Yula
|
lesice, ovako kako ti spremas, tako moja sveki sprema za nas odrasle i ja cu Lazaru uskoro poceti da spremam slicno kao i za nas, dinstano, ali cu svakako jos dugo ostaviti kuvano povrce na pari, mislim da je ono zdravije, cisto zbog neke navike koju zelim da zadrzi sto duze. Ja prokelj kuvam odvojeno, u vodi u otvorenoj posudi. MOzda nema potrebe za tim, ali koliko sam se informisala ( i ovde na rr, a i u knjizici koju sam dobila u bebi savetovalistu ) naglasavaju da se tamno zeleno lisnato povrce treba kuvati u vodi u otvorenoj posudi zbog izveznih nitrata/nitrita, koji tako isparavaju i manje se zadrzavaju u hrani, a stetni su. Zato tako kuvam prokelj, blitvu i brokoli, sve ostalo u baby cook-u na pari. Moj bebac sve voli da jede na kasikicu, tako smo ga navikli. Hleb jede iz svoje ruke, ali ako mu ja dajem npr.kolutice banane iz moje ruke, nece. Ni on sam nece da je uzima i jede, ali ako kolutic stavim na kasikicu, hoce. Bebe su robovi navika i za sve sto zelimo smao treba da radimo mic-po-mic Ja mu nisam nista davala de jede sam, osim hleba i eto, ali sutra ujutru cu videti da mu dam bananau da gricka. takodj, sukoro planiram da mu dam i sveze voce, najverovatnije krusku za pocetak jer je najmeksa, pa da se navikava sam da jede. Mada, jesce ceo zivot sami, jos su oni bebe, bar do pune 2 godine, posle vec mogu i sami da se sluze
< Poruku je uredio Yula -- 4.5.2012 22:23:49 >