Yula
|
IZVORNA PORUKA: mirjanica Docekasmo ga vala jedva! Pa dr misli da je mleko u pitanju, nije ga pregledao, po rezultatima koje sam odnela, odnosno krvnoj slici, odmah je rekao alergija na mleko, rekao je da nije istina da Comfort nema kazeina, tako da ga ne uzimate, iako tako pise. Preporucio je je Alernovu, Alfare ili Aptamil digestistive care, kaze sva tri su skoro ista po sastavu i jezivo neukusna pa je preporucio da ukoliko ne prihvati, probamo sa Humana SL, sojinim mlekom. Mi nadjosmo u apoteci Aptamil digestive care, i evo, popio ga je, sad videcemo dalje. Rekao je da kupimo pahuljice koje se prave sa mlekom, postoje samo milupa pirincane koliko sam videla i skroz su bezukusne nesto je izmrljavio malo, al kapiram da ce biti ukusnije ako pocnem voce da mu mesam sa njima. Od povrca samo sargarepu i krompir, i pirinac, nista vise osim toga! Eventualano kuvanu jabuku! I tako do petka, u petak da dodjem ujutru kod njega sama da mu kazem kakvo je stanje, pa kaze ako sve bude ok da uvedemo meso i verovatno ostalo povrce, jer on ima punih 6 meseci mora da jede. A naglasio je bananu da mu ne dajem. Eto, to vam je to, pa videcu kako ce biti, do jutros je i dalje bilo te crvene sluzi u kaki. A za maslac sam procitala u nekoj decijoj knjizi o ishrani, da im se slobodno mrvica ubacuje u klopu, pa mi i par mama rece da je bogat D3 vitaminom i da mu dajem, iako jos nista od mlecnih nije probao! sad svakako vise necu stavljati maslac vec cu i ja probati sa maslinovim uljem. Dobro je da si u startu naletela na dobrog doktora i budi srecna da te i alergolog nije vozao pricama tipa moze da bude, ali ne mora da znaci Pre neko vece kada sam procitala ono za maslac, nisam dugo mogla da zaspim. Ok, maslac je ok kod beba koje nemaju problema sa alergijama, ali ipak msilim da se mlecni proizvodi u svakom slucaju ne uvode pre 7-8 meseca, a maslac je mlecni proizvod. Kako god, ti si svom detetu zelela najbolje i tako si i radila, niko se naucen nije rodio. Moj prijateljski savet ti je da: 1) iscitas celu ovu temu, jer ces tu naci more saveta kako da se nosis sa alergijom svoje bebe, mislim da ces tako najbolje pomoci svom detetu; 2) PAZLJIVO i dva puta da citas sastave na kutijama onoga sto budes kupovala svojoj bebi da jede! Moras ozbiljno shvatiti tu alergiju i to da tvoj bebac ne sme ni molekul mleka da unese u organizam; 3) mozes da nam se pridruzis na temi ''uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama''. Sam naziv teme ti govori sve, tu razmenjujemo svoja iskustva i savete, i sto je najvaznije pruzamo podrsku i korisne informacije jedni drugima. I na kraju, sve ce to biti ok, nemoj da se sekiras. Nista tu nije tvoja krivica, mada sam i ja sebe krivila, da li sam negde pogresila u trudnoci, bla, bla, bla.... Kazu da je sklonost ka alergijama nasledna i to je zaista istina, samo je pitanje da li ce se nekome manifestovati ranije ili kasnije i u kom obliku. Neka deca, kao stariji Tashin sin, hvala Bogu pa nisu nasledili tu sklonost, dok drugo dete nazalost jeste. Ali, ako budes strogo vodila racuna o tome da tvoje dete ne konzumira ono sto mu trenutno smeta, velike su sanse da alergiju preraste do 1. godine rodjenja, evenetualno do 3. ili 5.