|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  79 80 [81] 82 83   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama
10.4.2012 15:50:40   
jance
jooj Tash zeno, bukvalno mi se srce steglo i dobro nisam zaplakala kad sam citala kako se jadnicak muci. a tebi mora da je jos teze tako da ga gledas a da i sama znas kako mu je. i ja znam kako mu je, i nikome nebi pozelela definitivno. molim Boga da se Ogi ne otrgne na mene u tome...
mozda ce posle 2 doze vec biti znatno bolje, ja se barem nadam.. uf, javljaj kad stignes sta se desava, nadam se da ce ta kombinacija konacno pomoci i da ce jadnicak konacno danuti dusom.
bas sada razmisljam kako si spominjala da ste proslo leto bili na moru i da zato verujes da je zima bila relativno mirna. mozda je vreme za neku slanu sobu ili kratku posetu nekog mora...

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2001
10.4.2012 17:40:34   
MOCICA
Tash mi je poslala podatke od apoteke u Madjarskoj preko koje moze da se nabavi Alernova. Da li neko od Vas nabavlja Alernovu obicnu ne AR na ovaj nacin i da li bi i meni doneo??? Podrazumeva se da cu uslugu platiti. Ja vec 15 dana pokusavam da pronadjem nekog od mojih ali niko ne ide u tom pravcu.

Rekli su mi u zastupnistvu da Alernove ima jos i na trzistu Crne Gore. Da li je neka clanica iz Crne Gore pa da mi pomogne?

(odgovor članu jance)
Direktna veza do poruke: 2002
10.4.2012 21:06:01   
Christabel
mocice, a je l' su ti u zastupnistvu rekli da nema uopste vise obicne alernove u srbiji?

(odgovor članu MOCICA)
Direktna veza do poruke: 2003
10.4.2012 21:24:31   
Ana RR
Joj Tash user posted image milica mala, nadam se da će mu brzo proći user posted image

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2004
10.4.2012 21:35:56   
branki*
tash,bas mi je zao sto se sad ovako zakomplikovalouser posted image ljubi malog marka-borcauser posted image

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 2005
10.4.2012 22:47:02   
Anoniman
Znam da znaš jance, znam i ja. user posted image

I dalje ne jede.

Danas je popio oko 2dcl mleka, i pola parčeta hleba. Ali je popio oko 7,5dcl "soka".

Imam utisak da je bolje. I dalje plitko diše, ali nekako manje svira, i iskašljava. Nadam se najboljem, jer sam mrtva žena.

(odgovor članu jance)
  Direktna veza do poruke: 2006
11.4.2012 0:06:12   
MOCICA
Christabel rekli su mi da nema sanse nigde da nadjem. Da je nestasica odavno i da su sad uvezli AR i nemaju nameru ovu obicnu da uvoze. AR im jeste ukusnija al dzaba kad je moje dete povraca 3 sata do sledeceg obroka dok ne ispovrasca i poslednju kap. Za 2 nedelje nismo dobili ni 1 gram i imali smo skroz zelene stolice koje bi pelena kompletno upila. Tako nesto nikad nisam videla! Ta AR ima kukuruzni skrob i on nam smeta.

Ako neko zna neku apoteku sa starim zalihama please neka javi, al ja mislim da sam okrenula 75% apoteka u Beogradu.

Tash zao mi je sto ne mogu da pomognem sa nekim dobrim savetom, kako ti nama uvek pomazes, al molim se da tvom sincicu sto pre bude bolje!

(odgovor članu Christabel)
Direktna veza do poruke: 2007
11.4.2012 0:58:32   
Christabel
Tash, i meni je krivo kad vidim kroz sta prolazite. Nadam se da ce uskoro biti bolje!

(odgovor članu MOCICA)
Direktna veza do poruke: 2008
11.4.2012 7:32:21   
jance
Tash pade mi jutros na pamet pa reko da ti napisem, meni je u tim situacijama kad mi je vec pocinjalo biti gore a jos najmanje sat vremena do inhalacije, pomagala inhalacija cistog fizioloskog rastvora, ovlazi sekret, pomogne da iskasljem i kupis jos malko vremena...
kakva je bila noc?

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu Christabel)
Direktna veza do poruke: 2009
11.4.2012 13:15:15   
Anoniman

Marko je bolje. user posted image

Primili smo jutros drugu dozu Urbasona.
Naša dijagnoza je Asthma Bronchialle Allergicum (alergijska astma). Ljubi ga majka, bolje da je ćelav na tatu, nego što je ovo nasledio na mene.

Danas je za doručak pojeo bananu. Posle je izgovorio "Mama daj ljaba tantate!" (hleba slanine), i onda je još video i "bundada" (bundevu). user posted image Ja nisam ništa kuvala jer već dva dana prosipam mleko i bacam svu hranu koju skuvam, dajem mu šta stignem, od sutra ću opet da kuvam. Imam skuvano jabuke, dokuvaću griz, pa će to jesti posle.

(odgovor članu jance)
  Direktna veza do poruke: 2010
11.4.2012 13:17:18   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: jance

kakva je bila noc?

Noć mirna, ali sam ga inhalirala u snu, u 11h i u 3h, pa u 7h. Odlučla sam da ću izdržati to cimanje, i nema preskakanja inhalacija jer spava.

(odgovor članu jance)
  Direktna veza do poruke: 2011
11.4.2012 13:21:37   
branki*
srce malo-ljaba tantateuser posted image
tash,je l i ti imas tu alergijsku astmu?je l to hronicno?javlja se s vremena na vreme?

branki

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2012
11.4.2012 13:31:57   
Anoniman
Da, hronično je. Imam od druge godine, tako da, eto, on je popasao sa 19 meseci, malo je poranio u odnosu na mene.

(odgovor članu branki*)
  Direktna veza do poruke: 2013
11.4.2012 13:43:57   
Anoniman
Čudno kako mi je od jednom nutritivna alergija pala u drugi plan, postala je nekako nevažna.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2014
11.4.2012 13:56:57   
branki*
pa,logicno,sad kad se pojavio novi problem.a,na ovu nutritivnu si vec navikla,a,je l to komplikovano,ta alergijska astma?izvini,ako davim,ali znam sta je astma,komsija je asmaticar,a ovo,javlja se u prolece ili?

branki

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2015
11.4.2012 14:00:01   
Anoniman
Stalno je prisutno samo se pogoršava u proleće (bar je kod mene tako).
Dakle, stalno uz sebe imam pumpicu Ventolina, hoće napadi na jako hladan vazduh, na maglu, a onda u proleće se pogoršava zbog polena. Tada uvodim i Symbicort pumpicu kao redovnu teraiju na ili 12 ili 24h (već sam je uvela krajem marta), i onda negde u junu/julu uvedem i Pressing (za alergiju, jer mi se tada pogošava alergija).
Marku su svi inhalatorni alergeni bili negativni kada sam ga vodila na alergotest sa 4,5 meseca.

(odgovor članu branki*)
  Direktna veza do poruke: 2016
11.4.2012 14:04:39   
branki*
da li je moguce da se to nekad promeni,da preraste,kao nutritivne alergene?

branki

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2017
11.4.2012 14:05:44   
Anoniman

Nisam vam rekla, Marko je uspeo danas da izvuče špric iz guzice. Sestra mu je ubola, ja sam ga držala za leđa, on je provukao rukicu i cap, izvukao špric. user posted image Onda su morali ponovo da ga bodu. user posted image

(odgovor članu jance)
  Direktna veza do poruke: 2018
11.4.2012 14:06:37   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: branki

da li je moguce da se to nekad promeni,da preraste,kao nutritivne alergene?

Ne znam. Ja nisam prerasla. Čekam mamu da se vrati sa puta da mi objasni neke stvari. Pišem baš u temi o Bronhitisu o svemu sličnom.

(odgovor članu branki*)
  Direktna veza do poruke: 2019
11.4.2012 16:37:58   
Ana RR
IZVORNA PORUKA: Tash

Nisam vam rekla, Marko je uspeo danas da izvuče špric iz guzice. Sestra mu je ubola, ja sam ga držala za leđa, on je provukao rukicu i cap, izvukao špric. user posted image Onda su morali ponovo da ga bodu. user posted image

Obožavam ga user posted image user posted image

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2020
11.4.2012 16:39:12   
Verus
Joj Mareuser posted image user posted image

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 2021
11.4.2012 20:43:22   
Anoniman
tash user posted image jako, jako mi je zao! kakvo je sad stanje kod njega?

ja nikako da vam se javim. mi smo sinoc isli na novi pric.
evo rezultata..

user posted image

dr rece ovako..
alergija na mleko je u prolazu. njegov predlog je da 15,20 dana ja konzumiram mlecne proizvode, pa onda da probam da dam bebi. pitala sam da li u vidu pahuljica sa ad mlekom ili da dam jogurt, kaze jogurt.
novo je da je alergicna na spanac, znaci pored toga izbaciti blitvu, zelje i zelenu salatu. propade mi plan da opustosim pijacu ne bi li popravila krvnu sliku sebi.
novo je i paradajz, kada sam rekla da sam ga bas forsirala kaze da misli da je onda ekcem u pogorsanju (plus dva nova malecka na usni) od toga.
za ekcem nikakva terapija - samo dijeta. rekla sam mu da joj ja kada je bas crveno namazem kada zaspi hloramfenikol, kaze ok.
zaboravila sam da pitam da li ako je al. na paradajz smem da jedem papriku i plavi patlidzan, tikvice.. ?
rekao je da krece riba i pomorandza. znaci ja mogu da jedem ali umereno, dete ne. ok, nisam ni planirala da joj to dajem.. sargarepa isto na granici, kao i prosli put. izbaciti i to i belu zelen.
ispade da moze sad sva mesa da jede. pa sad razmisljam sta da joj prvo uvedem, svinjetinu ili jagnjetinu. piletinu i junetinu u svakom slucaju necu jos neko vreme.
pitala sam za gluten, kaze moze. moze i ostale zitarice i sve ostalo cega ovde na spisku nema.

< Poruku je uredio Macaki -- 11.4.2012 20:45:24 >

(odgovor članu Verus)
  Direktna veza do poruke: 2022
11.4.2012 21:15:02   
Anoniman
I, kad opet radite pric? Meni bas i nema smisla to cesto testiranje, ustvari, vodim se mislju da pitam na forumu da li bi neka majka koja ima nealergicno dete odvela da ga testiraju, ja bih platila. Da vise saznamo koliko su merodavni ti testovi.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2023
11.4.2012 21:15:42   
Yula

IZVORNA PORUKA: Tash

Marko je bolje. user posted image

Primili smo jutros drugu dozu Urbasona.
Naša dijagnoza je Asthma Bronchialle Allergicum (alergijska astma). Ljubi ga majka, bolje da je ćelav na tatu, nego što je ovo nasledio na mene.

Danas je za doručak pojeo bananu. Posle je izgovorio "Mama daj ljaba tantate!" (hleba slanine), i onda je još video i "bundada" (bundevu). user posted image Ja nisam ništa kuvala jer već dva dana prosipam mleko i bacam svu hranu koju skuvam, dajem mu šta stignem, od sutra ću opet da kuvam. Imam skuvano jabuke, dokuvaću griz, pa će to jesti posle.

user posted image user posted image user posted image

Pa, kako to majku mu tako iz vedra neba? Bas sam iznenadjena i mnogo mi je zao! S jedne strane, ako nista drugo, ono bar ti ces najbolje znati kako da mu pomognes i na koji nacin da se nosis sa tim. Bice Mare dobro u to i ne sumnjam. Sta ces, kako je, tako je. Ljubim vas puno i mislim na vas, zelim mu da se sto pre oporavi!
Daj mi pls, link od teme gde pises o toj astmi i bronhitisu jer bih vas pratila. user posted image user posted image

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2024
11.4.2012 21:27:58   
Yula
Mi preksutra idemo kod alergologa! OSIP SE JUCE POTPUNO POVUKAO! Jeli smo sve, ali sve sto i inace, i dunju i bananu i one kupovne cerealije, cak sam popi*dela i davala mu i kupovni hleb! Povuce se sve psole skoro tri nedelje iznenada kako je i doslo, izgleda da nije bilo do hrane. Sumnjam da je mozda jendostavno prilagodjavanje na ove nove stvari u vazduhu, prolecne polene i slicno.

Tako se ja okurazim i od juce krenem sa sargarepom! Evo danas bio drugi dan i ako Bog da uskoro ce je malisa lepo jesti. Videcu sta ce mi reci alergolog u petak, sutra moram da prikupim sve podatke, da ispisem sta sam kada tacno uvodila, an sta je i kako reagovao i da vidim sta ce mi on reci na sve to. Najvise me zanima sta ce mi reci po pitanju mleka, da li da nastavimo sa specijalnim ( mada nevidim zasto bi jer malac jede mlecno samo pichi, jogurte bas obozava ) ili cemo piti neku formulu.

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 2025
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  79 80 [81] 82 83   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  79 80 [81] 82 83   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Hidratacija najmlađih u letnjim danima
Tokom letnjeg perioda i visokih temperatura koje su sve češće, najvažnije je redovno se hidrirati. Ovo se najviše odnosi...

image
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!  Više >>
image

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here