Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 29.3.2012 21:03:46
|
|
|
|
Ana RR
|
Ivana, super Gae, ideš tamo gde ti je firma. Ja sam se isto tako nadala da ću ići na Čukaricu pogotovo što sam čula da je tu komisija skroz ok, ali na žalost nije tako.
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 29.3.2012 21:43:25
|
|
|
|
Anoniman
|
Iščitala sam sve i nije mi dobro. Lqadno je Novi Beograd najgori. Mislim da će polako pritisak da krene da skače...
|
|
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 30.3.2012 11:35:14
|
|
|
|
Anoniman
|
Meni doprinosi ipak nisu plaćeni i nije sva dokumentacija predata u 27 marta. Danas će mi koleginica koja radi u računovodstvu proveriti šta je tačno predato, ali ako mene nema u papirima da sam na bolovanju, ja ga ne mogu ni produžiti, zar ne?
|
|
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 30.3.2012 11:37:49
|
|
|
|
branki*
|
o,boze,gae,to,bre,luda kuca kod tebe u firmi
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 30.3.2012 11:46:24
|
|
|
|
cockic
|
ja sam sa malim bila na NBG komisiji produzise mi max 2 meseca. tj moja firma pripada NBG koliko sam ja razumela,zato sam isla tamo i ako sam sa vozdovca. zaboravi kako se zove ulica gde je DZ to je koliko se secam negde sa strane piramide sad mi se firma menjala tj prodata ne znam da li ce biti na istom mestu komisija za malu kad budem isla ali imam jos vremena to je tek u januaru.
|
|
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 30.3.2012 12:54:14
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: branki o,boze,gae,to,bre,luda kuca kod tebe u firmi Niš ne pitaj, loše mi je kad samo pomislim da se tamo vratim... I gde je sad ta država o kojoj je Verus pisala da je ne treba potkradati produžavanjem bolovanja da mene zaštiti od poslodavca koji mi nije platio doprinose i osiguranje više od godinu dana i niko ga za to ne tereti iako po zakonu ne sme da kasni više od 3 meseca?
< Poruku je uredio gae_gr -- 30.3.2012 12:55:45 >
|
|
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 2.4.2012 14:10:50
|
|
|
|
anjkica
|
Ja bila na Vracaru, za prevremeno rodjeno dete sa sifrom hipertonije dobila tri meseca. Divna je komisija, dete nisu ni pregledali, deluju mi da imaju razumevanja. Nema guzve prozivaju tacno kada je zakazano. Srecno.
|
|
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 2.4.2012 14:59:03
|
|
|
|
maslachak
|
mi smo u novembru isli u Savski venac na komisiju,pisala sam na prethodnim stranama i stvarno su bili vise nego okej..bilo je 15ak mama sa decom,niti jedna nije bila odbijena..u kancelariji sede njih 4-5 mislim,pedijatar,defektolog,psiholog i ne znam koja je cetvrta struka..uglavnom jedan pedijatar je sa starog grada tako da su 2 pedijatra prisutna..uglavnom,Visnja se uspravila da stoji sa 7 meseci,u novembru je imala 11 i jos uvek nije htela da se pusti da hoda sama,ali je cvrsto stajala na nogama,doktorka je uzela,stavila na pod da stoji i htela da je pusti medjutim moje deto ju je scepalo za ruke i to je bilo sve od tzv pregleda..dobili smo 3 meseca..samo da napomenem, -izvestaj komisije se dobije sutradan u domu zdravlja sasvki venac, -sa tim izvestajem idete kod pedijatra po doznake direktno, -a sa doznakama u firmu i sve to kopirano ostavite u firmi,a -onda vam firma napise resenje o produzetku odsustva radi posebne nege deteta.. -resenje zatim odneset_e sa originalom doznaka i izvestajem komisije u sekretarijat u 27.marta i onda vam na kucnu adresu stigne resenje od njih za jedno dva meseca..skratili su proceduru zbog isplata jer se ranije cekalo njihovo resenje da bi se isplacivala plata,ali sad je drugacije.. mozda deluje komplikovano,ali nije..ja sam recimo imala komisiju u cetvrtak,u petak sam pokupila izvestaj,uzela doznake,dosla u svoju firmu,zamolila da mi urade resenje iz kadrovske,oni uradili za 30 min i ja sam isti dan predala u 27.marta sve
< Poruku je uredio maslachak -- 2.4.2012 15:01:34 >
|
|
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 13.4.2012 0:05:20
|
|
|
|
mima1
|
Da li neko ima iskustvo sa komisijom na Paliluli?Unapred zahvalna
|
|
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 13.4.2012 0:33:21
|
|
|
|
mima1
|
Cao..moja beba ima 8 meseci,ne puzi,ne dize se sama,ne stoji,ne hoda...nemam nikakve papire od fizijatra,mislila sam ovih dana da idem do pedijatra,da mi da uput za fizijatra i tako redom...komisija mi je inace na Paliluli,ako neko ima iskustvo neka javi kakvi su!Porodiljsko mi traje do 7.7.2012. treba mi jos dva meseca bolovanja,zatim bih uzela godisnji i to bi mi resilo dosta stvari!Ne znam samo da li sam mozda zakasnila sa papirologijom koja je potrebna za komisiju?Unapred zahvalna
|
|
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 13.4.2012 1:07:17
|
|
|
|
Anoniman
|
Pedijatar mi rece da treba minimum 2 nalaza fizijatra a kod njih su kontrole na 6 nedelja. Ako pozuris i uspes negde da zakazed eksporesno imas sanse da stignes, doduse knap jer papire predajes bar 2 nedelje pre isteka bolovanja.
|
|
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 13.4.2012 11:54:17
|
|
|
|
Nensi*
|
Ja sam prvi put imala samo jedan nalaz i dobili smo 3 meseca pa posle sa jos jednim nalazom jos tri. Ali to je na opstini Cukarica,ne znam kakvi su na Paliluli. Mima,zakazi sto pre,racunaj da papirologiju moras da predas u 27 marta najmanje 3 nedelje pre isteka bolovanja.
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 13.4.2012 11:57:17
|
|
|
|
Ana RR
|
Nama je kontrola kod fizijatra 10.jula a 18. jula mi ističe porodiljsko. Ja ću morati da predam papire bez tog poslednjeg izveštaja pa nekako naknadno da donesem. Da li može tako?
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 13.4.2012 11:58:27
|
|
|
|
Nensi*
|
A jel imas neki raniji nalaz? Jel si ti na Cukarici?
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 13.4.2012 12:00:12
|
|
|
|
Ana RR
|
Imam, od Markovog drugog meseca odlazimo na kontrole. Nisam na Čukarici, na žalost, firma mi je na Savskom vencu.
|
|
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 13.4.2012 12:02:13
|
|
|
|
Nensi*
|
Bitno je samo da poslednji nalaz ne bude stariji od mesec dana,a pokusaj i da pomeris taj zakazan za 10 jul,imas jos vremena.
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 13.4.2012 12:03:44
|
|
|
|
Ana RR
|
Ne mogu pomeriti, dr ide na odmor. Prošle nedelje nam je zakazala kad smo bili na kontroli. Jbg, valjda će biti ok, smorila sam se kad mi je rekla datum.
|
|
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 13.4.2012 12:09:06
|
|
|
|
cockic
|
mislim da ne moze ali ti mozes ici i pitati tog fizijatra da ti pre nego sto predas te papire napise da dodjes tog datuma.a oni ce videti da ti je ostao taj pregled. e sad na nasoj komisiji ni ako sam imala fals izvestaj fizijatra i tog od kardiologa. fizijatrijske problemcice mogu da provere barem su mog malog i to bas sve i ako je vristao. hodanje,puzanje ma sve a on ko pravi dasa sve odradi kako treba a bas tamo nije morao. i kazem na kraju zbog kardiologa dobih 2 meseca.imao je takozvani fizioloski sum. npr moj mali je imao zakazan uz srca u februaru i nije odradjen jer je urlao i dr mi je napisao kontrola za kraj maja a komisija mi je bila 27 marta pros godine.i zato mi oni i produzise tih dva meseca kao ajde ne jedan mesec nego dva taman da sve zavrsite. i onda sam uzela mesec dana odmora i opet ostala trudna ja mislim da je najsigurniji neki papir koji oni bas nemogu da provere kao na primer kardioloski.mada ja zato nisam ni planirala vise da idem nego da nisam ostala trudna pocela bi da radim. ipak ne volim bas da nedao bog lazem za te probleme srca to je ozbiljna stvar. mada taj izvestaj je pravi nikog nisam placala da mi napise.stvarno petar nije dao da se odradi uz.nego nesto malo i kao ne moze kad dete vristi mora da ga uspavaju ali ja nisam dala i to je to valjda sam malo objasnila.
|
|
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 13.4.2012 12:17:52
|
|
|
|
Ana RR
|
Cockic, na poslednjem izveštaju piše da nam je kontorla 10.jula, oni će to videti. Kako bude biće, šta da radim.
|
|
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 13.4.2012 21:36:15
|
|
|
|
mima1
|
Hvala vam,u sredu idem kod pedijatra,pa cemo videti sta cemo dalje,u svakom slucaju javljam!
|
|
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 13.4.2012 23:22:55
|
|
|
|
Mizzy
|
Mene glava zabole! Niti smo išli kod fizijatra, tek treba, niti ja uopšte znam kada mi ističe porodiljsko (jer sam izgubila rešenje!). Uzas. Ana, na SV su ok koliko sam cula, raspitivala sam se jer sam mislila da tamo idem.
|
|
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 18.4.2012 12:23:44
|
|
|
|
mima1
|
Cao,ja sam danas uzela uput za Sokobanjsku,i odmah sam zvala da zakazem,zakazali su mi 03.05.2012.Sada sve zavisi kako cemo tamo proci,idemo kod dr. Jelene Mihajlovic,nemam tamo nikakvu vezu,pa kako bude bice! Pozdrav,javljam kako smo prosle!
|
|
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 18.4.2012 14:12:07
|
|
|
|
Mizzy
|
Mi idemo 9.5. Ja je vodim u Mladenovac na Selters banju. Tamo mi zive roditelji, pa cu biti tamo par nedelja, a dr mi rece da moze i tamo.
|
|
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 3.5.2012 16:48:11
|
|
|
|
Mizzy
|
Imam jedno pitanje, ako neko zna. Ako me komisija odbije za bolovanje, i ja otvorim kod pedijatra, da li to ide na teret fonda ili poslodavca?
|
|
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 6.5.2012 17:58:17
|
|
|
|
Mizzy
|
Ne zna niko?
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Draga "NEPLANIRANA BEBO"...Nema apsolutno ničeg slučajnog u vezi sa tobom, moja slatka bebo.
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda.
Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka.
Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug.
Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije.
Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.
Više >>
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.