|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  31 32 [33] 34 35   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje?
13.2.2012 21:53:55   
nencydrew
Hvala, Nensi, ma nemam šanse, gde ću bebu na ovaj sneg da vučem.A nemaju ni termine pre aprila...

Nego ću lepo da uzmem odmor, ma malo dete malo ja...

I da znate, ne uzimajte bolovanje ovo od 15 dana na bebu, jer to ide preko Fonda, i čeka se 3 meseca!

(odgovor članu Nensi*)
Direktna veza do poruke: 801
16.2.2012 15:53:32   
nencydrew
DA li je neko uzimao bolovanje od privatnog lekara, možada?Ne znam da li su i njima dozvolila da daju bolovanja?user posted image

(odgovor članu nencydrew)
Direktna veza do poruke: 802
19.2.2012 10:30:51   
ishler
Treba mi pomoc u vezi bolovanja.
Trebala bih da pocnem da radim u julu mesecu,uzela bih od fizijatra za produzenje,dalje ne znam nista,moze li mi neko reci proceduru.
Znaci gde se predaje zahtev itd?
Hvala u napred

Direktna veza do poruke: 803
19.2.2012 11:14:52   
branki*
ishler,ja nisam iz bg-a,tako da ne znam postupak tamo.kod mene je to verovatno drugacije.cekam sredu,pa da nosim te silne papire dr na komisiju.valjda cu uspeti.

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu ishler)
Direktna veza do poruke: 804
19.2.2012 13:42:44   
nencydrew

IZVORNA PORUKA: ishler

Treba mi pomoc u vezi bolovanja.
Trebala bih da pocnem da radim u julu mesecu,uzela bih od fizijatra za produzenje,dalje ne znam nista,moze li mi neko reci proceduru.
Znaci gde se predaje zahtev itd?
Hvala u napred

ishler, pročitaj prethodne strane, ima dosta o produženom bolovanju na osnovu nalaza fizijatra.

Jel neko dobio bolovanje od privatnog lekara?

(odgovor članu ishler)
Direktna veza do poruke: 805
19.2.2012 13:48:38   
nencydrew
Evo i da odgovorim samoj sebi.) ne može od privatnog lekara nažalost...

Direktna veza do poruke: 806
19.2.2012 17:02:04   
ishler
Sve sam iscitala jedino sto mi nije jasno je zasto se pominje sekretarijat?
I da li izvestaji fizijatra moraju biti za redom napisani iz meseca u mesec ili to nije bitno.?

Direktna veza do poruke: 807
20.2.2012 13:49:19   
Mizzy
Meni je dr rekla da se radi na tome da se ukine produženo bolovanje :( Valjda cu ga uhvatiti u julu, da nece ukinuti do tada....

(odgovor članu ishler)
Direktna veza do poruke: 808
25.2.2012 22:47:34   
nencydrew

IZVORNA PORUKA: Mizzy

Meni je dr rekla da se radi na tome da se ukine produženo bolovanje :( Valjda cu ga uhvatiti u julu, da nece ukinuti do tada....

Samo još to fali...user posted image

Drage moje, hitno mi treba odgovor ako neko zna-u vezi "običnog " bolovanja posle produžetka.
Pošto radim u školi ( a i oni su me zamolili) produžila bih do kraja školske godine porodiljsko.Prvo bih uzela ceo odmor.
Zanima me da li mogu posle da uzmem:15 dana dete pa mesec dana ja, i opet 15 dana dete?
A da ne idem na komisiju?negde čitah da se bolovanje do 30 dana ne ide na komisijuuser posted image user posted image

(odgovor članu Mizzy)
Direktna veza do poruke: 809
27.2.2012 13:55:40   
anjkica
Pozdrav svima. Kao novi korisnik zelim da se zahvalim na korisnim informacijama koje se nalaze na ovoj temi. Zanima me da li neko zna nesto o tome kako prolaze prevremeno rodjena deca sa nalazom fizijatra iz Sokobanjske. Unapred hvala.user posted image

Direktna veza do poruke: 810
27.2.2012 21:02:23   
anjkica

Drage moje, hitno mi treba odgovor ako neko zna-u vezi "običnog " bolovanja posle produžetka.
Pošto radim u školi ( a i oni su me zamolili) produžila bih do kraja školske godine porodiljsko.Prvo bih uzela ceo odmor.
Zanima me da li mogu posle da uzmem:15 dana dete pa mesec dana ja, i opet 15 dana dete?
A da ne idem na komisiju?negde čitah da se bolovanje do 30 dana ne ide na komisijuuser posted image user posted image
[/quote]

kada sam pre pet godina koristila bolovanje posle isteka porodiljskog bila sam ukupno dva meseca na obicnom bolovanju, prvo na dete 15 dana, pa na sebe mesec dana i opet na dete 15 dana. Niko me nije upucivao na komisiju. Ne znam kako je sadaa li odgovor na to pitanje mora da znaju lekari u DZ (pedijatar ili opsta praksa) i zaposleni u racunovodstvu firme u kojoj radis.

Direktna veza do poruke: 811
28.2.2012 11:30:39   
ishler
Moja beka je mesec dana ranije rodjena,u sokobanjsku idemo cisto radi kontrole,tretiraju je kao i decu rodjenu u terminu,ali po njima ima pravo motoricki da kasni mesec dana.
Za bolovanje je isto koliko shvatam kao i kod drugih,ali jos se raspitujemouser posted image

(odgovor članu anjkica)
Direktna veza do poruke: 812
28.2.2012 13:03:21   
kikka
Mi bebu vodimo u Sokobanjsku od 6 nedelja zivota, a na vezbice smo isli do danas jednom nedeljno. Beba je na otpusnoj listi imala dijagnozu hipotonicna, zabacivala je glavu mnogo unazad. Meni porodiljsko istice 29.04. Danas smo isli na kontrolu i dr kaze da je bebac super. Zakazala nam sledeci pregled 06.04. i odmah tog dana idem da predam sve papire u 27. marta. Imam pet nalaza od fizijatra iz Sokobanjske i zakazan pregled kog kardiologa bebi 05.06.2012. Dr kaze da ako beba ne prohoda, sigurno ce nam komisija produziti bolovanje. Vidim da je najbitnije da li bebac hoda. Ona ce na sledecoj kontroli imati deset ipo meseci i ne verujem da ce do tada prohodati. Ima li ko iskustva sa komisijom na Starom gradu?

(odgovor članu anjkica)
Direktna veza do poruke: 813
28.2.2012 14:08:03   
Nensi*
Kad sam ja bila na komisiji,bila je jedna zena sa detetom od 2 godine,ona je prevremeno rodjena i uspela je da produzi bolovanje do detetove druge godine,ali mislim da to ima veze i sa opstinom na kojoj se nalazi komisija.
I nije bitno da li dete hoda,moj Vuk je uveliko hodao i dobila sam dva puta po 3 meseca,nisu ga ni pipnuli niti me pitali da li hoda.

Nena+Danilo=Vuk :)

(odgovor članu kikka)
Direktna veza do poruke: 814
28.2.2012 20:05:11   
anjkica
Moja komisija je na Vracaru, ovih dana predajem dokumentaciju i ocekujem da ce se neizvesnost okoncati do kraja marta. Tada cu i ja moci da vam pruzim neke korisne savete za tu opstinu i prevremeno rodjenu decu, ali koliko sam nacula nema toliko uticaja samo prevremeno rodjenje koliko stanje u kome se dete nalazi i naravno kljucna stvar - dijagnoza fizijatra.

(odgovor članu Nensi*)
Direktna veza do poruke: 815
28.2.2012 21:46:46   
ishler
Ja nikako da skontam zasto se pominje sekretarijat,ima li neko odgovor?

(odgovor članu Nensi*)
Direktna veza do poruke: 816
5.3.2012 17:51:43   
ishler
Treba mi jedna informacija,nadam se da ce neko pomoci.
Da li imam pravo na produzeno porodiljsko s obzirom da mi se mm vodi da ne radi.
Hvala u napred

(odgovor članu ishler)
Direktna veza do poruke: 817
7.3.2012 8:54:22   
lukijano
Možda će moje iskustvo nekome koristiti. Prvi produžetak bolovanja dobila sam 3 meseca. Predala sam 15.11, a bila na komisiji 01.12. Sada mi ističe 9.3. predala sam u 27.marta 20.02. i do juče me nisu zvali. Pozovem ja njih, prvo kaže da predmet nije stigao, a onda, kada je malo bolje pogledala, kaže da je predmet ipak tu, da dođem u četvrtak na komisiju! Ko zna kada bi me oni zvali, da ja nisam pozvala njih! U pitaju je komisija Stari grad, koja je zajedno sa komisijom Savski venac, a broj telefona na koji sam zvala je 2068886, možda nekome zatreba! Javljam u četvrtak kako sam prošla! Pozz

(odgovor članu ishler)
Direktna veza do poruke: 818
8.3.2012 14:53:21   
Ivana.
Drage mamice, da li neko ima iskustvasa Zemunom? Na nekom forumu sam procitala da tamo gledaju i bebinu otpusnu listu I da li znate gde se nalazi komisija u Zemunu? U silerovoj?

Vidim da sve imate papire iz Sokobanjske. Mi smo od kada se rodila u Institutu za majku i dete, i to smo otisli tamo, jer mi je pedijatar tako dao uput kao tu nam je blize, a sad vidim da cene samo Sokobanjsku. Pa mislim kakve to veze ima, fizijatar je fizijatar. Moja mala od rodjenja ima problema sa stopalima, tortikolisom i hipertonusum. Da li mislite da ce sa ovakvim dijagnozama proci, pa neka bude i dva meseca, iako je sada sve ok. Isli smo na kontrole na dva, pa na tri meseca. Vezbe smo radili samo kod kuce

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 819
8.3.2012 14:58:13   
Ana RR
Ivana, mi imamo sličnu dijagnozu i naša privatna fiziot. kaže da na osnovu toga mogu dobiti produženje bolovanja. Kaže da uglavnom svi dobiju ta prva tri meseca ali kasnije jedino ako imaš sreće, jer oni dobiju normu koju treba da ispune taj dan tako da sve zavisi da li se uklopiš u to.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Ivana.)
Direktna veza do poruke: 820
8.3.2012 15:06:07   
Ivana.
Ana, mislis na drugo produzenje imaju normu, a prvi put sa ovakvom dijagnozom pustaju?

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 821
8.3.2012 15:11:23   
branki*
ja produzih bolovanje jos 3 meseca.sa raspustom,mirna sam do septembra.

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Ivana.)
Direktna veza do poruke: 822
8.3.2012 15:14:08   
Ana RR
IZVORNA PORUKA: Ivana.

Ana, mislis na drugo produzenje imaju normu, a prvi put sa ovakvom dijagnozom pustaju?

Da. Mi imamo papire iz Tiršove, nismo išli u Sokobanjsku.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Ivana.)
Direktna veza do poruke: 823
8.3.2012 16:59:08   
ishler
Zna li neko odgovor,sta ako se muz vodi kao nezaposlen?user posted image

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 824
8.3.2012 19:00:22   
Ivana.
ishler, ja stvarno ne znam. Valjda ce se javiti neko sa tim iskustvom.

(odgovor članu ishler)
Direktna veza do poruke: 825
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  31 32 [33] 34 35   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  31 32 [33] 34 35   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Hidratacija najmlađih u letnjim danima
Tokom letnjeg perioda i visokih temperatura koje su sve češće, najvažnije je redovno se hidrirati. Ovo se najviše odnosi...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...

image
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana. Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.  Više >>
image

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here