Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 13.3.2012 17:57:04
|
|
|
|
Ana RR
|
IZVORNA PORUKA: minavb IZVORNA PORUKA: Ana RR Mina, koje namirnice su dobre za osobe sa povišenim krvnim pritiskom? MM ima taj problem a prošle godine je imao i neku žešću tahikardiju zbog koje doktor nije hteo da ga pusti iz bolnice dok mu se srce ne normalizuje. Tad su mu našli i želudačnu kilu. Čime da ga hranim? U, tek sad vidim ovo. Dobro me podseti, sad cu da spakujem neke knjige, pa cu sutra na poslu da spremim tabelu namirnica za Gae i tebe. Izvini, pogreših. Nije imao tahikardiju već aritmiju.
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 17.3.2012 15:53:57
|
|
|
|
mirjanica
|
E tek sad videh da postoji i ova tema Draga Mina, najbolje mi je da pitam tebe da ne lutam okolo naokolo. Koliko beba (7i po m) sme dnevno da pojede voca? Moj pojede otprilike onu veliku teglicu od oko 220g, pola uz dorucak, pola uz veceru, nekad mu malo dam i za uzinu. Posto zbog alergije ne sme pahuljice sa mlekom (a sa ovim njegovim je odvratno), ja mu stavljam u njih vocke, tako da ni vecera ne moze da prodje bez. Povrcki jedemo samo 5, i od toga krompir, tikvicu i sargarepu vrtimo svaki drugi-treci dan. Previse bi mi bilo da mu to mesam i u veceru... Rekose mi da ne bih smela oko 18h da mu dam voce... mada je to 50-ak grama pomesanih sa pahuljicama..Jeli to ok?
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 25.3.2012 15:25:30
|
|
|
|
Figaro88
|
Imam jedno pitanje,mozda malo glupo .Trba da se prebacim na neslanu dijetu,i nemam pojma sta da jedem za dorucak,na ovom spisku sto imam pise da ne smem zumanca,i to ne razumem.One zitarice(mesavina jecmenih,ovsenih i jos nekih i seme lana)mi se uzasno gadi.Sada doruckujem voce ali ne znam da li je to u trudnoci zdravo.Moje pitanje je sta ja smem da jedem za dorucak a da nisu zitarice?Imam hipertenziju,radimo na bebi po bi odmah da pocnem tako da se hranim...
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 26.3.2012 8:40:02
|
|
|
|
minavb
|
IZVORNA PORUKA: mirjanica Koliko beba (7i po m) sme dnevno da pojede voca? Moj pojede otprilike onu veliku teglicu od oko 220g, pola uz dorucak, pola uz veceru, nekad mu malo dam i za uzinu. Posto zbog alergije ne sme pahuljice sa mlekom (a sa ovim njegovim je odvratno), ja mu stavljam u njih vocke, tako da ni vecera ne moze da prodje bez. Povrcki jedemo samo 5, i od toga krompir, tikvicu i sargarepu vrtimo svaki drugi-treci dan. Previse bi mi bilo da mu to mesam i u veceru... Rekose mi da ne bih smela oko 18h da mu dam voce... mada je to 50-ak grama pomesanih sa pahuljicama..Jeli to ok? Nekad se porcija voća za bebe ograničavala na oko 120g kaše i oko 120ml soka. Pio meni je sok potpuno bespotreban, i mislim da su količine individualne. 220g voća je sasvim ok, samo bih ja ipak uveče radije davala pirinač sa povrčem.
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 26.3.2012 8:52:29
|
|
|
|
minavb
|
IZVORNA PORUKA: Figaro88 Imam jedno pitanje,mozda malo glupo .Trba da se prebacim na neslanu dijetu,i nemam pojma sta da jedem za dorucak,na ovom spisku sto imam pise da ne smem zumanca,i to ne razumem.One zitarice(mesavina jecmenih,ovsenih i jos nekih i seme lana)mi se uzasno gadi.Sada doruckujem voce ali ne znam da li je to u trudnoci zdravo.Moje pitanje je sta ja smem da jedem za dorucak a da nisu zitarice?Imam hipertenziju,radimo na bebi po bi odmah da pocnem tako da se hranim... Ne vidim kakve veze ima žumance sa hipertenzijom, i prosto mi je neverovatno da i dalje jaja optužuju za hipertenziju. AKo mene pitaš, ignoriši to, a svakako uvek možeš da napraviš omlet od belanaca. Kad je hipertenzija u pitanju, osim što ne smeš ništa da soliš, obrati pažnju na sadržaj Na u namirnicama. Razni tost hlebovi, dvopeci, peciva, imaju jako visok sadržaj Na, kao i kornfleks, dok recimo kukuruzni griz, heljdina kaša i raženo brašno imaju najmanje od svih proizvoda od žita. Tako za doručak možeš da jedeš takve stvarčice, u kombinaciji sa jogurtom ili kiselim mlekom. Heljda je inače fenomenalna, pa eto, heljdina kaša može da bude pun pogodak. Voće je najbolje jesti za prvu užinu, ne za doručak. Ako baš ne želiš da jedeš žitarice za doručak, drži se jaja, povrća i kiselo mlečnih proizvoda.
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 26.3.2012 17:52:12
|
|
|
|
Figaro88
|
Hvala Probacu heljdinu kasu.A i kupujem razano brasno pa od njega mesim hlebic za sebe,super je sto njega mogu...
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 26.3.2012 21:27:16
|
|
|
|
minavb
|
Imam fini recept za beskvasni hlebic, pa cu ga sutra okaciti.
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 28.3.2012 12:44:45
|
|
|
|
Figaro88
|
Ovo je primer jelovnika koji ja imam: Dorucak:kacamak 60g,mladi sir 50g,jogurt200ml Uzina:voce 200g Rucak:supa,pire krompir 200g,juneca snicla 120g,salata 150g Uaina:vocni kolac Vecera:punjena tikvica 300g,salata 150g Dorucak:med30g,maslac 20g,mleko 200ml Uzina:voce Rucak:supa ili corba,bareni krompir 200g,bareni karfiol 200g,piletina 120g Uzina:voce Vecera:musaka od tikvica250g I pise da svaki dan pojedem 200,300g ne slanog crnog hleba....Zbunili su me med,maslac,zumance,krompir pire....
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 28.3.2012 12:52:08
|
|
|
|
minavb
|
Šta te buni kod ovih namirnica? Jesi li gojazna?
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 28.3.2012 12:56:06
|
|
|
|
Figaro88
|
Ne .Buni me to sto na tom spisku za neslanu djetu pise da ne smem te stvari,a onda na primeru jelovnika su pise da ih jedem .
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 28.3.2012 13:01:02
|
|
|
|
minavb
|
A to Znaš kako, najčešće hipertenzija muči gojazne ljude pa se većina preporuka pravi za njih. Možda si ti dobila preporuke za takve pacijente, a jelovnik za onu drugu malobrojnu grupu, ili je možda pravljen za tebe lično.
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 28.3.2012 13:07:02
|
|
|
|
Figaro88
|
Nije,to je onaj jelovnik sto ga daju svima.Ma necu uopste vise da se stresiram,znam sta ne smem,ispisacu sta smem pa cu kombinovati to kako mi odgovara.Hvala ti na odgovorima,pocela sam da se osecam pomalo glupo,kao da ja to ne kontam,a u stvari nije dobro objasnjeno,bolje da ga uopste ne daju
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 28.3.2012 13:11:35
|
|
|
|
minavb
|
Ako ti treba ideja, tu sam. Podseti me za recept za hleb. Sad ću da ga napišem u temu o hlebu.
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 29.3.2012 12:36:55
|
|
|
|
PoisonEve
|
Mina, koje su namirnice bogate belancevinama?
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 29.3.2012 12:38:55
|
|
|
|
minavb
|
Meso, riba, jaja, mahunarke Šta ti konkretno treba?
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 29.3.2012 13:52:02
|
|
|
|
Anoniman
|
minna, rece mi sveki da ne kuvam kseniji vise sljive iz zamrzivaca. kao dugo su stajale, a ne valja valjda da stoje duze od 6 meseci, mogu se stvoriti bakterije. ja iz teglice ne mogu da joj dam zbog alergije. sta mislis, koliko sme da stoji zaledjeno voce i povrce? imam i mladu boranoju i ceri paradajz, od proslog leta. ove sljive su samo raspolucene, povadjene koske, stavljene u plasticnu kutiju koja se ne zatvara dobro, pa u kesu koja je vezana. sta mislis, da li je bezbedno?
|
|
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 29.3.2012 13:54:29
|
|
|
|
Anoniman
|
mogu li i ja da dobijem taj recept za hleb? ja moram sada da mesim hleb, jer je K alergicna na soju, a beli helb je ima (kao aditiv sojino brasno). tesko mogu da je izbegnem.. cak je ima i u suvom kvascu? na obicnom kvascu ne pise sastav, ja ga koristim, ne znam da li gresim.. znas li mozda u kojim namirnicama je sigurno nema?
|
|
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 29.3.2012 14:01:46
|
|
|
|
Anoniman
|
Zašto nisi skuvala šljive i tako ih zamrzla? Macaki, nema svaki beli hleb soju!!!! Ne znam na koju temu više to da ti napišem. Ovaj što ja kupujem u pekari, ima samo brašno, so i vodu.
|
|
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 29.3.2012 14:03:44
|
|
|
|
minavb
|
• Sirovo meso: 4 do 12 meseci • Sirova piletina (delovi): 9 meseci • Sirova piletina (celo pile): 12 meseci • Sirovo mleveno meso: 3 do 4 meseca • Slanina: 1 do 2 meseca • Riba 2 do 3 meseca • Divljač 10 – 12 meseci • Hleb: 2 do 3 meseca • Voće: 8 do 12 meseci • Smrznuti kupljeni obrok: 3 do 4 meseca • Kobasice: 1 do 2 meseca • Supe i čorbe: 2 do 3 meseca • Povrće: 8 do 12 meseci • Mleko do 6 meseci Većina namirnica se pre zamrzavanja blanširaju. Imaš temu "Domaći hleb", tu sam napisala recept. Gde nema sigurno nema soje? Nema je u svežem voću, povrću, mesu, ribi, jajima... čitaj deklaracije i izbegavaj industrijske proizvode.
< Poruku je uredio minavb -- 29.3.2012 14:07:02 >
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 29.3.2012 14:18:45
|
|
|
|
Anoniman
|
Ooooo, Mina, ovo je odlično, hvala!
|
|
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 29.3.2012 16:39:40
|
|
|
|
Anoniman
|
hvala mina!!! znaci sljive mogu da prodju. malo cu ih duze kuvati za svaki slucaj... tash, pitacu u lokalnoj pekari.. muz poznaje radnicu, pa cu mu reci da objasni o cemu se radi i pita je. ali ja sam postala nepoverljiva, verujem samo u ono sto sama spremim. a mozda ga oni spremaju za suvim kvascem, pa je to onda svakako isto..
|
|
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 29.3.2012 22:59:02
|
|
|
|
Anoniman
|
Razumem tvoju zabrinust, ali da li zaista misliš da bih ja svom detetu davala da jede nešto na šta je alergično???
|
|
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 30.3.2012 9:34:56
|
|
|
|
Anoniman
|
ne mislim
|
|
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 5.4.2012 21:52:44
|
|
|
|
indy_25
|
Mina are.you here :) imam jedno pitanjce dali je dobro jesti kokice i to navece u zamjenu za slatkise a pritom si kao na dijeti i kao kokice su od kukuruza i zdrave su ? Ovo te pitam zato sto.drug od mm je na dijeti i jede kokice i kaze.da su one dijetalne.
|
|
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 5.4.2012 21:58:08
|
|
|
|
minavb
|
Kokice nemaju mnogo kalorija, ali ako ih przis na ulju , dobro posolis ili pravih one u mikrotalasnoj pecnici, mogu biti vrlo stetne. Nisu bas najbolja grickalica za vece jer se takvi ugljeni hidrati uvece izbegavaju, ali su svakako korisniji od slatkisa, cipsa i ostalih vecernjih gricki uz film i sedeljku. Da ponovim, nisu bas za dijetu jer po mom misljenju, ima mnogo boljih i zdravijih namirnica od kokica koje su u dijetama vaznije i korisnije. Ako bas morate da ih jedete, uzmite papirnu kesu, stavite kukuruz, pa pecite u mikrotalasnoj bez ulja. Ja ih obozavam ali ih ne jedem. Ako uvece bas zelim da grickam, uzmem blansirani ili peceni badem.
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitanije u poslednjih mesec dana 10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoćiEDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Moja mama divno priča svake noćiAutor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda.
Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka.
Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug.
Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije.
Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?