|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  84 85 [86] 87 88   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama
19.4.2012 22:56:47   
Yula

IZVORNA PORUKA: Tash

KLIKNI YULA

Hvala Tash, iscitavam polako temu, a svima ostalima preporucujem da pogledaju ovo.

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2126
19.4.2012 23:38:41   
Yula
Evo i ovde da pitam ono sto me kopka:

Imam jedno pitanjce. S obzirom da moj bekac ne jede zumance, vec duze vreme mu dajem meso prakticno svaki dan, doduse, svaki dan drugo meso. Da li gresim??? Do pre nekim mesec dana sam pravila pauzu jednom npr. u 5 dana, ali sada mu dajem svaki dan jer sa mislila da je meso vazan izvor proteina i gvozdja, a i uopste, koliko znam savetuje se 5 dana meso, 2 dana zumance, a posto on ne jede zumanca zbog alergije ja sam davala meso svaki dan. Sada mi malo frka da nisam preterala... Inace, beba super napreduje i nisam primetila bilo kakve smetnje zbog toga, nego nesto citah na netu pa sam se zapitala...

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 2127
20.4.2012 9:29:25   
Anoniman
I ja dajem meso svaki dan. Od momenta kada sam uvela meso, jede ga svaki dan. Čak, ako ćeš tako da gledaš, nekada ga jede i više puta dnevno, jer, i pašteta, i namazi su od svinjetine, pa i slanina je meso, + meso u ručku. Kada bi jeo žumance, njega bih davala 1x nedeljno. Ono se smatra zamenom za meso (za moje shvatanje, to važi samo kod beba do godinu dana, jer i mi odrasli jedemo ujutru neki sendvič - mesom u vidu salame ili nečega sličnog, za ručak meso uz ručak, a za večeru npr jaje na oko, dakle, važi, dok su bebe mogu žumance smatrati zamenom za meso, ali mislim da deca iznad godinu dana ne treba da jedu žumance umesto mesa - možda grešim, ali ja tako vidim stvari).

super, znaci idete konacno na pric!!!! jeeeeeeee user posted image
a sta je to bilo sa lukom, virus ili.. ?

Nemam pojma. On je od rođenja meteoropata. Kao novorođenče je dan ranije najavljivao promenu vremena plačući. A tada, kada ga je bolela glava, bila je kiša, jaka promena vremena, čitala sam da su se mnogi žalili na glavobolju, tako da je moguće da je to bio problem. user posted image

Moram da se pohvalim: Juče nam je bio 3-ći trening džudoa. Trenutna prvakinja Srbije ga skroz gotivi, i uglavnom dođe ranije (ona ima trening nakon Lukine grupe), i onda radi sa njim to premetanje. Mnogo je fina i nežna, inače je u pitanju devojčica od recimo 12-13god, mislim da nema više. Naučila ga je premetanje. Na kraju treninga ga je trener izdvojio u centar, ostala deca su sedela u krugu, i rekao mu da svima pokaže kako je naučio, i na kraju treninga mu je čestitao i rekao "Bravo Luka, evo ruke, čestitam, naučio si!" Ja sam bila oduševljena, toliko mi se dopada trenerov pristup prema klincima. Uglavnom, drago mi je da je Luki krenulo, da želi da ide, da se trudi, i najvažnije: da mu ide! Nabavili smo mu mali plavi kimono, treba mm da ga donese danas. Drago mi je da sam istrajala u tome da treba da ide, mislim da ovo mnogo uticalo na samopouzdanje.
Ustvari, to što se ova devojčica založila da ga nauči je kao dar sa neba. Hvala joj puuuuno! user posted image

ekcemcic na bradi je uvek tu, ali je malecki i retko crven. ispod oka ga nema.. ja sam se pomirila da ce biti tu i to je to, ne primecujem ga vise. bitno mi je da je miran i da se ne pojavljuju ekcemi na drugim mestima.

HVALIM TE BOŽE! Bravo Macaki! user posted image

jagnjetina, svinjetina, junetina (kasnije), pa piletina na kraju (jer je jos uvek alergicna na jaja). sta mislite?

user posted image

Draga, ako ona povremeno jede hleb i ne smeta joj, nema gasove, ne boli je stomak, ne povraca i slicno, vi ste onda uveli gluten, ali eto, da bi bila 100% sigurna, daj joj i taj famozni griz, ali ja mislim da tu nema nikakvih problema.

user posted image

Od moje poznanice sin prerastao alergiju na pkm tek sa 5 godina, ali je prerastao! Nemoj da mi se demoralises a jos ni test niste uradili.

Ma znaaaaaaaaam, bitno je da preraste jednog dana, ali sam ja jako umorna. Luka jede pre koji dan kiflice sa sirom, a Marko trči za njim i viče "Luka daaaaaaaaaaj, tu!" i pokazuje na usta. user posted image Ma, kada bi sada bila jaja recimo, a da je prerastao mleko... Nekako, hajde da se bavim nečim drugim, ovo mleko sam apsolvirala. Već i Luka zna u kojim proizvodima ima mleka, toliko sam trubila. Nema šanse da ostavi za sobom šolju ako je pio išta mlečno. Ili ako Marko slučajno dohvati njegov sendvič sa pavlakom, Luka mu istog časa obriše ruke ako ima u šta, a ako nema, onda mu oliže prste. user posted image

Meni je pedijatar rekla da se svaka bebina kaka malo tegli

Luki se nije teglila kaka, a ni Marku kada smo izbacili mlečno (alergen).

Mi danas probali paradajz.

user posted image Biće dobro.

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 2128
20.4.2012 22:03:17   
Yula
Drugi dan paradajza prosao bez problema, idemo dalje user posted image Uvodicu ga 5 dana, a onda prelazimo na grasak ili breskvu! xexexexeeee...

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2129
20.4.2012 22:06:31   
Anoniman
Slušaj Yula KLIKNI

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 2130
20.4.2012 22:38:29   
Yula
Simpa skroz user posted image

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2131
20.4.2012 22:41:52   
Anoniman
Mozak sam sebi isprala sa pesmom. Slušam je ne-znam-koji-put danas. user posted image

Sad sam inhalirala Marka, što me je podsetilo da vam nisam rekla... Marko je noćas u 1h zapao u histeriju. Digla sam ga da ga inhaliram, spavao je, i kada sam ugasila inhalator, počeo je da vrišti "Joooooooooš, daj dišem jooooooooš!" user posted image Ja upalila inhalator, on spava, ugasim, opet dreka. Do kraja je urlao nekih pola sata da hoće da diše još user posted image , i onda smo mu uvalili vodu, i jedva je zaspao. user posted image

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 2132
20.4.2012 23:02:56   
Yula
Ma mislim da je nesto samo sanjao ili se navikao na inhalator kada ga je to gusilo, prijalo mu i sada ga trazi u snu refleksno. Ne znam, mislim da je to u pitanju cim je posle bilo ok kada je popio vodicu.
Nego, kako se to inhalira, imate i neke sprave, ja msa potpuno neupucena u tu problematiku. Mm ima probleme sa sinusima i cesto ga nocu stegnu, tesko dise, mozda bi i on mogao da pokusa da se tako inhalira?

nego, sve ti zaboravim reci da me Mare prosto odusevljava kako lepo prica a tako je mali. Deca od mojih drugarica ne znaju ni da beknu u tom uzrastu jbt, jedan u pocetkom jula puni 3 godine i tek skoro je poceo po nesto malo da prica, ali recenice uopste ne sklapa, samo izgovara po neku rec, ali dobro, ipak sada fino napreduje, pre neki mesec nije znao ni desetak reci... Nadam se da moj Lazar nece biti kao oni, on melje ne zatvara vec sada, mada, nikada se to ne zna.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2133
20.4.2012 23:30:03   
Anoniman
Ja imam i inhalator i baby haller, imas u toj temi i slike. Ne znam sta je dobro za sinuse.
Marko je u odnosu na Luku kasno propricao. Moras puno da pricas sa detetom, i pricaj sa njim normalno, nemoj da tepas, posle ces onda morati da ispravljas govor. Stalno pricaj, i privuci mu paznju da ti cita sa usana dok lagano izgovaras rec. Krenes sa prostim recima, posle ce on skapirati kako dalje. Narano, Maki ne izgovara sve reci tacno kako treba, ali ja sam extra zadovoljna. Kad smo bili kod dr na kontroli, stojim kod sestre, prijavljujem se, vraca mi knjizicu i kazem Hvala, dizem M koji je stajao pored mene, i kako je ugledao tetu iznad pulta rekao je "Faje ti, papa teta papa". Tako da, nije pravilno, ali primetila sam da ga i drugi razumeju. A da crnjak bude veci, zna i razume i madjarski. Sve razume, a zna po koju rec. Uvek kad odlazi od bake i dede koji sa njim pricaju na madj, reci ce i "papa" i "szia". Pre neki dan je bio problem, stajao je sa mm, odvukao ga je do ulaznih vrata i vice "szembe", mm ga gleda u cudu i objasnjava da ne zna sta hoce, a ovaj sve nervozniji, dok ja nisam prisla i pitala "szembe?", on se nasmejao, szembe znaci "preko puta", a tamo zive baka i deda.

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 2134
20.4.2012 23:51:00   
Anoniman
Yula, upravo mi je na ruci bez razloga iskocilo ono sto tvom Lakiju izlazi, kao ujed. Shvatila sam da ti nikada nisam rekla da ja to mazem Fenistil gelom. Prestane svrab i povlaci se. Uguglaj, ne znam ima li toga kod vas, ali ima sigurno zamena, inace je extra za ujede komarca npr, ali deluje ako se maze ODMAH! Ne znam dal si rada da isprobas ako se Lakiju ponovi, niti cemo biti pametnije sta je to i zasto izlazi, ali super ako resava stvar.

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 2135
20.4.2012 23:53:21   
Anoniman
to da deluje ako mazes odmah uzmi uslovno. Moje iskustvo je da deluje u svakom slucaju, al ako mazes odmah, deluje brze.

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 2136
21.4.2012 0:41:06   
Yula
Pisem sutra, mm zaspao pa da mu ne cukam uz glavu. Laku noc zelim i veliki kiss iz Pariza od nas za vas!

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2137
21.4.2012 10:16:43   
Anoniman
Mi smo u utorak bili na kontroli,dr zadovoljna jer je sad najmanje bio osut od kad inemo na preglede.
Jedna dr koja je bila prisutna je prokomentarisala da je za dvoj uzrast,11,5 meseci, previse namirnca probao! Kao da nismo smeli da eksperimentisemo toliko sa namirnicama. A mi samo trazili bilo sta sto bi mogao jesti. PRIC necemo raditi jer mu je koza jako osetljiva,zavrveni se sam pri dodiru,a kamo li kad ga budu bockali. Kaze da ce onda dati lazno pozitivne rezultate jer ce mu sve biti crveno.
Pravi veliku pauzu u uvodj.namrnica,jedno mesec- dva,da oladimo malo od osipanja.
Prijavili smo se na takmicenje u puzanju :-)

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 2138
21.4.2012 13:44:51   
Anoniman
Jutros u 5.30 se Marko probudio i kakio. Čvrsto. Prepovila sam ga, dala mu mleko, ali je u 5.50 kakio opet: kašasto, nesvarena blitva iz jučerašnje pite i delići višnje koju je juče jeo tokom dana. Onda opet tako. A onda su se creva ispraznila, i počeo je da kaki nešto žuto, sluzavo, i sa končićima krvi (ili je i to od višnje?), i tako milion puta od jutros.

Ovo je slika neke među kake, između kašaste i te skroz sluzave:

user posted image

Za doručak sam mu dala parče hleba, i soka od višnje, jer sam nespremna dočekala ovaj proliv, za danas sam planirala sok od višnje.
Nazvala sam dr, ona kaže da alergična deca od probiotika mogu samo Bio Gaia kapi, posle mi je apotekarka objasnila da se kod njih lactobacilus izoluje iz majčinog, a kod ostalih probiotika iz kravljeg mleka. Dala sam mu.
Dr je naložila dijetu: krompir, šargarepa, pirinač, banana, jabuka. Onda sam sve to spremila, pa sam i sok zamenila, umesto višnje je dobio jabuku sa pirinčanom vodom. Tražio je bananu, pojeo...

Evo slike i jedne od poslednjih kaka:

user posted image

Znam, sve je rozikasto. Da li na stolicu može uticati sok od višnje, može li biti da je toga takve boje?

Nakon nekoliko ovakvih stolica, usledila je jedna zelena sa sluzavim brabonjcima.

Macaki je pisala da alergijska reakcija može da se ispolji za 5 dana, pa sam gledala šta je jeo.

pon 16.04.
hleb slanina
banana
pečeno: jagnjetin krompir, šargerpa
pita: krompir, blitva

utor 17.04.
hleb slanina
svinjetina, tikvice, krompir
palenta kajsija
pita krompir blitva (nisam zapisala, nisam sigurna)

sred 18.04.
hleb pašteta
svinj, paradajz, kromp
griz, kruška
hleb slanina

četvr 19.04.
hleb pašeta
jagnjetina, brokoli, krompir
palenta breskva
hleb slanina

petak 20.04.
hleb slanina
svinj, kromp, karfiol
griz višnja
pita kromp, blitva

Dakle, ništa novo. Sve to jede već duuuugo. I prethodni put nije imao probl sa pitom krompir blitva.

Ne znam dal je sveki nešto izbrljala sa pitom. Uvek pravi i njemu i nama, a u našu stavlja sir, jaja... dal je rukama prenela nešto. Ona se kune da nije, a meni glupo da napadam ženu, možda zaista nije.

I imao je on slince do nedavno, naprasno su nestali, dal može biti od toga?

I šta znače kisele stolice? Ove smrde na domestos. Jel to to?

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2139
21.4.2012 13:48:08   
Anoniman
Kada sam zvala dr, ona je zvučala opušteno. Reče, proći će to i sama, ali ako hoću mogu dati Bio Gaia kapi.
Kaže da je nebitno što je sluzavo, i da nije bitno dal je višnja ili končići krvi.
Da se opustim.
Verovatno računa da smo na korak od PRICa pa ćemo svakako saznati šta je bilo.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2140
21.4.2012 14:11:00   
Anoniman
Sorry za slike ako ste gadljive.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2141
21.4.2012 14:12:02   
branki*
tash,citala sam sve od pocetka stranice.
da,on tu hranu koju si navela jede vec dugo,ukljucujuci i kajsiju,visnju i blitvu?tako?moguce da je crvenkasto od visanja.ova poslednja pelena,ne vidim najbolje,je l malo kake ili je tecno,pa je pelena upila?sluz smo imali kad je poceo da odbija mleko,sve sluzavo,kao zuti slinci.krv nikad.od tada nema sluzi,ali su stolice i dalje ponekad kisele.npr budu 2 dana kisele,pa nedelju dana ne,pa opet 1 kisela.ne znam do cega je,boza uvek,ali uvek jede isto.pocinjem da se pitam da nije mozda ako za veceru jede palentu sa kiselim mlekom.da,stolice se osecaju na kiselinu,kao tursija,cim otvoris pelenu.bas je juce tako bilo ceo dan.

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2142
21.4.2012 14:19:44   
Snelle
Hoće stolica da bude rozikasta od višanja kod beba. Ali Marko je ipak veliki user posted image Neću da te plašim, ali po meni stolica ima previše sluzi i nimalo mi ne izgleda kao da je od slinaca, prehlade.... Takve su i mojoj Lani bile kada je imala alergiju. I previše je zelenkasta. Ja bih je dala na analizu, i te delove sa končićima krvi - postoj analiza i za to. Opet, ja nisam lekar, pa moji saveti i moje mišljenje nisu objektivni.

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 2143
21.4.2012 14:20:37   
Snelle

IZVORNA PORUKA: Tash

Sorry za slike ako ste gadljive.

Da, da, mi nemamo uopšte posla sa usranim pelenama user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2144
21.4.2012 14:46:14   
bojkica
Moje misljenje da posto nista od novih namernica niste uvodili da je pokupio virus.Ovo crvenkasto moze biti od visalja,ali ako ih ne jede vise,a stolica i dalje bude sa tim crvenim tragovima onda je moguca krv-a krv je obicno u stolici kada je rota virus u pitanju-mada on prati i visoka temperatura.Kao sto rece Snelle-dajte stolicu na analizu tako ces rascistiti dali je virus ili ne.

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 2145
21.4.2012 21:48:55   
branki*
tash,kakva je situacija sa markom?

branki

(odgovor članu bojkica)
Direktna veza do poruke: 2146
21.4.2012 22:20:52   
Anoniman
Sa mob pisem, pa kratko...
Ustao u pola 4, pelena bez kake, onda je rucao kromp, sarg i pirinac, i ukakio se, kasasto, sadrzajno, i malo sluzavo. Otisli do Merkatora, u jednom momentu je rekao Kaka, kad smo stigli kuci, ono jedan brabonjcic. Jeo jabuku i pirinac i nije kakio posle nje, sto je uspeh. Onda je vecerao opet kromp, pir i sarg i malo hleba, i kakio cim je zavrsio jelo, kasasto, sadrzajno i bez sluzi. Kaka vecinom zelena oba puta, onaj brabonjak je bio narandzast.
Ono sto je zanimljivo dodati je da je Luka prosle nedelje imao one glavobolje pracene povracanjem, a pre toga proliv. Nekako mi se cini daleko za povezati, medjutim, moja baka sa kojom smo svaki dan jer zivi u stanu preko puta naseg, je danas popodne dobila proliv. I meni je u Merkatoru kovitlalo po stomaku, ali se zavrsilo samo mucninom.
Mozda je virus?
Ne znam, samo neka prodje.

(odgovor članu branki*)
  Direktna veza do poruke: 2147
21.4.2012 22:25:15   
Anoniman
I, da, nisam mu dala Allernovu veceras. Kroz kaku sam danas videla i bele delove, kao da mu ni mleko nije prijalo. Sta pravi problem kada je mleko u pitanju? Laktoza? Jer ako je ona, mogla sam mu dati.

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 2148
21.4.2012 22:28:07   
branki*
a,sto ti je daleko za povezati?moguce da je virus,vidis da svi imate neka desavanjauser posted image po stomaku.neka bude jos koji dan na dijeti,nadam se da ce seubrzo srediti.

branki

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2149
21.4.2012 22:28:57   
Anoniman
Snelle, nije bila prehlada, bio je gadan bronhitis, bili smo tri dana na injekcijama Urbasona, jedva je disao od sluzi u plucima, udarna doza inhalatornih kortiko koja traje i dalje, a berodual inhalacije sada smanjujemo. Dal je moguce da se neka sluz otkacila od nekuda, pa izletela ovako, ja zaista nemam pojma.
Rota virus... To zvuci tako strasno, ne znam sta je, a sa tel ne mogu da googlam.

(odgovor članu branki*)
  Direktna veza do poruke: 2150
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  84 85 [86] 87 88   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  84 85 [86] 87 88   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Kako roditelji mogu da znaju da je njihova...
Pa, tako što vide da njihova beba odobrava ono što roditelji rade i/ili proizvode koje roditelji biraju za njih.

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here