Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 27.4.2012 11:50:02
|
|
|
|
Olga75
|
kod mene u prodavnici ga je bilo ( ne gledam vec neko vreme ) ali ako ga nadjem mogu da ti kupim jednu kesu i posaljem po matorom
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 27.4.2012 11:53:24
|
|
|
|
Anoniman
|
Olga, meni kažeš? Ma, nema potrebe, nego ja ne jedem smoki, pa, ni ne znam da postoji kukuruzni koji je bez kikirikija. I samo bih sliku, da ga lakše prepoznam, jer kad uđem sa dvoje dece u radnju, nemam vremena da čitam.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 27.4.2012 11:57:02
|
|
|
|
Olga75
|
da , tebi kazem to je velika kesa , providna , crvenim slovima pise na njoj GUGI , manjim ekspandirani blablabla ti smokiji su veliki i dosta slani eto to je opis ako se budem setila da ih fotografisem pa cu ti ih negde postaviti , mozda jer kad sam u prodavnici refleks mi je sto brze ubaciti , platiti i izaci
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 27.4.2012 11:59:41
|
|
|
|
Anoniman
|
Nema ga na Googletu! Potražiću. Hvala
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 27.4.2012 12:04:53
|
|
|
|
Olga75
|
ok to su pravili oni sto su pravili Ari ili Ali stapice i oblatne potrazi
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 27.4.2012 22:23:31
|
|
|
|
Yula
|
Narode, zanima me da li moram posebno uvoditi svaku vrstu luka u bebinu ishranu ili mu smem dati, npr. beli luk, ako sam vec uvela praziluk???
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 29.4.2012 16:05:38
|
|
|
|
ivana70a
|
samo da vam mahnemo svima :) stigli smo do ove grupe, malo cu da iscitam sta ste pisale do sad pa se javljam jer cu sigurno svakako imati po koje pitanje... caoosss za sad
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 29.4.2012 16:16:47
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Yula Narode, zanima me da li moram posebno uvoditi svaku vrstu luka u bebinu ishranu ili mu smem dati, npr. beli luk, ako sam vec uvela praziluk??? Ja nisam zvanično uvodila ali je bio dovoljan razmak između namirnica za svaki slučaj.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 29.4.2012 21:52:04
|
|
|
|
Yula
|
Hvala Gae, imacu to u vidu. Nama danas bio treci dan boranije i sve super prolazi, dacu je jos sutra i onda prelazimo na neku novu namirnicu, to ce verovatno biti grasak, a zatim avokado. Mi ga rado jedemo, mada je kalorican, a verujem da ce se i bebi dopasti jer je onako fino kremastog ukusa.
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 30.4.2012 21:12:31
|
|
|
|
ivana70a
|
Yula, kako planiras da spremis avokado i sa cim? ja sam ga danas prvi put kupila pa bih ga dala prekosutra za dorucak, malo jos sutra da prostuiram sta i kako da ga spremim... tako da ko zna neka napise
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 30.4.2012 21:25:42
|
|
|
|
minavb
|
Ja ga jedem u slanoj kombinaciji, pa sam i detetu spremala avokado sa piletinom.
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 30.4.2012 21:29:12
|
|
|
|
Anoniman
|
Avokado daješ svež. Oljuštiš, izvadiš košticu i ispasiraš. On može i sa slanim i sa slatkim. Ispasiram sa bananom, ili sa jogurtom ili sa bananom i jogurtom pa pošto tako bude baš retko dodam malo pahuljica bez mleka da se zgusne. Nekad samo izgnječim viljuškom i dodam kiselo mleko. Nevena ga baš voli.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 30.4.2012 21:30:08
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: minavb Ja ga jedem u slanoj kombinaciji, pa sam i detetu spremala avokado sa piletinom. RecepAt na sunce, moliću!
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 30.4.2012 21:34:39
|
|
|
|
ivana70a
|
predpostavljam da moram malo po malo (kao i sve sto se tek uvodi), pa jel ce moci da izdrzi u frizideru jedno 2 dana nacet? sutra bih onda malo stavila u standardnu jutarnju kasu, a prekosutra polovinu od ostatka i prekosutra drugu polovinu u vec nesto od ovog sto ste navele... vidim da je jak i kalorica pa kontam da mogu samo pola u komb sa cim god... a skup je sunce mu poljubim, 170 din sam platila jedan na pijaci
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 30.4.2012 21:38:51
|
|
|
|
minavb
|
Paaaa, izdinstam piletinu sa povrcem, najcesce luk, malo krompira i tikvice, pa kad se prohladi umesam i avokado. Za vecu decu koja vec jedu svezi luk, moze i gvakamole bez majoneza-izmiksa se avokado, luk, paradajz i pavlaka.
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 30.4.2012 21:47:49
|
|
|
|
Anoniman
|
Čim prije će da padne gvakamole! Mi tamanim mladi luk, jedan zub ima al uspe da pogricka više od pola struka... Avokado ne može da stoji sem da ga zamrzneš čim ga očistiš.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 30.4.2012 21:50:44
|
|
|
|
minavb
|
Vanja je prekjuce maznuo sa stola struk luka, gricnuo, pljunuo, bacio i zgazio ljutito.
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 30.4.2012 22:52:28
|
|
|
|
Yula
|
IZVORNA PORUKA: minavb Vanja je prekjuce maznuo sa stola struk luka, gricnuo, pljunuo, bacio i zgazio ljutito. Mogu da zamislim taj sou! Ni ja ne jedem zive lukove ali cenim da bi valjao bebi dati da proba ( kada malo poraste ) ako voli, nek izvoli. Mada, bice mi gadno da mi bebac 'smrdi' na luk
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 30.4.2012 23:03:06
|
|
|
|
Yula
|
IZVORNA PORUKA: ivana70a Yula, kako planiras da spremis avokado i sa cim? ja sam ga danas prvi put kupila pa bih ga dala prekosutra za dorucak, malo jos sutra da prostuiram sta i kako da ga spremim... tako da ko zna neka napise Za sada os uvek ne znam, vidim da ga kod nas ( u Srbiji ) vise daju u slatkim kombinacijama ( kao Gae ) a mi pak ovde ga jedemo slanog. Mislim da cu ga davati cesce u slanim kasicama, nesto ovako kao Mina, ali zasto da ne i u slatkoj. Mada, banana je vec veoma kaloricna, ne znam da li treba u to dodavati jos i avokado? Nisam sigurna da mli moze da stoji zato sto on veoma brzo na vazduhu oksidise i pocrni! Vodi racuna kada kupujes da ne bude tvrd, to znaci da je zelen, vec treba da bude mekan, ne previse, znaci da je veorovatno truo, vec onako mekusan, kao npr. breskva kada je zrela. I nema potrebe da se ljusti, samo ga preseces na pola i izdubis, odnosno izvadis onaj mesnati deo iz ljuske. Doduse, ne znam kako ces to izvoditi u pocetku jer ce ti trebati zaista male kolicine. Ja kada spremam za sebe uradim sledece: presecem plod na pola, izvadim kosticu, napravim preliv od maslinovog ulja, jabukovog sirceta i malo senfa, neko stavlja i sitno seckani mladi luk. Taj preliv stavim u udubljenje avokada gde je bila kostica i kasikom polako zahvatam malo sosa, malo avokada. I ovde je poskup, ali ja nesto nemam naviku da ga jedem, tako mi se nekada vuce po frizidera, a zaista volim da ga jedem, samo sto se retko setim. Valjda zato sto je kalorican a ja kao na nekoj dijeti Sada mi pade na pamet da bih mogla da mu ga dajem katkada kao popodnevnu uzinu sa jogurticem ili bez njega.
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 30.4.2012 23:08:15
|
|
|
|
minavb
|
Moj mali komsija je obozavao da jede sardinu sa lukom. Dodje kod mene da se mazimo a smrdiiii. Nema veze, slatko mi je to bilo.
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 1.5.2012 13:00:20
|
|
|
|
ivana70a
|
jooj, ovaj moj je tvrd, ja pojma nemam da to tako ne treba da bude pa ubacila malo u kasu jutros, mozda je bilo u kolicini jedne kafene kasicice... mislim sredina je bila mekana ali spolja je tvrd bio.... eee sta uradi valjda ce proci bez reakcije
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 1.5.2012 14:33:33
|
|
|
|
Yula
|
Ej, ne sekiraj se bre! Vazno je da je sredina mekana! Obicno ako je spolja tvrd on unutra isto tvrd, tj. nedovoljno zreo, ali ocigledno je da je tvoj avokado ok. Ne sekiraj se bzvz. Uglavnom, plod treba da bude mekan, maltene kao puter kada ga uzimas kasikom, videes uostalom i sama, uzmi malo i probaj, ako je kremastog ukusa, znaci da je zreo, ako je tvrd i moras da ga zvaces, znaci da je zelen. Nama danas bio prvi dan graska, ja kupila juce zamrznut. Nisam kuvala danas odvojeno, vec zajendo stavila sa mesom i ostalim povrcem u baby cook da se kuva na pari. Na kraju sve izgnjecila i dok sam hranila bebu, primetim jedno celo zrno, pokusam da ga izgnjecim, ne moze, ja ga uzmem medju prste i probam, on tvrd! Eto, ja detetu nisam dobro skuvala grasak i ne sekiram se previse zbog toga, bilo je svega 4-5 malenih zrnaca mladog graska, pa i ako nisu bilo dovoljno kuvani nece mu biti nista, nije bilo namerno. Sledeci put cemo voditi vise racuna.
< Poruku je uredio Yula -- 1.5.2012 14:38:09 >
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 2.5.2012 22:32:08
|
|
|
|
Ana RR
|
Drugari, koji hleb dajete bebama? Mi Marku kupujemo neke integralne kifle ali em mu se ne dopadaju, sve pljune, em sam skoro jednu raspolovila a unutra pola belo pola crno testo. Od tada mu nisam kupovala.
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 2.5.2012 22:47:16
|
|
|
|
minavb
|
Tous hleb, tost hlebovi iz hleb i kifle, sa od skoro i kifle i stanglice iz hleb i kifle.
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 2.5.2012 22:57:03
|
|
|
|
madre
|
koliko puta pomenute kifle a ja kao da idem za tobom i samo nesto pridikujem
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Značaj večernjeg obroka za bebeHranjivi sastojci koje beba unosi tokom dana, a posebno u večernjem obroku, imaju direktan uticaj na njihov noćni odmor,...
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?