Anoniman
|
I ja dajem meso svaki dan. Od momenta kada sam uvela meso, jede ga svaki dan. Čak, ako ćeš tako da gledaš, nekada ga jede i više puta dnevno, jer, i pašteta, i namazi su od svinjetine, pa i slanina je meso, + meso u ručku. Kada bi jeo žumance, njega bih davala 1x nedeljno. Ono se smatra zamenom za meso (za moje shvatanje, to važi samo kod beba do godinu dana, jer i mi odrasli jedemo ujutru neki sendvič - mesom u vidu salame ili nečega sličnog, za ručak meso uz ručak, a za večeru npr jaje na oko, dakle, važi, dok su bebe mogu žumance smatrati zamenom za meso, ali mislim da deca iznad godinu dana ne treba da jedu žumance umesto mesa - možda grešim, ali ja tako vidim stvari). super, znaci idete konacno na pric!!!! jeeeeeeee user posted image a sta je to bilo sa lukom, virus ili.. ? Nemam pojma. On je od rođenja meteoropata. Kao novorođenče je dan ranije najavljivao promenu vremena plačući. A tada, kada ga je bolela glava, bila je kiša, jaka promena vremena, čitala sam da su se mnogi žalili na glavobolju, tako da je moguće da je to bio problem. Moram da se pohvalim: Juče nam je bio 3-ći trening džudoa. Trenutna prvakinja Srbije ga skroz gotivi, i uglavnom dođe ranije (ona ima trening nakon Lukine grupe), i onda radi sa njim to premetanje. Mnogo je fina i nežna, inače je u pitanju devojčica od recimo 12-13god, mislim da nema više. Naučila ga je premetanje. Na kraju treninga ga je trener izdvojio u centar, ostala deca su sedela u krugu, i rekao mu da svima pokaže kako je naučio, i na kraju treninga mu je čestitao i rekao "Bravo Luka, evo ruke, čestitam, naučio si!" Ja sam bila oduševljena, toliko mi se dopada trenerov pristup prema klincima. Uglavnom, drago mi je da je Luki krenulo, da želi da ide, da se trudi, i najvažnije: da mu ide! Nabavili smo mu mali plavi kimono, treba mm da ga donese danas. Drago mi je da sam istrajala u tome da treba da ide, mislim da ovo mnogo uticalo na samopouzdanje. Ustvari, to što se ova devojčica založila da ga nauči je kao dar sa neba. Hvala joj puuuuno! ekcemcic na bradi je uvek tu, ali je malecki i retko crven. ispod oka ga nema.. ja sam se pomirila da ce biti tu i to je to, ne primecujem ga vise. bitno mi je da je miran i da se ne pojavljuju ekcemi na drugim mestima. HVALIM TE BOŽE! Bravo Macaki! jagnjetina, svinjetina, junetina (kasnije), pa piletina na kraju (jer je jos uvek alergicna na jaja). sta mislite? Draga, ako ona povremeno jede hleb i ne smeta joj, nema gasove, ne boli je stomak, ne povraca i slicno, vi ste onda uveli gluten, ali eto, da bi bila 100% sigurna, daj joj i taj famozni griz, ali ja mislim da tu nema nikakvih problema. Od moje poznanice sin prerastao alergiju na pkm tek sa 5 godina, ali je prerastao! Nemoj da mi se demoralises a jos ni test niste uradili. Ma znaaaaaaaaam, bitno je da preraste jednog dana, ali sam ja jako umorna. Luka jede pre koji dan kiflice sa sirom, a Marko trči za njim i viče "Luka daaaaaaaaaaj, tu!" i pokazuje na usta. Ma, kada bi sada bila jaja recimo, a da je prerastao mleko... Nekako, hajde da se bavim nečim drugim, ovo mleko sam apsolvirala. Već i Luka zna u kojim proizvodima ima mleka, toliko sam trubila. Nema šanse da ostavi za sobom šolju ako je pio išta mlečno. Ili ako Marko slučajno dohvati njegov sendvič sa pavlakom, Luka mu istog časa obriše ruke ako ima u šta, a ako nema, onda mu oliže prste. Meni je pedijatar rekla da se svaka bebina kaka malo tegli Luki se nije teglila kaka, a ni Marku kada smo izbacili mlečno (alergen). Mi danas probali paradajz. Biće dobro.
|