|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  85 86 [87] 88 89   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama
21.4.2012 22:31:58   
branki*
rota virus je cest kod dece-mucnina,povracanje,proliv,temperatura,nece da jedu.to se utvrdi analizom da li je to.moguce da je ovako samo neki stomacni virus.

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2151
21.4.2012 23:38:13   
Yula
Nisam strucna ali i ja mislim da to nije alergijska reakcija, jer jede uglavnom sve manje vise isto i ne verujem da ista osim mleka, jaja i mozda mesa, moze da izazove krvarenje creva kada je u pitanju alergija. Ja bih pre posumnjala na rota virus, koji je, kao sto ti Branki vec rece, veoma cest kod dece i nije opasan, lako se leci ( nemam licnog iskustva, ali sam sve o njemu procitala kada smo mi imali sluzave kake, jer se obicno prvo sumnja na rota virus ). Mada, mozda je i neki obican stomacni virus, samo sto mu je crevca malo jace potkacio.
Slazem se da bi trebalo uraditi analizu kake.

Kako je sada Mare?

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 2152
22.4.2012 1:09:23   
MOCICA
Tash ja bi rekla da je ovo u stolici visnja. nama zna ouako da bude od cvekle. I bas ti hvala za slike, taman ja mislila da stavim našu kaku.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2153
22.4.2012 13:40:01   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: Snelle

Hoće stolica da bude rozikasta od višanja kod beba. Ali Marko je ipak veliki user posted image

Ovo nisam komentarisala.

Marku se i dalje boja stolice menja u zavisnosti od toga šta jede. Ne više kao pre, kada smo onomad počeli sa višnjama, stolice su bile teget, sada više nije toliko očito, ali da, od brokolija i blitve su zelenkaste, od bundeve i šargarepe su narandžaste, od tikvica i karfiola mekše... dakle, tačno se po stolici vidi šta je jeo.

Uglavnom, Marko je bolje. Od jutros je dva puta kakio, lepo kašasto, bez sluzi. Konstrukcija je takva da opušteno mogu da istresem iz pelene, tako da, definitivno je više čvrsto nego kašasto. Narandžasto je, a i kakvo bi bilo, samo šargarepa je imala boju od svega što je juče jeo. user posted image Nastavila sam sa dijetom, ali sam odlučila u ručak dodati minimalni komadić mesa, pa ćemo polako povećavati količinu dok se ne vratimo na normalu.
Ono što je dobro izašlo iz ovog svega je da ja sa sigurnošću mogu reći da je Marko prerastao alergiju na pirinač. user posted image Juče sve što je jeo bilo je sa pirinčem, a svi sokovi su bili mešani sa pirinčanom vodom. Danas takođe. Tako da, to je prošlo, i odlučila sam da će ga sada jesti češće. Recimo kašica jabuka pirinač je skroz cool ukusa. user posted image
I sada, kada mirne glave razmislim, sećam se da kada je Luka imao proliv, gledala sam zašto ima toliko sluzi u stolici, ali sam to poveivala sa curenjem nosa, sećam se da sam dan ranije konstatovala da non stop vuče slince nazad i guta ih, i opominjala ga za to, pa nisam pridavala značaj sluzi u stolici. A sada mislim da je ovo prosto takav virus - sluzav. user posted image

(odgovor članu Snelle)
  Direktna veza do poruke: 2154
22.4.2012 14:44:18   
Yula
user posted image user posted image user posted image

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2155
22.4.2012 17:17:42   
branki*
super sto mu je boljeuser posted image

branki

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 2156
22.4.2012 20:57:47   
Christabel
Super sto mu je bolje, moguce da je neki stomacni virus ili sta vec proslo kroz njega.

Nikad da odgovorim Yuli. Evo ovako - moja beba ne jede striktno po satu, tj pomera nam se malo u toku dana pre ili kasnije, ali od svog drugog meseca je dojena na zahtev pa valjda i zbog toga. Sve u svemu pauze su obicno 3-3.5 h, ima 6 obroka u 24h (s izuzetkom nekih situacija kada ih ima 5 ili se cak nocu probudi po 2 puta pa sisa po minut-dva). Pre podne ima mleko, pa oko 1h rucak - povrce i meso ili samo povrce (za sad smo jos na piletini, a znam da treba da predjem na jagnjetinu, doduse ni ja je nesto ne jedem pa mozda zbog toga), posle tog aoko 4 mleko, pa oko 7 sam uvela mlecnu kasicu - moje mleko i rizolino i pred spavanje mleko. Nocu se budi jednom oko 4, 5 ili pola 6 i sisa, s ti,m da je u zadnje vreme taj obrok bas slab tj.sisa jako kratko ili se budi po 2 puta i kratko sisa. Kad kazem mleko - onda mislim ili moj mleko na flasicu ili dohrana ili sisanje ali sad joj dajem da sisa uvece pred spavanje (prvo malo na flasicu pa sisanje da se uspava) i nocu. Ostala mleka su na flasicu da vidim i znam koliko popije jer jako slabo jede u zadnje vreme tj.vec duze vreme. Mleka max 160, a obicno oko 130-140ml. Kasice nekad lepo jede, nekad izbrljavi i vucemo se i po sat vremena, a nekad se i za flasicu oteze, odbija, izvija i po sat vremena (valjda zbog gera), ali popravlja se. kasice pojede max oko 150gr.

Od povrca jede krompir, sargarepu, tikvicu, brokoli, kelj, karfiol (to je 3 dana tek jela, pa sam napravila pauzu, to nam je najskorije), onda od voca jabuku, i pirinac od zitarica (sad uglavnom kao rizolino ili milupin bezmlecni). Od juce sam izmedju rucka i vecere pocela da uvodim vocno zitnu kasu - jabuka i milupa riza i svidja joj se. Mleko dodajem samo ako rucak malo pojede i naravno posle tog voca jer jos nije navikla na celu kasu. planiram uskoro i kukuruz (mesano kukuruz rizu nestle za veceru, do sad je bio rizolino sa mojim mlekom i jedino to zna i 180ml da popije) i posle toga da uvedem bananu. E posle toga ne znam sta cu, ali za sad cu joj ustaviti mleko kad ustane oko 9, pred spavanje oko 22 i to nocno tj.rano jutarnje i Mlecno zitnu kasu za veceru i ta 2 nemlecna obroka. I cilj mi je da pocne radije da jede, i malo vise nego do sad (eto prva 4 meseca je odlicno napredovala a za sledeca 3 cela samo 1 kg ukupno)

Koje zitarice jos mogu da joj dajem, gluten jos nisam uvela i sacekacu jos malo (ima malo jace od 7 meseci). I kako ih vi kupujete, u zdravoj hrani ili neke gotove kupovne i pretpostavljam da ih pravite sa formulom? Ja sam pomesala rizolino sa aptamilom adc i htela sam da povratim, a sa mojim mlekom budu lepse i sve ispadne tecno (kako, ne znam) i svidja joj se

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 2157
22.4.2012 21:00:36   
Christabel
E da, tash, kada kazu za bebe ili jaje ili meso, to se misli ili ili u istom obroku, ne mesaju se oba u istom obroku. Dakle, ili das meso za rucak ili das jaje, za rucak ne das i jedno i drugo. A normalno mozes za rucak dati jaje a za veceru meso

(odgovor članu Christabel)
Direktna veza do poruke: 2158
22.4.2012 21:07:36   
Anoniman
gluten dajem kroz hleb i griz. Griz pravim na vodi, uglavnom ga mesam sa vocem. Ako ga jede bez voca, dodajem i secer.

(odgovor članu Christabel)
  Direktna veza do poruke: 2159
22.4.2012 23:17:58   
Yula
Christabel, pa ja mislim da ona sasvim ok pojede, kolicinski. Beba moje drugarice za neki dan puni 8 meseci i mislim da ne pojede vise od 120ml po obroku cvrste hrane. Takodje, mislim da ona ne napreduje lsoe, 1kg je nesto vise od 300gr mesecno, u tom periodu bebe slabije dodaju na kilazi. Nego, raste li u visinu dobro? S obzirom da ima GER, ja mislim da je to sve ok, ali ja nisam strucnjak, onako laicki komentarisem uporedjujuci vase sa nasim iskustvom, kao i iskustvima majki koje znam.

Sto se tice ovoga za meso/zumance, mislim da gresis i da bi trebalo biti da taj dan kada se daje zumance, ne daje se meso i obrnuto. Tako dok bebac ne napuni 1. godinu. Posle kako hoces.

Inace, imas veliki spektar namirnica koje mozes da uvodis, npr.: bundevu koja je veoma zdrava, plavi patlidzan, prokelj, boraniju, papriku, blitvu... I da, mislim da bi trebali uvesti bar jos jednu vrstu mesa. A to sto ti ne jedes jagnjetinu ne znaci da i beba ne treba da je jede, ni ja je u zivotu okusila ne bih, pa moj bebac jede samo pici. Dozvoli bebi da sama odluci sta joj prija a sta ne.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2160
22.4.2012 23:19:18   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: Yula

Sto se tice ovoga za meso/zumance, mislim da gresis i da bi trebalo biti da taj dan kada se daje zumance, ne daje se meso i obrnuto. Tako dok bebac ne napuni 1. godinu. Posle kako hoces.

I ja mislim tako.

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 2161
22.4.2012 23:20:59   
Anoniman
Kupila sam i Maretu CROCS-e, oduševljen je blaga reč! user posted image KLIK

(odgovor članu branki*)
  Direktna veza do poruke: 2162
22.4.2012 23:25:09   
Yula
Tasho, kako je Markic???

Samo da prijavim da se mom Lakiju pogorsao bas onaj novi osipic na levom obrazu, bas su nekako crvenkaste i iznad nivoa koze bubice. Od jutros smo prestali sa paradajizom, eto, cisto da vidim za svaki slucaj da nije od njega, mada zaista ne verujem jer su krenule pre paradajza. Ali, eto, tek da umirim sebe. Inace, juce nam je bio 3. dan paradajza. I sutra cu pauzirati jer nisam pripremila nijednu drugu namirnicu koju bih mogla da pocnem da uvodim, pa cu videti od preksutra da krenem sa graskom.
Primetila sam da beba malo vise prducka od kada pije ovo obicno ad mleko, mada je i ono kao neko digest, ali mislim da malo teze vari laktozu, mozda gresim, mozda mu samo treba vremena da se navikne sada na laktozu. Ipak, od kada pije ovo novo mleko NI JEDNOM nije bljucnuo! Nije on ni sa Allernovom nesto bljuckao, ali desavalo se s vremena na vreme da mu se vrlo malo vrati, vidjala sam na krevetu malene flekice od mleka, kao da mu iscuri nocu dok pajki, ali od ovog mleka toga nema. To bi znacilo da ga ipak lepo podnosi... nemam pojma. Mozda prducka zbog luka koji sam mu uvela, ipak je praziluk malo tezak.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 2163
22.4.2012 23:31:03   
Yula
E, Tasho, pisale smo u isto vreme. Sta je to CROCS?

Zaboravih vam reci, Laki mi se malo ubucio. Ne znam sto, cak smo mu malo smanjili porcijice voca, ne jede svaki dan kaloricnu bananu. izgleda da je u pitanju novo mleko, ali i to mi je cudno jer je alernova bila puna kukuruznog skroba i po nekoj logici do njega bi terbao vise da dodaje na kilazi nego od ovog obicnog, tecnog. Nije debeo, ali je krupan i tezak bre! Vec neko vreme strogo vodim racuna da mu obroci ne prelaze 240ml, ali voca jede i mnogo manje ( pojeo bion gomilu, ali mu ne damo user posted image ). Poslednjih dana izbegavamo i hleb da mu dajemo. A cudi me i zato sto je on veoma aktivan , ma ne staje, samo nas uzme za prst i vodi nas ( poceo je da hoda drzeci se samo za jedan nas prst user posted image )

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 2164
22.4.2012 23:33:40   
Yula

IZVORNA PORUKA: Tash

Kupila sam i Maretu CROCS-e, oduševljen je blaga reč! user posted image KLIK

Jaoj, ja tek sada videh link! Juce smo ih bas gledali za Lazara, ali me bio strah jer je on jos uvek mali, mora da nosi cipelice koje mu stezu gleznjeve. Za leto cemo ih svakako kupiti. Secam se kda su se ovde pojavile pre neku godinu, bile su prilicno skupe, a sada su dzabalesku. Ja ih nikada nisam nosila, ali isto planiram za more da ih nabavim.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2165
22.4.2012 23:40:44   
Olga75
devojke tema je uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama user posted image
znaci o papucama u temi o cipelama za decu

< Poruku je uredio Olga RR -- 22.4.2012 23:42:29 >

Marija je moj najveci uspeh

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 2166
22.4.2012 23:41:56   
Yula
Sorry Olga, necemo vise, malo smo se zanele . user posted image

< Poruku je uredio Yula -- 22.4.2012 23:42:12 >

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 2167
22.4.2012 23:43:05   
Olga75
oki user posted image
samo da vi nama prerastete alergije user posted image

Marija je moj najveci uspeh

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 2168
23.4.2012 1:22:22   
Christabel
Da jasno mi je to za zumance i meso, razumela sam da bebac od Tash jede jednom dnevno jaje a jednom meso, a mislila sam da je ona pitala za isti obrok, moja greska...
Yula, moja nema ger u onom obliku da povraca, srecom! Vec joj smeta valjda to kad podrigne i vrati joj se do grla pa onda nece da nastavi uvek. Mada i to moze biti posledica te alergije jer ona probleme nema od rodjenja vec od 4.meseca. Inace, lepo raste u duzinu, ima nekih 17cm vise nego na rodjenju.
U pravu si za meso. A svakako mislim da joj dajem sve da proba (u svoje vreme) od razlicitog povrca, voca... Lepo jede brokoli i kelj a ja to recimo ne volim.

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 2169
23.4.2012 13:26:54   
Anoniman
Marko je jutros 2x kakio kada je ustao, narandžasto kašasto, bez sluzi. Imala sam utisak da nije sve izbacio prvi put i da je zato bilo i drugi put, jer je bilo bukvalno u razmaku od 10min, a ja ga odmah presvukla da ne iritira guzu.
Dadilja mi kaže da je posle "kakio" još 3x, kaže, kako prdne tako izađe malo, kaže, nekako žuto-zeleno sa belim tragovima, to će biti mleko verovatno, i izgleda ću morati da ga ukinem na par dana. I ona kaže da se malo tegli kaka... E, rekoh joj da ostavi sve pelene, da ih pogledam kad dođem kući. Nije ona videla ono u subotu, jako je relativno to što ona kaže, jer ne zna kako je bilo.
ŽELIM DA PROĐE!!!
Razmišljala sam da mu izvadim krv? Uradim EO i CRP? Tako ću znati dal je virusno ili alergijski.

(odgovor članu branki*)
  Direktna veza do poruke: 2170
23.4.2012 14:02:40   
Yula
I ja bih to uradila. Mada, mozda ne bi bilo lose da odneses kod dr te pelene sa tom kakom gde ima i belih tragova, to mi je malo neobicno... Imas li pretpostavku od cega to belo moze biti a da nije mleko?

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2171
23.4.2012 14:04:14   
Anoniman
Nije to čudno. Nije ti bebac još imao proliv? To je i Luka imao kao mali, to je 100% od mleka. 

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 2172
23.4.2012 14:04:44   
Verus
uf draga gde gadljive, pa tema je izmedju ostalog i o tome...i ja sam stavljala one krvavre pelene, mislim da ce pomoci drugima ako vide. Ja uopste nemam ideju sta bi ovo moglo biti...Da nije imao tvrdju stolicu pre ovih, pa da nisu ispucali kapilari?? Pa izlaze "ostaci" da tako kazem?
IZVORNA PORUKA: Tash

Sorry za slike ako ste gadljive.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2173
23.4.2012 14:09:53   
Yula
Christabel, jesi li pokusavala da detetu ne dajes piletinu neko vreme, npr. nedelju dana i da ti ne jedes ni jaja niti zivinsko meso to vreme? Ne znam, nisam doktor, ali meni vasa situacija zaista vise lici na alergijsku reakciju nego na GER. Mada, mozda gresim.

Ja od prekljuce ne dajem Lazaru paradajz, juce nam delovalo kao da je osipic bolje, ali danas se pojacao i plus prosirio i na levi obraz! Definitivno nije od pradajza. Ajd' necu mu davati jabuku neko vreme, da vidim hoce li biti poboljsanja, mada mislim da to upste nije od hrane. Higijenu stana redovno dorzavam, usisavam i ribam cesce od svim ostalih zena koje znam, jbg, nemam pojma zasto se ti osipi po licu desavaju. Jedino ako je zaista od zubica jer mu izviruje leva jedinica, a na levom obrazu mu je osip i krenuo, desni je sve do danas bio potpuno cist, a i celo.

S obzirom da me je taj tupavi osip zatekao, a ovde pada kisa, jutros nisam imala sta da novo uvodim L. i mislila sam da i danasnji dan kao i juce pauziram, medjutim, setim se da imam zdrebetine u zamrzivacu sto sam jos odavno pripremila za uvodjenje, i evo jutros sam mu je dala prvi put, da ne gubimo vreme.

Dakle, danas nam je prvi dan zdrebetine! ( ovo isticem zbog sebe same, kada mi bude trebao ovaj podatak, da ga lakse pronadjem user posted image )

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 2174
23.4.2012 14:10:49   
branki*
tash,mislim da kad se uradi standardna krvna slika,na osnovu nekih ...cita,valjda moze da se vidi ako je virus.

branki

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 2175
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  85 86 [87] 88 89   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  85 86 [87] 88 89   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

NAJLEPŠA IMENA ZA DEVOJČICE koja ste vi iz...
Napravili smo listu najlepših imena za devojčice prema vašem izboru.
Šta određuje krvnu grupu bebe?
Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...

image
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!  Više >>
image

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here