Anoniman
|
Spremite se na maratonski post! Došla sam sa posla, tada je Mare "kakio" opet. Sluzavo, žuto, retko, količinski malo, bez sadržaja faktički. Sastrugala sam sa pelene, i pošla u laboratoriju. Tražila sam da se rade bakterije i gljivice, a posle sam zaključila da sam trebala tražiti i parazite, zvaću sutra lab da vidim mogu li i to da urade a da im platim kada dođem po rezultate. Izvadili smo i krv. Ja očajna a mama mi kaže da je njegova KS sasvim ok. Evo: Dakle, sniženi su MCV i MCH (to mi je kod oboje dece UVEK sniženo) - to je Microcytosis (o tome posle), LYMPH, RDW-SD (nemam pojma šta su), a povišeni su EO (procentualno, one normalne vrednosti nisu; i o tome posle), i RBC (opet ne znam šta je). Onda sam ja zbog Povišenih EO malo popisala šta se dešavalo... 22.02. - vađena krv, EO: 1,2%, odnosno 0,12 10*3/uL 28.02. Pentaxim vakcina 04.03. uvođenje banane 13.03. Hep B vakcina 17.03. uvođenje piletine (izbačena sa sledećom KS) 23.03. - vađena krv, EO: 6,1%, odnosno 0,49 10*3/uL naglasila bih da su u to vreme počeli poleni 27.03. Pentaxim vakcina 08.04. bronhitis (10., 11. i 12.04 Urbason; kontrola 18.04. - zdrav) 21.04. proliv 25.04. vađena krv, EO: 6.6%, odnosno 0,62 10*3/uL CRP u granicama normale (nema ni virusnog ni bakterijskog upalnog procesa u organizmu) data stolica na analizu /bakterije i gljivice) Gledajući ovo, zaključila sam par stvari: 1. banana je jedina novina od kada su EO porasli 2. počeli su poleni, možda bismo mogli uraditi bris nosa na EO 3. imuni sistem mu je krš s obzirom na količinu vakcina i bolesti. A moja mama kaže (Yula, ne znam dal će i tebi ovo pomoći: "Izmedju ostalog se anemije se mogu klasifikovati i po veličini i obliku eritrocita odnosno prema mehanizmu koji uzrokuje smanjenje broja eritrocita. Najčešće se dijagnosticiraju dva tipa anemije - mikrocitna najčešće uzrokovana nedostatkom gvožđa i makrocitna najčešće uzrokovana nedostatkom vitamina B12 i/ili folne kiseline. Kod bolesnika s mikrocitnom anemijom eritrociti su manji nego inače. Veličina eritrocita izražava se u jedinici MCV (engl. mean cell volume). Normalni eritorciti imaju veličinu od 80 do 100 femtolitara (fL) dok mikrociti imaju veličinu < 80 fL. Mikrocitna anemija uzrokovana je nedostatkom gvožđa u ishrani (greške u ishrani, gladovanje) , povećanim potrebama (trudnoća, rast) ili povećanim gubitkom gvožđaiz tela (krvarenje iz probavnog trakta, menstruacije)." Da, da, mama i ja se dopisujemo mail-om a živimo u istom gradu. To je zato što onda ja mogu još 10x da pročitam mail i da shvatim šta je rekla a da je ne nazovem tih 10x. Takođe, mama kaže i ovo: "Absolutni broj kako lymphocita tako i eosinophyla je dobar, samo je njihov procentualni odnos u leukocitarnoj formuli diskretno pomeren." Šta je moj plan? 1. Ujutru nazvati laboratoriju i pitati dal mogu da urade i analizu stolice na parazite, pošto EO mogu biti povišeni i zbog parazita. Ako ne, loviti sledeću stolicu i nositi u lab. 2. Uzeti Marku bris nosa na EO. Dopisivala sam se sa Zille, ona kaže da se njenom najstarijem sinu dešavalo da mu nos uopšte ne curi već se sve sliva nazad i dobije bronhitis, i ona kaže da može biti da je sluz u stolici i od slinaca uzrokovanih polenom, koji se slivaju. 3. Ukinuti bananu na par dana, što nikako nije zgodno zbog ovog proliva, ali snaći ćemo se već nekako. 4. U ponedeljak u 8h ujutru moliti dr da nas primi na PRIC tog dana. Inače, rezultati stolice će biti u petak posle 14h.
|