Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 5.4.2012 22:02:32
|
|
|
|
indy_25
|
Hvala na odg. Mina. Ma mi se nesto raspravljali ja kazem nisu dijetalne a on kaze da jesu i uzima bas te sto idu u mikrovalnu.
|
|
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 5.4.2012 22:04:08
|
|
|
|
minavb
|
Te su zamascene za sve pare, tako da definitivno nisu dijetalne.
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 5.4.2012 22:06:11
|
|
|
|
madre
|
mi smo bas danas kokali kokice bogi ih obozava, stalno juri u parku onog kokadziju i kaze meni ajde, da mu kupim. danas smo ih iskokali bez ulja i soli u onom aparaticu za kokice. definitivno, to nije to, ali on ih je lepo jeo
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 5.4.2012 22:16:21
|
|
|
|
minavb
|
I Vanja je lud za kokicama.
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 5.4.2012 22:16:28
|
|
|
|
Snelle
|
Kad već rekoste kokice - juče sam čitala OVU vest. Ne znam koliko logike ima u svemu tome, ali ja ništa gluplje odavno nisam čula!
|
|
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 5.4.2012 22:24:38
|
|
|
|
minavb
|
Svasta pisu novinari.
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 5.4.2012 23:45:53
|
|
|
|
PoisonEve
|
Apropo novinara, moj tata je oduvek govorio da pravi novinar sedi u nekoj kafani i pise tekstove Nego Mina nikako da ti odgovorim, kad sam bila kod ginekologa na kontroli uradila sam krvnu sliku i ona mi je rekla da moram vise belancevina da unosim. Pa sad ne znam na sta je konkretno mislila. Zbrzala me je pa nisam pitala
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 6.4.2012 23:23:28
|
|
|
|
Jole84
|
Mina imam jedno pitanjce Tata će ovih dana da mi donese svežu koprivu (treba mi zbog anemije) pa nešto ne znam na koji način mogu da je spremim,osim kao pitu? Možda ima neka salata,nemam ideju? Nisam znala da l da pitam ovde il u dijetalni meni
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 7.4.2012 8:22:16
|
|
|
|
minavb
|
Mozes da je spremis isto kao blitvu i spanac-kao pire, dinstanu ili sa krompirom, na dalmatinski nacin. Ja je nisam nikad spremala, ali se secam da mi je mama spremala dinstanu, bez prethodnog blansiranja. Samo bije dobro oprala vrelom vodom. E sad, ako si vec anemicna, vise paznje treba da obratis namirnicama zivotinjskog porekla jer se Fe iz njih bolje vezuje u organizmu. Uz izvor Fe, obavzeno unesi i izvor vit C i B. Super obrok bi bio pileca dzigerica, i salata od sveze paprike i paradajza. Ne zaboravi i na jaja, recimo u dinstanu blitvu (ili koprivu) umesas i jedno celo jaje dok se krcka, pa tako uneses i biljni i zivotinjski izvor Fe.
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 7.4.2012 20:56:34
|
|
|
|
Jole84
|
E super,hvala ti puno Baš si mi finu ideju dala,napraviću je kao spanać,sa belim lukom da se ukrčka kao pire,a jedno prženo jaje preko,tako je i meni mama pravila "cvet na livadi" A nisam znala da u pilećoj džigerici ima Fe,a baš je volim
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 16.4.2012 17:46:43
|
|
|
|
Nataša1
|
Mina, šta misliš o crvenom mesu? Sasvim je OK, ili ga treba jesti umereno, ili izbegavati? Čitala sam skoro o nekoj gigantskoj studiji (deluje ozbiljno) - ispitivali su zdravlje oo 100.000 ljudi i njihove prehrambene navike i zaključili da crveno meso treba izbegavati u širokom luku. KLIK Kakav je stav naših nutricionista?
|
|
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 16.4.2012 18:00:32
|
|
|
|
minavb
|
Ove studije ne govore o tome sta su jos ti ljudi jeli , pored crvenog mesa. Ako su hranu priremali przenjem, jeli hidrogenizovane masti, previse prostih ugljenih hidrata, fruktoze, malo vlakana... logicno je da ce rezultati biti takvi kakvi jesu. Kad bi sprovodili eksperiment, pa coveka hranili crvenim mesom koje je pravilno termicki obradjeno, i pretezno zdravim namirnicama, sigurna sam da bi rezultati bili mnogo drugaciji. Crveno meso ne treba da bude svakodnevna namirnica, ali jednom ili dva puta nedeljno ne moze da skodi. Ja ga retko jedem jer nisam ljubitelj, ali to planiram da ispravim jer mi je gvozdje jako nisko. Imam teoriju da su proizvodjaci pileceg mesa i preradjevina u USA prilicno jaki, pa da narucuju ovakva povrsna istrazivanja da bi se njihovi proizvodi vise trosili.
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 16.4.2012 18:14:57
|
|
|
|
Nataša1
|
Mislim da je i razlika u tome šta podrazumevamo pod crvenim mesom. Mi ovde mislimo na juneći but, a oni tamo na prženu slaninu i hot-dog. Ali, sve jedno, rado bih proterala meso iz ishrane bar 3-4 dana nedeljno.
|
|
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 16.4.2012 18:18:13
|
|
|
|
minavb
|
I neces pogresiti
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 16.4.2012 19:54:41
|
|
|
|
AndreaK
|
Mina, ja bih volela da cujem tvoje misljenje o kozijem mleku... za sada koristimo kravlje, ali od nedavno u komsiluku imamo proizvodjace kozijeg mleka i sira pa razmisljam o njegovom koriscenju. Ja licno ne volim mleko, i ne smatram ga neopohodnim ali klinci bez njega ne mogu...da li je dobro kombinovati tipa, jedan dan kravlje drugi kozije...sta ti preporucujes?
|
|
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 16.4.2012 23:26:32
|
|
|
|
madre
|
IZVORNA PORUKA: AndreaK da li je dobro kombinovati tipa, jedan dan kravlje drugi kozije...sta ti preporucujes? i ja dugo razmisljam o ovome. nemam od koga da ga uzimam, ali ako je bas dobro, nasla bih ga vec nekako. posto on pije ad mleko jos uvek, razmisljala sam da mu kozije ubacim u ishranu, recimo, 3 puta nedeljno.
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 16.4.2012 23:36:28
|
|
|
|
minavb
|
Ubacite slobodno. Kozje mleko se lakse vari,ima drugaciji aminokiselinski sastav, slicniji majcinom mleku, i ima za 1% vise masti od kravljeg, sto je u ishrani dece vrlo vazno. Ja ne mislim da deca bas moraju da piju mleko, i prednost dajem jogurtu i kiselom mleku. Potrazicu sutra razlike, podsetite me. Imam u malom racunaru lepo izanaliziranu razliku izmedju kravljeg i kozjeg, ali mi je ciknuo.
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 16.4.2012 23:44:40
|
|
|
|
Anoniman
|
Mina, da li je ok dati bebi zamrznutu ribu? Tipa fileti oslića ili skuše?
|
|
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 17.4.2012 9:59:24
|
|
|
|
Lilla
|
Patlidzanko nasa Znas vec o cemu je rijec i zasto ovo pitam. E, mm predlaze da za dorucak jedemo jogurt sa pahuljicama (recimo fitness ili nekim drugim, sa reduciranom sadrzinom secera), rucak normalno (bilo sta, kao i do sad) a vecera opet kao dorucak i mozda neka vocka u medjuvremenu. Kako tebi to zvuci?
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 17.4.2012 10:01:59
|
|
|
|
pepeljuga
|
U vezi kozijeg mleka - mali od mm sestre je imao proliv i mucio ga je stomacic od kozijeg mleka, je l' ono inace tesko za stomak, tj. jace od kravljeg?
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 17.4.2012 10:11:57
|
|
|
|
minavb
|
IZVORNA PORUKA: gae_gr Mina, da li je ok dati bebi zamrznutu ribu? Tipa fileti oslića ili skuše? Moraš prvo da je odmrzneš i termički obradiš Šalu na stranu, moja je preporuka da se deci prvo da sveža rečna riba (smuđ, pastrmka) pa kasnije morska. Smrznutoj ništa ne fali, samo povedi računa o tome da li se odmrzavala pa su je ponvo zamrzli, a to ćeš primetiti po kupnim kristalima leda oko ribe. Ja skušu još ne smem da dam Vanji, i ja je teško varim. Lila, za večeru jedite salate sa sirom, ili malo mesa, jaja... pahuljice nisu dobre za veče i noć. Voće jedite prepodne a u ručku nemojte kombinovati meso, varivo i salatu. Pepeljugice, napisah da se ovo mleko lakše vari, upravo zbog drugačije strukture proteina. Ima nešto više masti pa možda to pravi problem, ali ja bih rekla da se možda to davanje mleka poklopilo sa prehladom.
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 17.4.2012 10:30:57
|
|
|
|
Lilla
|
Nisam odusevljena pahuljicama ni ujutru jer me obicno od njih muci kiselina, ali eto. Da probam. Salate volim ako se u nju doda malo tune ili pileceg mesa, pa to nije problem. Jaja obozavamo Hvala
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 18.4.2012 10:10:50
|
|
|
|
Lilla
|
Mino, da te cmoknem jednom za predlog o salatama za veceru od juce smo poceli, evo sinosnje vecere Paradajz, krastavica, zelena salata, paprika, malo kukuruza, piletina przena na tiganju bez masnoce, kuhano jaje i preliv od malo jogurta i cehuljicom bijelog luka. On nam odgovara vise od maslinovog, ne podnosim mu miris Ono sto je super je sto ni mm ni ja nismo osjecali potrebu da pojedemo nesto slatko poslije obroka, sto je inace obavezno. Nastvljamo, pa cemo da vidimo
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 18.4.2012 10:47:11
|
|
|
|
minavb
|
Odlično. Tako svako veče možete da pravite salatice od povrća i mesa ili ribe. Meni su to omiljeni obroci. Izgrilujem meso pa na tanjir pobacam zelenu salatu, meso, čeri paradajz, rukolu, malo maslina ili oraha, i prelijem balsamiko sirćetom sa ella sirom ili uljem.
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 18.4.2012 21:48:17
|
|
|
|
Anoniman
|
Hvala!
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitanije u poslednjih mesec dana 10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoćiEDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Moja mama divno priča svake noćiAutor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda.
Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka.
Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug.
Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije.
Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?