|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  36 37 [38] 39 40   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Alergija na mlecne proteine
31.1.2012 23:20:10   
Yula
Mirjanice, ko ti je rekao da ovo mleko ne sadrzi kasein? Ja se ubih trazeci, ali nalazim da je to mleko hidrolizat surutke, i evo sta ndjoh:

Aptamil Allergy Digestive Care
Specijalna mleka

sadrži ekstenzivno hidrolizovane proteine surutke
sadrži esencijalne masne kiseline i preformirane polinezasićene masne kiseline dugog lanca (LCP) koje su ključne za rast i razvoj mozga i oka
sadrži mešavinu 50% triglicerida srednjeg lanca (MCT) radi olakšanja apsorpcije
ne sadrži laktozu, radi bolje podnošljivosti
sadrži nukleotide koji su značajni za brz rast i za imuni sistem u razvoju
obogaćen je taurinom, što pomaže varenju masti i razvoju mozga i oka
sadrži dodati L-karnitin
Primeri gastrointestinalnih stanja:

Dijareja koja je hronična ili se teško kontroliše
Bolest zapaljenja creva
Izrazita neuhranjenost
Cistična fibroza
Mala težina na rođenju sa problemima malapsorpcije

Pise sta mu je dodato, ali nigde ne pise potpuni sastav mleka, kao sto na mlekima ima tabela i pise tacno u gram koliko cega ima.

Slozicu se sa Tash, ja bih ovo mleko izbegavala. jeste Allernova skuplja, ali zdravlje deteta je u pitanju. Mislim da je ovo mleko pogresno!

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 926
31.1.2012 23:21:03   
bojkica
A sto se tice postavljanja dijagnoze-nas je isto samo saslusao o stolici kakva je,da li beba napreduje ,ima li grceva itd.Rekao je studentima koji su sedeli u ordinaciji da je uvek u pitanju alergija na ml.pr.I da rekao je da bi mozda neke njegove kolege snimale bebi creva,zeludac pa iskomplikovali stvari-da on ne zeli to da radi ,i bila sam mu zahvalna na tome,jer je za bebe to ipak invazivna metoda.

(odgovor članu bojkica)
Direktna veza do poruke: 927
31.1.2012 23:22:38   
bojkica

IZVORNA PORUKA: mirjanica

Bojkice, jel i vi pijete aptamil digestive care?

Da od kada sam prestala da je dojim-tj.nestalo mi je mleka-na tom aptamilu smo.

(odgovor članu mirjanica)
Direktna veza do poruke: 928
31.1.2012 23:25:03   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Yula

jeste Allernova skuplja, ali zdravlje deteta je u pitanju.

Ja ga nabavljam iz Mađarske za 13eur, a ona Digestive Care plaća ovde 1500din (oko 15eur). user posted image
Činjenica je da moj dobavaljač ima neki popust u Segedinskoj apoteci, i da ne uzima procenat na lekove, pa ni na naše mleko, i činjenica je da je dobar prijatelj sa mm. Ali koliko popusta on može dobiti? Neka je i 5eur skuplja limenka, pa nije neka razlika između DC i Aller.

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 929
31.1.2012 23:25:47   
Yula

IZVORNA PORUKA: Tash

Moje mišljenje je: NE! Može da zaključi da je dete alergično na NEŠTO!
Reimo, Yulino je alergično na jaje, a moje na kazein, ali moje nije imalo krvave tragove u stolici.
Zilletin sin je alergičan na kikiriki, pšenično brašno i još nešto (nisam zapamtila), preventivo je na hidrolizatu kazeina, što se ispostavilo kao dobro jer je reagovao na teletinu.
Mislim da trebate uraditi alergotestove.

Vidis, ja mislim da moze. Zasto? Pa njeno dete nije jelo nista drugo sto inace izaziva krvarenje creva, jelo je par povrcki i vocki, i pilo od rodjenja adaptirano mleko, jelo maslac. Mom detetu alergotestovi nisu pokazali alergiju na mleko, kao i vecini druge dece, sto ne znaci da je nema. I mm i ja so uvereni 98% da je ima, ili ju je bar imao, a zakljucili smo po tome kako se sve to manifestovalo kod njega, samo me mrzi sada sv eponovo da pisem.

Opet kazem, mislim da je mleko problem, ovo novo adaptirano, ali opet nisam ja dr. Samo zelim bebi sve najbolje kao sto zelim svom detetu. Raspitaj se lepo, proveri kod doktora, odnesi mu to mleko i on ce ti verovatno reci da li to mleko odgovara ili ne.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 930
31.1.2012 23:26:28   
mirjanica
Slazem se bojkice, i verujem da je covek strucnjak, i mozda je i sada 100% u pravu, ali nemam pojma, na osnovu dva podatka odmah postaviti ipak ozbiljnu dijagnozu... ne znam mozda lupetam jer sam neinformisana i uplasena, ali totalno se osecam sputano! Eto npr. alergotestove, to mi niko nije spomenuo, pa pedijatrica me dva puta vracala kuci kao istripovanu majku kojoj je dosadno pa panici na najmanju sitnicu! U kuci svi misle da maltretiram dete jer on je Boze moj veseo, lepo napreduje, pa lepo i rucka, i sad ja nasla da ga vodam po lekarima, jos ja sama postavljam dijagnoze! Izvinte me, al stvarno mi je tesko, bas, bas, verovatno ste i vi kroz slicno prosle, al ja ne znam sta dalje da radim! Ima li te allernove u aksi mozda, jel zna neka mama iz bg?

Niko kao Bane... 30.7.2011. - 9.05.

(odgovor članu bojkica)
Direktna veza do poruke: 931
31.1.2012 23:27:28   
bojkica
Yula-nije u pitanju cena mleka,ja sam mom detetu kupila allernovu nije htela da je pije,i u ocaju sam kupila drugo koje mi je dr.napisao prihvatila ga je.I od aptamil allergy dc.je stolica pocela da se popravlja.
Izvini,nemoj da se ljutis ali mislim da je ipak on doktor-nije bas da je juce poceo da se bavi ovom problematikom.
Uostalom moze da pita doktora na sledecoj kontroli pa da nam razjasni nedoumicu.

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 932
31.1.2012 23:29:50   
Anoniman
Ne znam, misliš da alergija na neku voćku i povrćku ne može izazvati krvarenje creva ukoliko je dete alergično na nju? Lupetam, da najverovatnije je mleko s obzirom na izbor namirnica, ali bih ja svakako uradila alergotest, za svaki slučaj. Ja sam od onih što veruju u medicinu, i vole da vide na papiru potvrdu. user posted image

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 933
31.1.2012 23:33:14   
Anoniman

Ima li te allernove u aksi mozda, jel zna neka mama iz bg?

Allernova je pre X meseci pogrešno oporezovana sa tipa 16% kao kozmetika, a trebalo je sa 9% kao hrana, pa je povučena sa našeg tržišta dok se to ne sredi. Koliko ja znam, u Srbiji ne može da se nabavi. Koštala je 2500din. Ima je na Aksinom sajtu, kada sam poslednji put zvala (negde krajem avgusta) nisu imali.

Direktna veza do poruke: 934
31.1.2012 23:35:06   
Anoniman
Više je ni ne nalazim na Aksinom sajtu. 

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 935
31.1.2012 23:35:09   
Yula

Slazem se bojkice, i verujem da je covek strucnjak, i mozda je i sada 100% u pravu, ali nemam pojma, na osnovu dva podatka odmah postaviti ipak ozbiljnu dijagnozu... ne znam mozda lupetam jer sam neinformisana i uplasena, ali totalno se osecam sputano! Eto npr. alergotestove, to mi niko nije spomenuo, pa pedijatrica me dva puta vracala kuci kao istripovanu majku kojoj je dosadno pa panici na najmanju sitnicu! U kuci svi misle da maltretiram dete jer on je Boze moj veseo, lepo napreduje, pa lepo i rucka, i sad ja nasla da ga vodam po lekarima, jos ja sama postavljam dijagnoze! Izvinte me, al stvarno mi je tesko, bas, bas, verovatno ste i vi kroz slicno prosle, al ja ne znam sta dalje da radim! Ima li te allernove u aksi mozda, jel zna neka mama iz bg?

Isto sam i ja prosla! Kad ih nisam sve oterala u pm! I zato se i sada nerviram jer znam kako ti je user posted image Molim te, ne zameri mi ako zvucim histericno, nije mi namera zaista, ali sam na tu temu veoma postala osetljiva, bas iz razloga sto sam ja dva meseca sumnjala u alergiju ali nisam imala podrsku, sve dok se nije pojavila krv u kaki, i onda je mm otisao i kupio ovo Allervnova mleko. Cim je beba popila prvu cistu dozu tog mleka, a prihvatio ga je odlicno ( izelica mala user posted image ) mada sam ga prvi dan mesala sa mojim, kaka je bila kasasta i bez tragova krvi.

Bojkice, koliko je bilo staro tvoje dete kada je pilo ovo mleko?

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

Direktna veza do poruke: 936
31.1.2012 23:38:50   
Anoniman
I mene je izuđivalo kada kažu "Šta se nerviraš, proći će" a njemu pola glave u živim ranama. Čak i kada sam stigla sa rezultatima alergotestova kod pedijatra on je rekao da su lažno pozitivni i da slobodno jedem sve i dojim jer i majčino mleko sadrži kazein (da, sadrži ga, ali se razlikuje od onog koji se unosi hranom). I dan danas me pedijatri gledaju kao ludu, a ja ih ignorišem i furam svoju priču. 

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 937
31.1.2012 23:38:50   
bojkica
Dojila sam je 4meseca,onda sam joj uvela i ovaj aptamil-sa 6,5meseci je samo ovo mleko pila i hranu koju smo uvodili po preporuci gastro.

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 938
31.1.2012 23:40:13   
Anoniman
Drage žene, odoh u krevet. Toliko sam nervozna zbog hospitalizacije da sam popušila paklo i po cigara, zlo mi je. Pišemo se sutra. user posted image

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 939
31.1.2012 23:41:22   
Yula

IZVORNA PORUKA: bojkica

Yula-nije u pitanju cena mleka,ja sam mom detetu kupila allernovu nije htela da je pije,i u ocaju sam kupila drugo koje mi je dr.napisao prihvatila ga je.I od aptamil allergy dc.je stolica pocela da se popravlja.
Izvini,nemoj da se ljutis ali mislim da je ipak on doktor-nije bas da je juce poceo da se bavi ovom problematikom.
Uostalom moze da pita doktora na sledecoj kontroli pa da nam razjasni nedoumicu.

bojkice, ja sam skapirala da je ona doktoru sama rekla da to mleko nema kaseina u sebi i da je onda on na to rekao: 'Dobro.' i prepisao joj ga. A vidis, tebi je prepisao na njegovu inicijativu, tako sam bar ja razumela. Kako god, i ja sam joj savetovala da odnese to mleko kod dr i proveri. Ja se samo vodim logikom, iscitala sam sta pise na tom mleku, i nigde ne pise da je za decu koja imaju alergiju na pkm. A kao sto vec rekoh, krv u kaki ne moze da ima od povrcki koje jede,a dete nema virus niti neki dr. problem, a stanje se naglo pogorsalo od veceras!

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu bojkica)
Direktna veza do poruke: 940
31.1.2012 23:44:01   
Yula

IZVORNA PORUKA: Tash

Drage žene, odoh u krevet. Toliko sam nervozna zbog hospitalizacije da sam popušila paklo i po cigara, zlo mi je. Pišemo se sutra. user posted image

Bice sve u redu draga. Ne sekiraj se unapred! user posted image Ljubi malu bebaru.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 941
31.1.2012 23:46:29   
bojkica
Kao sto sam vec napisala,dete je bilo u cekaonici punoj dece,kod doktora je uvek ogromna guzva mozda je neki virus pokupio,uostalom videce i sama,ne treba odmah odustajati.I ja sam posle mesec dana dijete moje bila razocarana i mislila pa sta je sad,ali se sve sredilo.

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 942
31.1.2012 23:49:35   
mirjanica
Yula, mislim da me nisi dobro razumela!
Ja sam za Aptamil Comfort (za olaksano varenje koje je pio od rodjenja) rekla da nema kazein, jer sam to procitala na sajtu, i na njega smo se vratili umesto obicnog Aptamila 1 koji piju deca bez ikakvih smetnji.
E on je za to mleko rekao, djavola nema kazein. I onda je napisao ova tri, rekao koje god da nadjes kupi, slicna su. Ako ne prihvati, probaj sojino mleko.
E sad, ne znam ni sama, ako odem u petak i kazem mu, znate doktore, to vase mleko ipak sadrzi kazein, bla bla, da mi ne kaze da se pravim previse pametna..

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 943
31.1.2012 23:57:13   
Yula
Kako god, zelim im sve najbolje. Iskreno se nadam da ovo mleko nije problem. Ja sam joj rekla svoje misljenje i savet da proveri mleko i pahuljice. A najbolje ce biti da proveri sa doktorom. Nadam se da ce malom sutra biti bolje. A ako se stanje pogorsava, bataljuj net i nase savete, dete u ruke i ponovo kod doktora sa sve mlekom i kasicom. Ne daj da te otkace lako, ni oni, ni porodica da te ubedjuje da si previse brizna majka. Majka je majka i mora da bude brizna. A svako ko kaze da nema veze sto bebi krvare creva, taj nije u vinklu.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu bojkica)
Direktna veza do poruke: 944
1.2.2012 0:00:23   
mirjanica
Mislim da mi je ipak, za sada, najbolje da slusam njega, pa cemo videti kako ce se stvari razvijati. Ionako vec u petak idem opet, verovatno ce mi reci i posle par dana da dodjemo ponovo.. bojkice, koliko cesto vi idete, tj. u pocetku koliko ste isli? on ce mu verovatno diktirati rezim ishrane, pa i ako ne prihvati ovo mleko, promenice ga! da ne razmisljam unapred i lupam glavu, ionako necu ni nocas spavati od sekiracije! laku noc zenice, hvala vam na savetima!user posted image

(odgovor članu bojkica)
Direktna veza do poruke: 945
1.2.2012 0:04:16   
Yula

Yula, mislim da me nisi dobro razumela!
Ja sam za Aptamil Comfort (za olaksano varenje koje je pio od rodjenja) rekla da nema kazein, jer sam to procitala na sajtu, i na njega smo se vratili umesto obicnog Aptamila 1 koji piju deca bez ikakvih smetnji.
E on je za to mleko rekao, djavola nema kazein. I onda je napisao ova tri, rekao koje god da nadjes kupi, slicna su. Ako ne prihvati, probaj sojino mleko.

E sad, ne znam ni sama, ako odem u petak i kazem mu, znate doktore, to vase mleko ipak sadrzi kazein, bla bla, da mi ne kaze da se pravim previse pametna..

Izvinjavam se, nisam dobro razumela. To za ovo boldovano.

Za ovo drugo, nisam ti ni rekla da odes i da mu kazes da ima kaseina u tom mleku, vec da ti sama procitas sastav na kutiji, a ako se bebi pogorsa stanje da ides opet kod doktora. Opet kazem, na netu nisam nigde nasla tacan sastav ovog mleka, ali nigde ni ne pise da nema kaseina, niti pise da je za decu sa alergijom na pkm. Ali, dobro, kazete da je strucnjak.

Necu vise da davim i da se ponavljam, svako svom detetu zeli najbolje, pa tako neka i radi. Ja sam samo zelela da pomognem.
Laku noc zelim.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

Direktna veza do poruke: 946
1.2.2012 10:24:10   
bojkica
Prvo nam je zakazao za 15dana kontrolu,pa za dva meseca-pa recimo opet na 15dana.Bili smo od februara do maja 5-6 puta,i onda nam je tek zakazao kontrolu kad je napunila godinu.Uvodio nam je namernice,meso,povrce....uglavnom videces.Ti si iz Beograda pa mozes da odes i za pitanje npr.a ja nisam pa sam bila jos u goroj situaciji.Pitaj sve sto te zanima,mogu ti i napisati nase izvestaje od doktora.POzz

Direktna veza do poruke: 947
1.2.2012 10:25:38   
mirjanica
Yula draga user posted image , puno mi znace tvoji saveti, nista lose nisam mislila! Samo sam preplasena i zbunjena pa zato napisem nesto sto mozda izgleda drugacije nego sto mislim!

Zvala sam Kibid, uvoznika Milupe (inace imaju info liniju na kojoj se lekari javljaju i odgovaraju na sva nasa pitanja)! Ispricah se sa doktorkom, sve mi je lepo objasnila, malo vise strucno pa nisam sve zapamtila da vam prenesem ovde, uglavnom mleko ne sadrzi kazein i potpuno je bezbedno da ga  pije beba pije alergijom na pkm! Kaze, dr Perisic je toliko priznat strucnjak da mozete potpuno da mu verujete i pratite sve njegove dalje savete o uvodjenju namirnica!

Mi nocas lepo spavali, nije kakio nijednom, jutros tek, kaka zlatno zuta, normalna, naravno i dalje ima malo crvene sluzi. Nocas i jutros je sasvim lepo pio mlekce!

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 948
1.2.2012 10:28:21   
bojkica
user posted image bice jos sluzi,ali ce se srediti polako, mozda mu bude i zelena stolica,ja kad sam pitala zasto joj je zelena rekao mi je da je to od mleka i da takva treba da bude zato sto pije to mleko.

Direktna veza do poruke: 949
1.2.2012 10:34:19   
Anoniman

Mi nocas lepo spavali, nije kakio nijednom, jutros tek, kaka zlatno zuta, normalna, naravno i dalje ima malo crvene sluzi. Nocas i jutros je sasvim lepo pio mlekce!

user posted image

I Marku je bila zelena od Alfarea, i očigledno su kake takve (zelene) od tih mleka koja su za hronične prolive.

Direktna veza do poruke: 950
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  36 37 [38] 39 40   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  36 37 [38] 39 40   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Kako roditelji mogu da znaju da je njihova...
Pa, tako što vide da njihova beba odobrava ono što roditelji rade i/ili proizvode koje roditelji biraju za njih.
Praktična i zdrava užina tokom aktivnih su...
Za više uživanja u prirodi i svežem vazduhu, važan faktor je i odabir zdravih i kvalitetnih alternativa u odnosu na hran...

Anketa

ime za decaka?
sil_wanna

Robert (16%)

Djordje (67%)

Niksa (12%)

Miron (5%)

Ukupan broj glasova: 192

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here