|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  82 83 [84] 85 86   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama
16.4.2012 21:07:30   
ishler
Do skoro je sve bilo ok,nikada nista crveno,koristimo pampers, brisemo kada se upiski soft i creme nivea,kada se ukaki obavezno odmah kupanjac,i pavloviceva.
Nista nisam menjala tako da mi nije jasno,e od kada se pojavilo probala da promenim pelene,maramice, kremice ali nista.Ispirala kamilicom.
Jos mi ovo ostaje,polako ludim,probacu samo vodom.user posted image

< Poruku je uredio ishler -- 16.4.2012 21:08:09 >

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 2076
16.4.2012 22:34:20   
MOCICA
IZVORNA PORUKA: Christabel

MOCICE, Yula a kakve su stolice bile od alern.ar?

Joj, joj! Nama stolice nikada nisu bile gore. Ni sa prvim detetom tako nesto nisam videla a imala sam sve moguce vidove tecnih i kiselih stolica. Zvali su me ekspert za kake! Od Alernove AR bile su zelene, tecne, obilne, cudnog mirisa, vise su zaudarale nego smrdele. Jako su licile na proliv i pelena bi ih cele upila. Ostajao bi samo zeleni trag. A i ne znam kako ih je uopste i imala posto bi pocela da povraca u dalj 10-15 minuta posle obroka i naredna 3 sata do sledeceg hranjenja ispovracala bi i zadnju kap. 3 kutije popili, bas ju je slatko jela, 14 dana 0 grama.

Yulo pisem stanje cim uhvatim malo vremena. Ja obozavam da delim iskustva sa Vama!!!

(odgovor članu Christabel)
Direktna veza do poruke: 2077
16.4.2012 22:37:40   
MOCICA
IZVORNA PORUKA: ishler

Do skoro je sve bilo ok,nikada nista crveno,koristimo pampers, brisemo kada se upiski soft i creme nivea,kada se ukaki obavezno odmah kupanjac,i pavloviceva.
Nista nisam menjala tako da mi nije jasno,e od kada se pojavilo probala da promenim pelene,maramice, kremice ali nista.Ispirala kamilicom.
Jos mi ovo ostaje,polako ludim,probacu samo vodom.user posted image

Jel koristis orginal pavlovicevu? Kazu da je ona najbolj.

Ja sam takvu situaciju resila sa Sebamed za ojede. Ne znam da li Jekoderm sme na genitalije al i ona je odlicna. Mazala ja juce guzu i resila stvar.

I da nezaboravim. Ima lekara koji su protivnici ispiranja vagine sa bilo cim jer se remeti standardna ph flora unutra. Ja ispirala sa nekoim praskom nesto se zove ... Rosa i pomoglo mi, al druga dr posle vikala na mene. Ovo sam ja sebi da ne bude zabune nisam bebi. A sto ne bi pozvala u IMD centar za planiranje pordice. Tamo ti rade najbolji deciji ginekolozi pa da ti daju savet?

< Poruku je uredio MOCICA -- 16.4.2012 22:43:07 >

(odgovor članu ishler)
Direktna veza do poruke: 2078
16.4.2012 22:47:16   
Anoniman
Pavlovićeva mast nije dobra opcija za atopičare, a kamilica još manje.

(odgovor članu MOCICA)
  Direktna veza do poruke: 2079
16.4.2012 23:07:20   
Yula
Vracam se sada i citam nase postove malo unazad, i naidjem na ovaj post:

IZVORNA PORUKA: Tash

Marku je često crvenkasta (tačkasta) brada, ali i ne bila, jede lopaticu od peska, liže prljavu loptu u dvorištu, žvaće grane... A ispod usta, tačno ispod donje usne je uvek crveno već duže vreme, ne znam zašto ima trip da grize donju usnu, i čim namažem on oliže kremu. user posted image Na obrazima se po nekada pojavi koja pikna, onda prođe, pa opet neka, pa prođe...

Tasho, mozda nema nikakve veze, ali sta mislis da pokusas da opet izbacis pirinac na nekoliko dana, tek da proveris i budes sigurna da on jos uvek ne pravi problem?

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2080
16.4.2012 23:09:31   
Anoniman
Nema veze sa pirinčem. Evo, sada to nema, a jeo je pirinač pre koji dan (u subotu ako se dobro sećam).

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 2081
16.4.2012 23:25:46   
Yula

Devojke, moja beba ima 7 meseci i kod nje se sumnja na alergiju na pkm. Sve u svemu, ja na diejti a ona ima i spec.formulu kao dohranu. Ima jedan nemlecni obrok - povrce ili povrce sa mesom. E sad, sta da joj uvedem za jos jedan nemlecni obrok? Ako dajem voce, da li moze posle par kasicica voca da se nastavi sa mlekom? Npr.krece navikavanje na jabuku i ona pojede nekoliko kasicica i onda dobije da sisa - je l'''' ide to jedno sa drugim? Ili ako krenem zitarice sa cim da ih pravim? Postoje li neke kupovne koje nemaju mleka u sebi a da su ukusne i da se mogu praviti sa vodom? Ja probala cist pirinac skuvan da joj dajem, nije bas odusevljena. Ili da mesam sa necim? Mogu li npr.domaci pirinac mesati sa svim vocem? i ide li kombinacija pirinac i krompir za slan obrok ili ne?

Takodje me zanima koja kolicina povrca i ostalih kasica se otprilike smatra celim obrokom? Posto moja zna da brljavi kasicu i bas nezainteresovano jede, pa da znam otprilike koja je optimalna kolicina za njen uzrast.

Christabel, izuzetno mi je zao sto ti niko od nas nije odgovorio ( ako se ne varam ) jer smo sve tada bil eu velikoj frci i oko nasih beba, a i sa nasim vremenom, pa je ovaj tvoj post ostao neprimecen. Nadam se da nas jos uvek pratis i da ces ovaj moj post primetiti.

Evo i odgovora na tvoja pitanja. Da, mozes poceti da joj uvodis voce, znas vec kako se uvodi da ne ponavljam kao papagaj, i naravno da posle toga ide mleko. Kada dobije punu kolicinu onda se valjda mleko vise ne daje, bar sam ja tako radila. Moja pedijatrica npr. savetuje mojoj drugarici ( isti nam je pedijatar ) da detetu i dalje posle svakog obroka nudi da sisa, mislim ne kapiram zasto to raditi, mali posle nece da jede, samo mrljavi i zena muci muku sa njim. Pojede on nesto, ali to su neke male kolicine. Ti radi kako ti mislis da treba, ja ti samo kazem kako bih ja i kako sam ja radila. Mada, moja beba je bila tada na spec. formuli.

Uvedi mu neke 2-3 vocke, pa onda kreni sa zitaricama. Kazes nije se odusevila pirincem samim, mozes ga mesati sa malo svog mleka, ili kasnij eformule ako prelazis na nju, ali ne naravno dok je vreo, vec pred samo serviranje, anarvno kuvas ga na vodi. Takodje, pirinac mozes mesati sa svim vocem! Stavise, mislim da je to odlicna ideja i to ce malenu drzati duze sitom. Kasnije, kada uvedes jos jedan obrok onda razdvoj voce od zitarica, ujutru daji vocne kasice, u podne meso+povrce, a uvece zitarice. Uostalom, sta da ti pricam, pogledaj moj jelovnik koji je na strani pre i videces kako ja radim, a radim tako jer smatram da je tako najispravnije user posted image

S obzirom da prelazis na formulu ( ako sam ja to nesto dobro razumela? ), svakako ces gledati da joj uvedes sto vise nemlecnih obroka, a mozda to i nije tako losa ideja jer mala ima i GER i moguce da ce joj prijati nova hrana i u tom smislu, ali o tome ne znam nista, pa ne bih da lupam.

Zitarice. Ja sam pocela s palentom koja se pokazala kao izvrstan obrok! Moze i sama, a moze i sa bilo cim da se kombinuje. Kuvas je u vodi i kada se prohladi dodas malo adaptiranog mleka, onoliko koliko ti smatras da treba, ja sam dodavala jednu dozu, a jeo ju je i klot, nije pravio problem. Sada, kada jede mlecno, dodajem mu cesto i malo maslaca dok je kuvam. Kupovne cerealije mozes probati, i neko je spominjao, cini mi se Macaki, da mogu da se nadju cerealije bez adaptiranog mleka u sebi.

Kolicina kasice za taj uzrast je, pa ne znam tacno, ali rekla bih 200ml. S obzirom da ti imas curicu, nece biti strasno ako jede i manje. Ali ni ako jede vise user posted image

Nadam se da sam ti bar malo pomogla. Veliki pozdrav za tebe i tvoju bebu!

< Poruku je uredio Yula -- 16.4.2012 23:28:16 >

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Christabel)
Direktna veza do poruke: 2082
16.4.2012 23:29:23   
Anoniman
Kuvas je u vodi i kada se prohladi dodas malo adaptiranog mleka

Moram da kažem: ne moraš dodavati ad melko u čvrstu hranu. Ja recimo to nikada nisam radila.

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 2083
16.4.2012 23:29:41   
Yula

Nema veze sa pirinčem. Evo, sada to nema, a jeo je pirinač pre koji dan (u subotu ako se dobro sećam).

To potvrdjuje onu pricu da cesto te stvari ipak nisu uvek u vezi sa hranom!

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2084
16.4.2012 23:30:42   
Yula

Moram da kažem: ne moraš dodavati ad melko u čvrstu hranu. Ja recimo to nikada nisam radila.

Pa, ne mora da dodaje, naravno, ali ako je beba probirac, zasto da ne u palentu, ionako je i mi jedemo u kombinaciji sa mlecnim proizvodima user posted image

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2085
16.4.2012 23:32:07   
Anoniman
I dalje se pitam ima li piletina veze sa svim tim?
Da mi ga nije žao, sada bih ga odvela da mu izvade krv, a onda bih mu uvela piletinu i 7 dana posle izvadila krv opet. Ali on mukica ujutru ustane i pita "Teta boc?", ja kažem "Ne", on trči i zagrli me. user posted image

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 2086
16.4.2012 23:32:30   
Yula
Tasho, ne znam da li si citala ovaj moj post, ako nisi, procitaj ga kada nadjes vremena, zanima me tvoje misljenje o tome.

http://www.ringeraja.rs/forum/fb.asp?m=1066614

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 2087
16.4.2012 23:33:22   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Yula

Pa, ne mora da dodaje, naravno, ali ako je beba probirac, zasto da ne u palentu, ionako je i mi jedemo u kombinaciji sa mlecnim proizvodima user posted image

Ja ne jedem palentu. user posted image Realno, ja ne znam kako se to INAČE sprema. Prvi put sam je uzela u ruke kada sam je Marku spremala. Tako da, ja nisam merodavna.

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 2088
16.4.2012 23:36:22   
Yula

I dalje se pitam ima li piletina veze sa svim tim?
Da mi ga nije žao, sada bih ga odvela da mu izvade krv, a onda bih mu uvela piletinu i 7 dana posle izvadila krv opet. Ali on mukica ujutru ustane i pita "Teta boc?", ja kažem "Ne", on trči i zagrli me. user posted image

Srce i dusa mala!!! A sta cemo, to sve radimo za njihovo dobro. To ih malo zaboli i prodje, jbg user posted image

Eto, mi sutra idemo da vadimo krv za analizu na alergiju i moram da vam kazem da sam tek jutros uzela uput da pogledam, onaj dan sam bila totalno pogubljena kod alergologa i zbunjena, da sam odmah uput stavila u knjizicu i nisam ga ni pogledala! Jutros citam, zena dala uput da se urade analize na:
*belance
*zumance
*krusku!
*pirinac!!!
*piletinu!

Znaci, ipak smo uradili nesto u petak, a mislila sma da sam dzabe isla. Znaci i moj Laki ce sutra da dobije bocu i to cu ga najverovatnije ja voditi, sta da se radi.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2089
16.4.2012 23:40:45   
Anoniman
Mico, čitala sam taj tvoj post.

U jednom momentu sam negde napisala na tu temu sledeće: Rado bih platila nekoj mami zdravog deteta da odvede bebu na alergotest, jako me zanima dal bi sve bilo negativno. Dal bi ta mama nakon alergotesta rekla "Jao, pa jeste, sad kad razmislim, jeste se osipao kada je jeo to-i-to, ali ja sam mislila da je od vetra / zuba / povraćke / samo se čisti / tata ga je poljubio..."

Naša nesreća je to što su bebci burno reagovali, pa smo posegnuli za alergotestovima, potvrdili alergije... A oni roditelji čije bebe se osipaju samo po obrazima, oni to zovu "beba se čisti".

Ne znam šta da ti kažem.... Eto. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2090
16.4.2012 23:42:58   
Anoniman
Spremi se da će ga bosti u venu. Specifični IgE se vade iz vene. Ako ti predlože da im ga daš da ga drže a da ti izađeš - veruj mi da je to najbolja varijanta. Spremi flašicu, dudu, i turi mu u usta čim ti ga vrate, pevaj, nunaj, da ne kažem da bi omiljena igračka bila zgodna stvar.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2091
16.4.2012 23:51:43   
Yula
Hvala na savetima! Ovde imaju neki 'pach' to se zalepi i to je mala lokalna anestezija da bebu manje boli, koliko pomaze, ne znam, svaki put je plakao. user posted image Ipak, to se brzo zaboravi,s ta da se radi.

Sto se tice osipanja, i ja sam istog misljenja, ali eto i nama se desio osip, trajao, trajao i povukao se tek tako. Zaista ne znam sta o tome da mislim. I alergolog mi je rekla da veoma lako posezem za terminom 'alergija'. Nemam pojma. Eto, kako dani prolaze ja se prisecam svega sto mi je alergolog rekla.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2092
16.4.2012 23:52:40   
Anoniman
Odoh da inhaliram Marka, pa na spavanje, sutra se radi. user posted image

Inače, jutros u 8h, Luka ulazi uplakan u sobu, vrišti, boli ga glava jako. Ja u čudu, ne znam šta bih. Sa tim boljkama "boli me stomak / glava" nikad ne znam šta da radim. Vrišti, plitko diše, Dam mu soka, popije, vrišti dalje, dam mu Efferlagan, i on u momentu povrati i sok i Efferalgan. Kaže, kaki mu se, dignem ga, stavim na WC, povraća opet, sluzavo (kao slinci), ali ne uspeva da kaki. Vratimo se u sobu, kaže gori mu glava, traži da ga umivan hladnom vodom, pipnem ga, hladan i malo znojav, umila sam ga, malo stavila hladne vode za vrat. Legao je i zaspao. Vratila mu se temp i boja (bio je beo kao krpa). Posle se probudio veseo oko 10h, kasnije se žalio da ga boli glava pri naglim pokretima, u principu je bio miran ceo dan, sa kreveta na krevet... Oko 17h se opet žalio na glavu, dala sam mu pola doze brufena, i onda je živnuo, postao je bezobrazan - znači, bilo mu je dobro. Ali baš sam se zabrinula. Ustvari nisam shvatila dal je povraćao od jake glavobolje, ili je glavobolja došla kao posledica mučnine.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2093
17.4.2012 10:08:49   
ishler
Tash sta umesto pavloviceve vi koristite,mislis li da mogu isprati hipermanganom?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2094
17.4.2012 10:54:30   
Anoniman
Mi smo još davno bacili Pavlovićevu, koristimo Sebamed protiv ojeda i osipa, kao redvnu negu.
Ne znam zaista za hipermangan i ribicu. user posted image

(odgovor članu ishler)
  Direktna veza do poruke: 2095
17.4.2012 11:00:22   
ishler
Hvala TASH precicu na to.
Doduse i ja glupo pitam imas dva momkauser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2096
17.4.2012 18:44:33   
Yula

IZVORNA PORUKA: MOCICA

MOCICE, Yula a kakve su stolice bile od alern.ar?

Joj, joj! Nama stolice nikada nisu bile gore. Ni sa prvim detetom tako nesto nisam videla a imala sam sve moguce vidove tecnih i kiselih stolica. Zvali su me ekspert za kake! Od Alernove AR bile su zelene, tecne, obilne, cudnog mirisa, vise su zaudarale nego smrdele. Jako su licile na proliv i pelena bi ih cele upila. Ostajao bi samo zeleni trag. A i ne znam kako ih je uopste i imala posto bi pocela da povraca u dalj 10-15 minuta posle obroka i naredna 3 sata do sledeceg hranjenja ispovracala bi i zadnju kap. 3 kutije popili, bas ju je slatko jela, 14 dana 0 grama.

Yulo pisem stanje cim uhvatim malo vremena. Ja obozavam da delim iskustva sa Vama!!!

Au MOCICE, pa vi ste bas imali zestok problem sa Allernovom AR!

Boldovano, pisi, pisi sve sto stignes, nekome ce koristi! Ima ljudi koji su nemarni, dodju i sve bi na izvolte, mrzi ih da citaju, a toliko stvari je vec ranije ispisano, pa ni mi ne mzoemo svega da se setimo sta nam se desavalo, a kamo li ostalima. Secam se kada sma trebala da radim vantelesnu oplodnju, nasla sam jednu temu na jednom drugom forumu ged su zene pisale do detalja svoja iskustva. Nedelju dana sam citala skoro po ceo dan, ali kada sam otisla na vantelesnu, bila sam u toku sa postupkom kao da sam to vec jednom prosla! I eto, hvala Bogu, uspelo je iz prvog puta! user posted image

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu MOCICA)
Direktna veza do poruke: 2097
17.4.2012 18:47:20   
Yula

Odoh da inhaliram Marka, pa na spavanje, sutra se radi. user posted image

Inače, jutros u 8h, Luka ulazi uplakan u sobu, vrišti, boli ga glava jako. Ja u čudu, ne znam šta bih. Sa tim boljkama "boli me stomak / glava" nikad ne znam šta da radim. Vrišti, plitko diše, Dam mu soka, popije, vrišti dalje, dam mu Efferlagan, i on u momentu povrati i sok i Efferalgan. Kaže, kaki mu se, dignem ga, stavim na WC, povraća opet, sluzavo (kao slinci), ali ne uspeva da kaki. Vratimo se u sobu, kaže gori mu glava, traži da ga umivan hladnom vodom, pipnem ga, hladan i malo znojav, umila sam ga, malo stavila hladne vode za vrat. Legao je i zaspao. Vratila mu se temp i boja (bio je beo kao krpa). Posle se probudio veseo oko 10h, kasnije se žalio da ga boli glava pri naglim pokretima, u principu je bio miran ceo dan, sa kreveta na krevet... Oko 17h se opet žalio na glavu, dala sam mu pola doze brufena, i onda je živnuo, postao je bezobrazan - znači, bilo mu je dobro. Ali baš sam se zabrinula. Ustvari nisam shvatila dal je povraćao od jake glavobolje, ili je glavobolja došla kao posledica mučnine.

Sta se desava danas po ovom pitanju? Nadam se da je Luka dobro. Hoces li ga voditi kdo dr-a???

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2098
17.4.2012 19:40:05   
Verus
Tash: kako je Luka??

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2099
17.4.2012 19:41:45   
Verus
Yula: jesu mu vadli krv? Kada ces dobiti nalaze?

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 2100
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  82 83 [84] 85 86   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  82 83 [84] 85 86   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Hidratacija najmlađih u letnjim danima
Tokom letnjeg perioda i visokih temperatura koje su sve češće, najvažnije je redovno se hidrirati. Ovo se najviše odnosi...
Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Nedostatak istog može negativno uticati na fizičko i mentalno zdravlje roditelja, smanjujući njihovu sposobnost da se no...

image
dudas
Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!
"Dobro veče, od sad ovde nema zime, Imuno je moje ime. Vitamini, minerali-sve staje u gutljaj mali. Popij mene, mala vilo, nazdravlje ti bilo!" "Imaćemo još jednog gosta, pomoći će vili dosta. Evo ga, tu je"-Imuno reče. "Uđi, uđi, druže moj, dobi li protiv kašlja boj?" "Znaš, Imuno-Broncamil se smeška, kakva je to borba teška. Uspeo sam, za kašalj sam tata mata!" I odjednom neko pokuca na vrata. "Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!" Istina je sve što kaže Apis gola, jako brzo rešiće vas bola. "Gde li nam je Fitobalm, kud se dede, ne videh ga od prošle srede? "Sad će doći"- Imuno reče. "Ima li šta od zapušenog nosića preče?" "Kuc, kuc, stigao sam"- Fitobalm se javi. "Mala vilo, odmah me pod nosić stavi. Jel osećaš borovine moć? Sada lepo diši i spavaj, laku noć!" I tako Pharmalife družina ova isprati vilu u carstvo snova.  Više >>
image

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here