|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  40 41 [42] 43 44   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Alergija na mlecne proteine
15.2.2012 20:32:23   
Verus
Alergija je na kazein kravljeg mleka koje predje iz nase hrane tj. krvi u mleko pa dete popije i reaguje...e sad ne znam jel majcinsko mleko isto ima kazein ali druge molekularne strukture? Pojma nemam...ali moze se dojiti dok god ne konzumiras nista kravlje...
IZVORNA PORUKA: mihi

Verus e s tom dečicom nas svašta snađe, kako ga hraniš dojiš ga a ne uzimaš ništa mlečno ali svako mleko ima kazein osim specijalnih formula? Ne znam samo pitam deluje mi komplikovano nahraniti takvu bebu?

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 1026
15.2.2012 20:51:20   
Verus
user posted image

pelena od pre 5minuser posted image

Da dodam uz ovu sliku: pedijatar mi je rekla da zelena stolica sama po sebi nije za brinuti, ALI ako je zelena uz prisutnu krv onda je to znak, najverovatnije, alergije na kazein.

Problem je u tome sto se krv ne mora uvek videti, moze da bude prisutna ali u malim kol ne vidljivim oku...

< Poruku je uredio Verus RR -- 16.2.2012 5:10:01 >

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 1027
15.2.2012 20:54:48   
Verus
odlucila sam da pumpam i dajem mu samo formulu 24h da vidim ima li razlike....ovo MORA biti jos nesto osim kazein alergije...

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 1028
15.2.2012 20:57:00   
Ana RR
Uh, Verka user posted image pa kažu li doktori nešto na to? Otkud krv?

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 1029
15.2.2012 21:04:37   
Verus
sad zovem...ovo mi je puno i za alergiju...

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 1030
15.2.2012 21:09:31   
Anoniman
Joj Verkauser posted image Javi šta kažu dr

(odgovor članu Verus)
  Direktna veza do poruke: 1031
15.2.2012 21:16:26   
Verus
kaze da pumpam i dajem samo formulu do sutra ujutru i onda da dodjem da ga pregleda....

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1032
15.2.2012 21:28:28   
Anoniman
Jao Verus, vi se opet patite sa alergijama user posted image
Meni ovo li;i na alergiju, mozda na jos nesto osim kazeina...user posted image

(odgovor članu Verus)
  Direktna veza do poruke: 1033
15.2.2012 21:38:29   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: Verus RR

Alergija je na kazein kravljeg mleka koje predje iz nase hrane tj. krvi u mleko pa dete popije i reaguje...e sad ne znam jel majcinsko mleko isto ima kazein ali druge molekularne strukture? Pojma nemam...ali moze se dojiti dok god ne konzumiras nista kravlje...

Verus e s tom dečicom nas svašta snađe, kako ga hraniš dojiš ga a ne uzimaš ništa mlečno ali svako mleko ima kazein osim specijalnih formula? Ne znam samo pitam deluje mi komplikovano nahraniti takvu bebu?

Ima.
Oko toga sam se naganjala sa mojim privatnim pedijatrom koji je tvrdio da moja dijeta nema smisla jer i majčino mleko sadrži kazein. Tada sam googlala, i našla sam da je različit postotak kazeina u majčinom i kravljem mleku, ako se dobro sećam. I mislim, ali nisam sigurna, da je kazein i različit.

Verka user posted image rekla sam ti na FB, na tvoju žalost, mislim da ovaj put ništa od dojenja. user posted image

(odgovor članu Verus)
  Direktna veza do poruke: 1034
15.2.2012 21:55:29   
Anoniman
Sad sam malo čitala u nazad i vidim da se Verus žališ i na to što ti dete povraća. Moj P je jako povraćao od rođenja, sve dok nismo prešli na formulu Alfare. Sad povrati tek ponekad, kad mu se šlajm slije u želudac. Od mojeg mleka bi povratio svaki put kad bi sisao. I onda me je odbio kad je imao 3 meseca, moje mleko nije hteo ni da vidi. Pored povraćanja je imao i zelenkastu, tečnu stolicu(nije bilo krvi nikad), i bio je osut po celom telu, jaaako user posted image I utvrđeno mu je da je alergičan na belance, kikiriki, pšenicu i soju(test nije utvrdio alergiju na mleko, a na kazein nimo posebno radili). Sad je na Alfare-u i polako mu uvodim hranu, ali se na žalost i dalje osipa. Jako je teško kad je dete alergično na više namirnica. Nadam se da vi nećete tako proći, da je samo na kazein, možda samo malo jača reakcija nego ćerkici.
I da, ja sam troje dece rodila i u trudnoćama nisam pazila na to šta jedem, pa su mi prva dva deteta zdrava, a treće je poposlo alergije na sve... To je samo stvar genetike, ja za uticaj sredine ne marim baš mnogo.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1035
15.2.2012 22:11:32   
mihi
OKo 25% se strukturno razlikuju u osnovi je velii molekul proteina u pitanju i ako postoji alergija na kravlji velika verovatnoća i na humani, zato krv ne prestaje, sigurno dr žele da vidi kako će biti samo s formulom stim što je 24h kratko, treba da prođe ceo ciklus pasaže sa novm hranom 48h pa da se vide rezultatiuser posted image . Verka drži se biće sve okuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1036
15.2.2012 22:12:31   
Anoniman
Zille, i Veuškin mali je osut. Lice, ramena... user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1037
15.2.2012 22:25:45   
Anoniman

Kolostrum je po izgledu i sastavu znatno razlikuje od mleka.U početku je žućkaste boje, a kasnije postepeno postaje bele boje.Sadrži znatno veće količine belančevina 18-19%, ovako veliki procenat belančevina je uslovljen prisustvom velikih količina albumina i globulina dok je sadržaj kazeina čak manji nego u mleku.
Izvor: http://www.savetovalistezabebe.com/component/tag/kazein

Eto Verus zašto je tvom bebcu stolica prvih nedelja bila ok.

Majčino mleko sačinjava voda u kojoj se nalaze svi ostali hranljivi sastojci.Kao što je već prikazano u 100 ml. mleka nalazi se 1,5 g. belančevina od toga 60% otpada na laktalbumine i laktglobuline, a 40% na kazein.Laktalbumini i laktglobulini su biološki mnogo vrednije i lakše probavljive belančevine od kazeina.

OKo 25% se strukturno razlikuju u osnovi je velii molekul proteina u pitanju i ako postoji alergija na kravlji velika verovatnoća i na humani, zato krv ne prestaje, sigurno dr žele da vidi kako će biti samo s formulom stim što je 24h kratko, treba da prođe ceo ciklus pasaže sa novm hranom 48h pa da se vide rezultatiuser posted image . Verka drži se biće sve okuser posted image

U mleku se nalaze tri vrste belančevina:kazein, laktalbumin, laktglobulin.Kazein u raznim vrstama mleka se razlikuje.Tako kazein ženinog mleka se razlikuje od kazeina kravljeg mleka.Kazein je u mleku rastvorljiv jer se spaja sa kalcijumom u obliku kalcijum-kazeinata koji se stvara kao koloidni rastvor.Kazein za razliku od dugih belančevina mleka ne koaguliše (zgrušava) za vreme kuvanja.Zgrušavanje kazeina iz mleka i njegovo izdvajanje može da nastane na dva načina:pomoću kiselina i pomoću fermenata.Zgrušavanjem kazeina iz mleka dobijaju se razni mlečni proizvodi (sir,kiselo mleko,jogurt itd.).Zgrušavanje kazeina mleka nastaje i pod dejstvom bakterija oni stvaraju mlečnu kiselinu.Kada koncentracija tako stvorene mlečne kiseline poraste na 0,6% nastaje zgrušavanje kazeina.Pri ovoj koncentraciji mlečne kiseline izdvajaju se kalcijum od kazeina i vezuje se sa mlečnom kiselinom u kalcijumlaktat.Čim se kalcijum odvoji od kazeina on postaje nerastvorljiv i taloži se.Zgrušavanje mleka nastaje i pri manjim konentracijama mlečne kiseline ako se mleko kuva ili mu se doda alkohol.To je razlog mleka koji se zagađeno bakterijama i zgruša-pokvari se pri kuvanju.Laktalbumin i laktglobulin se ne zgrušavaju delovanjem kiselina niti enzima te ostanu rastvorene u surutki posle zgrušavanje mleka.Ove belančevine se talože prilikom kuvanja mleka i skupljaju se na dno i zidove suda u kome se mleko kuvalo.Prema tome ove belančevine se ne nalaze u kuvanom mleku.Zbog toga utvrđivanje njihovog prisustva, odnosno odsustva služi da se utvrdi da li je mleko kuvano ili nije.Velike količine ovih belančevina nalaze se u kolostrumu odmah posle porođaja oko 19%.

http://www.savetovalistezabebe.com/component/tag/kazein

(odgovor članu mihi)
  Direktna veza do poruke: 1038
15.2.2012 22:45:06   
Yula
Licno mislim da je ok dojiti bebu koja nije ispoljila nikakvu alergiju na to sto dobija kroz majcino mleko, ali ako jeste msilim da je najbolja moguca solucija preci da specijalno mleko, hidrolizat kazeina i time dete postedeti mogucih alergija na druge namirnice. Dojenje ovako daje vise stete nego koristi, ali to je samo moje misljenje.

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1039
16.2.2012 4:44:41   
Verus
Ne znam, pisacu vam sutra sta kaze pedijatar-a imamo zakazano u 11 sto je 17h po vasem vremenu.  On sada spava...zile i Oli posle dojenja povraca, RETKO se desilo da nije, sto mi nije bas jasno...Kada jede formulu onda bljucne, ali nema onako puno.  Pricala sam sa njegovom dr telefonom, i pitala me je da li povraca puno, ili isto kao pre, i da li to sto povraca ima neku boju ili je samo mleko...Ne znam na sta sve cilja, valjda cemo pricati sutra.  Mislim da to sto povraca samo mleko znaci da je ipak alergija, jer da sumnja na nesto drugo oko GI sistema, sigurno bi mi rekla da idem u hitnu....On ima puno vise krvavih stolica nego helena sto je imala, a mogu vam reci da mi je srce stalo kad sam ovu pelenu odmotala...jos onaj gornji deo, dugi komad krvi sa sluzi se onako izvukao iz guze kad sam otvarala pelenu....

Citam bas i to sto je svuda osut, sto mu je nos zapusen kao da je prehladjen, sto mu je i guza osuta, a cmar i oko cmara crven pecat, crveni kapci ociju, sve to su znaci alergije...ma on ima svaki sa liste.

Slazem se sa vama da dojenje u tom slucaju moze biti vece zlo, pa cu ciniti kako lekar kaze.  A ja sirota smrzla svo mleko sto pumpam danas, jbg nemam srca da bacim....mozda opet nadjem neko dete koje ga moze koristiti kao prosli put...

A on siroma place veceras, i okrece se ka meni od flasice, zeli da sisa...a tako voli da sisa, smesan je, nekada samo lize bradavicu kad je gotov sa sisanjemuser posted image mada, mozda bi ko ZIletov odbacio sisu kad skonta da ga "boli". 

Nasla sam da virsle cesto imaju kazein a ja ih jela ovih dana-znaci da nisam bila nedelju dana kao sto sam mislila...I da deli meso tj. sunkarice, salame i slicno, secene u mesari (a ne fabricki pakovane) ce imati kazein zato sto se seku na istim aparatima kao i sirevi...

Citava nauka=od sutra prestajem i jaja da jedem, zaista nemam pojma sta cu klopati...Ovaj put mi je bas trebala mama odmah ovde, eto, nisam znala...ne stizem nista zbog njega, a kamoli da kuvam.  JEdemo sto mm skuva, i pripremi on dosta toga, ali ne zna kojekakve supice i stvari koje bih mogla jesti...

Begamuser posted image

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 1040
16.2.2012 8:18:36   
Adriana83
Meni se cini da moje mrvice manje povracaju od kada sam izbacila mlecno. Sada sam izbacila i jaja i pokusavam da izbacim soju(ali tesko mi ide u sve je trpaju).Cekam pregled 24.02. pa cu znati vise. Stolice su jos uvek zelene,retke sa sluzi(ali su prehladjene pa je sluz mozda od toga ili su slinave zbog alergije user posted image ). Gledam Verus sliku pelene,mojima je stolica vise zelena,retka sa manje sadrzaja a vise vode... Mozda stavim sliku sledeci put. I ne kake redovno,mozda jednom dnevno ili jednom u dva dana... A sto se tice sira,ja sam nasla neki od krompirovog brasna,ne pise da sadrzi proteine mleka,samo krompirovo brasno,voda,so i aroma sira user posted image .Juce su opet pocele cesce da traze da sisaju ali sada ce tri meseca za 2 dana pa je mozda skok u razvoju... Ja se stalno bojim da mozda nije nista od ovog vec da su gladne a onda opet valjda posisaju nesto kad imaju sta da povrate. Nisam pametna... Kako kake gladne bebe?

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 1041
16.2.2012 9:57:03   
bojkica
Verus-dragauser posted image ,tesila si me,i bodrila kada smo mi imali takve stolice-tako da nazalost evo i mi vas sada.Drzimo fige da sve bude ok.Gledam sliku-isto takva stolica,sto se tice boje i sluzi je bila i mojoj bebi na samom pocetku je imala i jednu takvu pelenu-i samo jednom sa toliko krvi.Nemas vremena da se vratis i citas-bas si mi ti napisala da mora da bude jos nesto u pitanju,jer je proslo 2-3 nedelje kako sam izbacila mleko i ml.proizvode.i onda se polako sve sredilo.

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 1042
16.2.2012 10:40:03   
Adriana83
Anita kakila zuto,bez vidljive sluzi!!! user posted image Sofia i dalje zeleno ali svetlije,gusce,takodje bez sluzi! user posted image

(odgovor članu bojkica)
Direktna veza do poruke: 1043
16.2.2012 10:40:14   
Anoniman
Verus, naci cu ti text o tome gde sve ima kazeina kada budem za kompom. Kazein daje ukus hrani i stavlja se u vecinu industrisjkih proizvoda, cak i u zvake, koristi se za finalnu izradu vina, ide u virsle, pastete, ma u sve! Draga: pirinac, krompir, tikvice, meso, hleb, sargarepa, od pica samo voda. Pisala sam ti na FB. Ljub

(odgovor članu bojkica)
  Direktna veza do poruke: 1044
16.2.2012 13:16:43   
Anoniman
Evo ga Verus, http://web.mit.edu/kevles/www/nomilk.html briseljanica postavila na ovoj temi 17.1.2011

Moderatori, ja bih volela da mogu da postavim lep link, ali meni prozor za pisanje više ne izgleda kao pre, ne znam na šta bih trebala kliknuti. Staviću sliku u Probleme na RR.

< Poruku je uredio Nedja RR -- 16.2.2012 17:01:32 >

(odgovor članu briseljancica)
  Direktna veza do poruke: 1045
16.2.2012 13:23:16   
Anoniman
taš ne radi ti link

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1046
16.2.2012 13:34:06   
Anoniman
UF, why? user posted image

Direktna veza na post KLIK

IZVORNA PORUKA: briseljancica

Tasho kukuruz moze biti jak alergen, ali ljudi koji su alergicni na kukuruz uglavnom imaju jake reakcije, a ja se hvatam za slamcicu.
inace mislim da sam pronasla razlog ove epizode krvarenja-vino!!!Wine! Casein is one of six substances that may be used to clarify wine. (Egg white is another.) If you call the vintner, ask if casein is used in the "fining process". popila sam casu vina juce uvece
sajt na kome sam nasla ovaj podatak LINK

BTW, ja se uopšte ne sećam da mi je briseljanica pisala ovo za kukuruz! (ubiće me Yula!) user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1047
16.2.2012 14:21:26   
Verus
bojkice: sad se niceg ne secam u ovom mom ludiluuser posted image na kraju je bilo samo mleko u pitanju?  Stavila sam sliku iako je grozna da eto, ljudi znaju kako izgleda-iako je ova pelena bas bas gadna, inace bude maaaalih tackica krvi,toliko malih da bas moram da trazim...

Nama je noc bila bolja, mada od 4 do 6 je bilo kao i uvek zezanja..mada, povraca i tu formuluuser posted image   Nista mi nije jasno, eto glupa sam!  Jeo je lepo od 90-120 ml na svaka 3 sata, ali povratio 3 puta odmah posle, pa onda jednom sat vremena nakon jela, ALI uvek povrati posle podrigivanja, ne znam jel to jer sa vazduhom izadje hrana? 

Naravno, formula nije onako kao komadici sira posle sat vremena kao mamino mleko nego je tecno i dalje....Ja pumpam svaka 3 sata, pa sad, i dalje se nadam da ce se razresiti pa da mogu da dojim, a ako ne, nema veze, mirna isrecna beba je zaista bitnija.
IZVORNA PORUKA: bojkica

Verus-dragauser posted image ,tesila si me,i bodrila kada smo mi imali takve stolice-tako da nazalost evo i mi vas sada.Drzimo fige da sve bude ok.Gledam sliku-isto takva stolica,sto se tice boje i sluzi je bila i mojoj bebi na samom pocetku je imala i jednu takvu pelenu-i samo jednom sa toliko krvi.Nemas vremena da se vratis i citas-bas si mi ti napisala da mora da bude jos nesto u pitanju,jer je proslo 2-3 nedelje kako sam izbacila mleko i ml.proizvode.i onda se polako sve sredilo.

(odgovor članu bojkica)
Direktna veza do poruke: 1048
16.2.2012 14:21:57   
Verus
Hvala Taske draga, jescu samo touser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1049
16.2.2012 16:21:41   
Yula
IZVORNA PORUKA: Verus RR

bojkice: sad se niceg ne secam u ovom mom ludiluuser posted image na kraju je bilo samo mleko u pitanju?  Stavila sam sliku iako je grozna da eto, ljudi znaju kako izgleda-iako je ova pelena bas bas gadna, inace bude maaaalih tackica krvi,toliko malih da bas moram da trazim...

Nama je noc bila bolja, mada od 4 do 6 je bilo kao i uvek zezanja..mada, povraca i tu formuluuser posted image   Nista mi nije jasno, eto glupa sam!  Jeo je lepo od 90-120 ml na svaka 3 sata, ali povratio 3 puta odmah posle, pa onda jednom sat vremena nakon jela, ALI uvek povrati posle podrigivanja, ne znam jel to jer sa vazduhom izadje hrana? 

Naravno, formula nije onako kao komadici sira posle sat vremena kao mamino mleko nego je tecno i dalje....Ja pumpam svaka 3 sata, pa sad, i dalje se nadam da ce se razresiti pa da mogu da dojim, a ako ne, nema veze, mirna isrecna beba je zaista bitnija.
IZVORNA PORUKA: bojkica

Ja mislim da to izadje hrana sa mlekcetom, jer ipak je on jos uvek malen i nije mu dobro razvijen poklopac zeluca. I vecim bebama sa podrigivanjem veoma cesto izadje mleko. Mislim da ce se to sada brzo srediti. Mozda mu se sada ciste crevca od te krvi? Bas me zanima sta ce vam dr reci. DRzim vam palceve da se stanje sto pre popravi!
Da, meni gastro rekla kako creva mogu da krvare i od jaja. Ne znam koliko je to tacno, ali ona mi je tvrdila da je to tako, kao imala je takva iskustva.

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 1050
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  40 41 [42] 43 44   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  40 41 [42] 43 44   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Hidratacija najmlađih u letnjim danima
Tokom letnjeg perioda i visokih temperatura koje su sve češće, najvažnije je redovno se hidrirati. Ovo se najviše odnosi...
Praktična i zdrava užina tokom aktivnih su...
Za više uživanja u prirodi i svežem vazduhu, važan faktor je i odabir zdravih i kvalitetnih alternativa u odnosu na hran...

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here