Anoniman
|
konacno sve procitah. yula, bas sam se snuzdila dok sam citala sta se desava kod vas, ali evo sad procitah da se resenje ipak nazire! nadam se da si pronasla krivca za malisin osip, pa da ce sad da ide lakse. samo ti njega pusti da se par dana lepo iscisti, pa ces polako stici i ostalo da dajes.. ja bih sacekala jos neki dan, a za to vreme mu davala samo ono na sta sam sto posto sigurna da r-je nema. hocete li ici kod dr, da li si zakazala? tasho, sta se desava kod vas, ozdraviste li? mogu da zamislim kako ti je bilo bolesnoj, jos sa njih dvojicom bolesnih, uh. ja kada sam zdrava mogu sve, nije mi nista tesko.. ali kada zanemocam onda regrutujem pomoc. i to sad jednom detetom, kako ce biti kad dodje jos neko, ja pojma nemam. jel ostalo ono isto za vakcinaciju, idete onda kada si napisala? kod nas stvari stoje ovako. moje dete nista nece da jede. ja dzabe kuvam svaki dan. trudim da se joj udesim, spremim najbolje sto znam i svakoga dana sve bacim. bundevu smo kao uveli. danas nam je bio drugi dan karfiola. samo sto dok ja napravim tu aksicu (krompir plus malo karfiola, pa stavim malo vodice od kuvanja, pa malo mleka i ulja), a ona pojede dve kasicice ili ni toliko.. sta onda? i tako tri dana.. i ja posle smatram tu namirnicu uvedenom, a koliko je ona karfiola zapravo pojela? sutra cu joj samo karfiol sa mlekom dati, da bar malo pojede. jer ovako pojma nemam ima li reakcije ili nema. spolja nema... kupila sam danas sledece namirnice za zamrzivac: mladu junetinu, pilece belo, kelerabu, jos tikvica i kruske (njih ne ledim). meso sam sredila, iseckala na kockice i stavila na posluzavnik da se zaledi, a veceras cu kelerabu i tikvice. zamrzivac mi je pun hrane za nju, ali dzabe kad ona nista nece da jede. sto se uvodjenja tice, ja sam ovako mislila. jos sutra da dam karfiol, valjda ce to znaciti da je uveden. onda dalje ne znam. dal da joj dam meso (piletinu ili junetinu?) zbog te krvne slike koju treba da popravimo? ili da joj uvodim dalje povrce, npr. kelerabu, brokoli? ili da joj uvedem sljivu i jabuku? vodim se mislju da ponovo probamo pirincane pahuljice, ali one nove hipove sto sam kupila, one su kao hipoalergene. ili da joj skuvam pre toga pirinac, pa da ga tako probamo? ako ne bude r-je, onda da joj psoel par dana dam te pahuljice? ili da probamo palentu? sve nesto mislim da joj uvedem to za dorucak ili veceru, da ima bar jedan obrok. mada ona ni rucak nema, prakticno nemamo ni jedan obrok jos uvek... i sta sad kad ona nista ionako ne jede. da joj kao uvedem meso zbog krvne slike, a ona od ceka kasice pojede pola kasicice. uzas! ne mogu da joj mesam sa kupovnim kasicama kao sto mirjanica radi. gledala sam, onde pise mesavina povrca (kojeg?) sa nekim mesom (mi jos ni jedno nismo uveli). nekako se plasim da joj to dam, ja bih prvo da joj uvedem meso, pa kasnije mogu neki put i tu kasicu.. imate li neki savet ??
|