Yula
|
IZVORNA PORUKA: nenja22 cao yula i ovde ja mislim da to oko voca kad, da li prepodne ili popodne je prilicno individualno, mislim, ne bih rekla da su neke mame specijalno zarotirale to jutarnje/popodnevno davanje, nego neke prosto ovako ili onako daju...ja sam za prepodnevno davanje vise nego ikad ovde procitala, pa pocela uglavnom da primenjujem, a popodnevna uzina nam je plazma jedna da je gricka i mladi sir, pa da se igra (ali i pojede, svidja mu se) ili vocni jogurt, koji je sa vise jogurta, a manje voca (kucna izrada) e sad, ono prethodno, koje jos povrce mozes...od 10.meseca generalno mogu mahunarke, znaci pasulj, grasak, boranija...one jesu malo teze za varenje, za alergeni potencijal, ti ces bolje znati...znam da za odrasle se preporucuje da obrok koji je sa tim, ne bude i sa mesom pa sam tako slicno i kosti davala, recimo pasirani pasulj sa mladim sirom (vrlo mu se svidelo) a grasak kroz neke kupovne kasice sam jos i ranije uvela, mada mu nisam specijalno spremala ovako...boraniju jos nisma isto, ali racunam isla bi i ona sa sirom ili pavlakom ok... praziluk moze pretpostavljam, ali ako nisi obicni crni luk, ili pre jos mladi, mislim da je to mozda bolja opcija (nekako bih rekla da je praziluk jaci, mozda se varam?) nije povrce, ali i testeninu umesto recimo pirinca mozes mozda poceti, kostina uzina pored navedenog, ponekad bude i par makaroncica sa pavlakom, isto obozava da se sam igra/jede i maze usput naravno eto, to mi za sad pada na pamet, ako se jos neceg konkretno set_im, dodacu. a da, poceli smo da pokusavamo voce i nekuvano, tj. neobradjeno termicki, ali za sad to nije proslo, igra se on i sa parcencetom jabuke ili kruske, ali slabo tu pojede, a par dana kad sam pokusala rendano, pa na kasiicu, nije nikako islo, te smo se vratili tom nekom brzinskom barenju, sto nam je praksa neko vreme vec. evo, okvirni jelovik sadasnji, isto nekog pregleda radi 5-6h ujutro sisanje+150ml mleka (samo flasica mislim da ce vrlo uskoro postati, posto kako registruje tatu da je ustao i otisao u kuhinju, tako prestaje da sisa i zapomaze dok se on ne vrati ) oko 9h dorucak: neka varijanta zitarica sa mlekom popara kacamak (porcija oko 200ml) mislim da cu mu davati uskoro i hleb sa puterom i jogurt da pije, posto same komadice hleba jede, a i puter dodajem u poparu recimo 12-1230h uzina: voce (jabuke, kruske, breskve, kajsije, bundeve, i ovde i uz rucak, kako kad, banana i sljiva na zalost za sada ne, kanim se da probam opet da vidim da li ce biti problema nanovo) (oko 150g) 15/1530h rucak meso (piletina, teletina/junetina, jagnjetina) povrce (blitva, spanac, krompir, sargarepa, celer, krafiol, brokoli, persun, paskanat, tivica, crni luk, paradajz, pasulj, grasak...mozda sam nesto i zaboravila, ali to je to otrpilike) pirinadz testenina mladi sir (ovo sve, dobro ne sve zajedno, naravno u meri oko 200g) oko 18h uzina: plazma i mladi sir ili vocni jogurt (oko 100g) ponekad se i preskoci, kad je rucak kasnije 20-20i30h vecera: neka varijanta zitarica (oko 200ml) pred spavanje, oko 21h sisanje jednom nedeljno kad ja radim uvece, popije umesto toga oko 200ml aptamila (mislim da cu polse godine preci na to svakako, ali nisam jos skroz sigurna) Nenjo, imala sam mladi i beli i crni luk, ali sam se ja nesto nosila mislju da je bas praziluk slabiji od pomenuta dva, mada eto mozda gresim, ja ne ne jedem sveze lukove pa i nemam pojma. Svakako sam planirala posle praziluka da pokusam sa mahunarkama, mislim da ce prvi na spisku biti grasak jer ce biti dobra podloga za kasicu. Isto sam skoro cula ( citaj: procitala ) ovde na rr, da mahunarke ne treba jesti sa mesom, sto ja i inace ne praktikujem u svojoj ishrani, ali bih sigurno bebi mesala sa mesom! Hvala Bogu pa procitah blagovremeno. Taman ce mi mahunarke biti super onih dan akada bebi ne dajem meso, jer u poslednje vreme mu svaki dan stavljam meso u podnevnu kasicu, jer zumance ne jede, pa zbog proteina i ostalih blagodeti mesa. I da, sada se setih da si se ti javljala na "nasoj" temi u vezi reakcije na bananu, a ja odmah posle pocela sa bananom Potseti me, molim te, kakva je ono bila reakcija kod tvog Koste? Ovaj tvoj jelovnik mi deluje sasvim ok, mada ja licno nisam za plazmu i slicne keksice, barem ne jos. Citala sma sastav plazme pre neki dan i nema cega nema, mada sam se iznenadila da ne sadrzi jaja! Moj Lazar bi komotno mogao da je jede, ali nekako ne zelim jos da ga navikavam na slatkise i sescer uopste, jede vocne kompotice i to mu je za sada dovoljno, ne buni se