|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  39 40 [41] 42 43   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Alergija na mlecne proteine
13.2.2012 15:48:54   
Christabel
nego, znam da nije tema o tome, a zna li neko da mi objasni koji su simptomi intolerancije na laktozu? Sad se ja za sve hvatam, ali preko neta se dijagnoza ne moze postaviti! Imam zelju da dojim i dalje, ali ne znam kako bi ako se uvede neka stroga dijeta to uticalo na mene i mojih 50kg na 172cm visine. A malena danas nije jos kakila, juce nije bilo sluzi i tegljivog ali plakanje non stop, podrigivanje i nedovoljno sisanje, odbijanje, uopste nije vesela, a ja ne stizem nista, samo nosaj da podriguje i bljucka

(odgovor članu Christabel)
Direktna veza do poruke: 1001
13.2.2012 16:03:37   
Yula
Pa, veoma moguce da joj smeta laktoza iz mleka. Samo ne znam da li bi u tom slucaju bilo krvi u kaki, a kod vas je cini mi se bilo? Jesi li izbacila sve mlecno iz ishrane? Ne smes nista sto ima i molekul mleka da uneses u organizam. Takodje nikako kikiriki, jagodicasto voce, orasasto, citruse i jaja. Treba bar dve nedelje da se tvoj organizam iscisti od alergena, ako je naravo, alergija u pitanju, i jos dve nedelje da se njen organizam iscisti, tako bar kazu. Znam samo da kada smo mi presli na specijalnu formulu da je se bebina stolica momentalno sredila. Dok sma bila na dijeti bila je sve sluzavija zato sto je mali alergican na jos neke namirnice osim mleka user posted image

Kako god, pokusaj da saznas sto vise o intoleranciji na laktozu, mozda je to resenje tvog problema.

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

Direktna veza do poruke: 1002
14.2.2012 0:40:10   
Christabel
nasa kaka nije uvek sluzava i tegljiva-evo danas je bila 1 tegljiva ali drugacija, a druga skroz zuta, kasasta, nisu bile kisele, vec su smrduckale, ali jedemo pirinac i jabuku. Ali podrigivanje..! Inace, dobili smo uput za Tirsovu ali bas za bolnicu a ne ambulantu pa mi nije jasno hocemo li mi tamo lezati ili sta? Jel bio neko od vas tamo, koliko dugo..? I kad se ide na taj pregled, da li onda zovem i pitam kad radi dr koga hocu ili sta?
A da li beba sa alergijom odbija i drugu hranu ili samo mleko?

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 1003
14.2.2012 8:59:55   
Anoniman
bio gaia su kapi za grčeve koliko sam shvatila iz postova ostalih mamika, možda grešim?
A flonivin je mukolitik, za iskašljavanje i izbacivanje šlajma, čemu to? Posebno što moja mama koja je pulmolog, meni nije dozvolila da to detetu dam pre 3eg rođendana, iako se sada proizvodi i za decu.
Ja sam rekla za lactobacilus, ali to je samo meni dr rekla i ni jednoj drugoj mami ni jedan drugi lekar, koliko znam.

Direktna veza do poruke: 1004
14.2.2012 10:28:18   
Christabel
flonivin je stari baktri suptil, kapsule koje sadrze lakto bakterije, pa je neka vrsta probiotika. Daje se za proliv, stomacne tegobe. Ti si verovatno mislila na folkodin za iskasljavanje.
Nego jel bio neko u tirsovoj hospitalizovan, koja je procedura, sta se radi? Evo moja malena nece da sisa duze od minut-dva, kenjkava je, pa se onda udrema i stisne usta nema sanse vise da uzme. Ne znam ni sta od formule smem da joj dam. Juce i prekjuce nije htela ni kasicu! Plus i mene neka muka snasla kao stomacni virus od nocas.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1005
14.2.2012 12:24:07   
Anoniman
I jooooooooooooooooooooj IZVINI, pomešah! Mislila sam na Fluimucil! Evo pokrila sam se ušima! user posted image

Direktna veza do poruke: 1006
14.2.2012 13:46:38   
bojkica
Christabel -mi smo imali uput za stacionarno lecenje i za ambulantni pregled-tako da smo otisli sa oba za svaki slucaj-procenice doktor da li ce vas ostaviti u bolnicu ili ne.Ja sam bila kod dr.Perisica,on nije bio za to da se hospitalizujemo-nego prvo sa dijetom mojom da probamo itd.Oni svi imaju dane kada koji radi u ambulanti pozovi ili pogledaj na njihovom sajtu.

Direktna veza do poruke: 1007
14.2.2012 17:00:43   
Christabel
aha, znaci ipak se prvo ide u ambulantu na pregled? Znaci odemo sa uputom i to je to, ne mora da se zakazuje ili..? Ma ni ja ne bih volela hospitalizaciju, tj.ako bas mora zbog analiza, onda kratko. A i ti rezultati ne budu odmah gotovi, ne?
Ok je Tash :), ima toliko tih lekova...

(odgovor članu bojkica)
Direktna veza do poruke: 1008
14.2.2012 17:47:48   
Verus
evo i mene opet ovde; zverko ima tesku alergiju na kazein puuuno gore od svoje sestre tako da opet na dijetu...kucam kasnije sad ne mogu on mi je na rukama...

Direktna veza do poruke: 1009
14.2.2012 17:54:00   
Verus
ne bi bilo krvi ja bas juce ovo pitala dr....krv je karakteristika alergije na kazein....
IZVORNA PORUKA: Yula

Pa, veoma moguce da joj smeta laktoza iz mleka. Samo ne znam da li bi u tom slucaju bilo krvi u kaki, a kod vas je cini mi se bilo? Jesi li izbacila sve mlecno iz ishrane? Ne smes nista sto ima i molekul mleka da uneses u organizam. Takodje nikako kikiriki, jagodicasto voce, orasasto, citruse i jaja. Treba bar dve nedelje da se tvoj organizam iscisti od alergena, ako je naravo, alergija u pitanju, i jos dve nedelje da se njen organizam iscisti, tako bar kazu. Znam samo da kada smo mi presli na specijalnu formulu da je se bebina stolica momentalno sredila. Dok sma bila na dijeti bila je sve sluzavija zato sto je mali alergican na jos neke namirnice osim mleka user posted image

Kako god, pokusaj da saznas sto vise o intoleranciji na laktozu, mozda je to resenje tvog problema.

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 1010
14.2.2012 18:47:46   
bojkica

IZVORNA PORUKA: Christabel

aha, znaci ipak se prvo ide u ambulantu na pregled? Znaci odemo sa uputom i to je to, ne mora da se zakazuje ili..? Ma ni ja ne bih volela hospitalizaciju, tj.ako bas mora zbog analiza, onda kratko. A i ti rezultati ne budu odmah gotovi, ne?
Ok je Tash :), ima toliko tih lekova...

Znaci odemo sa uputom i to je to, ne mora da se zakazuje ili..?

Moras da pozoves i zakazes pregled-i da kazes kod kojeg hoces doktora.A sto se tice rezultata-nama nisu nista radili,a ni mirjanici,uglavnom tako malim bebama ne rade snimanja itd.ili mozda zavisi i od lekara.

Direktna veza do poruke: 1011
14.2.2012 18:49:24   
bojkica
Verus-zar opet alergija....jesi li izbegavala mleko u toku trudnoce?
IZVORNA PORUKA: Verus RR

evo i mene opet ovde; zverko ima tesku alergiju na kazein puuuno gore od svoje sestre tako da opet na dijetu...kucam kasnije sad ne mogu on mi je na rukama...

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 1012
14.2.2012 19:47:18   
Christabel
ok, hvala! Zvala ja danas ali bilo je kasno pa cu sutra opet. Nego koliko vremena otprilike prodje do pregleda ako npr.zakazem sutra?
Nama se krv u kaki nije javljala ovih dana. Ali... Nece zglavno da sisa, osim kad se uspava pa i tu navuce jedva. Nece da jede ni kasice, moram na silu. I konstantno podriguje. Da li je to intolerancija, ger ili nesto trece, nisam vise pametna, ali u jedno sam sigurna-njoj nesto bas smeta, boli, pece kad jede i zato nece!

(odgovor članu bojkica)
Direktna veza do poruke: 1013
14.2.2012 20:37:51   
Anoniman
Verus, onda nije GER?

Direktna veza do poruke: 1014
14.2.2012 20:42:42   
Verus
Ne, kaze pedijatar nije to "pravi" GER. Mada, citala sam da ih je puno usled nekog drugog razloga: a alergija na hranu je jedan od razloga.  Tako da, ona kaze on povraca jer ima tesku alergiju na hranu koju ne moze da svari (kao ja neke morske plodove na primer)...

Pila sam mleko u trudnoci, ne nesto puno, tj. puno pred kraj jer mi se pilouser posted image   Ali ako im je to genetski i da nisam pila mleko u trudnoci opet bi se desilo ne?

Evo tek sada (a 14:30 je ovde) je prvi put zaspao od jutros rano...los mu je danas dan-pa sam mleko pumpala a njemu davala formulu...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1015
14.2.2012 22:00:41   
Anoniman
Ja ZAISTA mislim da su alergija stvar genetike. Bliske, daleke naslednosti... nije bitno... ali, da, naslednost. To je moje mišljenje.

Ponoviću: Kada sam bila trudna sa Lukom živela sam na nes kafi sa mlekom, čokoladama, sladoledu i cigarama. On je bio manje težine pri rođenju, i sad je sitan, ali je žilav. Sa Markom u trudnoći sam se palila na zdravu ishranu, pazila na unos mleka, pazila na milion čuda, on je bio standardna beba na rođenju (po težini), a vidi šta nas je sve snašlo.

Tako da ja NAJISKRENIJE mislim da ishrana trudice nema apsolutno nikakve veze sa bebinim bolestima nakon rođenja.

(odgovor članu Verus)
  Direktna veza do poruke: 1016
15.2.2012 17:50:36   
Yula

IZVORNA PORUKA: Adriana83

Sinoc sam citala ovu temu do pola dva i procitala sve od pocetka do kraja! Po svemu sto ste pisale moja deca imaju "alergiju" na pkm. Zelene stolice kiselog mirisa,proliv,jake grceve pracene povracanjem i bljuckanjem. Konstantno podrigivanje,prduckanje i stucanje. Danas treci dan kako sam izbacila SVE mlecno(citam etikete) Znam da je rano ali one od juce ujutru kao da nisu ista deca... Tako lepo nisu spavale pa mislim nikad...Sve do danas nije bilo vidljive sluzi u stolici ali se rastezala kad preklopim pelenu. Danas kod S primetim koncice sluzi lepo vidljive. Nisam videla tragove krvi. S je prvu zelenu stolicu imala treci dan na formuli(Nan HA zbog produzene zutice) a A prvi put kad sam joj dala Novalac jer sam mislila da sam ostala bez mleka.Iako sam sve procitala jos uvek sam u nedoumici,da li su ovo simptomi alergije na pkm?

Adriana, sta se desava sa vama? Kako su bebe?

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Adriana83)
Direktna veza do poruke: 1017
15.2.2012 18:13:50   
maslackic
i ja sam citala sve sto je pisano ovde, i jos uvek ne shvatam razliku na ne toleranciju i alegriju..

moje dete ima seboroicni dermatitis ana licu i dr je savetovala da izbacim mlecne proizvode ( tada je kao obrazlozenje navela mogucu alergiju na mlecne proteine i da je to kao preventivno,kao da se ne bi pogorsalo ), i posle dve nedelje se povuklo...pa sam opet uvela jogurt u svoju ishranu i opet se pojavilo ( na srecu, nije velika povrsina, jako je malo i nije kao kod sto sam videlda da moze da bude)...i sada vec 5 ti dan ne koristim mlecne proizvode...

medjutim , na srecu, nema ostalih simptoma koje ste navele ovde, ali sam primetila da od kada ne jedem mlecne proizvode ne bljucka kao pre , tj, ne povraca u mlazu..i kad bljucka manja je kolicina nego pre...ne znam da li to povezano ali se isrkreno nadam da sje nesto sto ce prerasti...

"Sundjer Bobe, nista te ne cujem previse je mracno !"

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 1018
15.2.2012 18:33:12   
Yula
Ni ja nisam znala da napravim razliku izmedju alergije i netolerancije, ali pre neki dan sam nasla sta je tu razlika. Alergija je kada organizam pravi antitela kojima se bori protiv odredjene namirnice. Znaci, ako primetis da detetu smeta neka namirnica, u smislu da povraca, bljucka, ima nadimanja i slicno, nema povisenih antitela ( tih nekih alergijskih, zaboravila sam kako se zovu ) onda je u pitanju netolerancija na neku namirnicu. Suprotno tome, ako ima antitela, alergija je. S obzirom da se kod vas reakcija manifestovala ekcemom, nisam strucna, ali iz ovog znanja sto sam prikupila istrazujuci ovu temu da bih pomogla svom detetu, rekla bih da je u pitanju alergija, mada mozda gresim, neko ce me ispraviti vec.
S obzirom da je tvoja beba veoma mala, dobro je da si naisla na dobrog doktora koji ti je dao pravi savet. Beba ti je jos malena da bi se pojavili neki ozbiljniji simptomi, koji, koliko sam uspela da pohvatam, krecu negde od 2. meseca pa nadalje. Odnosno, najcesce se vec od drugog meseca primeti da nesto nije u redu.
Ne brini se, prerasce beba to, a najvaznije je na vreme uociti problem i reagovati.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu maslackic)
Direktna veza do poruke: 1019
15.2.2012 18:33:13   
Verus
Adriana nastqvi da se klonis svega mlecnog sigurna Sam da je to u pitanju. MaslAckic isto I ti meni je pediajtar rekla da Oliver povraca zbog alergije Ali evo ja vec nedelju Dana bez mleka I jos uvek krv sluz kiselina lose Spava da poludim. Spava ako ga drzim pa sad kucam sA ipoda zato je ovako lose. Mi imamo kontrolu sl srede rekla da donesem tri stolice da testira na krv pa da vidimo sta dalje. Ekcem mu nije bolji za sada.

< Poruku je uredio Verus RR -- 15.2.2012 18:37:51 >

(odgovor članu maslackic)
Direktna veza do poruke: 1020
15.2.2012 18:34:59   
Yula
Verus, bas mi je zao sto i sa drugom bebom prolazis kroz isto! user posted image

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 1021
15.2.2012 18:45:14   
Verus
I meni. Samo da mu bude bolje da ne bude alergija I na druge stvari. Samo kad bi spavao bolje.

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 1022
15.2.2012 18:47:06   
maslackic
Nisu mi rekli da povraca zbog alergije, vec daje ta seboroicni dermatitis mozda posledica alergije na mlecne pioteine...

ja sam povezala bas ovih dana da ne bljucka i ne povraca kao pre, ne znam da li ima veze, dr koja mi je rekla za alergiju nije znala da ona puno bljucka, a opet dr kod koje smo isli za bljuckanje nije videla to sto joj je izaslo jer je izaslo kasnije...

jedna dr je iz porodilista,neonantolog, a druga je pediajatar iz dz...

sto vise ceitam sve se vise nerviram...

cekam, videcemo kako ce biti, ne bih da dizem frku bez potrebno..

a citajuci temu sam skontala da nije retka pojava alergija na mlecne proteine...

"Sundjer Bobe, nista te ne cujem previse je mracno !"

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 1023
15.2.2012 18:59:02   
mihi
Verus e s tom dečicom nas svašta snađe, kako ga hraniš dojiš ga a ne uzimaš ništa mlečno ali svako mleko ima kazein osim specijalnih formula? Ne znam samo pitam deluje mi komplikovano nahraniti takvu bebu?

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 1024
15.2.2012 20:30:27   
Verus
Vec nedelju dana ne jedem NISTA mlecno, znaci citam sve ingredients na svakom proizvodu i nista sto ima kazein (a to ukljcuje sve proizvode od soje, sireve i sl. SVI imaju kazein, jedino sir od pirinca nema).  Formulu sam odlucila da mu dajem sada 24h a da pumpam da vidim jel ce mu biti bolje-do sada sam mu dala 2 flasice na dan, i stolica mu je zuta, od mleka je i dalje zelena i krvava (a bila je knjiski zuta i perfektna prvih 2-3 nedelje), pa sad videcemo.  Primetila sam da na toj formuli zaspi, nema gasove itd.  (ovde je to Similac Alimentum i Enfamil Nutramigen AA, a u Srbiji Allernova).  I ovde i tamo su skupe kao djavo...moram zvati osiguranje da vidim hoce li pokriti trosak jer je ipak zdravstveni problem u pitanju...videcemo.  Helenu sam samo dojila 10 meseci, a od 7og uvela jogurt tako da je ona od 11-14 meseca pila redovnu Enfamil formulu-2 za stariju decu, a nekih 10 litara mleka sto sam pumpala i smrzla dok sam pila mleko sam donirala porodici koja je usvojila jednu devojcicu=tako da to njoj nisam davala...ne znam, sad cu pumpati 1 ceo dan pa videti kako ce njemu biti...Uf zezancija velika, ali sta da se radi...Toliko sam pobornik dojenja da bi mi zaista slomilo srce da je alergican na mnoge stvari i da moram prekinuti da dojim (moja drugarica je tako morala), ali sta da se radi, sta god je bolje tj. od cega god je njemu bolje tako cemo...

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 1025
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  39 40 [41] 42 43   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  39 40 [41] 42 43   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Šta određuje krvnu grupu bebe?
Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...
Lepa imena za devojčice rođene u decembru ...
Ako očekujete bebu u decembru ili januaru, a još niste odabrali ime za svoje novorođenče, pogledajte našu listu predloga...

image
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here