|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  87 88 [89] 90 91   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama
24.4.2012 13:55:33   
Yula
Macaki, prava je opasnica! user posted image user posted image user posted image
Ja u kaki ne videh nista neobicno, pa ni te crne koncice.
Moram ti nesto reci, a ti mi nemoj zameriti, mislim da ti nije dobro sto si dete previse vezala za sebe, mislim da to uvidjas i ti sama. Ne da nije dobro samo za tebe, vec najvise za nju. Gledaj da je odvnes od toga, polako, ali odvikavaj jer ces imati velikih problema zbog toga.

Christabel, mislim da smo skoro sve prvo davale palntu, pa belo kukuruznu brasno ( sve kroz neki vid kase - kacamak ) pa tek onda kukuruz secerac. Lakse ti je palenta, nema ljuskice.

< Poruku je uredio Yula -- 24.4.2012 13:57:09 >

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Christabel)
Direktna veza do poruke: 2201
24.4.2012 14:11:23   
Yula
Stigli rezultati analiza krvi. Pokazuje jedino alergiju na belance 1,29 kU/l , dok na piletinu, krusku, pirinac i zumance pokazuje da ima manje od 0,10kU/l. Moze li mi ko na brzaka reci koliko su analize krvi pouzdane, mada cu svakako prelistati tu temu na forumu kasnije.

Zatim, krvna slika mu je ok, hemoglobin dobar 12,7 g/100mL ref.vrednost 11,0-19,0
crvena krvna zrnca 4 580 000 ref.vrednost 3 800 000-5 600 000.

Ali, pazite sada ovo, leukociti su ok 7 900/mm3 ref.vr. 5 000-20 000 , ali jedan njihov sastojak, izvesni Polynucleaires neutrophiles je 1 382,5/mm3 a ref.vr. je 2 000-15 000. Zna li ko sta je ovo??? Svakako cu jos potraziti na netu, ali opet, mozda ima ko ovde ko bi mi na brzaka rekao da li treba da se brinem ili ne.

Popodne cu zakazati kod pedijatrice, nadam se da ce imati mesta u toku ove nedelje.

Inace, osip na licu manje vise isti kao i prethodnih dana i zaista verujem da to opet nema veze sa hranom, a sta je , ne znam. Nema ga po celu, samo po tom levom obrazu i par tackica po desnom. Zubic izviruje i do sada nismo imali takvih problema, ali ko zna, pocinjem da verujem da je ipak od zuba. Za dan-dva cu vratiti paradajz u njegovu ishranu, cim uvedem do kraja zdrebetinu, a danas je bio 2. dan.

I da, Macaki, ovo je novi osip, onaj se povukao bio i bilo mu je lice divno cisto destak dana sigurno i onda opet po malo ovo krete, samo onda j epocelo od cela, a sada od obraza. Nesto mi masina ne ispira najbolje u poslednje vreme, moracu to da proverim.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 2202
24.4.2012 14:22:38   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Yula

Ali, pazite sada ovo, leukociti su ok 7 900/mm3 ref.vr. 5 000-20 000 , ali jedan njihov sastojak, izvesni Polynucleaires neutrophiles je 1 382,5/mm3 a ref.vr. je 2 000-15 000. Zna li ko sta je ovo??? Svakako cu jos potraziti na netu, ali opet, mozda ima ko ovde ko bi mi na brzaka rekao da li treba da se brinem ili ne.

Koja je skraćenica za to?
Marku (pa i Luki) su UVEK sniženi neki MCH, MCV.

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 2203
24.4.2012 15:13:26   
Christabel
mch i mcv su neke eritrocitne konstante, nesto tipa precnik zrnca, tako nesto. Neutrofili su vrsta belih krvnih zrnaca. Secam se da se i Jovani nesto od tih zrnaca nije uklapalo u prosek i onda sam nasla da je to kod beba normalno, bitno da je ukupan br.leukocita ok

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2204
24.4.2012 15:16:51   
Anoniman
Jesu eritrociti bela krvna zrnca?Mnogo sam glupa za KS. user posted image

Direktna veza do poruke: 2205
24.4.2012 15:21:08   
Snelle
Eritrociti su crvena, a leukociti bela.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2206
24.4.2012 15:22:23   
Anoniman
Ah, zvuči skroz logično. user posted image

(odgovor članu Snelle)
  Direktna veza do poruke: 2207
24.4.2012 16:35:00   
Yula

IZVORNA PORUKA: Christabel

mch i mcv su neke eritrocitne konstante, nesto tipa precnik zrnca, tako nesto. Neutrofili su vrsta belih krvnih zrnaca. Secam se da se i Jovani nesto od tih zrnaca nije uklapalo u prosek i onda sam nasla da je to kod beba normalno, bitno da je ukupan br.leukocita ok

Hvala puno Christabel! I ja sam pretpostavljala da je to manje-vise ok rezultat, jer na papiru stoji da je u pitanju dete, a ne beba, a moj Lazar je ipak jos uvek beba, pa je mozda zato to malo odudaralo, jer vidim da je za ks vazna starost deteta.

Tash, hvala na trudu, ali ne moze sve ni da se zna user posted image

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

Direktna veza do poruke: 2208
25.4.2012 1:35:18   
Anoniman
yula, znaci samo belance? user posted image hoces li mu onda davati ostalo na sta je testiran, a rezultat bio dobar?
mozete li da uradite testiranje na jos neke namirnice, cisto da znas da budes opustenija kada budes davala?
inace, nije to ta kaka sa crnim "crvicima". veceras je K iskakila mali brabonjak, pa sam ga slikala i postavicu da vidite te tackice, crtice.. sta li su vec.

tash, i meni su te vrednosti uvek smanjene. to znaci da eritrociti nisu dobro napunjeni hemoglobinom.

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 2209
25.4.2012 9:15:14   
Anoniman
Marko je juče kakio samo jednom, i to tvrdooooo.
Jutros u pola 6 me je probudio da mu se kaki. Počeo u pelenu, pa onda nastavio ležeći kad sam ga raspovila čim mu dignem nogice, pa do kraja i na nošu... user posted image Uglavnom, čvrsta stolica, pred kraj malo kašastija, ali je nakon toga nastavio da spava i ustao raspoložen.
Valjda je i tome kraj.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2210
25.4.2012 10:25:23   
Anoniman
Sad mi dadilja kaže da je opet kakio tečno, žuto sa belim gromuljicama. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2211
25.4.2012 13:16:12   
Yula
Sta ces da radis Tash? Ne znam uopste sta u takvim situacijama, vodi se dete opet kod doktora, rade se neke analize? Sta je juce jeo, jel isto bio na dijeti? Da nije nazebao? E, ovde je skoro vladao neki stomacni virus, skoro svi su bili bolesni- prolivi po nekoliko dana, neki su i povracali. L. mi to nije potkacilo, a i sveki i mm su bili bolesni, kao i vecina ljudi koje znam i njihova deca. Da ne vlada neki slican virus i tu?

Nisi mu u skorije vreme davala sta "nedozvoljeno"?

< Poruku je uredio Yula -- 25.4.2012 13:17:05 >

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2212
25.4.2012 13:55:04   
Anoniman
Ne znam šta ću da radim. Mami sam pokayala prekjuče pelenu, mama reče "nije to ništa". user posted image
Juče je bio na dijeti, ali sam mu uveče dala jako malo slanine, već mi žao da jede suva hleba za doručak i večeru.
Bukvalno sam mu dala uz parče hleba 5 zalogaja slanine.
I dala sam mu mleka.
Nisam pametna.

Danas sam mu dala normalno da jede. Kaki pa kaki, možda ako mu vratim hranu u stolicu, možda se sredi.
Dobio je za doručak hleb i slaninu (opet malicko slanine kao sinoć), za ručak bareno svinjetinu, krompir, pirinač i tikvice. Posle toga će jesti bananu.
Razmišljam za večeru da dam griz, ali kontam ne bi trebao jesti šećer, a bez šećera neće hteti da ga pojede.

NIŠTA SUMNJIVO MU NISAM DAVALA! Poslednja nova namirnica je banana, pre nekih 6 nedelja uvedena.  

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 2213
25.4.2012 13:59:21   
Anoniman
Čaj od kore od nara zaustavlja proliv. Bukvalno je dovoljno dati 2-3 kašičice. Ali ne znam smem li, a dr mi je u inostranstvu. 

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2214
25.4.2012 14:30:39   
Yula
Ne znam sta da ti kazem za taj caj, stvarno ne znam sta bih ja ucinila da sam na tvom mestu. Ipak, ubedjena sam da to sve nije nista alarmantno, svako dete katkada potkaci proliv, samo sto smo mi istraumirane zbog alergijskih reakcija nase dece, pa sada i on muve pravimo slona. Jbg, u strahu su velike oci.

< Poruku je uredio Yula -- 25.4.2012 14:31:02 >

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2215
25.4.2012 17:49:18   
ishler
Tash,
bas bedak,ja znam da je domaci dzem od sipka zakon za proliv odmah prestaje,ali ne znam sme li on to?
Ja sam se danas izbedacila kada mi je pedijatar rekao da se u 99% slucajeva alergija na jaje ne prerasteuser posted image ,sada cekam test pa cemo videti.user posted image

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 2216
25.4.2012 20:41:53   
Yula
Jao Ishler, nisam doktor, ali po svemu sto sam cula i citala, to nije istina. Ja sam bas cula da su mnoga deca dok su bebe, alergicne na jaja, ali to kasnije prodje. E, sada, moze da se desi da neko ima sezonsku alergiju na jaja, odnosno da se alergija javlja samo u prolece ili katkada. Znam za slucajeve odraslih ljudi da im se katkada javi alergija na jaje, jedu ga sasvim normalno, bez ikakvih problema i jednom u 10 godina odreaguju burno, odu kod dr, dobiju sta treba od medikamenata i to se povuce, i opet najnormalnije jedu jaja. Mislim da je to slucaj sa mojim muzem. Kao beba nije ispoljavao al. na jaja, bar to niko nije primetio.
Ne znam, ja verujem da ce moj Lazar to prerasti, ubedjena sam u to 1000%, e sad, i ja cekam pa cemo videti.

I bas sam danas razmisljala sta je sa vama, nema te. Ima li sta novo kod vas? Pricaj sta ti je jos dr rekao.user posted image

< Poruku je uredio Yula -- 25.4.2012 20:42:44 >

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu ishler)
Direktna veza do poruke: 2217
25.4.2012 21:57:15   
Yula
Evo i ovde pise o tome, koga zanima neka izvoli i procita:

http://www.food-info.net/hr/intol/egg.htm

Dakle, kazu da 50% dece uglavnom preraste alergiju na jaja, a mi se nadamo da ce nasa deca biti bas u toj grupi! user posted image

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 2218
25.4.2012 22:01:35   
Anoniman
Spremite se na maratonski post! user posted image

Došla sam sa posla, tada je Mare "kakio" opet. Sluzavo, žuto, retko, količinski malo, bez sadržaja faktički. Sastrugala sam sa pelene, i pošla u laboratoriju. Tražila sam da se rade bakterije i gljivice, a posle sam zaključila da sam trebala tražiti i parazite, zvaću sutra lab da vidim mogu li i to da urade a da im platim kada dođem po rezultate.
Izvadili smo i krv. Ja očajna a mama mi kaže da je njegova KS sasvim ok.
Evo:
user posted image

Dakle, sniženi su MCV i MCH (to mi je kod oboje dece UVEK sniženo) - to je Microcytosis (o tome posle), LYMPH, RDW-SD (nemam pojma šta su), a povišeni su EO (procentualno, one normalne vrednosti nisu; i o tome posle), i RBC (opet ne znam šta je).

Onda sam ja zbog Povišenih EO malo popisala šta se dešavalo...

22.02. - vađena krv, EO: 1,2%, odnosno 0,12 10*3/uL
28.02. Pentaxim vakcina
04.03. uvođenje banane
13.03. Hep B vakcina
17.03. uvođenje piletine (izbačena sa sledećom KS)
23.03. - vađena krv, EO: 6,1%, odnosno 0,49 10*3/uL
naglasila bih da su u to vreme počeli poleni
27.03. Pentaxim vakcina
08.04. bronhitis (10., 11. i 12.04 Urbason; kontrola 18.04. - zdrav)
21.04. proliv
25.04. vađena krv, EO: 6.6%, odnosno 0,62 10*3/uL
CRP u granicama normale (nema ni virusnog ni bakterijskog upalnog procesa u organizmu)
data stolica na analizu /bakterije i gljivice)

Gledajući ovo, zaključila sam par stvari:
1. banana je jedina novina od kada su EO porasli
2. počeli su poleni, možda bismo mogli uraditi bris nosa na EO
3. imuni sistem mu je krš s obzirom na količinu vakcina i bolesti.

A moja mama kaže (Yula, ne znam dal će i tebi ovo pomoći:

"Izmedju ostalog se anemije se mogu klasifikovati i po veličini i obliku eritrocita odnosno prema mehanizmu koji uzrokuje smanjenje broja eritrocita. Najčešće se dijagnosticiraju dva tipa anemije - mikrocitna najčešće uzrokovana nedostatkom gvožđa i
makrocitna najčešće uzrokovana nedostatkom vitamina B12 i/ili folne kiseline.

Kod bolesnika s mikrocitnom anemijom eritrociti su manji nego inače. Veličina eritrocita izražava se u jedinici MCV (engl. mean cell volume). Normalni eritorciti imaju veličinu od 80 do 100 femtolitara (fL) dok mikrociti imaju veličinu < 80 fL. Mikrocitna anemija uzrokovana je nedostatkom gvožđa u ishrani (greške u ishrani, gladovanje) , povećanim potrebama (trudnoća, rast) ili povećanim gubitkom gvožđaiz tela (krvarenje iz probavnog trakta, menstruacije).
"

Da, da, mama i ja se dopisujemo mail-om a živimo u istom gradu. user posted image

To je zato što onda ja mogu još 10x da pročitam mail i da shvatim šta je rekla a da je ne nazovem tih 10x. user posted image

Takođe, mama kaže i ovo:

"Absolutni broj kako lymphocita tako i eosinophyla je dobar, samo je njihov procentualni odnos u leukocitarnoj formuli diskretno pomeren."

Šta je moj plan?

1. Ujutru nazvati laboratoriju i pitati dal mogu da urade i analizu stolice na parazite, pošto EO mogu biti povišeni i zbog parazita. Ako ne, loviti sledeću stolicu i nositi u lab.
2. Uzeti Marku bris nosa na EO. Dopisivala sam se sa Zille, ona kaže da se njenom najstarijem sinu dešavalo da mu nos uopšte ne curi već se sve sliva nazad i dobije bronhitis, i ona kaže da može biti da je sluz u stolici i od slinaca uzrokovanih polenom, koji se slivaju.
3. Ukinuti bananu na par dana, što nikako nije zgodno zbog ovog proliva, ali snaći ćemo se već nekako.
4. U ponedeljak u 8h ujutru moliti dr da nas primi na PRIC tog dana.

Inače, rezultati stolice će biti u petak posle 14h.

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 2219
25.4.2012 22:07:40   
Anoniman
On je inače veseo, sve super.
Smršao je, nema se šta videti, sav je hrskavica, a možda se i poklopilo što je toplije nego pre pa nema bodi, majcu i prsluk, već je samo u bodiju, ne znam ali sav je kao buva. user posted image
I hronično je gladan, mukica.

Glupo pitanje: Da li je moguće da je prerastao alergiju na kazein i da mu više ne paše Allernova kao hidrolizat kazeina koji je bez laktoze? user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2220
25.4.2012 22:08:54   
Anoniman
I te BioGaia kapi... One su na bazi majčinog a ne kravljeg mleka. A jel ta neka majka, čije mleko se koristi, pila kravlje mleko? user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2221
25.4.2012 22:34:18   
Anoniman
Ustvari, ja sada nemam pojma dal je ovo sa EO zbog pada imuliteta, ili od banane (kontam da ostale namirnice ne mogu praviti problem, jede ih predugo). Koža mu je čista, ima par sitnih sitnih tačkica na leđima, to samo ja psiho vidim user posted image . Kontam, da je alergija na namirnicu, zar ne bi izbilo i na kažu? Mislim, da nema proliva, i da je on normalno a ne alergično dete pa da nismo vadili krv, ja ne bih ni pomislila da mu banana smeta. Ne znam dal me razumete šta kažem?

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2222
25.4.2012 22:46:59   
Yula
Jao, jao, jao... Prvo da ti kazem da sam citajuci vase rezultate KS skapirala da obicna analiza KS uvek ima i EO!!! Kao munja odjurim i pogledam Lazarove rezultate i posle cu vam pokazati, skenirala sam.

Uglavnom meni malo cudno da je to od banane, mislim i bronhitis i proliv i sve to, mada, ne znam zaista, samo nagadjam. Pre bih rekla da je bronhitis od inhalatornih alergena, a da proliv nema veze sa alergijama vec je nesto virusno. Jesi li pratila sta se ovih dana desavalo, odnosno, ima li kakve povezanosti izmedju konzumacije banane i proliva???

Da li mu mozda sada na neki nacin smeta Allernova, mislim da je i to moguce, ja takodje primecujem da Lazaru vise odgovara ovo obicno ad mleko od nje.

Ovo pitanje oko tih Bio Gaia kapi ti je veoma zanimljivo i moram priznati da sam se malo nasmejala, u ovakvim situacijama procesljamo svaku mogucnost, pa i onu najbizarniju kroz glavu po nekoliko puta, prisecamo se, uporedjujemo, ... Mislim da ce mozak da nam flipne od mozganja user posted image Ipak, mislim da su te kapi oslobodjene mlecnih proteina, odnosno da je iz majcinog mleka izolovano samo to nesto sto treba, mada to uopste ne mora da znaci, samo nagadjam.

Kako Maretov ekcem? Mnogo mi je zao mukice sto je smrsao, a on bas voli da jeki. A da probas da mu dajes sve uobicajeno i da vidis hoce li se sta promeniti?

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2223
25.4.2012 23:03:53   
Yula
Jbg, jesam dilber, nemam pojma kako da ubacim dokument, slikomat nece da mi ga prihvati, nije u odgovarajucoj fomi, pokusacu da iskucam sta je vazno.

Elem Eosinofili su: 5,7% 450,3/mm3 ref. vred. 50-500
Znaci da su u normali, ali koliko se meni cini ipak su blize gornjoj granici!!! Ima li ko kakvih saznanja da li je ovo nesto na sta treba posebno da obratim paznju? Kada smo radili analize krvi, Lazar je vec 3 dana pio samo ovo obicno ad mleko. Da je al. na njega, pretpostavljam da bi vec tada EO bili van granice. user posted image

I da, Tash, zaboravih ti reci, ovo sto kaze tvoja mama u vezi krvnih zrnaca je u pravu. Ja uvek imam crv. krv. zrnaca ispod normale, ali dr mi kaze da su moji eritrociti ( crv.krv. zr. ) krupni i da ih zato imammanje, pa je to sve u savrsenom redu. Mi ne znamo da citamo te analize, po nesto znamo da provalimo, ali nisu dzabe doktori gulili stolicu godinama da bi mi to znanje sazvakali za par meseci na netu user posted image A i ove vase skracenice nista ne kapiram, po neku sam desifrovala ( kao da je ovo neka sifra za teroristicki napad a ne analize krvi ) ali vecinu nemam pojma sta su!

< Poruku je uredio Yula -- 25.4.2012 23:06:00 >

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 2224
25.4.2012 23:05:29   
Anoniman
Ma neeeeeeee, ne mislim da je bronhitis dobio od banane. user posted image
Pomislila sam da su možda EO počeli da rastu sa uvođenjem banane, pa nastavili da rastu, i onda se prosto ispoljili kroz sluzavu stolicu, proliv. Jer, ni dok nismo otkrili alergiju na kazein nije sve vreme imao sluzave stolice. Krenule od negde od 3eg meseca, ja sam sve vreme jela mlečno, dakle, trebalo je vremena da postanu sluzave, nije se desilo preko noći.

Počela sam da mu dajem malo drugačije za ručak.
Danas sam dala malo mesa, malo tikvica, krompir i pirinač (pirinač trpam u sve).
Sutra planiram malo mesa, malo karfiola, krompir, pirinač.
Pa lagano da vidim šta će biti.

A još jedna stvar: Naša dijeta zbog priliva se bazira na krompiru, šargarepi i jabuci, a napolju cveta breza! user posted image Ako se ne smiri proliv ovih dana, probaću skroz da menjam ishranu i da ove tri namirnice izbacim!!!

Veza banane i stolice ovih dana - nemam je, svaki dan je jeo bananu. user posted image Prosto, toliko je mali izbor namirnica trenutno, da vrtim sve isto u krug. user posted image

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 2225
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  87 88 [89] 90 91   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  87 88 [89] 90 91   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

NAJLEPŠA IMENA ZA DEVOJČICE koja ste vi iz...
Napravili smo listu najlepših imena za devojčice prema vašem izboru.
Šta određuje krvnu grupu bebe?
Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here