|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  80 81 [82] 83 84   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama
11.4.2012 22:29:02   
Anoniman
Tema je Bronhitis.

Rekla sam ti da se maneš analiziranja tačkica. user posted image

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 2026
11.4.2012 22:58:07   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: Tash

I, kad opet radite pric? Meni bas i nema smisla to cesto testiranje, ustvari, vodim se mislju da pitam na forumu da li bi neka majka koja ima nealergicno dete odvela da ga testiraju, ja bih platila. Da vise saznamo koliko su merodavni ti testovi.

tash, dr je prosli put rekao kroz mesec i po. sada samo radili malko ranije, zbog praznika. cisto da znam i ja sta smem da jedem, a i ona.
njoj je ejdino emsto gde je bio histamin bilo jako crveno, a tako i treba. tu je +++.
ostalo ejs ve izgledalo ovako jedva malo crvenkasto. dr tu gleda neke nijanse, ja tu nista ne vidim posebno. dobro, vidim recimo da kakao nema nista, ni ubod da se vidi.. ali i ostalo nsita posebno. tj. njoj je toliko osetljiva koza, da joj je cela ruka bila jako crvena 5 min posle bockanja, a nakon toga nsita spec.
sto se paradajza tice.. ja sam to bas forsirala. mislim da ima neke veze. takodje i ribu, za koju kaze da pocinje..
jeste li vi nekada radili pric?

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2027
11.4.2012 23:01:56   
Yula

IZVORNA PORUKA: Macaki

tash user posted image jako, jako mi je zao! kakvo je sad stanje kod njega?

ja nikako da vam se javim. mi smo sinoc isli na novi pric.
evo rezultata..

user posted image

dr rece ovako..
alergija na mleko je u prolazu. njegov predlog je da 15,20 dana ja konzumiram mlecne proizvode, pa onda da probam da dam bebi. pitala sam da li u vidu pahuljica sa ad mlekom ili da dam jogurt, kaze jogurt.
novo je da je alergicna na spanac, znaci pored toga izbaciti blitvu, zelje i zelenu salatu. propade mi plan da opustosim pijacu ne bi li popravila krvnu sliku sebi.
novo je i paradajz, kada sam rekla da sam ga bas forsirala kaze da misli da je onda ekcem u pogorsanju (plus dva nova malecka na usni) od toga.
za ekcem nikakva terapija - samo dijeta. rekla sam mu da joj ja kada je bas crveno namazem kada zaspi hloramfenikol, kaze ok.
zaboravila sam da pitam da li ako je al. na paradajz smem da jedem papriku i plavi patlidzan, tikvice.. ?
rekao je da krece riba i pomorandza. znaci ja mogu da jedem ali umereno, dete ne. ok, nisam ni planirala da joj to dajem.. sargarepa isto na granici, kao i prosli put. izbaciti i to i belu zelen.
ispade da moze sad sva mesa da jede. pa sad razmisljam sta da joj prvo uvedem, svinjetinu ili jagnjetinu. piletinu i junetinu u svakom slucaju necu jos neko vreme.
pitala sam za gluten, kaze moze. moze i ostale zitarice i sve ostalo cega ovde na spisku nema.

Hej, Macaki, pa super, sada mozete da jedete puno namirnica! Iskuliras malo sa paradajzom pa opet nastavis kroz tri meseca, verujem da ce ga do tada prerasti, mislim ar.
Sta ti je rekao dr povodom ar na belance??? Koliko dugo vremena treba da prodje dok ne budete smeli da probate zumance?

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2028
11.4.2012 23:04:48   
Yula

IZVORNA PORUKA: Tash

Tema je Bronhitis.

Rekla sam ti da se maneš analiziranja tačkica. user posted image

Praticu vas!

Mada, sada imam mnogo manje vremena za komp jer moj Lazar zahteva punu paznju tokom dana, poceo je da se pusta kada stoji, a jos uvek ne zna da odrzava ravnotezu, pa moram da ga pazim da se ne povredi. Stan mi je totalno neobezbedjen, mada ja stalno nesto premestam da bude bezbednije, ali stekeri, fioke i ormari su na izvolte user posted image Uvece budem bas umorna, mada hvala Bogu bar mi je sveki stigla, valjda cu imati malo vise vremena.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2029
11.4.2012 23:05:07   
Anoniman
jeste li vi nekada radili pric?

Nismo, treba da radimo za dve nedelje.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2030
11.4.2012 23:06:13   
Anoniman
Prelepi štekere selotepom ako nemaš one plastikice što se uguraju.

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 2031
11.4.2012 23:18:49   
Anoniman
totalno sam nepismena. sad procitah gore sta sam napisala.. auh. zapravo jako zurim. dogovorila sam se sa mm da lezemo na vreme.

yula, nije nista komentarisao, samo je rekao da je dalje tu alergija i da ne dajemo jaje. znaci nije posebno pominjao belance i zumance, rekao je da jaje uopste ne dajemo. meni je bas cudno da nije ovog puta reagovala na piletinu.

tash, cudo da vam do sada nisu predlozili pric, koliko dugo se vec mucite sa namirnicama...

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2032
11.4.2012 23:23:17   
Anoniman
Meni nije čudno, meni je čudno to što tvoj dr to radi svako malo.
Nije postojao razlog za PRIC, znali smo da imunološki odgovori organizma idu sa godinu, tri i sedam. Dakle, kada je prešao godinu, dr je imala prioritet: vakcine. Kada smo to završili, kaže PRIC. Verovatno da vidi dokle nam je stigao imunološki odgovor organizma. I skoro pa sam sigurna da, ako bude potrebe za još testova, da to neće biti u narednih godinu dana, ako ne i nakon 3eg rođ.
Do tada se unos alergena prati kroz KS, putem EO.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2033
12.4.2012 0:50:18   
MOCICA
Razmisljajuci sinoc o tome kako cu poceti sa uvodjenjen cvrste hrane s obzirom da smo trenutno alergicni/intolerantni na kukuruz i pirinac nesto mi pade na pamet. Ako uvodimo detetu novu namirnicu, a dete je alergicno na nju, mislim da bi mogli tako detetu da ugrozimo zivot. Zar ne bi bilo pametno da za svaku namirnicu pre nego sto damo detetu tu novu namirnicu stavimo je detetu na ruku (imitacija PRICa) i sacekamo neko vreme da vidimo reakciju? Ako su nam vec deca osetljiva onda stvarno treba biti posebno oprezan.

Ako je intolerancija u pitanju najgora varijanta je 2-3 sata placa dok zeludac ne svari tu hranu. Ima li ovo smisla zene?

P.S. DR me danas zvanicno obavestila da alergija na kukuruz i pirinac ne postoji i da prestanem da lupam!!! Bas me briga sta pise u knjigama, mom detetu ovo smeta!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2034
12.4.2012 11:34:26   
Anoniman
Noćas sam prespavala inh u 3h, baš sam bila ljuta jutros, ali ja zaista nisam čula alarm na tel. MM kaže da sam se probudila i ugasila ga, ja se ne sećam.
Uglavnom, bili kod dr, ona šokirano "Pa i dalje svira", pa svira, ali mnogo manje. Kao da nije ni čula da sam rekla da je veseo, da iskašljava, da je počeo da jede... Samo je zapisala da smo preskočili to u 3h. Pojačala je dozu Flixotide na 2x3 pufa... Primili smo i treću dozu Urbasona.
Bila sam i kod našeg alergologa, naravno, Urbason i uopšte bolest odlažu PRIC testove dok ne ozdravi... Da li samo Urbason utiče na PRIC ili i Flixotide, nisam shvatila, ali ako utiče i Flixotide, nećemo skoro na PRIC. Baš mi je krivo, bezveze se iskomplikovalo.
Uhvatila me neka tuga, baš sam plakala danas. A on dušica sve već hoće sam, i na inhalator da inhalira beroual, i sam da stavi pumpicu u baby haller i da ga drži sam.
Prestao je da mi visi oko noge i njari, tako da je definitivno bolje, hoće da gleda crtaće, hoće da se igra.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2035
12.4.2012 11:36:20   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: MOCICA

Zar ne bi bilo pametno da za svaku namirnicu pre nego sto damo detetu tu novu namirnicu stavimo je detetu na ruku (imitacija PRICa) i sacekamo neko vreme da vidimo reakciju? Ako su nam vec deca osetljiva onda stvarno treba biti posebno oprezan.

Pitanje dal će reagovati kontaktno ili samo sistemski.
Pric nije samo postavljanje alergena na kožu, već se koža zagrebe, te alergen ipak malo uđe pod kožu, da tako kažem.
Tako da nisam sigurna da bi ti se reakcija pokazala na ovaj način, ali naravno, ništa te ne košta da probaš.

(odgovor članu MOCICA)
  Direktna veza do poruke: 2036
12.4.2012 11:37:39   
Anoniman
Macaki, kopiraću voj alergotest u adekvatnu temu, možda nekome bude trebalo.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2037
12.4.2012 14:04:19   
Anoniman
tash user posted image hajde osmeh na lice, bice on dobro. user posted image
mogu da zamislim kako se osecas, ali nemoj da tones molim te.

sto se pric-a tice, ova dr u domu zdravlja ga radi deci tek nakon godinu dana. ovaj dr hoce da radi i bebama od mesec dana i nakon toga ponavljanje testa na mesec i po, dva.. naravno privatna praksa. meni to trenutno znaci da bih znala sta smemo nas dve da jedemo, a i da bismo drzali ekcem pod kontrolom. ali slazem se sa tobom da ne bi trebalo precesto da se radi. jer se kod ovako mali8h bebirona stanje menja za mesec dana drasticno.

hvala sto si iskopirala moj post, meni je najlakse da pisem uvek ovde. gvirnem u druge teme, ali ovde se uvek ispreslisavam.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2038
12.4.2012 14:18:35   
ishler
Drage moje,nikako da se javim,
ovih dana smo u frci,bili smo na redovnoj kontroli kod fizijatra,pa posto ne puzimo pravilno i hteli bismo da ustanemo,moramo na vezbe jednom nedeljno da bismo naucili da puzimo,jer je po njima to obaveznouser posted image
Inace pojavio nam se na nogici sa zadnje strane ekcem,tu nismo nikada imali i nista vec 10 dana novo od hrane nismo uvodili,tako da sam zbunjena.user posted image
Ovih dana je sve nesto bez veze.
Cekam da posustanu virusi,pa da odemo da vidimo sta cemo za alergiju,tj koji test treba raditi.
Ne mogu naci u Bg ni jednog boljeg alergologauser posted image
Jos uvek sam u potrazi.
Inace jela sam jaje i nista nije bili beki,tako da sam i tu u rebusu.
Kako ste mi vi?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2039
12.4.2012 22:15:49   
Anoniman
Mi prijavili takmičarsko jaje. KLIK user posted image

(odgovor članu ishler)
  Direktna veza do poruke: 2040
12.4.2012 22:17:20   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: ishler

Inace pojavio nam se na nogici sa zadnje strane ekcem,tu nismo nikada imali i nista vec 10 dana novo od hrane nismo uvodili,tako da sam zbunjena.user posted image

Pojavio se i meni moj ekcem, a ništa nisam menjala u životu, sem što je malo stresnije. Ne pojavljuje se ekcem samo kao posledica neke nutritivne alergije. user posted image

(odgovor članu ishler)
  Direktna veza do poruke: 2041
12.4.2012 22:45:33   
MOCICA

IZVORNA PORUKA: Macaki

ovaj dr hoce da radi i bebama od mesec dana i nakon toga ponavljanje testa na mesec i po, dva.. naravno privatna praksa. meni to trenutno znaci da bih znala sta smemo nas dve da jedemo,

Joj ovo bi i mene spasilo. Moze li kontakt od ovog lekara na PP??? Vec dva meseca se mucim da saznam nasta je alergicna/intolerantna i niko nece da mi uradi testove!!!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2042
13.4.2012 11:49:19   
ishler
Ma znam cvetaju i biljke i svasta nesto....
Ali eto bila sam zacudjena jer nije odavno,ali nista strasno.Najvise mucim muku sa crvenom ribicom a probala sve i svasta i ne prolazi,cak sam menjala pelene i maramice....
Tash navijamo za Luku da pobedi....user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2043
13.4.2012 12:59:28   
Anoniman
mocice, naravno, evo odmah saljem. mislila sam da ti je stiglo pre neki dan...

< Poruku je uredio Macaki -- 13.4.2012 13:02:19 >

(odgovor članu MOCICA)
  Direktna veza do poruke: 2044
13.4.2012 22:38:29   
Anoniman
Yula? user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2045
14.4.2012 0:24:33   
Yula
Evo i mene, ali samo na brzaka, okasnila sam sa jajima, ne vidim na oci. Jos da sam ih sarala sa voskom, kako sam zelela, trebalo bi mi 10 dana koliko sam neorganizovana.
Elem, bili kod alergologa, ma necete verovati, zena nas pita zasto nismo doneli namirnice na koje je beba alergicna, jer sa nasim namirnicama treba da radi PRIC test! Alo! Nisam mogla da verujem! I bla,bla, bla, uglavnom da probamo sa obicnim ad mlekom, ali da uzmemo neko sa manje laktoze. Ja u nasem marketu uzela neko koje je bebac pio i u porodilistu, i sutra cemo da probamo. Ujutru cu mu davati par dana to, a uvece alernovu. Dala nam je upute da uradimo analize krvi, bar nesto. Definitivno cemo dete voditi kod alergologa kada dodjemo u Srbiju, nemam zivce da se natezem sa ovdasnjim frikovima. I mm je z atu varijantu, a s obzirom da nam je KG blizi od BGD-a i NS, moracu i ja Macaki da te cimnem za broj i adresu od tog dr-a.

Danas kazem mojoj beki: "Beko, ja sam tvoj alergolog. " I jeste tako, bar za sada.
Inace, sargarepa nam je uspesno uvedena, od sutra vracam i jabuku u ishranu, bez nekog uvodjenja, samo cu mu je dati. Sutra cu napraviti pauzu jedan dan, pa od preksutra uvodim novu namirnicu, samo cu jos malo razmisliti koju... Sto mu ova baba ne uradi bar test na kikiriki, da znam smem li boraniju, grasak i pasulj da uvodim... Tu su mi na spisku planiranih i praziluk, paradajz, avokado...

Tasho, kako je Mare? Lepo vam je jaje user posted image

Ajd, pa vam pisme opsirnije sutra. Hug za sve vas zenice! user posted image

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2046
14.4.2012 17:32:14   
Christabel
A sta znaci kad za histamin ima jedan plus + ili kad ima 3 +++?

Mi i daljeimamo koliko toliko sluzi u stolici, krvi nema, kiselog nema, raspolozenje kako kad, podrigivanje prisutno, simptomi gera (izvijanje, odbijanje hrane, dugi obroci, povremeno vristanje) prisutni. Ja na dijeti bez mleka, soje, jaja i jos poneceg, ona ima i dohranu Aptamil adc. Sad ima punih 7 meseci. Jedan nemlecni obrok povrce plus nekad sa mesom (za sad piletina ali cu gledati da promenim u curetinu). Ekcem po ledjima (nekako ga drzim pod kontrolom i ponegde na nogama.

Nama alergija nije dokazana, prik na mleko je bio negativanm sa 5.5 meseci a tad su stolice bile svakakve. Eos su pre mesec dana bili 4, znaci sve kao granice normale. Dakle, sve u svemu moguca intolerancija... Moje pitanje je sledece - kad takvom detetu uvoditi u ishranu gluten, zumance, i mlecne proizvode tipa jogurt, sir i sta vec tu ide, plazu.... Buduci da nismo eliminisali sve simptome alergije - nesto sluzi u stolici, ekcem... mada opet i sluz i ekcem moze da bude od neceg drugog, kako sam citala u vasim postovima. Stvarno nisam pametna i ne znam ni sta da joj uvedem jer ima i ger

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 2047
14.4.2012 22:34:28   
Yula
Ja ne znam sta da ti savetujem. Jedino mozda da sacekas malo sa jajima, jer mislim da nem apotrebe da zuris sa njima, nit su nesto posebno zdrava, a puna su holesterola. Gluten isto ne znam kada moze, ja sam beki uvela sa punih 9 meseci i malo preko, mada se savetuje da se deci uvede do 6. meseca, jer se tada lakse prepozna alergija, dok kasnije moze da bude prikrivena, pa prodje mnogo vremena dok se ne otkrije a za to vreme mnogo naskodi detetu. Na tvom mestu, ja bih uvodila voce i povrce, naravno sve termicki obradjeno, kao i zitarice, mesa, a sa 8 npr. meseci gluten, a kasnije i jogurtice. I deci koja nemaju nikakvih problema s alergijama i gerom, mislim da se mlecno ne uvodi pre 7 meseca, pa zato mozda ni ti nema potrebe da zuris.
Eto, ne verujem da sam ti nesto puno pomogla... Napisi nam spisak namirnica koje ona jede, pa bi smo mozda mogle da ti damo neke predloge sta novo da uvedes. Svakako moj najdobronamerniji savet ti je da izbacis zivinsko meso za sada i da pokusas sa jagnjetinom ili jaretinom.
Evo, juce nas alergolog pita da li bekac jede piletinu, s obzirom da ima al. na jaja, ja kazem da mu nisam davala, ona se slozila da je to ok. Ni za jedno drugo meso nas nije pitala, samo za to, ocigledno da to ima neke veze.
I da, da znas da se skoro ni jednoj bebi sa foruma nije ocitala alergija na mleko iako su je po svemu sudeci imale. Tashinom malom se ocitala alergija na kazein ( protein iz mleka koji je nacesci alergen ) i dr joj je rekao da ako se ocitala znaci da je maleni izuzetno alergican na njega, jer se obicno nista ne ocita iako al. postoji.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Christabel)
Direktna veza do poruke: 2048
14.4.2012 23:08:16   
Yula
Moj bekac je jutros premijerno pio obicno adaptirano mleko i to uspesno. Samo jednom je danas kakio, iako je poslednjih nekoliko dana to cinio i po dva puta, kaka je bila uobicajena. Nije ni podrigiova, niti bljuckao. Praticu i nardenih dana. Allernove je bilo ostalo jos za vecerasnji obrok, to je popio, a od sutra ce dobijati samo ovo adaptirano mleko.
Jutros mu vracena i jabuka u ishranu. Sa kruskom cu sacekati, imam vec dovoljno vockica u ishrani za sada ( jabuka, dunja, sljiva, banana ).
Sutra treba da mu uvodim neku novu namirnicu, jos uvek nisam odlucila sta ce to biti. Ako stignem prosnjuvacu malo po netu da bih lakse odlucila.
Evo kako izgleda nas raspored obroka trenutno:

6.00 - mleko 270ml

9.00-9.30 - vocna uzina 240 mernih jedinica ( to cu od sutra da mu smanjim na max. 200 jer se malac malo ubucio od kada sam mu uvela bananu, plus cesto kada mi jedeno mu damo da gricka i hleb,a on naucio da grize i kida velike komadice i cas posla pojede krisku hleba! Ne zelim da mu sirim zeludac, pa cu blagovremeno da regaujem ).

12.00- rucak - neka vrsta mesa + povrce. Do skoro sam stavljala obicno dve povrcke uz meso, ali od kada sam iz popodnevnog rucka koji je u 15h izbacila povrce i zamenila ga jogurtom, stavljam po 3-4 vrste povrcki. 240 mernih jed.

15.00 uzina - dakle, kao sto vec rekoh, ovo mi je bio obrok od povrca, ali moja pedijatrica savetovala mojoj drugarici da taj obrokom zamerni jogurtom, kao to je previse povrca u kratkom vrem. periodu i ja resim da i ja usvojim to i zaista, mislim da je ovako mnogo bolje i raznovrsnije za bebu, a i ja ne visim po ceo dan u kuhinji i za beby cookom. Tada bekac pojede dva jogurtica od po 100gr i to mu bude taman. Ovde su jogurtici gusti, nisu tecni kao nasi i jedu se s kasicicom.

18.00- vecera od zitarica i malo pavlake, to obicno bude ili palenta, ili griz, ili domaci kcamak, a nekada i kupovne cerealije ( Nestle 5 cerealija ). Uskoro planiram da mu napravim i poparicu.

Nesto pre 21.00- mleko 270ml i spavanjac.

Namirnice koje jedemo su:

• krompir
    tikvice
    karfiol
    brokoli
    keleraba
    blitva
    bundeva
    articoka ( nju mu bas retko dajem jer nije nesto bogata vitaminima )
    prokelj
    plavi patlidzan
    paprika

Voce:
    jabuke
    dunje
    sljive
    banane

Zitarice jede glavnom sve, osim pirinca.
Mlecni proizvodi:
jogurt
pavlaka
krem sir

Sveki mu danas dala malo pecenja, samo je malo liznuo, ali ne planiram da mu uvodim svinjetinu jos.
Lista mi nesto nije dobro ispala, ali moram da palim, bekac mi se rasplakao u snu.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 2049
15.4.2012 9:29:20   
Yula
Zaboravila sam neke namirnice da stavim na spisak user posted image

Namirnice koje jedemo su:

krompir
tikvice
karfiol
brokoli
keleraba
blitva
bundeva
articoka ( nju mu bas retko dajem jer nije nesto bogata vitaminima )
prokelj
plavi patlidzan
paprika
cvekla
sargarepa

Voce:
jabuke
dunje
sljive
banane

Zitarice jede glavnom sve, osim pirinca.
Mlecni proizvodi:
jogurt
pavlaka
krem sir

< Poruku je uredio Yula -- 15.4.2012 9:30:39 >

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 2050
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  80 81 [82] 83 84   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  80 81 [82] 83 84   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

NAJLEPŠA IMENA ZA DEVOJČICE koja ste vi iz...
Napravili smo listu najlepših imena za devojčice prema vašem izboru.
Za 13 meseci otkriveno sedam beba koje bol...
Spinalna mišićna atrofija je retka, ali teška bolest koja se manifestuje postepenom, progresivnom atrofijom mišića i gub...

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here