Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 17.4.2012 23:07:33
|
|
|
|
magnetic
|
Bas me cudi sto mu jos nisi dala sargarepu i bananu,to obicno ide medju prvim namirnicama.
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 17.4.2012 23:08:16
|
|
|
|
Ana RR
|
IZVORNA PORUKA: nenja22 aaa, moram da kupim sutra više mladi sir da mu dam struk jedan pa da vidimo šta će biti
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 17.4.2012 23:10:24
|
|
|
|
nenja22
|
luka luka, da mi smrdi kad legne na mene da spava, to sam mislila yula pričala o šargarepi i banani ucelo da bekana gricka, ja mislim
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 17.4.2012 23:11:40
|
|
|
|
Anoniman
|
A i bebac joj je alergičar, osipao se na šargarepu, a banana se atopičarima ne uvodi među prvim namirnicama, ali ovo nije tea za to.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 18.4.2012 1:45:40
|
|
|
|
Anoniman
|
Ova moja voli luk i krastavac. Jedan zub ima al vrlo studiozno to radi, luk se rascveta a ona izgrebe srž iz njega. Probala je i krastavac sa sirćetom, stresa se al jede ne odustaje. So ne dodajem. Nas dve jedemo skroz bez soli, ona zbog uzrasta a ja zbog pritiska a mm soli u tanjiru.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 18.4.2012 10:57:00
|
|
|
|
magnetic
|
IZVORNA PORUKA: Tash A i bebac joj je alergičar, osipao se na šargarepu, a banana se atopičarima ne uvodi među prvim namirnicama, ali ovo nije tea za to. Ahaaa,nisam to znala.Vec sam pomislila da se opet nesto promenilo.
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 18.4.2012 18:00:33
|
|
|
|
Yula
|
Bananu i sargarepu sam uvela tek nedavno, mada prva namirnica koju sam uvela je bila sargarepa, kasnije, kada sam krenula sa pirincem bebac je poceo da se osipa po licu, a imao je i jedan veliki crveni pecat jedno vece na grudima. Nisam dugo bila sigurna da li je u pitanju sargarepa ili pirinac. Kasnije se ispostavilo da mu smeta pirinac, ali nisam smela da istrazujem da li je i sargarepa. Kada sam je uvela pre neki dan, ponovo, nije bilo nikakve reakcije i zato je sada jede bez problema. A inace, spomenula sam bananu i sargarepu u kontekstu da je dam bebi iseckanu na kolutice ( sargarepu kuvanu naravno ) i da beba pokusava sam da se hrani.
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 18.4.2012 18:01:38
|
|
|
|
Yula
|
IZVORNA PORUKA: gae_gr Ova moja voli luk i krastavac. Jedan zub ima al vrlo studiozno to radi, luk se rascveta a ona izgrebe srž iz njega. Probala je i krastavac sa sirćetom, stresa se al jede ne odustaje. So ne dodajem. Nas dve jedemo skroz bez soli, ona zbog uzrasta a ja zbog pritiska a mm soli u tanjiru. Kakav sou od bebe! Ona i moj Lazar bi bili odlicna ekipa!
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 19.4.2012 23:37:55
|
|
|
|
Yula
|
Imam jedno pitanjce. S obzirom da moj bekac ne jede zumance, vec duze vreme mu dajem meso prakticno svaki dan, doduse, svaki dan drugo meso. Da li gresim??? Do pre nekim mesec dana sam pravila pauzu jednom npr. u 5 dana, ali sada mu dajem svaki dan jer sa mislila da je meso vazan izvor proteina i gvozdja, a i uopste, koliko znam savetuje se 5 dana meso, 2 dana zumance, a posto on ne jede zumanca zbog alergije ja sam davala meso svaki dan. Sada mi malo frka da nisam preterala... Inace, beba super napreduje i nisam primetila bilo kakve smetnje zbog toga, nego nesto citah na netu pa sam se zapitala...
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 19.4.2012 23:42:56
|
|
|
|
lesica
|
Ma sto mislis da si preterala. Mozes da napravis pauzu u smislu da skuvas neku posnu corbicu,ali posto vec bebac ne krka zumance a ni ribu,neka slobodno klopa meso.
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 20.4.2012 0:26:07
|
|
|
|
nenja22
|
ja isto mislim da to nije problem, tj. i kosta retko koji dan ne jede meso, pošto jaje, tj. žumance nikako ne voli...preskočim kad mu dajem pasulj ili grašak, što je jednom u 10ak dana, a tad obično jede sir uz to... nego napravih večeras keksiće, baš me zanima da li će se i detetu svideti, ako bude da, ima da pravim varijacije na temu i to da mu dajem da gricka za popodnevnu užinu...elem, smuljala sam izmiksane (u blenderu, onako ugrubo samlevene) zobene, ražane, i ječmene pahuljice sa puterom, žumancetom, kašičicom crnog šećera, malo kisele pavlake i seckanim suvim kajsijama. to stanjila na debljinu oko 1cm i vadila modlama (tj. kolačićima iz lončića sveznalice ) keksiće i pekla na oko 200stepeni nekih 15ak minuta...meni se mnogo sviđaju, a eto, videćemo sutra sud onoga kome su namenjeni
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 20.4.2012 8:07:52
|
|
|
|
minavb
|
Vanja jede meso svaki dan. Jede jako malo mleka i mlečnih proizvoda, jaja ne jede, leguminoze retko, pa zato meso jede svaki dan.
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 20.4.2012 10:03:45
|
|
|
|
Ana RR
|
Još malo pa smo i mi u ovoj temi ( ) Namirnice koje trenutno jede su: krompir tikvica šargarepa bundeva brokoli karfiol praziluk kukuruz šećerac blitva grašak (samo kroz kupovnu kašicu) celer peršun paškanat cvekla - danas počinjemo sa uvođenjem jabuka kruška banana šljiva breskva kajsija piletina teletina ćuretina planiram da mu uvedem jagnjetinu ovih dana trenutno smo na četvrtini žumanceta 7corn ovas+jabuka (hipp) hleb, kifle plazma (ponekad mu dam da gricka i uz to popije pola šolje jogurta) jogurt pavlaka kiselo mleko mladi sir - probao ali mu se ne dopada Šta bih mogla još da uvedem? Trenutno mi je najveći problem kupovina mesa, nabavljali smo domaće ali ljudi više nemaju jer uzgajaju samo za sebe pa su to male količine. Tek na leto će biti pilića, ćuretina tek na jesen. Koje prodavnice su sigurne što se tiče kupovine mesa?
< Poruku je uredio Ana RR -- 20.4.2012 10:11:51 >
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 20.4.2012 10:13:24
|
|
|
|
Anoniman
|
Anči, jedete više namirnica od nas! Živi bili!
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 20.4.2012 10:15:26
|
|
|
|
Ana RR
|
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 20.4.2012 10:45:49
|
|
|
|
nokinoki
|
IZVORNA PORUKA: Ana RR Koje prodavnice su sigurne što se tiče kupovine mesa? Ja ti mogu reći gde ja kupujem meso za bebu ako ti odgovara vidikovac i žarkovo.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 20.4.2012 10:56:09
|
|
|
|
Anoniman
|
Anči, možeš boraniju i pasulj da uvodiš, mladi luk, prokelj.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 20.4.2012 11:02:10
|
|
|
|
nokinoki
|
A kako spremate pasulj i prokelj?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 20.4.2012 11:15:37
|
|
|
|
Anoniman
|
Prokelj nisam još ni ja uvela premda smo mogli odavno, a boraniju i pasulj kuvam za sve kao i inače samo bez mesa, soli i vegete i kod pasulja više voda bacam da ga lakše vari. Njoj izvadim čorbicu i šargarepu i sprštim joj zrna da iz njih izvadim mesnati deo a ljuske bacim. Mm sebi dosoli u tanjiru a ja jedem kao i ona.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 20.4.2012 11:23:25
|
|
|
|
nokinoki
|
Hvala!
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 20.4.2012 11:33:22
|
|
|
|
Ana RR
|
nokinoki, ja sam sa čukarice tako da je ok.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 20.4.2012 11:55:02
|
|
|
|
nokinoki
|
Na pijaci na vidikovcu, tj iza pijace ili sa strane, zavisi kako gledaš, imaju oni zeleni kiosci, tu na sredini ima radnjica sofronije, tu kupujem piletinu i ćuretinu. To mi je preporučila jedna starija koleginica jer ja sve kupujem po ovim hipermarketima, na pijacu ne idem. A teletinu i ostalo meso za nas, u žarkovu preko puta groblja mesara minjon d. Ako nije dozvoljeno pisati nazive radnji, molim te izbriši. I ako možeš da mi odgovoriš u temi o pelenama.
< Poruku je uredio nokinoki -- 20.4.2012 11:56:22 >
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 22.4.2012 8:56:56
|
|
|
|
Crystal
|
Molim mame da mi kazu da li za spremanje palente i popare koriste vodu iz cesme ili flasiranu vodu..? Do sada sam pravila sa rosom, ali nesto razmisljam da se ta voda svakako dobro prokuva prilikom spremanja pa da mozda moze i voda iz cesme...?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 22.4.2012 14:45:27
|
|
|
|
Yula
|
Sa cesmovacom, ionako kao sto i sama rece, voda provri.
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 27.4.2012 11:44:55
|
|
|
|
Anoniman
|
Ovde ste pisale o KUKURZNOM SMOKIJU (GUGIJU), tako mi kaže Google. Molim onoga ko je pisao da mi postavi sliku kako bih ga prepoznala u prodavnici.
|
|
|
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?