|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  83 84 [85] 86 87   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama
17.4.2012 19:44:39   
Verus
Citam ovo sto si napisala i kazem da sigurno ima puno dece koja imaju problema ali roditelji ne primete ili pripisu to nekom "osipu"...dete u medjuvremenu izraste iz alergije...setite se samo koliko je dece kad smo mi bili bebe imalo grceve, mesecima: pa evo od mm sestra 6 meseci imala grceve!! Sest meseci vristanja!! MM nije maltene spavao kao dete, isto muke grdne..od sestre od tetke mala teske grceve 4 meseca, niko u kuci nije nikad spavao..a od 2 meseca je na onom razredjenom kravljem mleku bila...pa ti vidi. Sigurn oim je sve to smetalo, razaralo creva, verovatno je bilo i sluzi, a mozda ne vidljive krvi pa niko nije pokretao pitanje, vodio kod leakra. Sad znaju vise a imamo i internet pa ceprkamo. To je podjednako lose po mom misljenju, isto koliko nam i pomogne da nadjemo odgovore. Za svaki osip i tackicu guglamo i trazimo....Ja sam majke mi prestala to da radim, eto, samo cekam da dodjem u ovu temu kad pocnemo da ruckamo cvrstu hranu...i ne radujem se tome uopsteuser posted image
IZVORNA PORUKA: Tash

Mico, čitala sam taj tvoj post.

U jednom momentu sam negde napisala na tu temu sledeće: Rado bih platila nekoj mami zdravog deteta da odvede bebu na alergotest, jako me zanima dal bi sve bilo negativno. Dal bi ta mama nakon alergotesta rekla "Jao, pa jeste, sad kad razmislim, jeste se osipao kada je jeo to-i-to, ali ja sam mislila da je od vetra / zuba / povraćke / samo se čisti / tata ga je poljubio..."

Naša nesreća je to što su bebci burno reagovali, pa smo posegnuli za alergotestovima, potvrdili alergije... A oni roditelji čije bebe se osipaju samo po obrazima, oni to zovu "beba se čisti".

Ne znam šta da ti kažem.... Eto. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2101
17.4.2012 20:59:41   
Anoniman
Verus, M je imao grceve punih 7 meseci. A ja bila na dijeti. Ko bi mislio da mu smeta pirinac? A i sada se cesto probudi nocu, cvili, vrti se, uvek se zavrsi gasovima.
Luka je dobro. Jutros ga je bolela glava, ili je izmisljao, ne znam, jer je u vrtic uleteo kao furija, cak smo uvece isli na dzudo, i eno ga, zaspao je vec. :)
Yula, jeste preziveli vadjenje krvi? Rezultati za koju nedelju, jel?

(odgovor članu Verus)
  Direktna veza do poruke: 2102
17.4.2012 22:12:39   
Yula

IZVORNA PORUKA: Verus RR

Yula: jesu mu vadli krv? Kada ces dobiti nalaze?

Da, jutros smo to zavrsili, plakao je malo, vise sto sam mu stegla ruke i noge jer nije smeo da se mrda, nego sto ga je bolelo. Uglavnom, nista strasno, odmah je zaboravio. Rezultati tek za nedelju dana!

Kakvo je kod vas stanje sada Verus? Od kada krecete sa uvodjenjem nemlecne ishrane, sa 6 meseci ili ranije?

Tash: kako je Luka??

Ovo i mene zanima.

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 2103
17.4.2012 22:22:47   
Yula
Aha, evo tek sada videh odgovor na ovoj strani. Vec i ja napisah, sve je dobro proslo. Koliko se dugo cekaju rezultati kod nas u Srbiji?

Verus, nemoj da se plasis, pisali smo ovde i veoma pozitivne stvari, zapravo, sve je na kraju ispadalo dobro, tako da nema potrebe da se plasis nase teme user posted image

I cujte, u nekim slucajevi je mozda bolje manje znati i ne praviti frku oko toga, ali ipak smatram da pre ili kasnije problem izadje na videlo, pa smatram da je bolje pre nego kasnije. Neka deca nemaju jake reakcije, kao moj Lazar, sluzave kake i na kraju malo krvi, ali sta da ja nisam pazila, ko zna dokle bi to otislo i ko zna koliko bi vremena proslo dok ne bi otkrili sta je problem, jer ovde se sve zakazuje i ceka na pregled kod specijalista i po 3 meseca! I ko zna koliko bi smo mi sami lutali u potrazi za resenjem problema... Ja sam beskrajno zahvalna ovom forumu sto postoji. sada, kada je sve nekako doslo na svoje, kada znam sta je problem i kada znam kako da se nosim sa njim, sada je lako reci: To je proslo, ali setite se kako nam je bilo dok nismo znale sta je u pitanju, dok su bebe plakale ( mada moj i nije previse plakao ), mnoge bebe su imale zive rane po telu, krvarile... Uh, samo kada se setim. Ipak mislim da je bolje znati, pa odluciti sta i kako.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 2104
17.4.2012 22:30:37   
Anoniman
Ako se dobro sećam, mi smo čekali rezultate 10-15 dana, ali nemoj me držati za reč, možda je bilo i 7-10, a mislim da su mi rekli da se čeka 2-3 nedelje, ali, davno je to bilo.
Mi ujutru idemo na kontrolu kod pulmologa, držite nam fige da je ozdravio, i ako je tako, odmah ću se popeti sprat iznad na imunologiju da pitam dr da li možemo raditi alergotestove ako je na Flixotide-u? Daj Bože da može, i da to radimo sledeće nedelje.

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 2105
17.4.2012 22:46:30   
Yula
Drzimo vam i mi palceve!

I cuj Tasho, i moj Lazar 99% noci malo placucka u snu, ali smatram da nesto sanja jer kada se probudi sve je u najboljem redu. Nekada bas gorko place, a nekada samo malo... Vec smo se navikli. Preko dana je izuzetno zivahan, veseo i nikada ne place.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2106
17.4.2012 23:00:50   
Anoniman
Ma Yula, nisam ja zabrinuta, nego samo kažem da neka deca prosto imaju bolnije gasove. Sada već znam da prepoznam kada cvili zbog toga što ne može da nađe dudu, kada jer želi kod mene u krevet, kada je nešto sanjao, a kada ima gasove. Tačno, kada mu spustim ruku na stomak oset__im vazduh kako šeta, i vrti se, zabacuje nogice, izvija se, uvija, i do kraja zaista prdne. Tog časa se smiri, i spava dalje kao da ništa nije bilo.
Danju ispušta gasove bez problema, samo se nasmeje i kaže "mama PPFFFFFFFF!" user posted image

< Poruku je uredio Tash -- 17.4.2012 23:02:12 >

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 2107
17.4.2012 23:03:44   
Yula
Jaoj, beke malene.... Mnogu su nam cakani, zar ne? user posted image

Budi srce pa mi baci link od teme koju si mi spominjala na fb, moracu da je posetim. Nisam znala da ima takav vrtic kod nas, nadam se da ih ima i ovde u Parizu. Bas cu da se rspitam.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2108
17.4.2012 23:06:15   
Anoniman
KLIKNI YULA

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 2109
17.4.2012 23:08:08   
Anoniman
Mare je počeo da histeriše, pa me malo to nervira, ali isteraćemo i to. Problem je što je Luka dušica koja ga žali, pa kada god ovaj histeriše, baca se po podu, vrišti, Luka dođe da ga teši. Ne možemo da mu objasnimo da to tako ne valja.
No, proći će...

Odoh ženice, pišemo se sutra.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2110
18.4.2012 0:49:28   
Christabel
Tash, i moja se zna buditi nocu, nesto se oglasava, ja je uzmem, dam joj da sisa, a ona se izvija, uvija i pusti vetrove. Zvakne sisiku i odmah zaspi
Nego je l' se kaze da je kaka sluzava i kad se zalepi pelena pa se malo rasteze? A nije vidljivo onako kao belance. Nama se u zadnje vreme ako bude crvenog to bude nesto malo zamrljano a okolo je sluzavo, nije vise kao tackica, koncic jasno crvene boje. Trazila sam uput da se to testira na krv, pa srecom nije bilo jedno vreme, a i kad se pojavi bude popodne ili uvece pa tad ne radi lab.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2111
18.4.2012 1:03:05   
Christabel
ishler, evo ja imam devojcicu. Kod nas se savetuje da se prvih par nedelja po rodjenju beba kupa u vodi sa blagim rastvorom hipermangana. Znaci i bebine genitalije su u toj vodi. Ne vidim onda sto se ne bi smelo ispirati time. Ja bih to sve spolja samo zapljusnula. Eto to tcu da probam i moja se zna ojesti u zadnje vreme.
Sto ne kamilica za atopicare? Zbog isusivanja? A sto nd pavloviceva? Mada mi je i ne koristimo? Ekcem je sada mahom po ledjima, nije strasno kao po rukama, nije crveno, ali na vecoj je povrsini. Mazem uvece atopik kremom, ujutro sebamed losion ili pantenol. Kupam sebamed sapunom

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 2112
18.4.2012 1:30:48   
Christabel
Yula, odgovoricu ti sutra za hranu sa kompa, ovako mob mi cesto pojede poruku (ili jos cesce zaspim kad je kucam). Bolje da ga sakrijem uvece i da spavam na vreme...

(odgovor članu Christabel)
Direktna veza do poruke: 2113
18.4.2012 12:17:56   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Christabel

Sto ne kamilica za atopicare? Zbog isusivanja? A sto nd pavloviceva? Mada mi je i ne koristimo?

Ne znam, dermatolog reče da Pavlovića ne prija atopičarima.
A kamilica je jak alergen: Alergija na kamilicu KLIKNI

Direktna veza do poruke: 2114
18.4.2012 14:07:30   
Verus
Meni je pedijatar rekla da se svaka bebina kaka malo tegli :bar ove dojene bebe, ne znam za formulu...dok god nije onako, kao slinci ili belance: to se smatra "ne normalnim"...

Tash, i moja se zna buditi nocu, nesto se oglasava, ja je uzmem, dam joj da sisa, a ona se izvija, uvija i pusti vetrove. Zvakne sisiku i odmah zaspi
Nego je l' se kaze da je kaka sluzava i kad se zalepi pelena pa se malo rasteze? A nije vidljivo onako kao belance. Nama se u zadnje vreme ako bude crvenog to bude nesto malo zamrljano a okolo je sluzavo, nije vise kao tackica, koncic jasno crvene boje. Trazila sam uput da se to testira na krv, pa srecom nije bilo jedno vreme, a i kad se pojavi bude popodne ili uvece pa tad ne radi lab.

Direktna veza do poruke: 2115
18.4.2012 14:47:13   
Christabel
uf, dobro je. Uopste se ne secam da li se teglila pre, jer nisam nikad lepila tako pelenu. Sad ima povrce, rizolino sa mojim mlekom, onda moje mleko ili sisa ili flasica i 1-2 dohrane al garant je od toga i povrca zeleno, a bude i lepa zuta. Mada evo sad je bila bas sluzava ali tesim se mozda je od zuba. Ne znam je li od pirinca moze biti takva, mada ona nema smetnje tipa grceve posle rizolina ili pre kad sam joj za rucak davala sa povrcem. A ne mogu da uocim povezanost izmedju tih stolpica i neke konkretne hrane, moje ili njene

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 2116
18.4.2012 15:02:29   
Christabel
procitala sam to za kamilicu, mada bebu sam umivala time kad je imala neke tacke po licu ranije, iscistilo se. Par puta sam je i kupala u tome, nisam primetila nista neobicno. Ona nije imala ekcem od rodjenja vec u zadnjih mesec-dva. A u pocetku sam je kupala u hipermanganu jer je par dana pred izlazak iz porodilista dobila one crvene fleke sa belim u sredini i iscistilo se

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2117
18.4.2012 20:49:47   
Anoniman
Mi smo jutros otisli na zakazanu kontrolu u 8h, ali dr se kanda zbunila jer je danas radila popodne, pa smo isli opet. Uglavnom, ozdravio je. Inhalacije Berodualom postepeno proredjivati, dva dana na 6h, pa dva dana na 8h, pa na 10h, na 12... Flixotide do punih mesec dana 2x3, onda kontrola i smanjivace se na 2x2, i tako neko vreme.
Jutros sam srela nasu dr, kaze da inhalatorni kortiko (npr Flixotide), i ovi sto mazemo po potrebi, ne uticu na PRIC. Mora proci bar 7 dana od antihistaminika (to je proslo), bar 10 dana od muskularnog kortiko (Urbason), i da je zdrav bar 7 dana. Dakle, ici cemo na PRIC ili 30.04. Ili 7.5.

Direktna veza do poruke: 2118
18.4.2012 20:54:32   
Verus
Super vesti Taske! Hej, moraces mi pp ime pedijatra kod kojeg ides...znam da nije vise onaj stari jel? Da znam da vodim Olija.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2119
18.4.2012 22:35:23   
Anoniman

Super vesti Taske! Hej, moraces mi pp ime pedijatra kod kojeg ides...znam da nije vise onaj stari jel? Da znam da vodim Olija.

Bože, Vera, kao da ćeš sutra da ga vodiš, tako je zvučao post. user posted image Kada se vraćate?
Naravno da ću ti dati ime, evo odmah. user posted image

(odgovor članu Verus)
  Direktna veza do poruke: 2120
19.4.2012 15:35:14   
Anoniman
evo i mene..

danima nikako da sednem da citam i kucam. iskreno, nesto sam u bedaku i onda bolje da ne sirim dalje negativnu energiju.
secer mi opet pomalo skakuce, samo se molim Bogu da nisam navukla.. pu pu! moram definitvno da prestanem da se nerviram, jer to hoce i na nervnoj bazi, a ja sam postala nesto bas razdrazljiva u poslednje vreme. jos mi je posle one epizode frka da budem sama sa bekom, pa odem ujutru kod mojih i dodjem uvece, muz nas pokupi posle posla. ne mogu da verujem da sam tako glupa da nasednem na to, ali eto.. nadam se da je samo faza, samo da sto pre prodje! i resila sam da budem opustenija po pitanju ksenijine alergije, jer sam stalno u nekom grcu.

yula, ja se nadam da ce to sve biti dobro kod vas! drzim vam fige. sada ce ti biti malo lakse, bar ces znati nesto, pa onda sta dalje... ja navijam da dobijete zeleno svetlo da probate zumance! a zasto kruska, zar vi to ne jedete? jesi li joj pricala za gotove kasice, pa zato?

tash, markic je srculence jedno! bas sam se raznezila kada sam citala.. super, znaci idete konacno na pric!!!! jeeeeeeee user posted image
a sta je to bilo sa lukom, virus ili.. ?

ksenija je vesela, zivahna, dize se uveliko na noge, ne drzi je mesto ni minut. ekcemcic na bradi je uvek tu, ali je malecki i retko crven. ispod oka ga nema.. ja sam se pomirila da ce biti tu i to je to, ne primecujem ga vise. bitno mi je da je miran i da se ne pojavljuju ekcemi na drugim mestima.
danas nam je bio drugi dan jagnjetine. dobro je podnosi koliko mogu da vidim. dr je dao zeleno svetlo za sva mesa (samo riba ne moze, jer na nju pocinje da bude alergicna), ali moj plan je jagnjetina, svinjetina, junetina (kasnije), pa piletina na kraju (jer je jos uvek alergicna na jaja). sta mislite?
juce sam joj dala mrvice gustav keksa koji sad ja jedem, vristala je od srece. uvece malo mrvica od hleba jer je opet gledala kako mi veceramo. vec je velika i hoce da jede sto i mi, a jos uvek jede neke kasice kao beba. secam se kada su nam dolaazili prijatelji da je vide kada se rodila, njihovo najmladje dete (inace imaju troje) je imalo kao ksenija sada i jelo je kupovne lisnate kiflice i tortu sa korama, visnjama, ananasom i slagom! a moje jadno dete nista jos ne jede, bas mi je nekada zao zbog toga.
sinoc smo isli do rodica da kupimo neke nove pahuljice da ne jede svaki dan palentu ili rizolino i nista nismo kupili. mislila sam da uzmem neke ovsene ili razene ali toga nema kod nas. ima samo onaj 7 korn koji necu da kupujem ili neke nestle sa cokoladom u kojima moze biti tragova mleka. tako da sam opet kupila rizolino. gledacu da joj uskoro uvedem gluten (mada smo ga mi odavno probali i nije bilo problema), pa onda neka jede griz.

jedemo sledece:

jabuka
kruska
sljiva
banana

pirinac (kuvam izbegavamo, uglavnom rizolino)
kukuruz (secerac, kukuruzni griz, palenta)
krompir
karfiol
brokoli
tikvice
bundeva
grasak

jagnjetina (od sutra se nadam i zvanicno)

moj plan je da sledece bude: mladi luk (kako se on uvodi, kuva se ili? ), dunja, gluten (griz), keleraba, prokelj, praziluk, svinjetina...
to je otprilike 2,3 nedelje, nakon toga cemo probati jogurt!
inace, ja od ponedeljka jedem mlecne proizvode i pijem jogurt, samo mleko ne pijem. prvo sam pomalo i oprezno, ali vidim da je sve ok, da joj nista ne smeta, pa sam nastavila. moram malo proteina da unosim i zbog svog secera, ona dijeta me je upropastila jer sam samo uhljene hidrate jela.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2121
19.4.2012 22:41:29   
Yula

IZVORNA PORUKA: Macaki

inace, ja od ponedeljka jedem mlecne proizvode i pijem jogurt, samo mleko ne pijem. prvo sam pomalo i oprezno, ali vidim da je sve ok, da joj nista ne smeta, pa sam nastavila. moram malo proteina da unosim i zbog svog secera, ona dijeta me je upropastila jer sam samo uhljene hidrate jela.

Jeeeeeeeeeeeeeeeeeee............ user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Fenomenalno!!! Bas mi je drago zbog vas!!! Ako joj i dalje ne smeta, ne vidim sta vas sprecava da sto pre probate jogurtice, to ce vam puno pomoci sto se raznovrsnosti u ishrani tice, a bice i calcijum +!

sinoc smo isli do rodica da kupimo neke nove pahuljice da ne jede svaki dan palentu ili rizolino i nista nismo kupili. mislila sam da uzmem neke ovsene ili razene ali toga nema kod nas. ima samo onaj 7 korn koji necu da kupujem ili neke nestle sa cokoladom u kojima moze biti tragova mleka. tako da sam opet kupila rizolino. gledacu da joj uskoro uvedem gluten (mada smo ga mi odavno probali i nije bilo problema), pa onda neka jede griz.

Draga, ako ona povremeno jede hleb i ne smeta joj, nema gasove, ne boli je stomak, ne povraca i slicno, vi ste onda uveli gluten, ali eto, da bi bila 100% sigurna, daj joj i taj famozni griz, ali ja mislim da tu nema nikakvih problema.

danima nikako da sednem da citam i kucam. iskreno, nesto sam u bedaku i onda bolje da ne sirim dalje negativnu energiju.
secer mi opet pomalo skakuce, samo se molim Bogu da nisam navukla.. pu pu! moram definitvno da prestanem da se nerviram, jer to hoce i na nervnoj bazi, a ja sam postala nesto bas razdrazljiva u poslednje vreme. jos mi je posle one epizode frka da budem sama sa bekom, pa odem ujutru kod mojih i dodjem uvece, muz nas pokupi posle posla. ne mogu da verujem da sam tako glupa da nasednem na to, ali eto.. nadam se da je samo faza, samo da sto pre prodje! i resila sam da budem opustenija po pitanju ksenijine alergije, jer sam stalno u nekom grcu.

Opusti se, moras. Eto, vidis da sada malena ima fin spektar namirnica koje jede, maltene kao moj Lazar, polako prerasta pojedine alergija... Uskoro ce i ove novonastale alergije da preraste i nece biti nikakvih problema. Moras da budes jaka zbog svog deteta, njoj treba pozitivna, vesela i hrabra mama i danas, ali i sutra i preksutra i stalno. I bas je super sto ides kdo svojih, imate drustvo, ko jos voli da sedi potpuno sma kuci. Jel' se bar lepo zabavite tamo?

juce sam joj dala mrvice gustav keksa koji sad ja jedem, vristala je od srece. uvece malo mrvica od hleba jer je opet gledala kako mi veceramo. vec je velika i hoce da jede sto i mi, a jos uvek jede neke kasice kao beba. secam se kada su nam dolaazili prijatelji da je vide kada se rodila, njihovo najmladje dete (inace imaju troje) je imalo kao ksenija sada i jelo je kupovne lisnate kiflice i tortu sa korama, visnjama, ananasom i slagom! a moje jadno dete nista jos ne jede, bas mi je nekada zao zbog toga.

Vec sam pisala za gluten, a s obzirom da je jela i keks u kome svakako ima brasna, onda ... da se ne ponavljam. Sto se boldovanog tice, draga, tvoja beba nije velika dovoljno da bi jela sto i mi i to nema apsolutno veze sa alergijom. Ta zena sto daje tu hranu tako maloj bebi je prica za sebe i ja zaista ne razumem zasto to neke majke rade, gde zure, u cemu je tu fora? Ionako su samo jednom bebe, ima vremena na pretek da jedu smece od hrane. I da mi beba nije sklona alergijama ni u ludilu mi ne bi palo na pamet da mu dajem da jede tortu ili neku industrijsku hranu pre prvog rodjendana, ako ne i kasnije. Pa i ja sama izbegavam da jedem smce a kamo li da dajem malenoj bebi.

danas nam je bio drugi dan jagnjetine. dobro je podnosi koliko mogu da vidim. dr je dao zeleno svetlo za sva mesa (samo riba ne moze, jer na nju pocinje da bude alergicna), ali moj plan je jagnjetina, svinjetina, junetina (kasnije), pa piletina na kraju (jer je jos uvek alergicna na jaja). sta mislite?

Mislim da je to super ideja. Sa piletinom slobodno sacekaj sto duze. Ne znam sta ti je rekao dr u vezi alergije na jaja, to me veoma zanima zbog naseg problema, ali koliko sam uspela da se informisem, ako se utvrdi kod deteta ar. na jaja, kontakt sa njima se odlaze za 6 meseci od alergijske reakcije.

ksenija je vesela, zivahna, dize se uveliko na noge, ne drzi je mesto ni minut. ekcemcic na bradi je uvek tu, ali je malecki i retko crven. ispod oka ga nema.. ja sam se pomirila da ce biti tu i to je to, ne primecujem ga vise. bitno mi je da je miran i da se ne pojavljuju ekcemi na drugim mestima.

I ovo je najvaznije! Vas ekcemcic nije nikakvav problem i ne treba uopste da obracas paznju na njega, mazi joj lice i telo pantenolom ili tim hidrantnim emolijentnim kremama i bice sve super!

Sve u svemu, vidim smao razloge da budes vesela i srecna, sve je uveliko krenulo na bolje, a ti si u bedaku? No, no... I cuj, javljaj se cesce, bar na kratko, recenicom-dve, tek da znamo da ste ok, pitala sma se sto te nema ovako dugo.

yula, ja se nadam da ce to sve biti dobro kod vas! drzim vam fige. sada ce ti biti malo lakse, bar ces znati nesto, pa onda sta dalje... ja navijam da dobijete zeleno svetlo da probate zumance! a zasto kruska, zar vi to ne jedete? jesi li joj pricala za gotove kasice, pa zato?

Ja uopste ne patim do toga da Lazar mora da proba i jede zumance, mislim trenutno, kada poraste, naravno da svim srcem zelim da mi dete jede jaja bez problema, ali sve dok ima alergiju i na belance, nista mi nece znaciti da moze da jede zumance. Ne zelim uopste da eksperimentisem sa tim, kada budem bila sigurna da nema kontaktne alergije na jaja, tek tada cu se usuditi da proba i zumance. Za sada jede dosta namirnica, prezadovoljna sam i polako, nigde ne zurimo user posted image
I da, pricala sma joj za reakciju od teglice krusaka pa valjda zeli da proveri da li ima alergiju na kruske ili na neki sadrzaj iz teglica, mada vec tamo u ordinaciji mi je rekla da je skoro pa sigurna da je u pitanju ipak samo fabrikovan proizvod. Vratila sma mu jabuke u ishranu i jede ih bez problema. Ima par tackica po licu, ali sada ih ima sada ih nema, nemam pojma... Vise uopste tome ne pridajem znacaj.

Ljubimo vas i grlimo puno. Uzivajte! user posted image user posted image

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2122
19.4.2012 22:46:18   
Yula

IZVORNA PORUKA: Tash

Mi smo jutros otisli na zakazanu kontrolu u 8h, ali dr se kanda zbunila jer je danas radila popodne, pa smo isli opet. Uglavnom, ozdravio je. Inhalacije Berodualom postepeno proredjivati, dva dana na 6h, pa dva dana na 8h, pa na 10h, na 12... Flixotide do punih mesec dana 2x3, onda kontrola i smanjivace se na 2x2, i tako neko vreme.
Jutros sam srela nasu dr, kaze da inhalatorni kortiko (npr Flixotide), i ovi sto mazemo po potrebi, ne uticu na PRIC. Mora proci bar 7 dana od antihistaminika (to je proslo), bar 10 dana od muskularnog kortiko (Urbason), i da je zdrav bar 7 dana. Dakle, ici cemo na PRIC ili 30.04. Ili 7.5.

user posted image user posted image user posted image user posted image

Sta vise reci! Mali je zmaj! LJubi ga puno i drzimo vam palceve da ovog aputa sve bude ok i da uradite najzad taj PRIC test od koga nemas potrebe da se plasis. On ce ti sluziti samo za to da zna sta detetu da ne dajes, u slucaju da mu nesto smeta. I ti isto, ne zuri, ne moze to sve odjednom, kako bi mi to hteli, polako... Od moje poznanice sin prerastao alergiju na pkm tek sa 5 godina, ali je prerastao! Nemoj da mi se demoralises a jos ni test niste uradili.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2123
19.4.2012 22:49:49   
Yula

Meni je pedijatar rekla da se svaka bebina kaka malo tegli :bar ove dojene bebe, ne znam za formulu...dok god nije onako, kao slinci ili belance: to se smatra "ne normalnim"...

Hm... Ovo me je bas iznenadilo i zbunilo. Ovo zapravo ocigledno povezuje ono o cemu smo gore pisale da mnogim bebama smetaju neke namirnice, samo sto se tome ne pridaje znacaj.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 2124
19.4.2012 22:55:22   
Yula
Ajd da jos malo zatrpavam forum postovima ( sto mi inace nije namera, ali eto dok na sve odgovorim user posted image ). Mi danas probali paradajz. Dala sma mu odvojeno od rucka i dorucka, za svaki slucaj. Prvi put je i nisam ni ocekivala da bude ikakve reakcije, ali se nadam da je nece biti ni sutra.

Evo nekog mog plana koje bih sledece namirnice uvodila:

*breskva
*boranija i grasak ( ne znam kojim cu ih redosledom dati, nikako da se dogovorim sama sa sobom )
*zdrebetina
*celer
*visnje
*dinja ( sta mislite o dinji, da li je alergena, s obzirom da cu je dati svezu, malo sam opreznija. Imate li kakvih saznanja o ovoj vockici? )

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 2125
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  83 84 [85] 86 87   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  83 84 [85] 86 87   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Kako roditelji mogu da znaju da je njihova...
Pa, tako što vide da njihova beba odobrava ono što roditelji rade i/ili proizvode koje roditelji biraju za njih.

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here