Christabel
|
Super sto mu je bolje, moguce da je neki stomacni virus ili sta vec proslo kroz njega. Nikad da odgovorim Yuli. Evo ovako - moja beba ne jede striktno po satu, tj pomera nam se malo u toku dana pre ili kasnije, ali od svog drugog meseca je dojena na zahtev pa valjda i zbog toga. Sve u svemu pauze su obicno 3-3.5 h, ima 6 obroka u 24h (s izuzetkom nekih situacija kada ih ima 5 ili se cak nocu probudi po 2 puta pa sisa po minut-dva). Pre podne ima mleko, pa oko 1h rucak - povrce i meso ili samo povrce (za sad smo jos na piletini, a znam da treba da predjem na jagnjetinu, doduse ni ja je nesto ne jedem pa mozda zbog toga), posle tog aoko 4 mleko, pa oko 7 sam uvela mlecnu kasicu - moje mleko i rizolino i pred spavanje mleko. Nocu se budi jednom oko 4, 5 ili pola 6 i sisa, s ti,m da je u zadnje vreme taj obrok bas slab tj.sisa jako kratko ili se budi po 2 puta i kratko sisa. Kad kazem mleko - onda mislim ili moj mleko na flasicu ili dohrana ili sisanje ali sad joj dajem da sisa uvece pred spavanje (prvo malo na flasicu pa sisanje da se uspava) i nocu. Ostala mleka su na flasicu da vidim i znam koliko popije jer jako slabo jede u zadnje vreme tj.vec duze vreme. Mleka max 160, a obicno oko 130-140ml. Kasice nekad lepo jede, nekad izbrljavi i vucemo se i po sat vremena, a nekad se i za flasicu oteze, odbija, izvija i po sat vremena (valjda zbog gera), ali popravlja se. kasice pojede max oko 150gr. Od povrca jede krompir, sargarepu, tikvicu, brokoli, kelj, karfiol (to je 3 dana tek jela, pa sam napravila pauzu, to nam je najskorije), onda od voca jabuku, i pirinac od zitarica (sad uglavnom kao rizolino ili milupin bezmlecni). Od juce sam izmedju rucka i vecere pocela da uvodim vocno zitnu kasu - jabuka i milupa riza i svidja joj se. Mleko dodajem samo ako rucak malo pojede i naravno posle tog voca jer jos nije navikla na celu kasu. planiram uskoro i kukuruz (mesano kukuruz rizu nestle za veceru, do sad je bio rizolino sa mojim mlekom i jedino to zna i 180ml da popije) i posle toga da uvedem bananu. E posle toga ne znam sta cu, ali za sad cu joj ustaviti mleko kad ustane oko 9, pred spavanje oko 22 i to nocno tj.rano jutarnje i Mlecno zitnu kasu za veceru i ta 2 nemlecna obroka. I cilj mi je da pocne radije da jede, i malo vise nego do sad (eto prva 4 meseca je odlicno napredovala a za sledeca 3 cela samo 1 kg ukupno) Koje zitarice jos mogu da joj dajem, gluten jos nisam uvela i sacekacu jos malo (ima malo jace od 7 meseci). I kako ih vi kupujete, u zdravoj hrani ili neke gotove kupovne i pretpostavljam da ih pravite sa formulom? Ja sam pomesala rizolino sa aptamilom adc i htela sam da povratim, a sa mojim mlekom budu lepse i sve ispadne tecno (kako, ne znam) i svidja joj se
|