|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  41 42 [43] 44 45   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Alergija na mlecne proteine
16.2.2012 16:28:54   
Yula
IZVORNA PORUKA: Adriana83

Anita kakila zuto,bez vidljive sluzi!!! user posted image Sofia i dalje zeleno ali svetlije,gusce,takodje bez sluzi! user posted image

Bravo! Izvestavaj nas kako se odvijaju stvari kod vas.

IZVORNA PORUKA: briseljancica

Tasho kukuruz moze biti jak alergen, ali ljudi koji su alergicni na kukuruz uglavnom imaju jake reakcije, a ja se hvatam za slamcicu.
inace mislim da sam pronasla razlog ove epizode krvarenja-vino!!!Wine! Casein is one of six substances that may be used to clarify wine. (Egg white is another.) If you call the vintner, ask if casein is used in the "fining process". popila sam casu vina juce uvece
sajt na kome sam nasla ovaj podatak
LINK

BTW, ja se uopšte ne sećam da mi je briseljanica pisala ovo za kukuruz! (ubiće me Yula!) user posted image

Daj, bre Tash, opusteno, ko ce sve popamtiti, pa ni doktori ne znaju sve, a mi cemo znati. 

IZVORNA PORUKA: Tash

Verus, naci cu ti text o tome gde sve ima kazeina kada budem za kompom. Kazein daje ukus hrani i stavlja se u vecinu industrisjkih proizvoda, cak i u zvake, koristi se za finalnu izradu vina, ide u virsle, pastete, ma u sve! Draga: pirinac, krompir, tikvice, meso, hleb, sargarepa, od pica samo voda. Pisala sam ti na FB. Ljub

Nase iskustvo nam govori sta? I pirinac treba zaobici, za svaki slucaj. Verus, izbegavaj pirinac!

< Poruku je uredio Yula -- 16.2.2012 16:34:07 >

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Adriana83)
Direktna veza do poruke: 1051
16.2.2012 16:31:37   
Yula
Izvinjavam se zbog citata u predjasnjem postu, nesto mi na lap topu ne stima rr kako treba.

< Poruku je uredio Yula -- 16.2.2012 16:32:55 >

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 1052
16.2.2012 17:02:35   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: Nedja RR

taš ne radi ti link

Popravila sam, stavila si zarez zajedno sa linkom pa nije prepoznao adresu

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1053
16.2.2012 18:00:17   
Anoniman
a treba da stavim posle adrese razmak, pa zarez? Eto, a kad pravim lep link, onda ne moram razmak iza reci u koju stavljam link, jel?

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1054
16.2.2012 18:05:26   
Anoniman
Ne moraš ako praviš lep link, samo ne osvetliš taj zarez, adresu, i radićeuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1055
16.2.2012 21:27:54   
Anoniman
DOMAĆA PAŠTETA
Izdinstati luk, ubaciti sitno seckano meso na koji trenutak na luk, doliti vode, posoliti po ukusu, i kuvati dok se meso ne raskuva. Kada se raskuvalo, pasirati, dodati i vode u kojoj se kuavlo da ne bude suvo, staviti na hladno da se stegne.
Ne bude kao kupovna pašteta, bude dosta suvlje, ali može poslužiti kao namaz za doručak.
Može se zamrzavati, u frižideru se može čuvati max 3 dana jer nema konzervans.

NAMAZ OD PLAVOG PATLIDŽANA
Meso dinstati na luku što duže. Plavi patlidžan obariti. Zajedno propasirati, posoliti po želji. Staviti na hladno da se stegne.
Može se zamrzavati, u frižideru se može čuvati max 3 dana jer nema konzervans.

BAKINA BUNDEVARA U KORAMA BEZ MLEKA I JAJA
1/2kg brašna sjediniti sa 100gr masti (može i ulje, moja dr kaže da je ulje bolje kod alergija od masti), posolimo, i dodamo vode toliko da testo ne bude previše meko. Može se u testo dodati prašak za pecivo da bi testo bilo mekše, ja nisam dodavala dok sam bila na dijeti.
Testo se deli na 3 jednaka dela. Prvi deo razvući, staviti u tepsiju, malo premazati uljem, staviti narendanu bundevu (oko 600gr), pošećeriti po želji (mi stavimo dosta šećera, gotovo da prekrije bundevu, ne u debelom sloju, ali se beli momački user posted image ), može i cimet (nisam stavljala za vreme dijete), pa onda sledeće razvučeno testo, pa opet bundeva, pa šećer, pa testo od gore. Testo izbuškati viljuškom. Ubaciti u hladnu rernu, uključiti na 200', gotovo je kada se lepo rumeni testo.
Ovo je inače jedina bundevara koju ja volim, nevezano za dijetu. user posted image
A dok sam bila na dijeti, služila mi je da prezalogajim u prolazu, kada mi se pada u nesvest. user posted image

Kopiraću ovo u temu o Ishrani bez mleka i jaja, i u temu o Uvođenju čvrste hrane deci sa alergijama.

Verus, takođe možeš peći meso na soli, ostaviti da se ohladi pa tanko seći i jesti uz hleb. Znam, suvo, bljaks, zali vodom.

Ja sad kopam šta sve Marko jede, pa ti tako nekako dajem savete.

Možeš jesti kompot od jabuka, a vodu u kojoj se kuvala jabuka možeš popiti. Kažu da je dobro za mleko.

Sve ovo je mač sa dve oštrice. Zilletin mali se osipa na tikvicu. Moj i Yulin su se osipali (Yulin još uvek) na pirinač. Ali i ja bih probala na tvom mestu, pa ako ne ide, znam da sam probala sve.

Ako te teši, za mesec dana ćeš biti mršavica, bez celulita (nisam imala trunku celulita posle mesec dana ovakve ishrane, a imam ga od negde 7og osnovne user posted image ), i koža će ti biti diiiiivna. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1056
16.2.2012 21:30:00   
Anoniman
I da, ako imaš mogućnost da napraviš sebi slaninu, koja će biti u salamuri samo od soli (ne nitrirane soli, već obične), pa da odimiš - mislim da slobodno možeš da je jedeš. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1057
16.2.2012 21:35:31   
Verus
Evo nas. Jos tri dana da pumpam I bacam mleko a on da jede formulu. Ja da pored mlecnih izbacim jaja soju I kukuruz. Cekam poziv od dr jer su nas poslali na rengen stomaka. Maze ona vidi se kao zadebljanje creva I usled alergije bice zadebljan rektalni I sigmoidni deo. Dala mi je neki prirucnik pisacu vise sA kompa sad Sam na ipodu. Mislim da rece enterokolitis. Zakazuje kod gastro dr za svaki slucaj.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1058
16.2.2012 21:40:46   
branki*
verus,da li je dr rekla samo enterokolitis ili nekroticni enterokolitis?

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 1059
16.2.2012 21:40:59   
Verus
Taske volim te! O taj prirucnik spominje pirinac kao alergen pisacu vise kad stignem on mi jedino odspavA na rukama. Kuku lele.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1060
16.2.2012 21:44:50   
Verus

IZVORNA PORUKA: branki

verus,da li je dr rekla samo enterokolitis ili nekroticni enterokolitis?
mislim samo entero laze da je dobro sto napreduje. Ima pacijenta od tri god koji jede svega pet ili sedam namirnica!! On nije kao dete napredovao jedvA.

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 1061
16.2.2012 21:46:36   
Anoniman
Apropo pirinča, negde sam pisala.
Nedavno sam pričala sa mamom kako mi je čudno što se M osipao na pirinač, pa onda neko vreme i Zilletin mali, pa Yulin mali... a pirinač kao super i nije uopšte alergen kada slušaš dr, i čitaš naše priručnike.
Onda me mama čudno gledala i kaže "Pa kako se ne sećaš da je dr rekla da pošto decu alergičnu na kazein najčešće prebacuju na pirinčano mleko, ta deca veoma brzo razviju alergiju i na pirinač?". Ja se toga zaista ne sećam, ali nije mama izmislila.

(odgovor članu Verus)
  Direktna veza do poruke: 1062
16.2.2012 21:50:28   
Anoniman
Enterocolitis znaci da je u pitanju zapaljenje sluznice tankog i debelog creva, recidivans znaci da recidivira tj. da se ponavlja, osim toga nista drugo ne mogu da vam kazem jer isti moze biti uzrokovan bakterijama, virusima, parazitima, namirnicama, hemikalijama...
IZVOR

Kod vas uzrokovan namirnicama? Zbog alergije?

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1063
16.2.2012 21:58:17   
Verus
Tako kaze moram videti prirucnik. Mislim da ceka rengen da vidi sta dalje. Ja se jako brinem.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1064
16.2.2012 22:04:45   
Anoniman
E, da možeš i da bariš krompir. Tako vrućem krompiru dodaš brašno, toliko da možeš da napraviš testo.
Onda možeš da praviš one gliste u prezli (ne znam kako se zove user posted image ), to se kuva ako se ne varam, a možeš od istog testa praviti kao pogačice i peći na ulju, ja ih obožavam sa šećerom.

user posted image

Malo su nam zagorele pogačice. user posted image MM kaže da su te pogačice isto što i uštipci, a poto ja ne znam kako se uštipci prave - neću filozofirati. U originalni recept idu i jaja, ali sam ih ja onomad (i sada Marku) izostavljala.

Ove "glistice" user posted image to je isto kao gomboce, samo izostaviš jaja. Možeš staviti unutra kuvane jabuke. user posted image

(odgovor članu Verus)
  Direktna veza do poruke: 1065
16.2.2012 22:13:30   
mihi
A da li beba kod takve hipersenzibilizacije koja postoji ako sisa može da razvije alergiju na gluten ako majka koristi pšenično brašno u ishraniuser posted image

Verus možda je bolje da ga ne dojiš jer si tek onda u začaranom krugu, izgurate na tom HA mleku dok ne počne da jede a da li sumnjaju na GER kod njega pošto koliko čitam povraća posle mleka?

Drži se srediće seuser posted image user posted image .

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 1066
16.2.2012 22:17:23   
mirjanica
Dobro vece zene drage, samo da vas pozdravimuser posted image Tash, ove pogacice izgledaju divno, iako zagorele, bas mi se jedu sadauser posted image

Vidim da ima novih drugara sa alergijamauser posted image , nadam se da cemo ih svi prerasti brzo!
Sto se nas tice, mi smo hvala dragom Bogu, dobro. Pijemo Aptamil digestive care i nema vise crvene sluzi. Takodje nam se stolica regulisala, sada normalno izgleda, i kakimo svaki dan. Povrcke i vocke jedemo lepo, malo smo pirinac tj. pahuljice izbacili pa ih nemamo svaki dan na meniju i to nam je izgleda i pomoglo oko regulisanja stolice. Za dve nedelje idemo na kontrolu, tako je dr rekao, pa ne znam kakav ce mu test raditi... rekao je da 5 nedelja pije ovo mleko pa cemo onda videti sta dalje...
Drage moje, da nije bilo vas i vasih postova, mozda bismo jos lutali i ne bi znali sta nam se desava. Ovako, relativno brzo smo resili problem i nadam se da cemo ga brzo prevazici!

Niko kao Bane... 30.7.2011. - 9.05.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1067
16.2.2012 22:20:35   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: mihi

A da li beba kod takve hipersenzibilizacije koja postoji ako sisa može da razvije alergiju na gluten ako majka koristi pšenično brašno u ishraniuser posted image

Ne znam.
Znam da eliminaciona dijeta dozvoljava običan beli hleb. Dobiješ ga u bolnici uz svaki obrok, dva parčeta (za doručak u obliku kifle).

(odgovor članu mihi)
  Direktna veza do poruke: 1068
16.2.2012 22:21:19   
Anoniman
mirjanice user posted image

(odgovor članu mirjanica)
  Direktna veza do poruke: 1069
16.2.2012 23:33:31   
Yula

da li beba kod takve hipersenzibilizacije koja postoji ako sisa može da razvije alergiju na gluten ako majka koristi pšenično brašno u ishrani user posted image

Ne znam.
Znam da eliminaciona dijeta dozvoljava običan beli hleb. Dobiješ ga u bolnici uz svaki obrok, dva parčeta (za doručak u obliku kifle).

Ja se ovoga plasim user posted image Jedino me tesi to sto Mare nije razvio alergiju na gluten jer moj maleni sve prepisuje od njega! Ja sam dojila 4 meseca i jednu nedelju, ali nekoliko nedelja sam izbegavala i brasno i gluten.

< Poruku je uredio Yula -- 16.2.2012 23:35:00 >

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1070
16.2.2012 23:35:41   
Yula

IZVORNA PORUKA: mirjanica

Dobro vece zene drage, samo da vas pozdravimuser posted image Tash, ove pogacice izgledaju divno, iako zagorele, bas mi se jedu sadauser posted image

Vidim da ima novih drugara sa alergijamauser posted image , nadam se da cemo ih svi prerasti brzo!
Sto se nas tice, mi smo hvala dragom Bogu, dobro. Pijemo Aptamil digestive care i nema vise crvene sluzi. Takodje nam se stolica regulisala, sada normalno izgleda, i kakimo svaki dan. Povrcke i vocke jedemo lepo, malo smo pirinac tj. pahuljice izbacili pa ih nemamo svaki dan na meniju i to nam je izgleda i pomoglo oko regulisanja stolice. Za dve nedelje idemo na kontrolu, tako je dr rekao, pa ne znam kakav ce mu test raditi... rekao je da 5 nedelja pije ovo mleko pa cemo onda videti sta dalje...
Drage moje, da nije bilo vas i vasih postova, mozda bismo jos lutali i ne bi znali sta nam se desava. Ovako, relativno brzo smo resili problem i nadam se da cemo ga brzo prevazici!

user posted image user posted image user posted image

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu mirjanica)
Direktna veza do poruke: 1071
16.2.2012 23:40:52   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: Yula

da li beba kod takve hipersenzibilizacije koja postoji ako sisa može da razvije alergiju na gluten ako majka koristi pšenično brašno u ishrani user posted image

Ne znam.

Ja se ovoga plasim user posted image Jedino me tesi to sto Mare nije razvio alergiju na gluten jer moj maleni sve prepisuje od njega! Ja sam dojila 4 meseca i jednu nedelju, ali nekoliko nedelja sam izbegavala i brasno i gluten.

Ja sam dojila 5,5 meseci, pš brašno sam pokušala da zamenim kukuruznim na par dana. Stekla sam utisak da se od njega M osipa još više, i vratila se pšeničnom.

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 1072
17.2.2012 5:09:09   
Verus
Mogu vam reci da me je extra zeznulo to dodatno sto moram da izbacujem: pola cerealija za dorucak sto sam jela sad ne mogu zbog toga sto sadrze kukuruz. Uzela sam paklu tune (vakum kese) i imaju soju.  Hvala bogu pa tuna u konzervi, u maslinovom ulju nema, pa sam vecerala to sa 1 krastavcem.  Ima da svisnemuser posted image

Gledala sam prirucnik: ovo sto pedijatar misli da on ima zove se "food protein-induced proctitis/proctocolitis", a ne enterokolitis kao sto sam napisala...mislim da je rekla da je to u najgorem slucaju, sto ona ne misli da jeste, jer on hvala bogu napreduje...

Dala sam mu danas Enfamil formulu umesto Similac, i mnogo je radje pije, cak manje i smrdiuser posted image

mihi: za taj proctocolitis, savetuju da AKO je majka voljna da doji, preporucuju da nastavi sa tim da naravno iskljuci mlecno, kukuruz, soju i jaja iz ishrane.  65% su zbog kazeina, 19% jaja, 6% kukuruz i 3% soja... Doduse, preporuce da se prvo ukine mleko, pa ako nije bolje, jaja, itd. 
Ja i njegov pedijatar smo odlucili zbog jacine reakcije njegove, da ukinemo sve, pa da kad napuni 6 meseci uvedem jaja u ishranu, a mlecno tek nakon godinu dana starosti...

A mene muka hvata sto cu tad verovatno biti u Srbiji, i gubim pedijatra koji je dobar, a zna i Helenu a Olijeve sadasnje probleme...

Nije me zvala u vezi rendgena, da li nisu predali izvestaj ili sta li...sigurno ce sutra...

Njemu je cini mi se malo bolje, jer je mirniji, spavao je danas sat vremena, uz mene i Helenu u drugoj sobi, i svu buku...tako da malo ima pomaka...

I da, kaze dr. da je to sve jako jako bolno...jadni maleniuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1073
17.2.2012 7:22:37   
minavb
Jadni Oliuser posted image
Dobro je da konacno znate sta vam je ciniti, ali ne znam kako ces za ishranu. Jedino da jedes samo meao i povrce, sve sto se industrijski proizvodi, tretira, ima u sebi proteine mleka, soje ili jaja, ili kukuruzni skorb. Kukuruznog skroba ima bas svuda.

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 1074
17.2.2012 11:40:51   
Yula
Kukuruznog skorba mislim da ima i u Allernovi.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 1075
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  41 42 [43] 44 45   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  41 42 [43] 44 45   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Šta određuje krvnu grupu bebe?
Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...
Lepa imena za devojčice rođene u decembru ...
Ako očekujete bebu u decembru ili januaru, a još niste odabrali ime za svoje novorođenče, pogledajte našu listu predloga...

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here