|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  86 87 [88] 89 90   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama
23.4.2012 14:11:31   
Anoniman
On inače ima skroz čvrstu stolicu. Recimo, kao brabonjčici slepljeni u jedan veliki komad.

Ja mislim da je to bila višnja, jer se posle više nije ponavljalo.

(odgovor članu Verus)
  Direktna veza do poruke: 2176
23.4.2012 14:19:39   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Yula

I ja bih to uradila. Mada, mozda ne bi bilo lose da odneses kod dr te pelene sa tom kakom gde ima i belih tragova, to mi je malo neobicno... Imas li pretpostavku od cega to belo moze biti a da nije mleko?

Dr je na putu u inostranstvu ove nedelje.

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 2177
23.4.2012 14:19:50   
Yula

IZVORNA PORUKA: Tash

Nije to čudno. Nije ti bebac još imao proliv? To je i Luka imao kao mali, to je 100% od mleka. 

Pa jeste imao ono u pocetku alergije, ali nije bilo nesvarenog mleka u peleni, mozda zato sto je sisao, a od kada pije adaptirana mleka nije imao proliv.

Nego, ni ja nikako da vam kazem, u dva navrata sam primetila kod Lazara u jednom delu kake malo zuckastijju kaku i rastegljivu. Znaci nije cela stolica takva, vec samo jedan deo bude malo kasastiji i juce je taj deo bio vidljivo rastegljiv, reklo bi se sluzav. To mu se desilo mozda u dva navrata i sa alernovom, ali od kada pije ovo mleko, a tome ima malo vise od nedelju dana, to se desilo dva puta. Inace kaki jednom do 3x na dan i kake su prilicno tvrde ili kao plastelin. Kasastije su bile na Alernovi nego sada na ovom mleku.

Pribojavala sam se malo da nije ovaj osip od ovog obicnog ad mleka, ali to mi je malo verovatna varijatna, jer cini mi se da su alergijske reakcije na mleko malo drugacijeg tipa, kao npr. proliv, podrigivanje, povracanje, bljuckanje a on od toga nema nista. Od kada mu redje dajem praziluk ( dok sam ga uvodila davala sam ga svaki dan, pa je bebac zato tada vise prduckao ) bas retko i prdi. A i cudno bi mi bilo da dete jede jogurte, pavlake, krem sireve i maslac bez problema poodavno, a da mu smeta adaptirano mleko. Ionako nam sutra stizu rezultati analiza krvi, jedva cekam da ih vidim, ako pokaze alergiju na krusku, necu mu ni jabuku davati neko vreme. ( juce je bas doruckovao jabuku i posle sam mu sokic od kuvanja sipala u flasicu sa vodom i ceo dan se nalivao sa tim, a danas se osip pogorsao user posted image )

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2178
23.4.2012 14:20:51   
Yula

On inače ima skroz čvrstu stolicu. Recimo, kao brabonjčici slepljeni u jedan veliki komad.

Ja mislim da je to bila višnja, jer se posle više nije ponavljalo.

Pa da, to ima smisla. Jel on sada ok?

I ne znam Tasho na sta bi on sada reagovao alergijom? Verujem da je to samo virusno.

< Poruku je uredio Yula -- 23.4.2012 14:24:00 >

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2179
23.4.2012 14:34:18   
Anoniman
On je sve vreme ok. Veseo, sve super. Samo tako bzvz u peleni. Čak juče sam imala utisak da ide na bolje, i ustvari, dok ne stignem kući sa posla, ni ne znam dal ide na bolje, moram da vidim pelene. Da je dadilja bila sa mnom prvi dan proliva, bilo bi lakše da se razumemo, ovako... Jedva čekam da odem kući.
A i ja sam mentol, samo u subotu sam ga držala na striktnoj dijeti.
Juče sam mu dala ujutru manje mleka nego inače (150ml), za ručak sam ubacila komadić mesa, i za večeru sam mu dala uz parče hleba par zalogajaca slanine (tipa 5 zalogajaca) i 210ml mleka, kao i obično (za vreme bronhitisa je smanjio unos mleka).
Danas sam ujutru dala opet 210ml mleka, tj, to je bilo oko 3h, i u 6h je opet plakao, tražio mleka, dala sam mu 150ml, i u ručak sam ubacila 2 komadića mesa, i komadić tikvice, misleći da idemo na bolje, pa da lagano uvodim nazad hranu (to mi se sve čini nekako neutralno).
Možda sam se malo zaletela?

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 2180
23.4.2012 14:36:39   
Anoniman

I ne znam Tasho na sta bi on sada reagovao alergijom? Verujem da je to samo virusno.

Ne znam Yula, ni meni nema smisla, ali stalno nešto prebiram po glavi.
Stalno mi se mota po glavi da alergije šetaju, možda se prosto pojavila alergija na blitvu (valjda mi je to u glavi zbog Macaki)...
I ne znam zašto imam loš predosećaj u vezi Allernove. Nešto mi ne štima... gledala sam rok na kutiji - u redu je. Ne znam, imam utisak da je ne pije sa zadovoljstvom sa kojim je pio do nedavno, kao da mu ne prija... Ne znam da objasnim osećaj.

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 2181
23.4.2012 14:42:33   
Verus
Kontam da nije alergija jer on ce jos malo 2 godine, a tada se to stabilizuje (zato ovde tek tada rade testove na alergiju ukljucujuci pric test)...ne znam sta bi bilo da je do allernove? Kukuruza nema kazes? Koliko se secam on jos nije jeo kukuruz..da nije razvio intoleranciju na nesto u tom mleku? Sta bi drugo mogla da mu das?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2182
23.4.2012 14:51:12   
Anoniman
Jede kukuruz kroz palentu. Ali Allernova nema kukuruz.
Mada, kada imaš proliv, lekari kažu da se izbegava mleko - jel to zbog laktoze?

(odgovor članu Verus)
  Direktna veza do poruke: 2183
23.4.2012 14:53:37   
Anoniman
Razmišljala sam da mu dam Alfare, to je mleko za dijareju a hidrolizat je kazeina, ali tek tada neću ništa znati, jer njemu od Alfarea budu skroz zelene stolice. 

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2184
23.4.2012 14:54:05   
Verus
Nisam sigurna...Helena malo malo pa ima proliv, ja ne znam zasto. A onda ima dana kada kaki tvrdo, te brabonjke sto ti kazes. Nekada vidim da ako jede kukuruz ili grasak, ostanu ljuspice u kaki, i znam da se desi da joj nesto od hrane jednostavno ne odgovara, ali nisam jos skontala tacno sta sve. I onda mi je ova u obdanistu rekla da joj ne dajem mleko-ne znam da li proliv hoce i od masnoce u mleku?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2185
23.4.2012 14:54:44   
Verus
Probaj, mozda mu ovaj put bude ogovaralo to mleko: jel su zelene od krompira u Alfari? U stvari, verovatno ni ne znas zasto...

Razmišljala sam da mu dam Alfare, to je mleko za dijareju a hidrolizat je kazeina, ali tek tada neću ništa znati, jer njemu od Alfarea budu skroz zelene stolice. 

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2186
23.4.2012 14:58:20   
Anoniman
Ne znam.
Luki nisam uvodila dijetu kada je imao proliv. Ali njegov proliv je bio ustvari tečna stolica, a ne toliko česta kao kod Marka. Tipa 3-4x na dan, tečno. I mislim da se smirilo posle 3 dana, tipa u sredu uveče ga je boleo stomak, tu noć je ustao u sred noći da kaki, sledeći dan je kakio 3-4x tečnije kašasto, pa u petak isto tako, subota već čvrsto, tipa 2x, i u nedelju je stolica bila čvrsta, ali je oko stolice bilo dosta sluzi.
Zato mislim da je ovo možda virusno, i da možda za koji dan prođe, dajem mu Bio Gaia kapi, i pomislila sam da polako vraćam hranu u ishranu... Kao što gore navedoh, krenuh sa laganijim tipa bareno meso, tikvice, a slaninu sam dala jer je plakao pored frižidera i vikao "tantate!".

(odgovor članu Verus)
  Direktna veza do poruke: 2187
23.4.2012 14:59:33   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Verus RR

Probaj, mozda mu ovaj put bude ogovaralo to mleko: jel su zelene od krompira u Alfari? U stvari, verovatno ni ne znas zasto...

Ne znam, ali budu trava zelene. Ukinuto nam je to mleko zbog ribljeg ulja kao čestog alergena.
U ponedeljak idemo na PRIC, strah me išta menjati.

(odgovor članu Verus)
  Direktna veza do poruke: 2188
23.4.2012 15:13:11   
Christabel
Tash, moguce da se mleko nije svarilo zbog tog virusa. Mozda ce trebati koji dan da se sve sredi. I isto mislim kao branki da ne moras raditi crp vec leukocitarnu formulu ako vec nije deo kks.
Yula, i ja mislim da je tu jos nesto umesano a ne samo ger. A jaja, mlecno, soju ne jedem vec mesec dana. Nisam joj davala 5-6 dana meso, ali nista spec.se nije pokazalo. Juce i danas je jela, pa cu videti. A njoj su eos u granici normale. Podrigivanje tje jos tu, kako za moje mleko tako za aptamil, koji u sebi uopste nema kazeina, pitala sam

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 2189
23.4.2012 15:16:59   
Christabel
ne uuek puno, ali ima ga. Nego smem li da joj dam nestle zitarice ako u sebi imaju bifidusbacterium lactis? Ovako su nemlecne jedino sto imaju taj probiotik.
Inace stolica na kandidu, salmonelu i sigelu je naravno negativna

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2190
23.4.2012 16:15:44   
Anoniman
nikako da sedem da citam. ja sam se skroz odvikla od interneta.

tash user posted image jao sta vas snadje.. dobro je da je sa markicem sad sve ok! sto posto je bio virus, jer su mnogi oko njega bili bolesni. inace, krv u stolici moze da javi kod proliva, posle puuuno stolica, ako se creva jako "isperu" (iz licnog iskustva ti ovo kazem), tako da cak i ako je bila krv, nije verovatno od alergije, nego od nadrazenosti creva.

yula, jel to neki novi osipic ili onaj stari? a sta je sa onim na celu, da li se povuklo? izbaci paradajz, ali vidis i sama da se desava i bez veze sa hranom, mozda uopste nije od toga. javi kako mu je.. jel mu ti nesto mazes kada mu se to desi ili ne?

cristabel, zao mi je sto cu da ti pozelim dobrodoslicu u ovu temu.
slazem se sa yulom, uvodi slobodno namirnice dalje, ima jos puno toga sto niste probali. ja bih na tvom mestu: kukuruz, bundevu, krusku, sljivu, jagnjetinu..

kod nas je situacija sledeca...
uveli smo cveklu, danas je bio treci dan. za sutra sam planirala mladi luk (ispricajte mi da li ste ga kuvale kada ste ga uvodile ili davale zivog), ALI.. ksenija je opet danas jela mrvice hleba dok smo mama i ja rucale, kukala je i zacenjivala se i morala sam da joj dam. inace je naucila fino da zvace, sad jedemo seckanu bananu, cveklicu is. tako da sam ja odlucila da joj sutra dam taj famozni griz. nadam se da nije rano??? user posted image da li se gluten uvodi od 9. meseca ili moze i ranije? jesce u cetvrtak, petak luk, nije bitno.
inace, nocas je prvi put posle duuuugo vremena prespavala noc u svom kreveticu. a i mi se naspavali, konacno smo mogli da se rasirimo. prethodnih 3,4 noci nas je bas zlostavljala nocu, jer joj po mojoj proceni rastu gornji zubi (prosli put se identicno ponasala kada su donji izbijali). i sta se desava.. ja je u toku prepodneva stavim u krevatc na 5 minuta dok sam otisla do kupatila, ona je prvo kukala, a onda se okrenula poprecke, podigla noge i pocela da sutira ogradu.. ja se vracam i ima sta da vidim. ona razvalila krevtac nacisto! ispava jedna letvica, stranica se sa te strane odvalila, ostale letvice vire, samo sto nisu ispale. slikala sam da pokazem muzu kad dodje sa posla. krevetac je sad prakticno neupotrebljiv, tako da gospodjica nocas ponovo spava sa nama. ako ja ne poludim, pa joj u ogradicu ubacim jorgan i ubacim je unutra da spava. sutra cu zvati svekra da izbaci krevetac na terasi i istutkalise.
bas je jaka postala. u petak smo bili na kontroli, vadili krv.. toliko se bacala da laborantkinja zamalo da polomi iglu, na kraju je na mene vikala da je cvrce drzim. ruka joj je modra od tada, sigurno joj je vena pukla.
inace, ima 8,5 meseci i 9650gr i 72,5 cm. videli smo drugara iz porodilisita, u poredjenju sa tim decakom, ova moja je kao rambo. nije toliko teska, koliko izgleda nabijena i misicava. samo neka mi je ziva i zdrava. user posted image
svracala sam danas do dispanzera da vidim kakav je rezultat, jer njena dr radi tek od sledeceg ponedeljka. hemoglobin joj je 104 (bio je 103), tako da pretpostavljam da ce dobiti sirup da pije. eozinofile nisam mogla da gnjavim sestru da gleda, pitacu dr u ponedeljak.

(odgovor članu Christabel)
  Direktna veza do poruke: 2191
23.4.2012 16:32:38   
Anoniman
ijao, ja sam kucala i kucala i tek sad vidim koliko ste vi iskucale onoga sto ja uopste nisam procitala. ja sam poslednji procitala olgin post.
tash, ako sad nije proliv u pitanju nego samo malo drugacija stolica mozda moze da bude i od toga sto je ovih dana bio na malo drugacijem rezimu ishrane nego obicno. a i treba vremena posle proliva da se creva oporave. dobar je znak sto je on veseo i raspolozen, znaci nista ga ne boli. mozda ipak da das koprokulturu? mada je bilo bolje da sta to uradili u akutnoj fazi, ali dobro, sto posto nicega ne bi ni bilo ako je virus u pitanju.

moja ksenija je imala proliv sa neka 2 meseca, znaci vise od nedelju dana je imala neformiranu zelenu stolicu koje je stalno curila iz pelene i probijala na bodic. isto je pila biogaia kapi.
sad kaki uglavnom brabonjke, tvrda joj je stolica i bas se napreze, jedva kaki. a stalno jede krusku, sljivu, tikvicu.. pije vodu. desava nam se da ima u stolici maleckih crnih tackica, kao crvici. pojma nemam od cega je, ja sam pomislila da je od banane. sad sam pocela da se tripujem da nije krv. user posted image inace, jednom joj je stolica bila zeuta, kasasta, sa crvicima unuta, koji su bili recimo velicine kao kada se skuva dugi pirinac, mozda i veci. bas sam se istipovala tada, cak sam i slikala.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2192
23.4.2012 16:38:40   
Verus

user posted image

Ne znam.
Luki nisam uvodila dijetu kada je imao proliv. Ali njegov proliv je bio ustvari tečna stolica, a ne toliko česta kao kod Marka. Tipa 3-4x na dan, tečno. I mislim da se smirilo posle 3 dana, tipa u sredu uveče ga je boleo stomak, tu noć je ustao u sred noći da kaki, sledeći dan je kakio 3-4x tečnije kašasto, pa u petak isto tako, subota već čvrsto, tipa 2x, i u nedelju je stolica bila čvrsta, ali je oko stolice bilo dosta sluzi.
Zato mislim da je ovo možda virusno, i da možda za koji dan prođe, dajem mu Bio Gaia kapi, i pomislila sam da polako vraćam hranu u ishranu... Kao što gore navedoh, krenuh sa laganijim tipa bareno meso, tikvice, a slaninu sam dala jer je plakao pored frižidera i vikao "tantate!".

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2193
23.4.2012 16:39:08   
Anoniman
au, sad gledam koliko pravopisnih gresaka u mom prvom postu. user posted image izvinjavam se, nikada ne citam, samo otkucam i saljem.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2194
23.4.2012 18:31:25   
Yula
Nemam kada sada da pisem, Macaki, daj te slike da i mi vidimo i od kake i od kreveca. Za krevetac onako da se smejemo malo malenom zenskom bebecem Rambu, a za kaku, nikada se ne zna kome moze da koristi.

< Poruku je uredio Yula -- 23.4.2012 18:32:02 >

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2195
23.4.2012 20:51:43   
Anoniman
braon crni koncici su od banane - ne tripujes! Pisale su zene u temi GER o tome, a i ja sam to videla u Markovoj stolici nakkon banane.
Od kad sam dosla kuci, M je kakio samo jednom i vise ne (?!), jos cu pomisliti da je na nervnoj bazi! :)
Mi smo bili napolju u gumenim cizmicama i skakali po baricama. :)

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 2196
23.4.2012 21:04:40   
Anoniman
ne koncici, nego malecki pola milimetra crni koncici, tanki i kratki. ne bih rekla da je od banane. moracu da slikam, pa cu postaviti. kaki jako cvrsto, i desava se da na pocetku bude sa tim, a posle ne.
user posted image
kad budem u prilici user posted image slikacu pa cu postaviti.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2197
23.4.2012 21:17:36   
branki*
macaki,to i mi imamo ponekad.

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2198
23.4.2012 21:20:51   
Anoniman

Nemam kada sada da pisem, Macaki, daj te slike da i mi vidimo i od kake i od kreveca. Za krevetac onako da se smejemo malo malenom zenskom bebecem Rambu, a za kaku, nikada se ne zna kome moze da koristi.

evo yula

kaka user posted image

razvaljen krevetac

izvalila je ovu jednu letvicu, a onda se stranica odvalila (desno gledaj), pa su onda ispale sve letvice (dole).

user posted image

nocas ponovo spava sa nama (smajli koji se udara po glavi).

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 2199
24.4.2012 0:15:32   
Christabel
e svaka joj cast, dusa mala!
Nego je l' dajete palentu bebama ili kuvate kukuruz secerac? A od jagnjetine se but daje?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2200
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  86 87 [88] 89 90   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  86 87 [88] 89 90   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

NAJLEPŠA IMENA ZA DEVOJČICE koja ste vi iz...
Napravili smo listu najlepših imena za devojčice prema vašem izboru.
Šta određuje krvnu grupu bebe?
Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...

image
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.  Više >>
image

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here