|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  38 39 [40] 41 42   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Alergija na mlecne proteine
6.2.2012 12:58:14   
Christabel
devojke, moze li ukratko koji su simptomi alergije na kravlje mleko? Da li se kod bebe od 5 meseci rade testoui za utvrdjivanje i kakvi? Sta ne smem da jedem ako dojim i da li beba sme piti bebelac ili jesti zitarice koje u sebi imaju ad mleko npr.milupa riza?

(odgovor članu Tara)
Direktna veza do poruke: 976
6.2.2012 13:06:54   
Christabel
moja beba ima stolice kiselog mirisa a nema gljivice u njima. Cesto su i sluzave, nekad bas retke, nekad penusave. Cesto podriguje, odbija da sisa tj.vrpolji se, izvija, placljiva je, zna i da vristi odjednom, cvili, place u snu u zadnje vreme, stenje... Drugacije se ponasa, nije raspolozena kao pre! Citam svasta po netu, doktori ovde se bave trivijalnim stvarima a ja nisam strucna, ne znam je li ovo ili ger, a ne mogu samo da sedim i gledam je kad vidim da nesto ne stima!

(odgovor članu Tara)
Direktna veza do poruke: 977
6.2.2012 14:29:26   
Yula
uh, moze da bude, mada po ovome sto si navela kao neobicne pojave, ne mora uopste da znaci. Najbolje ce biti ako pokusas da iscitas celu temu od pocetka, tu ima pregrst iskusava, pa ces lako uporediti i videti ima li kakvih slicnosti sa vasim slucajem.

Ja ne znam kako mirise kaka drugim bebama, ali npr. kaka moje bebe je bukvalno mirisala dok je sisala, to mi je bilo malo cudno. pretpostavljam da je to taj isti kisekasti miris o kome ti pricas.

Kada se pojavila ta sluz u kaki? I nase kake su znale da budu penusave, mada ne znam koliko to moze da ukazuje na alergiju na pkm. Lako moze da bude i alergija i na neku drugu namirnicu koju dobija putem tvog mleka, ako dojis, a da to nije mleko. Cest i veoma jak alergen su jaja, kikiriki, citrusi, pa mozda da obratis paznju na te namirnice.

Od kada si pocela da primecujes promene kod bebe? Ima li u vasoj porodici istorija alergije?

To sto beba place u snu ne mora nista da znaci, jednostavno lose sanja, a bebe se lako uplase. Mozda joj rastu i zubici? Jede li sta od nemlecne hrane? Testove mozete da uraditi, i to testove iz krvi i vidite da li su povisena ta antitela koja pokazuju da li se organizam bori sa nekom alergijom, a ako pokaze da ih ima, onda cete raditi specificne igE ( valjda se tako zove, cesto permutujem slova ) gde ce vam 'tacno' pokazati na sta je alergicna. Pod navodnicima 'tacno' zato sto cesto te analize uopste ne pokazu alergiju, a ona postoji, i to se veoma cesto desi sa alergijom na casein ( mlecni protein ).

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Christabel)
Direktna veza do poruke: 978
6.2.2012 15:32:42   
bojkica
Christabel - moja beba je imala takve stolice-zelene nekad penusave,cudnog kiselkastog mirisa,i dok je dojila cesto se vrpoljila-cesto i odbijala da doji-kao da joj se moje mleko nije dopadalo,a posto mi je to drugo dete,znam da je prvo htelo da doji u svako doba-i obozavalo siku.
Procitaj temu od prve stranice bice ti malo jasnija situacija kroz iskustva drugih!

Direktna veza do poruke: 979
6.2.2012 16:10:14   
Christabel
nije isti miris kake, ovo sad smrdi kiselo. Tako vec neko vreme, mislila sam da je od gvozdja, od pirinca, jabuke, sargarepe. Sve sam prekinula i isto. Juce sam joj prvi put dala ceo obrok zitarice, do sad je bilo po koja kasicica. Nista, od sutra dosadjujem doktoricu. E da, a ovih 7 dana nije ni napredovala

(odgovor članu bojkica)
Direktna veza do poruke: 980
7.2.2012 22:02:04   
Yula
Christabel, javi sta se desava kod vas. Jeste li isle kod dr?

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

Direktna veza do poruke: 981
8.2.2012 0:32:41   
Christabel
pisala sam na ger-u, imala je crvene tackice u stolici juce, sad se i osula sitne crvene po rukama i stomaku, ima temp. Preskocila je podoj sad uvece jer ceo dan nije spavala, a inace nista danima nije napredovala. Kod nas smo na pedijatriji, ali slaba vajda kad se nista od tih testova navodno ne radi. Gledacu sutra da ih nateram da se raspitaju kad je vec bodu u venu za crp nek urade bar taj osnovni sto si rekla za alergije

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 982
8.2.2012 21:19:45   
Yula
Ako si citala mirjanicino iskustvo, ili bar deo ove teme, znas sta je u pitanju. Skloni od deteta sve sto u sebi sadrzi i molekul mleka! Ako dojis izbacis sve, sve mlecno, izbaci jaja, soju, kostunjave i jagodicas_te plodove! Dete ti je alergicno.

< Poruku je uredio Yula -- 8.2.2012 21:21:25 >

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

Direktna veza do poruke: 983
10.2.2012 18:36:50   
Christabel
Nisam stigla da procitam koliko sam se ovih dana bas nervirala oko svega (ali hocu, zanimaju me druga iskustva, svako vece kad mala zaspi pa preko mobilnog he he). Rekli su mi dr da je verovatno od mleka, mada nije mi bas najjasnije kako se to nije ispoljilo od rodjenja, vec je pocelo pre nekih mesec i po - dva (sad ce 5 meseci da napuni). E sad, posto ovde nemamo gastroenterologa, a da po ovoj zimoci ne bi putovale 3 sata do Bga, receno mi je da za pocetaqk moram na dijetu - znaci ne mlecno, ne med, slatko, kikiriki, orahe, i tako to, ne citrusno voce, ne... E sad mene zanima smem li bar crnu cokoladu? I jaja? Jasno mi je za neko voce i povrce i meso da smem, ali neznam sta sa keksima, grisinama, tako tim kupovnim proizvodima. Ja hocu da dojim (receno mi je da izbegava i formulu i sve te kupovne kasice), ali me brine sto sam po prirodi dosta mrsava i hocu li imati dosta mleka za nju pored ovakve dijete? Do sad smo imali 6 dojenja, sad imamo 5 i jedan nemlecni obrok.

E da, zaboravih da napisem, ni muz ni ja nismo alergicni ni na koju namirnicu. Ja sam verovatno alergicna na prasinu i grinje ali to nije potvrdjeno, a ne vidim da li bi to moglo imati veze sa tim da se kod moje bebe razvije alergija na hranu. Mada sad sta je tu je, ako je to u pitanju ja cu se pridrzavati saveta samo da joj bude dobro!

< Poruku je uredio Christabel -- 10.2.2012 18:45:08 >

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 984
11.2.2012 0:39:20   
Yula
Da li ima neko u vasoj siroj porodici ko je alergican?

Draga, veoma je tesko biti na toj eliminacionoj dijeti, ja sam htela da crknem od gladi. Nekim zenama nije predstavljala veci problem. Ne bi smela jaja da jedes. Ja sam jedno vreme bila bez jaja, pa opet ih jela, da bi se kasnije ispostavilo da je moja beba alergicna bas na jaja, i mozda na mleko! Tako ni ti neces znati sta tvojoj bebi smeta, doktori uglavnom kazu - mleko, jer je to kod beba najcesci alergen, a i ono najcesce izaziva sluz i krv u kaki, mada meni je gastro rekla da iste simptome daje i jaje. Uglavnom, ne smes da jedes nista sto u sebi sadrzi i molekul mleka, znaci kupovne kekeseve zaboravi. Ne znam zasto doktori u takvim situacijama savetuju dojenje i salju zenu na izgladnjivanje, kada kroz mleko majke do bebe stizu razni alergeni, a dok se ne ustanovi sta je u pitanju prodje puno vremena. Jedini problem je sto su te hipoalergene formule dosta skupe. Meni je mnogo zao sto nisam mnogo ranije prekinula da dojim i presla na njih, nego sto sam dete mucila drzeci tu dijetu, pa dal je ovo, il je ono... Plus, ni ja nisam alergicna ni na sta, a muz nema neku odredjenu alergiju, ni na sta mu nije dokazana, ali je dva puta u dve godine otekao i morali smo na hitnu. Vise se nikada nije ponovilo. Pretpostavljam da je alergican na nesto ali ne uvek, vec jednom u 1000 konzumiranja te namirnice, ako razumes sta hocu da kazem.

Zaista, to sto se propagira dojenje kod beba koje su alergicne ili na osnovu istorije alergije u porodici imaju predispozicije za alergije, je meni potpun nonsens! Kao, takvoj deci ne uvoditi cvrstu hranu pre VI meseca, ali to sto kroz mamino mleko to sve dobijaju, nema veze. Pa, ako odreaguju na nesto, mamu staviti na dijetu: voda, krompir, sargarepa, pirinac, tikvice dok ne izgubi zdravlje. Ja bila na takvoj dijeti mesec i po i na kraju se ispostavi da mojoj bebi smeta i pirinac! To saznam pre neki dan tek.

Inace, mleko neces izgubiti, pij samo puno tecnosti, soka od jabuke, moraces da pijes i neke vitamine sigurno jer takve dijete su strasne za zdravlje i kod zena koje nisu dojilje. Ne znam, vidi opet sa doktorima, a sve zavisi koliko i ti sama mozes da izdrzis.

Da, inace, alrgija se retko kada manifestuje odmah, plus, tvoja beba verovatno vec neko vreme reaguje alergijom, samo sto nije imala izrazene simptome i nisi ih uocila ranije. Da ne davim vise, citanjem ove teme ces sve shvatiti i sama.

Zelim vam da to sto pre prerastete! user posted image

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

Direktna veza do poruke: 985
12.2.2012 12:17:18   
Christabel
hvala, puno yula! Od lekara kod nas vajde nema! Ici cemo u bg kad bar malo otopli, a plus mi od juce beba ima visoku temperaturu. Sa stomakom bilo 2 dana ok (jer u bolnici nisam jela skoro nista), pa sad opet podriguje, muci se, place, vetrovi, a kakila je i nesvarenu sargarepu sto je juce jela. Ne znam sta da mislim i radim, nadam se da nas nece otaljati u bgu! Isli bi kod radlovica.Za sad sam na dijeti, ali u startu vec ne stima. Za dojenje sam se borila od pocetka i izborila (nista skoro mleka nisam imala, a posle mesec dana mala je samo sisala), ali sad hocu samo da joj btde bolje.

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 986
12.2.2012 12:43:54   
mirjanica
Christabel, i ja sam se tek skoro suocila sa ovim problemom.
Ja bebu ne dojim pa mi je stoga lakse jer ne moram da mislim o tome sta ja jedem. On od rodjenja pije adaptirano mleko i nista mu nije falilo, do pre 20-ak dana, kada je vec imao 5,5 meseci. Ni kod nas u familiji niko nije alergican ni na sta, mozda to na prasinu, ali nije neka strasna alergija. Mi smo u Bg i culi smo za Radlovica i Perisica pa smo po savetima mnogih izabrali ovog drugog i otisli kod njega u Tirsovu, pisala sam o tome na prethodnih par stranica. Nama je uvedeno novo mleko a ti posto dojis, tvoja beba ima sta da jede, samo ti treba da vodis racuna.. kad razmislim, nije to bas ni laksa varijanta.
Mi za sada jedemo nekoliko povrcki, piletinu, i zitne kase bez mleka u sebi. Sve u svemu, ima dete sirok izbor namirnica, osim tog mleka! Na kontrolu idemo za 3 nedelje, pa cemo videti sta ce reci. Nadamo se da cemo alergiju brzo prerasti.

Niko kao Bane... 30.7.2011. - 9.05.

Direktna veza do poruke: 987
12.2.2012 15:44:58   
bojkica
Christabel-procitaj temu od pocetka,jos puno zena je dojilo i bilo na dijeti,kao i ja i videces sta smes da jedes i ima puno ideja sto se tice ishrane.Izvini-odakle si?

Direktna veza do poruke: 988
12.2.2012 16:01:02   
Christabel
hvala, citam po malo. Iz Kikinde sam, znam da lekari ovde daju uput za Radlovica jer ga poznaju. Po cemu je Perisic bolji? Ja sam nekakvu dijetu vec pocela, da kad odemo u bg kazem odmah ima li napretka, da ne bude da odemo a kazu mi to isto, mislila sam ako mogu neke analize da se urade... Gledacu neke 2-3 nedelje da izdrzim pa cu odluciti. Nije mi u interesu da ne jedem nista jer sam dosta mrsava. Citala sam svasta, pa po nekim simptomima sumnjam na ger, a po nekim drugim na alergiju

(odgovor članu bojkica)
Direktna veza do poruke: 989
12.2.2012 22:13:49   
Anoniman
Chrisabel, vidi ou temu: Ishrana bez mlečnih proizvoda i jaja

Konkretno, ovde sam pisala svoje iskustvo eliminacione dijete iz bolnice, a posle sam pisala i neki svoj višednevni jelovnik dok sam bila na istoj dijeti. KLIK NA POST U VEĆ DATOJ TEMI i KLIK OPET

I onda ti je cela ta priča mač sa dve oštrice. Eliminaciona dijeta se najviše temelji na pirinču i krompiru, a kada sam sa Markovih punih 6 meseci počela da mu uvodim čvrstu hranu, i počeli smo sa pirinčem, ispostavilo se da se on osipa na pirinač!!! (on nije imao krv u stolici, Marko se osipao)

Direktna veza do poruke: 990
13.2.2012 0:11:59   
Christabel
Tash, svaka tebi cast kad si to izdrzala! Ja nema sanse, vise je razloga... Nego, stvar je u tome sto se moja mala uopste ne osipa, osim jednom oko laktova pre neki dan, otoke nema, bude crvena tackica u stolici ali ne uvek, budu sluzave, tegljive, nego se ona namuci zbog podrigivanja, podriguje i bljucka bukvalno do pola sata do narednog podoja, kad je to uhvati sisa manje, a usput i place, pa dok ne ispodriguje nosim je.. A to nigde nisam videla ka6 simptom alergije. A neki problem sa varenjem jeste! Zadnje 2 nedelje nije ni napredovala!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 991
13.2.2012 8:33:40   
Yula
Moja beba je imala takve kake, bljuckala i podrigivala. Nije se osipala, osim sto je po licu imala sitan suvi osipic koji je uvek bio tu manje vise prisutan. Tako je imao i suvi sitni osipic u predelu laktova i kolenaca, to je atopijski dermatitis. I zaista, kada sam krenula sa dijetom koza mu se iscistila. Ali, osip, kao crveni osip, alergijski, urtikariju, nije imao. Kada sam prekinula dijetu i vratila prvo jaja, a zatim i mleko, on se unervozio dok sisa, poceo opet da bljucka i to onako nekako cesto bude usireno, kiselo mlekce, cak i posle 2h od sisanja. Obozavao je da siki, ali tada je bas poceo da besni na njoj, sisa i nervira se jadan. Tada sam pocela da sumnjam da mu moje mleko smeta, a kada se pojavila krv ( tragovi krvi ) u kaki, sve mi je bilo jasno user posted image

Direktna veza do poruke: 992
13.2.2012 10:41:48   
Christabel
isto i moja tako bljucka to usireno. I podriguje. Nekad zavrsi podoj pa je onda uhvati to, a vecinom-evo bas i sad, krene, pa 2-3 min sisa, podrigne, ja je vratim da sisa, krene izvijanje, okretanje glave, nekad i plakanje, pa onda nosim da se ispodriguje, stuca, pa kad se sve to zavrsi, za nekih pola sata ili vise, onda nastavi i zglavno isisa tek ako se uspava! Ali ni to ne mora da znaci jer je za 2 nedelje dobila 50g samo!

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 993
13.2.2012 10:49:28   
Adriana83
Sinoc sam citala ovu temu do pola dva i procitala sve od pocetka do kraja! Po svemu sto ste pisale moja deca imaju "alergiju" na pkm. Zelene stolice kiselog mirisa,proliv,jake grceve pracene povracanjem i bljuckanjem. Konstantno podrigivanje,prduckanje i stucanje. Danas treci dan kako sam izbacila SVE mlecno(citam etikete) Znam da je rano ali one od juce ujutru kao da nisu ista deca... Tako lepo nisu spavale pa mislim nikad...Sve do danas nije bilo vidljive sluzi u stolici ali se rastezala kad preklopim pelenu. Danas kod S primetim koncice sluzi lepo vidljive. Nisam videla tragove krvi. S je prvu zelenu stolicu imala treci dan na formuli(Nan HA zbog produzene zutice) a A prvi put kad sam joj dala Novalac jer sam mislila da sam ostala bez mleka.Iako sam sve procitala jos uvek sam u nedoumici,da li su ovo simptomi alergije na pkm?

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 994
13.2.2012 10:55:30   
Anoniman
U prvoj godini najčešći simptomi su sistema za varenje (proliv, zatvor, povraćanje, gastrointestinalne smetnje) i simptomi na koži (kožni osip sa svrabom, ekcem, promene oko usta nakon uzimanja mlečnog obroka)

IZVOR

Ne mora ti beba imati osip. Ja sam među retkima na forumu čija beba je imala osip, većina beba je imala krv u stolici. Marko jeste imao tečnije i sluzave stolice, ja nikada nisam videla krv, ali da budem iskrena nisam ni zagledala, jer tada nisam znala da bih trebala na to obratiti pažnju. Dovoljna muka su mi bile rane po telu.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 995
13.2.2012 10:57:07   
Christabel
e da, i moja je volela da sisa i da se tako i uspavljuje i super je napredovala, a sad ako je uzmem u narucje izmedju podoja, ona zabaci glavu, okrene se, dusa me boli, jer valjda misli da treba da sisa a njoj to smeta! A ako nije sve ispodrigivala,onda nece ni liznuti vodu npr, nista na kasiku nece uzeti, ma ni lek juce nisam mogla da joj dam. Ovde mi od lekara niko ne veruje i smeju mi se kao u fazonu dosta ona nasisa za 3 min pa zato podriguje i da se prejela i da je pustim, a tih 3min je 50ml merila sam! Danas trazim uput, 2 meseca se mi patimo! Nego jel takva deca piju ha formule?

Direktna veza do poruke: 996
13.2.2012 11:34:06   
Anoniman
Ne. HA formule su za decu sa predispozicijom na alergije, a ako se utvrdi alergija na proteine kravljeg mleka, piju specijalizovane formule. Dve-tri stranice unazad imaš moj post (sama sebe sam citirala) o tim mlekima: Allernova, Alfare, i neki Digestive Care. 

Direktna veza do poruke: 997
13.2.2012 15:24:02   
Yula

IZVORNA PORUKA: Adriana83

Sinoc sam citala ovu temu do pola dva i procitala sve od pocetka do kraja! Po svemu sto ste pisale moja deca imaju "alergiju" na pkm. Zelene stolice kiselog mirisa,proliv,jake grceve pracene povracanjem i bljuckanjem. Konstantno podrigivanje,prduckanje i stucanje. Danas treci dan kako sam izbacila SVE mlecno(citam etikete) Znam da je rano ali one od juce ujutru kao da nisu ista deca... Tako lepo nisu spavale pa mislim nikad...Sve do danas nije bilo vidljive sluzi u stolici ali se rastezala kad preklopim pelenu. Danas kod S primetim koncice sluzi lepo vidljive. Nisam videla tragove krvi. S je prvu zelenu stolicu imala treci dan na formuli(Nan HA zbog produzene zutice) a A prvi put kad sam joj dala Novalac jer sam mislila da sam ostala bez mleka.Iako sam sve procitala jos uvek sam u nedoumici,da li su ovo simptomi alergije na pkm?

Ja bih rekla da jeste alergija user posted image
Izbaci iz ishrane i jaja, to ti je moj predlog, pa ih kasnije vracaj pazljivo i prati ima li promena.
Vidim da imas 4 cere, svaka ti cast!

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Adriana83)
Direktna veza do poruke: 998
13.2.2012 15:24:36   
Christabel
ok, hvala! Kako citam temu i vidim sta sve ne sme, padam u bedak. Neko je napred pisao da ne sme ni probiotik sa lakto bakterijama, a meni je dr ovde rekla da joj dam bio gaiu ili flonivin. Nego, sta mislite, ima li sanse da bar nesto od tih testova, analiza obavimo kad dodjemo taj dan sa uputom? Ovde kod nas se nista ne radi, a u bgu nemam ni gde da budem a vozati se malo, malo zbog testova i razgovora 3 sata i dojiti u kolima po ovoj zimi i drzati bebu koja place jer nije sve podrignula nije bas najbolja varijanta. I kakva snimanja se tu rade? Na te *skopije sa gutanjem ili kroz guzu ne bih pristala!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 999
13.2.2012 15:41:50   
Yula
Christabel, mozda je bolje da se bacis na tu dujetu bar neko vreme dok ne otopli, koliko toliko. Bice ti zaista nezgodno da sa tako malom bebom provedes toliko vremena na putu po tom kijametu. Valjda ce kroz dve-tri nedelje biti bolji uslovi. user posted image

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

Direktna veza do poruke: 1000
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  38 39 [40] 41 42   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  38 39 [40] 41 42   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Nedostatak istog može negativno uticati na fizičko i mentalno zdravlje roditelja, smanjujući njihovu sposobnost da se no...
Hidratacija najmlađih u letnjim danima
Tokom letnjeg perioda i visokih temperatura koje su sve češće, najvažnije je redovno se hidrirati. Ovo se najviše odnosi...

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here