Yula
|
IZVORNA PORUKA: Macaki inace, ja od ponedeljka jedem mlecne proizvode i pijem jogurt, samo mleko ne pijem. prvo sam pomalo i oprezno, ali vidim da je sve ok, da joj nista ne smeta, pa sam nastavila. moram malo proteina da unosim i zbog svog secera, ona dijeta me je upropastila jer sam samo uhljene hidrate jela. Jeeeeeeeeeeeeeeeeeee............ Fenomenalno!!! Bas mi je drago zbog vas!!! Ako joj i dalje ne smeta, ne vidim sta vas sprecava da sto pre probate jogurtice, to ce vam puno pomoci sto se raznovrsnosti u ishrani tice, a bice i calcijum +! IZVORNA PORUKA: Macaki sinoc smo isli do rodica da kupimo neke nove pahuljice da ne jede svaki dan palentu ili rizolino i nista nismo kupili. mislila sam da uzmem neke ovsene ili razene ali toga nema kod nas. ima samo onaj 7 korn koji necu da kupujem ili neke nestle sa cokoladom u kojima moze biti tragova mleka. tako da sam opet kupila rizolino. gledacu da joj uskoro uvedem gluten (mada smo ga mi odavno probali i nije bilo problema), pa onda neka jede griz. Draga, ako ona povremeno jede hleb i ne smeta joj, nema gasove, ne boli je stomak, ne povraca i slicno, vi ste onda uveli gluten, ali eto, da bi bila 100% sigurna, daj joj i taj famozni griz, ali ja mislim da tu nema nikakvih problema. IZVORNA PORUKA: Macaki danima nikako da sednem da citam i kucam. iskreno, nesto sam u bedaku i onda bolje da ne sirim dalje negativnu energiju. secer mi opet pomalo skakuce, samo se molim Bogu da nisam navukla.. pu pu! moram definitvno da prestanem da se nerviram, jer to hoce i na nervnoj bazi, a ja sam postala nesto bas razdrazljiva u poslednje vreme. jos mi je posle one epizode frka da budem sama sa bekom, pa odem ujutru kod mojih i dodjem uvece, muz nas pokupi posle posla. ne mogu da verujem da sam tako glupa da nasednem na to, ali eto.. nadam se da je samo faza, samo da sto pre prodje! i resila sam da budem opustenija po pitanju ksenijine alergije, jer sam stalno u nekom grcu. Opusti se, moras. Eto, vidis da sada malena ima fin spektar namirnica koje jede, maltene kao moj Lazar, polako prerasta pojedine alergija... Uskoro ce i ove novonastale alergije da preraste i nece biti nikakvih problema. Moras da budes jaka zbog svog deteta, njoj treba pozitivna, vesela i hrabra mama i danas, ali i sutra i preksutra i stalno. I bas je super sto ides kdo svojih, imate drustvo, ko jos voli da sedi potpuno sma kuci. Jel' se bar lepo zabavite tamo? IZVORNA PORUKA: Macaki juce sam joj dala mrvice gustav keksa koji sad ja jedem, vristala je od srece. uvece malo mrvica od hleba jer je opet gledala kako mi veceramo. vec je velika i hoce da jede sto i mi, a jos uvek jede neke kasice kao beba. secam se kada su nam dolaazili prijatelji da je vide kada se rodila, njihovo najmladje dete (inace imaju troje) je imalo kao ksenija sada i jelo je kupovne lisnate kiflice i tortu sa korama, visnjama, ananasom i slagom! a moje jadno dete nista jos ne jede, bas mi je nekada zao zbog toga. Vec sam pisala za gluten, a s obzirom da je jela i keks u kome svakako ima brasna, onda ... da se ne ponavljam. Sto se boldovanog tice, draga, tvoja beba nije velika dovoljno da bi jela sto i mi i to nema apsolutno veze sa alergijom. Ta zena sto daje tu hranu tako maloj bebi je prica za sebe i ja zaista ne razumem zasto to neke majke rade, gde zure, u cemu je tu fora? Ionako su samo jednom bebe, ima vremena na pretek da jedu smece od hrane. I da mi beba nije sklona alergijama ni u ludilu mi ne bi palo na pamet da mu dajem da jede tortu ili neku industrijsku hranu pre prvog rodjendana, ako ne i kasnije. Pa i ja sama izbegavam da jedem smce a kamo li da dajem malenoj bebi. IZVORNA PORUKA: Macaki danas nam je bio drugi dan jagnjetine. dobro je podnosi koliko mogu da vidim. dr je dao zeleno svetlo za sva mesa (samo riba ne moze, jer na nju pocinje da bude alergicna), ali moj plan je jagnjetina, svinjetina, junetina (kasnije), pa piletina na kraju (jer je jos uvek alergicna na jaja). sta mislite? Mislim da je to super ideja. Sa piletinom slobodno sacekaj sto duze. Ne znam sta ti je rekao dr u vezi alergije na jaja, to me veoma zanima zbog naseg problema, ali koliko sam uspela da se informisem, ako se utvrdi kod deteta ar. na jaja, kontakt sa njima se odlaze za 6 meseci od alergijske reakcije. IZVORNA PORUKA: Macaki ksenija je vesela, zivahna, dize se uveliko na noge, ne drzi je mesto ni minut. ekcemcic na bradi je uvek tu, ali je malecki i retko crven. ispod oka ga nema.. ja sam se pomirila da ce biti tu i to je to, ne primecujem ga vise. bitno mi je da je miran i da se ne pojavljuju ekcemi na drugim mestima. I ovo je najvaznije! Vas ekcemcic nije nikakvav problem i ne treba uopste da obracas paznju na njega, mazi joj lice i telo pantenolom ili tim hidrantnim emolijentnim kremama i bice sve super! Sve u svemu, vidim smao razloge da budes vesela i srecna, sve je uveliko krenulo na bolje, a ti si u bedaku? No, no... I cuj, javljaj se cesce, bar na kratko, recenicom-dve, tek da znamo da ste ok, pitala sma se sto te nema ovako dugo. IZVORNA PORUKA: Macaki yula, ja se nadam da ce to sve biti dobro kod vas! drzim vam fige. sada ce ti biti malo lakse, bar ces znati nesto, pa onda sta dalje... ja navijam da dobijete zeleno svetlo da probate zumance! a zasto kruska, zar vi to ne jedete? jesi li joj pricala za gotove kasice, pa zato? Ja uopste ne patim do toga da Lazar mora da proba i jede zumance, mislim trenutno, kada poraste, naravno da svim srcem zelim da mi dete jede jaja bez problema, ali sve dok ima alergiju i na belance, nista mi nece znaciti da moze da jede zumance. Ne zelim uopste da eksperimentisem sa tim, kada budem bila sigurna da nema kontaktne alergije na jaja, tek tada cu se usuditi da proba i zumance. Za sada jede dosta namirnica, prezadovoljna sam i polako, nigde ne zurimo I da, pricala sma joj za reakciju od teglice krusaka pa valjda zeli da proveri da li ima alergiju na kruske ili na neki sadrzaj iz teglica, mada vec tamo u ordinaciji mi je rekla da je skoro pa sigurna da je u pitanju ipak samo fabrikovan proizvod. Vratila sma mu jabuke u ishranu i jede ih bez problema. Ima par tackica po licu, ali sada ih ima sada ih nema, nemam pojma... Vise uopste tome ne pridajem znacaj. Ljubimo vas i grlimo puno. Uzivajte!