Anoniman
|
DOMAĆA PAŠTETA Izdinstati luk, ubaciti sitno seckano meso na koji trenutak na luk, doliti vode, posoliti po ukusu, i kuvati dok se meso ne raskuva. Kada se raskuvalo, pasirati, dodati i vode u kojoj se kuavlo da ne bude suvo, staviti na hladno da se stegne. Ne bude kao kupovna pašteta, bude dosta suvlje, ali može poslužiti kao namaz za doručak. Može se zamrzavati, u frižideru se može čuvati max 3 dana jer nema konzervans. NAMAZ OD PLAVOG PATLIDŽANA Meso dinstati na luku što duže. Plavi patlidžan obariti. Zajedno propasirati, posoliti po želji. Staviti na hladno da se stegne. Može se zamrzavati, u frižideru se može čuvati max 3 dana jer nema konzervans. BAKINA BUNDEVARA U KORAMA BEZ MLEKA I JAJA 1/2kg brašna sjediniti sa 100gr masti (može i ulje, moja dr kaže da je ulje bolje kod alergija od masti), posolimo, i dodamo vode toliko da testo ne bude previše meko. Može se u testo dodati prašak za pecivo da bi testo bilo mekše, ja nisam dodavala dok sam bila na dijeti. Testo se deli na 3 jednaka dela. Prvi deo razvući, staviti u tepsiju, malo premazati uljem, staviti narendanu bundevu (oko 600gr), pošećeriti po želji (mi stavimo dosta šećera, gotovo da prekrije bundevu, ne u debelom sloju, ali se beli momački ), može i cimet (nisam stavljala za vreme dijete), pa onda sledeće razvučeno testo, pa opet bundeva, pa šećer, pa testo od gore. Testo izbuškati viljuškom. Ubaciti u hladnu rernu, uključiti na 200', gotovo je kada se lepo rumeni testo. Ovo je inače jedina bundevara koju ja volim, nevezano za dijetu. A dok sam bila na dijeti, služila mi je da prezalogajim u prolazu, kada mi se pada u nesvest. Kopiraću ovo u temu o Ishrani bez mleka i jaja, i u temu o Uvođenju čvrste hrane deci sa alergijama. Verus, takođe možeš peći meso na soli, ostaviti da se ohladi pa tanko seći i jesti uz hleb. Znam, suvo, bljaks, zali vodom. Ja sad kopam šta sve Marko jede, pa ti tako nekako dajem savete. Možeš jesti kompot od jabuka, a vodu u kojoj se kuvala jabuka možeš popiti. Kažu da je dobro za mleko. Sve ovo je mač sa dve oštrice. Zilletin mali se osipa na tikvicu. Moj i Yulin su se osipali (Yulin još uvek) na pirinač. Ali i ja bih probala na tvom mestu, pa ako ne ide, znam da sam probala sve. Ako te teši, za mesec dana ćeš biti mršavica, bez celulita (nisam imala trunku celulita posle mesec dana ovakve ishrane, a imam ga od negde 7og osnovne ), i koža će ti biti diiiiivna.
|