|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  70 71 [72] 73 74   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci
15.4.2012 22:46:24   
Yula

IZVORNA PORUKA: minavb

IZVORNA PORUKA: Yula

Zaboravila sam gore da napisem da bebac jede i meso jos podavno i to jagnjetinu, zecetinu i teletinu,a uskoro planiram da mu uvedem i zdrebetinu.

Ovim sam posebno odusevljena.
Voce se jede prepodne iz vise razloga i to nema mnogo veze sa truljenjem, vec najvise sa glikemijom i lucenjem insulina. Po meni je ovo odlican raspored, i jogurtic za drugu uzinu je super. Moja drugarica iz Zeneve isto tako hrani svoju bebu, i letos je donosila te jogurtice koje je njen mali Mika jeo za drugu uzinu.

Mina, hvala ti puno!!! Nemas pojma koliko si mi olaksala. Dobro, kapiram da nije lose ni ova kombinacija koju druge zenice praktikuju, sve zavisi od afiniteta, ali koliko mogu, trudim se da dete hranim sto pravilnije i zdravije. Niko se nije pametan rodio i na ovom forumu sa saznala gomilu korisnih stvari. Moram priznati da je jedan veliki broj korisnih informacija dosao upravo od tebe, i zato jedno veliko HVALA! user posted image

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 1776
15.4.2012 23:04:12   
Yula

IZVORNA PORUKA: nenja22

cao yula i ovde user posted image

ja mislim da to oko voca kad, da li prepodne ili popodne je prilicno individualno, mislim, ne bih rekla da su neke mame specijalno zarotirale to jutarnje/popodnevno davanje, nego neke prosto ovako ili onako daju...ja sam za prepodnevno davanje vise nego ikad ovde procitala, pa pocela uglavnom da primenjujem, a popodnevna uzina nam je plazma jedna da je gricka i mladi sir, pa da se igra (ali i pojede, svidja mu se) ili vocni jogurt, koji je sa vise jogurta, a manje voca (kucna izrada)

e sad, ono prethodno, koje jos povrce mozes...od 10.meseca generalno mogu mahunarke, znaci pasulj, grasak, boranija...one jesu malo teze za varenje, za alergeni potencijal, ti ces bolje znati...znam da za odrasle se preporucuje da obrok koji je sa tim, ne bude i sa mesom pa sam tako slicno i kosti davala, recimo pasirani pasulj sa mladim sirom (vrlo mu se svidelo) a grasak kroz neke kupovne kasice sam jos i ranije uvela, mada mu nisam specijalno spremala ovako...boraniju jos nisma isto, ali racunam isla bi i ona sa sirom ili pavlakom ok...

praziluk moze pretpostavljam, ali ako nisi obicni crni luk, ili pre jos mladi, mislim da je to mozda bolja opcija (nekako bih rekla da je praziluk jaci, mozda se varam?)

nije povrce, ali i testeninu umesto recimo pirinca mozes mozda poceti, kostina uzina pored navedenog, ponekad bude i par makaroncica sa pavlakom, isto obozava da se sam igra/jede i maze usput naravno user posted image

eto, to mi za sad pada na pamet, ako se jos neceg konkretno set_im, dodacu.

a da, poceli smo da pokusavamo voce i nekuvano, tj. neobradjeno termicki, ali za sad to nije proslo, igra se on i sa parcencetom jabuke ili kruske, ali slabo tu pojede, a par dana kad sam pokusala rendano, pa na kasiicu, nije nikako islo, te smo se vratili tom nekom brzinskom barenju, sto nam je praksa neko vreme vec.

evo, okvirni jelovik sadasnji, isto nekog pregleda radi

5-6h ujutro sisanje+150ml mleka (samo flasica mislim da ce vrlo uskoro postati, posto kako registruje tatu da je ustao i otisao u kuhinju, tako prestaje da sisa i zapomaze dok se on ne vrati user posted image )

oko 9h dorucak:
neka varijanta zitarica sa mlekom
popara
kacamak
(porcija oko 200ml)
mislim da cu mu davati uskoro i hleb sa puterom i jogurt da pije, posto same komadice hleba jede, a i puter dodajem u poparu recimo

12-1230h uzina:
voce (jabuke, kruske, breskve, kajsije, bundeve, i ovde i uz rucak, kako kad, banana i sljiva na zalost za sada ne, kanim se da probam opet da vidim da li ce biti problema nanovo)
(oko 150g)

15/1530h rucak
meso (piletina, teletina/junetina, jagnjetina)
povrce (blitva, spanac, krompir, sargarepa, celer, krafiol, brokoli, persun, paskanat, tivica, crni luk, paradajz, pasulj, grasak...mozda sam nesto i zaboravila, ali to je to otrpilike)
pirinadz
testenina
mladi sir
(ovo sve, dobro ne sve zajedno, naravno user posted image u meri oko 200g)

oko 18h uzina:
plazma i mladi sir ili vocni jogurt (oko 100g)
ponekad se i preskoci, kad je rucak kasnije

20-20i30h vecera:
neka varijanta zitarica (oko 200ml)

pred spavanje, oko 21h sisanje
jednom nedeljno kad ja radim uvece, popije umesto toga oko 200ml aptamila (mislim da cu polse godine preci na to svakako, ali nisam jos skroz sigurna)

Nenjo, imala sam mladi i beli i crni luk, ali sam se ja nesto nosila mislju da je bas praziluk slabiji od pomenuta dva, mada eto mozda gresim, ja ne ne jedem sveze lukove pa i nemam pojma. Svakako sam planirala posle praziluka da pokusam sa mahunarkama, mislim da ce prvi na spisku biti grasak jer ce biti dobra podloga za kasicu. Isto sam skoro cula ( citaj: procitala ) ovde na rr, da mahunarke ne treba jesti sa mesom, sto ja i inace ne praktikujem u svojoj ishrani, ali bih sigurno bebi mesala sa mesom! Hvala Bogu pa procitah blagovremeno. Taman ce mi mahunarke biti super onih dan akada bebi ne dajem meso, jer u poslednje vreme mu svaki dan stavljam meso u podnevnu kasicu, jer zumance ne jede, pa zbog proteina i ostalih blagodeti mesa.

I da, sada se setih da si se ti javljala na "nasoj" temi u vezi reakcije na bananu, a ja odmah posle pocela sa bananom user posted image Potseti me, molim te, kakva je ono bila reakcija kod tvog Koste?

Ovaj tvoj jelovnik mi deluje sasvim ok, mada ja licno nisam za plazmu i slicne keksice, barem ne jos. Citala sma sastav plazme pre neki dan i nema cega nema, mada sam se iznenadila da ne sadrzi jaja! Moj Lazar bi komotno mogao da je jede, ali nekako ne zelim jos da ga navikavam na slatkise i sescer uopste, jede vocne kompotice i to mu je za sada dovoljno, ne buni se user posted image

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu nenja22)
Direktna veza do poruke: 1777
15.4.2012 23:10:35   
Yula
Inace, bebi ne dajem ni zasoljenu hranu, mada sam u par navrata stavila par zrnaca soli, ali nesto nemam naviku to da radim. Ne znam da li ovde postoji ta karbonatna so, moracu da je potrazim. Veceras sam mu prvi put napravila poparicu i u nju sam dodala malo slanog krem sira ( nesto kao nas ABC krem sir ). Moja najbolja drugarica je bebi po malo solila hranu od starta i sada malac sa dve i po godine stalno trazi so, zamace prste u vegetu i lize! To me je malo zaplasilo. A i jedna druga prijateljica bebi od 14 meseci daje slatkise i kaze da mala ne zna da stane, a njoj zao da joj zabrani, pa sam od svih ti prica i iskustava malo opreznija prilikom tih 'nepotrebnih' namirnica u bebinoj ishrani.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 1778
15.4.2012 23:12:13   
Anoniman
Samo pazi da zbog toga ne dođeš u situaciju da u gostima kada ga ponude, jednog dana, ne može da stane jer mama kod kuće ne da.

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 1779
15.4.2012 23:17:36   
nenja22
plazma je nama, tj. kosti česta popodnevna užina iz razloga što u to doba je često jako nervozan, a ipak gladan, a nema živaca da sedi i jede nešto na kašičicu (sve mi se čini da se sa ovim ponavljam i da sam to skoro već ovde negde pisala, nemam pojma ponekad stvarno) i onda mu je ovo super jer se sam zabavlja i "utroši" nekih pola sata...ili je meni super, više nisam sigurna user posted image šalu na stranu, glođka on nju poodavno, a i zbog zuba mislim da mu prija, a i nekako, ta jedna, eventualno dve dnevno, ne mislim da mu je nešto mnogo štete, a navedene koristi su mi vidne vrlo user posted image

elem, banana, a posle i šljiva prošle tako što ih je ručkao (bananu u dva navrata i stvarno odavno poslednji put, mislim da ima tome 3-4meseca, pa je više red da probam opet, ali mi sve žao ako ga opet isto spopadne) recimo prepodne, a onda popodne ili predveče krene da povraća i iz par puta izbaci otprilike sve što je pojeo taj dan, sutradan isto ima možda malo drugačije kake nego uobičajeno, ali pored toga sve bude ok...pa ste mi tamo na temi rekle da verovatno i nije klasična alergija, nego pre intolerancija, pa ja onda sve hoću da probam sa manjim količinama, ali eto, nekako mi žao da ga mučim, a i jede dosta toga, računam nije sad ovo nešto strašno i ako ne jede...mada mi posebno za bananu krivo, jer je stvarno zgodna i uvek spremna praktično užina...a i mislila sam da probam pre rođendana, pa ako mu je to, šta god bilo prošlo, da mu ubacim u tu neku nazovi tortu slavljeničku što hoću da pravim user posted image

početak je kad sam se ja rodio, a kraja nema

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 1780
15.4.2012 23:37:02   
Yula

IZVORNA PORUKA: Tash

Samo pazi da zbog toga ne dođeš u situaciju da u gostima kada ga ponude, jednog dana, ne može da stane jer mama kod kuće ne da.

Ma, davacu mu, ali kada za to dodje vreme. I ja sam kao mala jela vrlo malo slatko i to pretezno domace i tako i dan danas, najvise volim domace kolace, a i uopste ne patim za slatkisima preterano.

Nego, zaboravih da pitam, od kada moze kakao?

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1781
15.4.2012 23:44:24   
Yula
Da, sada sam se setila. Mada, ne verujem da ima 3-4 meseca kako si nam se javljala na temi u vezi ovoga. Rekla bih da je to bilo pre max. dva meseca, ali kako god, kod beba se to brzo menja, pa veoma moguce da je on to prerastao. Mada, zaista mi je cudno da jede ujutru ,a tek popodne ili uvece to povrati. Zaista deluje kao samo lose varenje ( netolerancija ).

Kapiram tvoje razloge za davanje plazme, ja mom L. iz istog razloga dam da glodje hlebcic. Znam, citala sam sta ste pisale ad je hleb rizicniji od plazme, i hvala vam, od sada cu posebno da obracam paznju na bebu kada mu dam hlebcic da jede. Samo, ja kupujem ili baget ili neki hleb koji dosta podseca na nase domace hlebove i nije toliko lepljiv, vec se lako topi u ustima. Baget manje-vise. Najradje mu ne bih ni taj hleb davala jos neko vreme, ali treba nammira dok mi jedemo user posted image

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 1782
16.4.2012 0:41:59   
minavb
Sad cete da se smejete, ali ja Vanji stalno nudim i hleb i sve one stvari koje deca inace jedu, ali on jedino rado glocka Wassa fibre dvopek. Inace, za drugu uzinu mu dajem neke uvozne strudlice sa smokvom, cokoladu i ponekad sokic, obzirom da je glista i da po ceo dan jurca. Slatkise deca treba da jedu, umereno ali treba da se nadju u njihovoj ishrani. Mislim da nije pametno deci nesto zabranjivati, vec treba da probamo da ih naucimo da izaberu ono sto je za njih bolje. Ja Vanji nisam nametala neke stvari, sam je napravio izbor zbog problema koje je imao. Prosto se ne snalazi sa hlebom i kiflama, pecivima i pitama.

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 1783
16.4.2012 7:41:54   
nenja22

Da, sada sam se setila. Mada, ne verujem da ima 3-4 meseca kako si nam se javljala na temi u vezi ovoga. Rekla bih da je to bilo pre max. dva meseca,

dobro se secas, sem sto je to tad bilo sa sljivom isti scenario, a banana je bila pre toga user posted image

kosta juce za drugu uzinu jeo moju pitu od jabuka, lepe slatke, nisam secer dodavala, samo malo cimeta i kore premazivala s' malo otopljenog putera...rekla ja mm da mu da malo, pitam posle kao je proslo, kaze on super, je l' mu nije bilo premalo dva parceta user posted image dobro, te sam male parcice bas sekla, a i nije bilo puno, pa je covek morao i sebi da ostavi user posted image

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 1784
16.4.2012 22:29:44   
Yula

IZVORNA PORUKA: minavb

Sad cete da se smejete, ali ja Vanji stalno nudim i hleb i sve one stvari koje deca inace jedu, ali on jedino rado glocka Wassa fibre dvopek. Inace, za drugu uzinu mu dajem neke uvozne strudlice sa smokvom, cokoladu i ponekad sokic, obzirom da je glista i da po ceo dan jurca. Slatkise deca treba da jedu, umereno ali treba da se nadju u njihovoj ishrani. Mislim da nije pametno deci nesto zabranjivati, vec treba da probamo da ih naucimo da izaberu ono sto je za njih bolje. Ja Vanji nisam nametala neke stvari, sam je napravio izbor zbog problema koje je imao. Prosto se ne snalazi sa hlebom i kiflama, pecivima i pitama.

Deca da, ali smatram da nema potrebe da ih beba jede, pogotovo moja beba koja izuzetno voli slane kasice, prirodne jogurtice koji kise i koji su potpuno bez secera, voli i kasice od voca i smatram da sasvim dovoljno secera unosi tako, za sada. Kasnije, kada bude nesto znao, kada bude trazio, naravno da ce ih dobiti, ali umereno. Ja cu pokusati da ga naucim da voli i jede voce, ja nisam neki ljubitelj voca i retko ga jedem.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 1785
16.4.2012 22:42:21   
Yula
nenjo, pita od jabuka je super ideja! Videcu i ja uskoro da je napravim i dam beki da gricka, mislim da bih smela da je isitnim na sitne parcice i da mu je dam da sam pokusa da jeki. Do sada to nisam radila, mada bi trebalo. Za sada sam jede samo hleb.

Ne rekoste mi nista za kakao, mislila sam da ne bi bilo lose da ga po nekada stavim bebi u griz, cisto promene radi. Moracu da potrazim po netu nesto o tome, posebno moram da budem oprezna jer je moj bebac imao neke alergijske reakcije.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 1786
16.4.2012 22:43:17   
Anoniman
Mi smo danas jeli jagnjeće pečenje. Sitno seckan komadić krtine umešan sa kiselim mlekom i obaška kolitići barene šargarepe za žvaćkanje.

Inače Žaba od slatkiša jede Nestle baby dessert i ponekad dobije plazmu da oštri zub.

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 1787
16.4.2012 22:46:45   
mihi
Gae off sam al vidim da si tu i da ti javim Miloš primljen u vrtić

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1788
16.4.2012 22:59:20   
Anoniman
Mihi, videla sam u razgovorima pre neki dan i pisah ti tamo al si bila vec zbrisala. Bas mi drago. Sad onoj ludoj siterki da vidis leđa i da uživate. Videla sam i prilog o vrtiću, biće mu mnoooogooo lepo tamo.

Da vratim iz offa, mi smo uveli salatu. Uz ručak gricka ili struk mladog luka ili štapić krastavca. Ima samo 1 zud al uspeva nešto da pogricka.

(odgovor članu mihi)
  Direktna veza do poruke: 1789
16.4.2012 23:53:58   
Yula
Svaka cast za malenu, pa ona vec kao velika a nema prakticno ni jedan zub! I mi od danas krenuli sa prazilukom, doduse barenim.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1790
16.4.2012 23:57:13   
Anoniman
Mi smo bareni praziluk uveli sa 6 meseci, ako se dobro sećam. Mi ćemo sad da uvodimo ribu, samo da smislim koju i gde da kupim.

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 1791
17.4.2012 22:28:13   
Yula
Gae, koliko ga kolicincki stavljas u kasicu? Nama je sutra 3. dan uvodjenja, tako da ga u svakom slucaju necu staviti previse, mozda 4 kolutica, a i inace njega ne ide puno, zar ne? Resila sam da cu beki te manje 'rizicne' namirnice uvoditi po 3 dana, a rizicnije po 5. Planiram da sutra praziluk prvo zapecem malo na teflonskom tiganju, pa tek onda da ga stavim da se kuva, da bi dobio lepsi ukus.

Pocela sma klincu katkada u poparu da stavljam krem sir koji je malo slan, da li je rano za to?

I zasto na ovoj temi ima tako malo naroda? Dok smo bile na temi od 6-9 meseci, vrvilo je od naroda, ovde mrtvilo. Valjda su zene vec velikiu vecinu namirnica pouvodile deci, pa nece da se mlate da pisu?

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1792
17.4.2012 22:34:39   
Anoniman
Ne stavljam mnogo, 3-4 kolutića, intenzivnog je ukusa i to je dovoljno.

Ja sam kupila abc krem sir ali mi stoji iu frižideru nikako da se odvažim da joj dam.

Valjda smo ti, Nenja i ja jedine zaludne ovde, ali neka nas, dobro nam je ovako...

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 1793
17.4.2012 22:48:42   
Ana RR
Ja sam Marku odavno uvela praziluk, čini mi se oko 7og meseca. Stavim polovinu belog dela i čini mi se da mu se dopada jer tu kašicu sa uživanjem pojede.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1794
17.4.2012 22:50:33   
Yula
user posted image user posted image user posted image

Ma ko zaliudan user posted image , polomim se ceo dan, pa ovako uvece malo da danem dusom, kada beka zaspi, hehe... Mada, da mi sveki nije tu, mislim da bih padala na nos od umora u 21h. Sta cu i kako cu kada dodje jos jedno dete, nemam pojma i ovako nemam vremena ni za sta! Moje dete je bas aktivno, ne staje, a plus je pre neki dan izbacio jutarnje spavanje i spava samo jednom dnevno!

< Poruku je uredio Yula -- 17.4.2012 22:52:04 >

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1795
17.4.2012 22:51:18   
nenja22
eh, sad, zaludne...ako ćemo se vređamo i vi imate klempave uši user posted image (ne zamerite mi, ovo je odnekud već, nama porodično uvršteno u svakodnevno zezanje i onda tako ponekad kad ubacim među "nedomaće" umeju ljudi da me gledaju čudno, nadam se da neću baš tako proći ovde user posted image )

elem, jutros proba kifle, putera i jogurta pride...ipak se završilo kao popara, polovinom kifle je nastavio da "čisti" sto, mnogo zanimljivo bilo...
šta ga znam, kosta baš i nije zainteresovan da gricka, sem slatko izgleda, o mami tati i nameštaju neću ovom prilikom user posted image mada kašice odavno ne glačam, da tako kažem, samo malo u blender i to bude i sa komadićima, ali da mudajem da gricka komad nečega, neće baš, tako idu samo plazma i mladi sir i kad ručamo pa se on igra sa koricom hleba...i eto ta pita od jabuka prošla super...

aaa, moram da kupim sutra više mladi sir da mu dam struk jedan pa da vidimo šta će biti

yula, ne znam za kakao...znam da čokolada, sem onih prilagođenih bebećih kašica, nije preporučljivo pre godine, ne znam da li to važi i za kakao.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1796
17.4.2012 22:53:15   
branki*
ABC sir je jedna od retkih stvari koje boza voli.stavljam ga u palentu.pocela sam tako,sa 9,5 meseci.praziluk sam takodje davala u ovom uzrastu,doduse ne puno.

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 1797
17.4.2012 22:57:31   
magnetic

Inace, bebi ne dajem ni zasoljenu hranu, mada sam u par navrata stavila par zrnaca soli, ali nesto nemam naviku to da radim. Ne znam da li ovde postoji ta karbonatna so, moracu da je potrazim. Veceras sam mu prvi put napravila poparicu i u nju sam dodala malo slanog krem sira ( nesto kao nas ABC krem sir ). Moja najbolja drugarica je bebi po malo solila hranu od starta i sada malac sa dve i po godine stalno trazi so, zamace prste u vegetu i lize! To me je malo zaplasilo. A i jedna druga prijateljica bebi od 14 meseci daje slatkise i kaze da mala ne zna da stane, a njoj zao da joj zabrani, pa sam od svih ti prica i iskustava malo opreznija prilikom tih 'nepotrebnih' namirnica u bebinoj ishrani.
Ja sam pocela po malo da solim tek pred prvi rodjendan.

Dunja 27.07.2010.
Visnja 23.01.2012.

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 1798
17.4.2012 22:59:04   
Yula
Necu cokoladu, mislila sma malo katkada kakaa da natrunim u griz, ali ni to ne mora, moje dete jede sve sto mu se da, bez pogovora i obozava da klopa! Jedino industrijsko sto koristim je adaptirano mleko, za koje ranije nisam bila rada, ali sada mislim da je cak mnogo bolja varijanta od sisanja posle 4. meseca, da ne objasnjavam sada zasto, i Nestle 5 cerealija, ne znam ima li to kod nas, verovatno ima. Ne smem da koristim sa 7 i 8 cerealija jer tu ima pirinca, zapravo svuda stavljaju taj prokleti pirinac,a moj bekac alergican na njega! Sva sreca pa sam nasla ove od 5 cerealija koje su bez njega, pa katkada mu dam to, ukusno je, a i brzo spremim.

Bekac inace manje vise lepo jede hleb, smaze ga cas posla, ali planiram da mu uskoro dam i bananu i kuvanu sargarepu, bas da vidim kako ce se snaci sa tim. Ima 4 zubica. Ali hleb kada jede, toliko se unese u taj posao, sav bude okupiran, ma ne mrda, kao da radi operaciju na mozgu, toliko je skoncentrisan na tu radnju user posted image

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu nenja22)
Direktna veza do poruke: 1799
17.4.2012 23:07:31   
nenja22
ma moja zver ima 6 zuba, ali ja stvarno mislim da to sa zubima nema veze, evo očitog dokaza, mala žaba gaeina...nego rođeni crnogorac, kad mu već nisu mama i tata, da bar opravda nekako to sto će mu pisati u krštenici mesto rođenja user posted image

a za sir, malo slan, ja dajem ima već neko vreme mladi sir, koji ima soli malo u sastavu...kad kuvamo mu, ne dodajemo još uvek niti nešto planiram, mada moje kuvanje je generalno prilično oslobođeno soli, mm je tu malo drugačiji, pa ćemo videti kad se krene kuvanje zajedničko da je i on smanji, tj. za početak izbaci, pa nek sebi dosoljava...

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 1800
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  70 71 [72] 73 74   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  70 71 [72] 73 74   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Nedostatak istog može negativno uticati na fizičko i mentalno zdravlje roditelja, smanjujući njihovu sposobnost da se no...
NAJLEPŠA IMENA ZA DEVOJČICE koja ste vi iz...
Napravili smo listu najlepših imena za devojčice prema vašem izboru.

image
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda. Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka. Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug. Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije. Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here