Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 5.3.2012 13:05:05
|
|
|
|
Anoniman
|
Draga Mina Kivi mi ne pomaze koliko god i kad god ga jela , kao ni drugo voce . Laneno seme mi je pomagalo u par navrata , jel imas jos neki predlog ? Idem u petak kod ginekologa ali bi mi prijalo praznjenje do tad Jel dolazi u obzir kakao , posto jako slabo pijem mleko ( ne volim ga ) s obzirom na gorepomenuti problem ? Meso mi takodje ne prija , jedino pilece belo , da li je to dovoljno ? Smeta mi i miris i ukus .. Sta mi tu savetujes ? Povrce , voce , tecnost unosim redovno , od vitamina samo mamavit . Koza , kosa , nokti su mi bezveze , sve suvo , puca . Sta bih mogla da jedem/pijem da poboljsam situaciju ?
|
|
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 5.3.2012 13:07:24
|
|
|
|
Jeca*
|
ja ti savetujem sto tvrdji kivi ili dva takva. Ujutru, cim operes zube. Probaj sto zeleniji da je takodje ti savetujem da probas da veceras salatu od kuvane cvekle
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 5.3.2012 13:09:46
|
|
|
|
Anoniman
|
Bas tvrdi kivi i imam , uzela pre neko jutro u tempu i nista A cvekla , jel moze kupovna ili da je kuvam sama pa da je zacinim , ne znam kako se pravi ?
|
|
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 5.3.2012 13:14:20
|
|
|
|
Jeca*
|
ja je skuvam isecem na listice, dodam malo so, par kapi ulja, malo balzamiko...zavisi kako volis. Ja je jedem sa mladim sirom i belim lukom, najcesce...izmiksam pa namazem na tost
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 5.3.2012 13:17:17
|
|
|
|
Anoniman
|
Odlicno , napravicu to
|
|
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 5.3.2012 16:39:33
|
|
|
|
tammy.ka
|
Nasla sam ovde puno odlicnih saveta ... vidim ja da mi druzenje sa racunarom ne moze bas toliko skoditi, dok je bebac malen... htela bih postaviti jedno pitanje, mozda je bilo reci o tome, ne znam... Klice, da li neko daje deci? znam da su jako zdrave, planiram ih praviti za sebe, pa me zanima da li postoje neke kontraindikacije za malenu decu... bebe od 5 meseci pa navise?
|
|
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 5.3.2012 17:29:20
|
|
|
|
minavb
|
IZVORNA PORUKA: madre mina, sta mislis o low carb ishrani ili rotaciji? ja nesto ovih dana citam i zabezeknuh se koliko mesa se tamo jede ali sam i dalje radoznala molim te, pojasni mi malo i daj tvoje misljenje Low carb moze da se organizuje sa manje mesa, ali se meni taj nacin ishrane i ne dopada narocito, jer mislim da su zitarice u maloj kolicini neophodne. Low car je ok za brzo postizanje rezultata, tj za relativno lako mrsavljenje, ali toliko mesa uishrani moze jednog dana da donese velike probleme. Ono sto jedemo danas, moze imati uticaj na zdravstvene probleme koji se mogu javiti za 10, 20 godine, a nekad i ranije.
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 5.3.2012 21:50:51
|
|
|
|
minavb
|
Draqga Ribizlice, u trudnoci je opstipacija sasvim uobicajena pojava. Meni je kivi koliko toliko pomagao, ali sam se pomirila sa cinjenicom da u trudnoci prosto nmoram i sa tim da se mucim. Predlazem ti pahuljice (najbolje da pomesas ovsene, jecmene, razene, mekinje i laneno seme) sa jogurtom. Kakao sadrzi teobromin, alkaloid slican kofeinu, pa se njegov unos ogranicava bas kao i unos kofeina. Mozes da ga pijes ali umereno. Sto se ostalih problema tice, pokusaj bar jednom nedeljno da jedes crveno meso, jednom lososa, i ostalo slobodno moze da bude i pilece crno i belo meso. Ne zaboravi i na jaja, ako uspes da ih nadjes ( u Veru ih nema ). Obavezno jedi i salate od presnog povrca, zacinjene limunom i maslinovim uljem.
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 5.3.2012 21:54:52
|
|
|
|
minavb
|
Psenicne klice su vrlo hranljive i korisne. Rano je koristiti ih pre navrsenog sestog meseca, ali kad se gluten uvede, nema razloga da se ne uvrste u ishranu bebe.
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 6.3.2012 10:52:11
|
|
|
|
Anoniman
|
Salate mi prijaju i to bas sa limunom Riba ne dolazi u obzir , na samu pomisao mi je lose , teleci biftek i pilece belo je u redu, valjda ce to biti dovoljno mesa .. Jaja imam , mogu ti otkriti izvor Uzecu onda i sve te ostale pahuljice pa cu ih jesti , a kako ih `doziram` ? Po kasikicu od svakih ili ima mix da se kupi ? Ja nisam bila neki fan te sitne hrane Kakao i ne mora . Hvala Mina
|
|
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 6.3.2012 11:01:14
|
|
|
|
minavb
|
Imam i ja izvor jaja Tih pahuljica lako napravis, kupis o 100g od svakih, pomesas u neku kutiju i onda sebi sipas u cinijicu tri supene kasike, prelijes jogurtom ili mlekom, i eto.
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 6.3.2012 11:04:12
|
|
|
|
Anoniman
|
Uzecu ih kasnije , ne volim mleko pa cu sa jogurtom Kad si vec tu , sta bi sa bebisiterkom , jeste se snasli ?
|
|
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 6.3.2012 11:10:09
|
|
|
|
minavb
|
Snasli, evo upravo ga hrani jabukom. Nedostaje nam nasa Tica ali sta cemo, moramo da se navikavamo.
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 6.3.2012 11:14:43
|
|
|
|
Anoniman
|
Dobro je kad imate nekog , uklopicete se
|
|
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 11.3.2012 9:39:12
|
|
|
|
Anoniman
|
Draga mina Mom milom hemoroidi prave veliki problem , sad sam pisala u temi ako imas vremena i znas nesto o tome ti pogledaj . Nego , kako da mu pomognem ishranom , citala sam da je to pola posla . Da napomenem , on ima redovne stolice , nekad i 3-4 puta dnevno Ne pije , ne pusi . Jel imas neki savet za ishranu ?
|
|
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 11.3.2012 13:05:35
|
|
|
|
minavb
|
Ishrana je jako vazna za prevenciju hemoroida, mada moze da pomogne i kad se vec pojave. Ne sme da jede testa, proizvode od belog brasna, masno, przeno, zaprzeno, ljuto, kiselo, slano, dimljeno, suhomesnato. Treba da jede zitarice i proizvode od integralnog brasna sa mekinjama, leguminoze, kiselo mlecne proizvode, puno svezeg povca i voca, kostunjavo voce. Meso najbolje da jede bareno, i trebao bi da izbegava kombinacije namirnica koje se dugo zadrzavaju u crevima (tu ti moze pomoci tema kombinacije namirnica u procesu mrsavljenja). Kad mu sledeci put budes pravila americke palacinke, pravi mu od ovsenog brasna.
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 11.3.2012 13:15:34
|
|
|
|
MicinaMama
|
Draga mina,ja imam bruh(kilu) levo iznad pupka,a jos sam na toj strani perisana od kamena na slepom crevu...a sada sam jos i trudna.Imam bolove creva na toj strani nekada osetim da samo stanu i ne rade tada mi dolazi do otoka stomaka... i naravno boli me bruh.Ima li nesto od namirnica koje bih trebala izbegavati,a koje da vise koristim?Moram uzeti u obzir da sam trudna i da dijetalna hrana nije bas za mene.
|
|
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 12.3.2012 12:38:44
|
|
|
|
Anoniman
|
Hvala ti
|
|
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 12.3.2012 21:39:50
|
|
|
|
MicinaMama
|
mene je Mina ostavila na cedilu
|
|
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 12.3.2012 21:56:37
|
|
|
|
minavb
|
sad cu sam a sebe da izbicujem. Micina mamice, bas si komplikovana. Izbegavaj namirnice koje nadimaju (mahunarke, brokoli, karfiol) , testa, krompir, zacinjeno... i tebi bi vise odgovaralo da jedes vise voca i povrca, hranu koja se lako vari i iskoriscava, tako da ne opteretis creva a da bebi obezbedis sve neophodno. Jedi jogurt, kefir, kiselo mleko, mladi sir, krto bareno meso, presno i bareno povrce, voce, ribu (onu koja je trudnicama dozvoljena) zitarice... Ne bi bilo lose i da pazis kako kombinujes namirnice. Verovatno vec i sama znas sta ti posebno smeta. Sto se hernija tice, ishrana nema neku veliku ulogu osim da olaksa varenje. Jesi li planirala da je operises?
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 12.3.2012 22:50:16
|
|
|
|
Ana RR
|
Mina, koje namirnice su dobre za osobe sa povišenim krvnim pritiskom? MM ima taj problem a prošle godine je imao i neku žešću tahikardiju zbog koje doktor nije hteo da ga pusti iz bolnice dok mu se srce ne normalizuje. Tad su mu našli i želudačnu kilu. Čime da ga hranim?
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 12.3.2012 23:01:23
|
|
|
|
MicinaMama
|
Imam herniju kod zeluca i vreva mi bas slabo rade,evo i sada sam se nadula i kao da me neko sece nozevima po utrobi.Neznam sta mi tacno smeta,jednostavno mi smeta kada se lepo najedem a stomak blokira...Moram definitivno samo laganu hranu da jedem.Znam da ishrana ne utice na bruh,ali rad creva mi je slab i uzasno mi pravi probleme.Doktor mi je rekao da cim se porodim operisem,ali to cu uraditi posle dojenja.Termin mi je 09.09.2012....moram mnogo da pazim da ne raste tokom ovog vremena.A i moram da pripazim na ishranu jer nesmem da imam zatvor,doktor mi je prepisao tablete i neku pastu da jedem,uzasna je....ali radije bih da to ne pijem nego hranom da to resavam.
|
|
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 12.3.2012 23:09:00
|
|
|
|
minavb
|
Uh, nas gadno. Jedi cesce a manje, i neka to budu obroci od jednostavnih lako svarljivih jela. Jedi kao bebica, male porcije na 2-3 sata.
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 12.3.2012 23:11:01
|
|
|
|
minavb
|
IZVORNA PORUKA: Ana RR Mina, koje namirnice su dobre za osobe sa povišenim krvnim pritiskom? MM ima taj problem a prošle godine je imao i neku žešću tahikardiju zbog koje doktor nije hteo da ga pusti iz bolnice dok mu se srce ne normalizuje. Tad su mu našli i želudačnu kilu. Čime da ga hranim? U, tek sad vidim ovo. Dobro me podseti, sad cu da spakujem neke knjige, pa cu sutra na poslu da spremim tabelu namirnica za Gae i tebe.
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 12.3.2012 23:23:15
|
|
|
|
MicinaMama
|
Super ti je ovaj savet i ja sam bas sada razmisljala da jedem malo na svaka 2-3 sata...mislim da bi mi to godilo i olaksalo sve. Hvala mina,a i za taj spisak hrane ako iscackas bice od koristi velike.Hvala jos jednom...
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitanije u poslednjih mesec dana 10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoćiEDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Moja mama divno priča svake noćiAutor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda.
Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka.
Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug.
Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije.
Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?