gde raditi i koliko kosta. imam dvorogu matericu radila sam magnetnu sada mi traze i HSG da vide sliku kontrasta posto su mi predlozili operaciju ja se bas i nebih usudila dok se ne raspitam lepo. neki kazu da cu izneti neki kazu ne bas sam u problemu i strahu a imala sam dva pobacaja zbog takve materice. gde je najbolje raditi privatno ili drzavno? hvala unapred

(odgovor članu dru33)
Direktna veza do poruke: 1905
13.3.2012 22:49:20   
BUBICCA
Jelenka, ja sam radila u Narodnog fronta, u Beogradu. Vrlo rutinska procedura. Nista strasno... Dobijes snimke na kraju, ja sam dobila 3 komada. Ista pozicija, samo slikano u razlicitim trenutcima, kako kontrast ispunjava jajovode, matericu... Nisam nista platila, sem analize na hlamidiju, mikoplazmu i ureaplazmu i to 3.000 din u NF. Sve ostale potrebne analize mozes dobiti na lekarski uput. Ukljucujuci i potvrdu koja si krvna grupa. Samo platis participacije. E, sad - ne znam kako je u ostalim gradovima... A, ako je to problem, takva tvoja materica, usudi se! Samo te to deli od bebice!!!

(odgovor članu jelenka)
Direktna veza do poruke: 1906
13.3.2012 22:56:22   
hanka
Jelenka dobijas snimke ko sto ti objasnila bubuica
Nego mi nije jasno zasto bi radila hsg koji ima za cilj produvavanje jajovoda a ne stanje materice,mislim da je bolje da uradis histeroskopiju,nista neces dobiti hsg'om vec ti je radjena magnetna i vidi se mnogo bolje nego na rengenu

(odgovor članu BUBICCA)
Direktna veza do poruke: 1907
14.3.2012 10:35:37   
jelenka
hvala vam devojke.joj hanka ja sam u takvom problemu da sam vise luda. radjena mi je histeroskopija i otklonjena navodno pregrada medjutim ja odlazim za Bec kod Dr uradim magnetnu i pokaze slike kao da mi nikada nista nije radjeno ja u soku. tri godine vec ne ostajem trudna, hoce da vide prohodnost i sliku rengena kuda ide tecnost da ocrta matericu. Receno mi je da sam u Jevremovoj dzabe platila a nista mi nije lj.uradio. bas sam razocarana neznam sta da mislim....

moram se konsultovati i sa nasim doktorima ovde u vezi operacije. pomozite mi ako ste ista cule u vezi mog problema.....

(odgovor članu hanka)
Direktna veza do poruke: 1908
14.3.2012 10:51:41   
daca77
A kako se radi magnetna? I gde u Srbiji?

(odgovor članu jelenka)
Direktna veza do poruke: 1909
14.3.2012 11:19:35   
hanka
Daco radis ili drzavno ili privatno,zavisi koliko zelis da cekas.Radi se magnetna male karlice
Ja sam trebala raditi ali su mi ostali dr rekli da je to cista glupost,kad se radi hsg i histeroskopija

Jelenka ko ti je radio histeroskopiju u Jevremovoj jel Ljubic,ja cu kod njega verovatno maja ili juna zbog jednoroge materice koja je problematicnija,pa zato pitam.Imamo temu o pregradi klikni

< Poruku je uredio hanka -- 14.3.2012 11:22:23 >

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 1910
14.3.2012 11:27:18   
jelenka
NEZNAM GDE SE RADI KOD NAS,JA SAM JE RADILA U BECU. LEGNES I SKINES SE U VES STAVE TI NEKI POJAS NA DEO TELA STA TREBAS SNIMATI UKLJUCE I POLAKO ULAZIS KAO U NEKO BURENCE I KRECU ZVUKOVI UZASNI MENI SU STAVILI SLUSALICE SNIMA,SNIMA,SNIMA PA POLAKO IZLAZIS IZ BURETA PA DAJU KONTRAST U VENU PA PONOVO TE VRACAJU UNUTRA. JA SAM DDOBILA LEK ZA SMIRENJE JER SAM KLAUSTOFOBICNA. NESMES IMATI NAKIT I PIRSING.SAD KAD SE SETIM NISTA STRASNO BUKVALNO SE SVAKA MRVICA VIDI SUPER STVAR.

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 1911
14.3.2012 11:27:57   
daca77
Meni magnetnu uopste nisu pominjali u Le, vec HSG. A posto vidim da se dr bas i ne snalaze u citanju rezultata HSG, ne znam da li je ovo preciznija metoda?!
Hvala na odgovoru, jelenka...

< Poruku je uredio daca77 -- 14.3.2012 11:31:16 >

(odgovor članu hanka)
Direktna veza do poruke: 1912
14.3.2012 11:34:51   
Maza82
Ja kad sam radila HSG nisam dobila nikakve slike, samo otkucan nalaz u kom piše da su oba jajovoda prohodna. S tim da dok su mi radili bukvalno su mi sve govorili unaprijed, sad stavljamo to ti to, osjetićeš takav i takav bol, ma sve, bolilo je, ali ništa strašno što se ne može izdržati. I meni su radili 9dc.

svako zašto, ima svoje zato......

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 1913
14.3.2012 11:43:24   
hanka
kad sam novembra bila da zakazem magnetnu na Niskom klinickom slobodan termin su imali za septembar 2012 user posted image

(odgovor članu Maza82)
Direktna veza do poruke: 1914
14.3.2012 11:45:04   
jelenka
LJUBIC MI JE RADIO I BILA SAM PREZADOVOLJNA SVIMA NJIMA,A SAD SAM TAKO RAZOCARANA IZRADILI SU ME I ZA INSEMINACIJU PROSLOG MESECA . MA JEDNOROGA NIJE NISTA NE BRINI BICE BEBICE SIGURNA SAM.

(odgovor članu hanka)
Direktna veza do poruke: 1915
14.3.2012 11:54:10   
daca77
Moja sveki nesto i ne ceka, do mesec dana...ona radi kicmu i abdomen

(odgovor članu hanka)
Direktna veza do poruke: 1916
19.3.2012 10:03:59   
ketVonD
Samo sam htela da vam kazem da se za HSG ne upotrebljava radioaktivni jod. Kontrast koji se koristi sadrzi jod, a radioaktivnost tokom procedure se odnosi iskljucivo na rendgensko snimanje. Jod sluzi da bi se bolje videla unutrasnjost materice i jajovoda, jer je (kako mu i samo ime kaze) - kontrast. Ja se pripremam za HSG, pa cu vam javiti kako je sve proslo.

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 1917
19.3.2012 12:17:42   
ivannna
ketVonD  da ti HSG prodje bezbolno i da oba budu prohodna!user posted image

(odgovor članu ketVonD)
Direktna veza do poruke: 1918
19.3.2012 18:28:10   
hanka
ketvond navijam da bude bezbolno i prohodno user posted image

(odgovor članu ivannna)
Direktna veza do poruke: 1919
21.3.2012 16:50:06   
ketVonD
Dakle, nije bilo mnogo strašno. Anestezirali su me i kada sam se probudila boluckalo je kao prvi dan menstruacije. Jedan prohodan, drugi nije... Tako da sada idem dalje user posted image
Hvala svima na forumu, bez vaše pomoći bi bilo mnogo strašnije!

(odgovor članu hanka)
Direktna veza do poruke: 1920
21.3.2012 18:38:57   
degu
ketVonD nemoj da očajavaš i jedan jajovod je dovoljan za user posted image user posted image

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu ketVonD)
Direktna veza do poruke: 1921
21.3.2012 21:35:48   
BUBICCA
KetVonD, nisu to toliko losi rezultati koliko ti se sada mozda cini! Sto kaze Degu, dovoljno je da je jedan prohodan! Sta su ti savetovali za dalje?
Tu smo da jedni drugima pomognemo! user posted image

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 1922
22.3.2012 19:29:52   
Srnaa
Devojke ja sam u februaru radila HSG , danas sam dobila prvu m iako smo bas radili na beboniju ....ali nista user posted image

kakva su vasa iskustva posle koliko dodje do trudnoce ako je sve ostalo ok ?

(odgovor članu BUBICCA)
Direktna veza do poruke: 1923
22.3.2012 19:46:15   
Srnaa
degu

citam sad tvoje iskustvo , ako ti je za utehu isto smo prosle ,takodje NS ,Betanija ....salju privatno ....ceo scenario isti a bogami i cena ! Al nek sve to ide njima na dusu Mi cemo da se potrudimo same da nam oni zatrebaju jos samo za porodjaj ! Za user posted image

(odgovor članu Srnaa)
Direktna veza do poruke: 1924
22.3.2012 19:49:21   
degu
Iskreno sam bila besna jer sam se osećala naivno i prevareno, ali nema veze, važno je da je sve super prošlo user posted image Ima iz inata njima da zatrudnimo user posted image

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu Srnaa)
Direktna veza do poruke: 1925
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  75 76 [77] 78 79   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  75 76 [77] 78 79   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Ringerajina tabela za praćenje plodnih dana
Želite da zatrudnite, a ne znate kad vam je ovulacija? Volite prirodni metod kontracepcije? Pratite plodne dane pomoću R...
Kako prepoznati implantacijsko krvarenje?
Kako prepoznati implantacijsko krvarenje i po čemu se ono razlikuje od menstruacije?

image
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda. Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka. Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug. Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije. Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here