|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  68 69 [70] 71 72   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci
2.4.2012 8:54:03   
zeljo

IZVORNA PORUKA: gae_gr

Ispekla patlidžan i izmiksala sa pavlakom i žumancetom, Žaba se oduševila, slatko jela dok nisu poiskakali crveni pečati oko usta. Prekinuli, ostatak obroka je dobila iz teglice. Probaćemo za 3 meseca opet.

To se i nama isto desilo, ali po drugi put i kad smo u drugoj radnji kupili patlidzan. Dakle, kupim ja patlidzan i dodam u povrtnu kasicu tek za probu, dobro prodje i nastavim sa upotrebom, sve je bilo O.K. Kada sam u drugoj radnji ( Maxi-ju, ne znam da li smeme da navodim naziv user posted image ) kupila patlidzan, sva se bila osula oko usta, prestala sam da joj dajem, ali sam opet probala posle nedelju dana, nije imala reakciju nikakvu. Ne znam da li ima veze sa uvoznikom, ili ne, ali to je kod nas bio slucaj.
Ja se sve mucim sa doruckom, cini mi se da joj dajem sve jedno isto, ali kad razmislim ni moj dorucak nije raznovrsniji. Uglavnom jedemo, poparu, griz sa mlekom, dodam kasicicu sira ili pavlake, isto i sa palentom. Pa onda potpoljen hleb u jogurt ili kiselo mleko, sirni namaz na krisku hleba sa jogurtom, odnedavno i przenicu. Dajem joj i pahuljice sa vocnim ili obicnim jogurtom. Ne znam koliko nam je dorucak raznovrsan, ako neka mama ima jos neku ideju neka nas posavetuje user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1726
2.4.2012 9:13:10   
Anoniman
Mi za doručak vrtimo: kačamak, palentu, poparu, kiflu i jogurt i prženicu.

(odgovor članu zeljo)
  Direktna veza do poruke: 1727
2.4.2012 12:31:42   
branki*
gae,je li przenice pravis kao za odrasle?stari hleb,uvaljas u jaje,odnosno zumance i przis?kidas joj komadice i dajes?

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1728
2.4.2012 12:51:47   
Anoniman
Sa kriške hleva skinem koricu (čim nam niknu zubi prestaću to da radim), uvaljam u žumance kome sam dodala trunčicu vode ali baš trunčicu i pečem u rerni na papiru bez imalo ulja. Recept ukrala od Jece* u temi doručak za bebe s tim da sam ga modifikovala u toliko što u žumance dodam vodu a ne mleko jer nismo i nećemo uvoditi kravlje mleko a ad nije baš za kuvanje. Kidam komadiše, mažem pavlakom i dajem joj, to i bez i jednog zuba jede.

(odgovor članu branki*)
  Direktna veza do poruke: 1729
2.4.2012 13:37:20   
zeljo
Pa da, i nemoze nesto drugo da jede, a virsle, pastete i ostale preradjevine joj necu davati jos dugo, jer ni mi to ne jedemo.
Ja u zumanac stavljam mleko, a przenicu przim na malo maslaca. Cak joj i griz pravim sa kravljim mlekom, nije imala nikakvu reakciju.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1730
2.4.2012 17:06:07   
branki*
hvalauser posted image

branki

(odgovor članu zeljo)
Direktna veza do poruke: 1731
5.4.2012 12:45:28   
Ivana.
MEni nutricionista rekao da joj polako uvodim kravlje mleko, pa joj ja sad veceru, a to je keksolino, cokolino ili princane pahuljice sada pravim sa kravljim, ali sada sam u dilemi jer vidim da vi vasim bebama ne dajete. user posted image

Cak mi je rekla da smem slobodno i puding da joj pravim, kao i za odrasle, samo umesto belog da stavim zuti secer. Ima li neko neki savet?

< Poruku je uredio Ivana. -- 5.4.2012 12:46:22 >

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 1732
5.4.2012 12:50:40   
Anoniman
Savet nemam, jer ne planiram kravlje mleko da uvodim a ni bilo koju vrstu šećera. Ali imam još jedan predlog za doručak - makarone bez jaja sa pavlakom.

(odgovor članu Ivana.)
  Direktna veza do poruke: 1733
5.4.2012 12:52:01   
Ivana.
Ja sam joj vec davala zuti secer, jer vodu drugacije nije htela ni da okusi.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1734
5.4.2012 13:49:44   
nenja22
ivana, ja ti mogu reci kako je kod nas...nama je doktorka sa punih devet rekla isto da kravicu, tj. kravlje mleko mozemo da probamo...i ja sam to tako i shvatila, tj. probala malo, upravo tako kao i ti, kasice koje mu muckam, ili poparu ili cicvaru kad pravim, pravila sa kravljim...nije bilo neke posebne promene, reakciju mislim nije imao, stolice iste, ali mi se posle nekog vremen ipak cinilo da malo teze svari...recimo, kad doruckuje poparu tako, posle ume da mu se celo prepodne vraca i da podriguje (mada kad jede poparu se najede bas posto je voli, pa je mozda i od toga) ali se to i ne desi svaki put...sve u svemu, posle nekih mesec dana, ja se vratih na aptamil...opet kazem, nije nikakve posebne reakije imao, ovo sto sam kao primetila, mozda sam i umislila, ali eto, teracemo sad jos malo ovako, pa cu posle godine da mu probam opet...

za secer, nisam ga davala...mada dajem bibilibi, tu ga ima (iz istog razloga vodu nece nikako, tj. sad pocinje po malo, pa caj pravi bas razblazen) ima ga i u plazmi, i to jede...nije da ga izbegavam ko djavo krst, samo prosto ne mislim da je posebno potrebno dodavati ga, posebno sto je kosta taman kako treba, mozda i dundav malo...da je mrsa, bila bih mozda i opustenija sa "slatkisima" ovako, ima vremena, jesce ih sigurno za koju godinu ihaj, pa ajd da se odlozi malo...

< Poruku je uredio nenja22 -- 5.4.2012 13:56:10 >

početak je kad sam se ja rodio, a kraja nema

(odgovor članu Ivana.)
Direktna veza do poruke: 1735
5.4.2012 16:32:11   
branki*
ivana,ja sam uvela kravlje mleko,koristim ga za cokolino,karamelino,kasu sa keksom,griz,ponekad u to dodam kk secera.u pocetku je takav obrok isao ujutru,a sad i za dorucak i za veceru.kravlje mleko za pripremu sam uvela,cini mi se ,sa 9 meseci,ne secam se vise,ali jos uvek pije ad mleko.promena nikakvih nije bilo.

branki

(odgovor članu nenja22)
Direktna veza do poruke: 1736
5.4.2012 18:59:25   
Ivana.
Hvala vam puno.

Meni ona ujutru i uvece pije humanu, ali sam joj uvela kravlje sad sa 10.5 meseci kroz te kasice i nema nikakvih promena.

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 1737
9.4.2012 15:52:43   
Ivana.
Danas sam kupila kompot od visanja, pa me zanima da li bi mogla malo maloj da dam?

Uf, jedva cekam da stignu raznovrsnije vockice, ovo preko zime je pravo mucenje, samo vrtis 3-4 u krug.

(odgovor članu Ivana.)
Direktna veza do poruke: 1738
9.4.2012 17:07:58   
branki*
pa,koliko ja znam visnje mogu,tako da pretpostavljam da moze i taj kompot.i ja samo vrtim jabuke,kruske,ponekad suve sljive ili kajsije.

branki

(odgovor članu Ivana.)
Direktna veza do poruke: 1739
9.4.2012 17:09:56   
Anoniman
JA baš nisam za te kupovne kompote, osim ako nisu bez aditiva, i ako nemaju tonu šećera, a uglavnom imaju user posted image

(odgovor članu branki*)
  Direktna veza do poruke: 1740
9.4.2012 17:21:37   
Sanjica26 RR
Ivana bolje kupi smrznute frikomove visnje, pa napravi kompot. Kompoti su puni secera, a to nasoj deci uopste ne treba.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1741
11.4.2012 18:35:24   
Ivana.
Hvala vam. Nisam joj dala, ali zato je mama sve pojela user posted image

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 1742
11.4.2012 19:38:44   
Verus
Ako ste uveli zumance, mozete jesti omlet od dinstane tikvice na teflonu i kapi ulja i zumance, pa malo odgore rendanog sira. Helena je to obozavala!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1743
11.4.2012 19:42:55   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: Verus RR

Ako ste uveli zumance, mozete jesti omlet od dinstane tikvice na teflonu i kapi ulja i zumance, pa malo odgore rendanog sira. Helena je to obozavala!

Woooow, e to je dobra ideja. Probam prvom prilikom (čitaj čim kupim tikvice user posted image )

(odgovor članu Verus)
  Direktna veza do poruke: 1744
11.4.2012 19:46:50   
Verus
Ima da mljac mljac uzivauser posted image

A mozes i tu "bebecu" kajganicu i sa drugim povrcem koje je jela a ide lepo uz jaje...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1745
12.4.2012 14:13:16   
ishler
Sta uvoditi bebi od povrca od 9m?
Hvala u napred

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 1746
12.4.2012 16:01:58   
branki*
ishler,dugo te nije bilouser posted image
ja sam od 9.pocela da dajem paradajz sok,po malo graska,boraniju tek od 11.,ne znam zasto.moze i socivo,mada ja nisam.papriku sam od 10.meseca ubacivala.e,ja mislim da svo povrce koje sam navela,moze od devetog meseca.je l dajes blitvu,moze i ona.

branki

(odgovor članu ishler)
Direktna veza do poruke: 1747
12.4.2012 16:05:41   
Anoniman
Grašak i boranija može sa punih 8 a pasulj i plavi patlidžan sa punih 9. Paprika može još sa 5. Sad imaš i mladi luk, praziluk ako nisi uvela...

(odgovor članu branki*)
  Direktna veza do poruke: 1748
12.4.2012 21:50:39   
ishler
Brankiuser posted image
ne stizem nikako,
poslednjih par dana su nam izbila dva zuba odjednom pa smo na tri coska.
Inac beka mi je alergicna na zumance,pa razmatram opcije gde da je vodim da viidim sta dalje...
Imali smo bas situaciju..user posted image
Kako je Boza?user posted image
uvela sam blitvu i boraniju,moracu i luk.
Gae kako se sprema plavi patlidzan posto to ne jedem?

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 1749
12.4.2012 22:26:50   
branki*
ishler,ima na vrhu stranice,gae je pisala da ispece patlidzan i pomesa sa pavlakom i zumancetom.u vasem slucaju bez zumanceta,citala sam vec sta si pisalauser posted image
pocni polako grasak,papriku,boraniju,pomalo,pa povecavaj kolicine.
boza zeza,kao i obicno,mada 3-4 poslednja dana sasvim fino saradjuje oko jela.

branki

(odgovor članu ishler)
Direktna veza do poruke: 1750
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  68 69 [70] 71 72   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  68 69 [70] 71 72   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Nedostatak istog može negativno uticati na fizičko i mentalno zdravlje roditelja, smanjujući njihovu sposobnost da se no...

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here