|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  44 45 [46] 47 48   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama
7.2.2012 21:39:20   
Anoniman
Ja mislim da treba da stopiraš dok se ne povuče jer ako uvodiš novo nećeš znati da li je alergija na novo ili staro čak i ako počne da se pogoršava. Izbaciš tri sumnjive namirnice (ali ako je imao i pre bundeve onda ona nije sumnjiva a posle 72h je uvedena, zar ne?) pa ako se ne pogoršava, onda je nešto od toga što si izbacila.

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 1126
7.2.2012 21:57:27   
Yula
Da, svaku namirnicu uvodim tri dana, ali nekako imam strah od bundeve, Tashina dr je njoj rekla da pazi sa bundevom jer ima puno reakcija na istu, a kako vreme prolazi, moj bebac kao da prepisuje sve od Tashinog user posted image
Hvala ti na savetu, tako sam i ja mislila, sacekacu neko vreme i definitivno necu uvoditi nista novo dok ne nadjem krivca za alergiju kod mog Lakice-bananice! user posted image

Koliko sam samo puta rekla: 'Hvala svevisnjem internetu!' user posted image Pa, majke mi, da nema neta i ringeraje, ja ne bih imala pojma ko zna do kada da mi dete ima alergiju, iako sam sumnjala da nesto ne stima, ali svi te ubedjuju u suprotno!

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1127
7.2.2012 22:01:02   
Anoniman
Pa ako te je strah, stopiraj i bundevu...ješće oni sve, imaju ceo život pred sobom, a to što mi mislimo da je njima jednolično da jedu stalno iste namirnice, mislim da jako grešimo, jer im, dok ne probaju čvrstu hranu, nije jednolično da stalno piju mleko...meni u ishrani uopšte ne nedostaje, recimo, kavijar, jer ga nikad nisam probala. Tako mislim da je i sa klincima, makar se tešim da je tako.

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 1128
7.2.2012 22:04:18   
Anoniman
Kandida na guzi ima tačkast oblik. Ne bude homogeno crvenilo nego kreće kao tačkice. Vremenom ih ima sve više, pa na kraju prerasta u relativno homogeno crvenilo ali delovi kože budu vlažni, kao rane.
Ona se pojavljuje sa padom imuniteta, sa pojačanjem unosa slatkog.

Iz mog iskustva, problem pravi integralni pirinač. Ja ga nisam uvela, jedemo beli, basmati pirinač. Ono što sam novo radila sa pirinčem sada kada sam uspela da ga uvedem,a da nisam prethodna 3x kada sam ga uvodila, jeste da dooooobro operem pirinač pre kuvanja. Ispiram ga dokle god se voda muti. Dal ima veze - ne znam. user posted image

Mi smo i dalje u dubiozi.
Luka je bolje, temp sada raste na 8h otpilike,  što je genijalno jer još juče nije uopšte padala. Problem je što ništa ne jede, ni griz ne može da proguta, ima upalu krajnika, dobio je Sinacilin.
Marko... njemu padne temp, pa skoči. U 18h je bila 38,5, dala sam brufen, u 20h je i dalje bila 38,4, popio je mleko i zaspao. On ima upalu uha, dobio je Hemomicin.
Živim u nadi da će se obojica preznojati, to bi bilo baš dobro.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1129
7.2.2012 22:09:26   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Nedja RR

meni u ishrani uopšte ne nedostaje, recimo, kavijar, jer ga nikad nisam probala.

Ja sam ga probala, fuj, ne nedostaje mi! user posted image

Danas smo bili kod dr, i dr svakom detetu nakon pregleda da čokoladicu. Luka se prvi pregledao, dobio čokoladicu, još spuštenih pantalona je gurao čokoladu u usta. Pregledao se Marko i dr mu da čokoladu (uvek zaboravi da Marko to ne sme), i ja kažem "Daj bati čokoladu", Marko hop iz mog krila, dao Luki čokoladu, uzeo papir i zadovoljan šeta po ordinaciji. Nema on pojma šta je dao Luki, jer on to nije probao!

< Poruku je uredio Tash -- 7.2.2012 22:10:51 >

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1130
7.2.2012 22:10:28   
Anoniman
Ironija bi bila da dam detetu avokado (kao se što se preporučuje da on bude među prvim namirnicama), a da ga ja nikada nisam probala! user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1131
7.2.2012 22:11:03   
Yula
IZVORNA PORUKA: Nedja RR

Pa ako te je strah, stopiraj i bundevu...ješće oni sve, imaju ceo život pred sobom, a to što mi mislimo da je njima jednolično da jedu stalno iste namirnice, mislim da jako grešimo, jer im, dok ne probaju čvrstu hranu, nije jednolično da stalno piju mleko...meni u ishrani uopšte ne nedostaje, recimo, kavijar, jer ga nikad nisam probala. Tako mislim da je i sa klincima, makar se tešim da je tako.
Da znas da si u pravu. O tome sam i danas razmisljala, pa kako bebe od 4-4.5 meseca, pa one jede samo mleko, krompir, sargarepu i pirincane pahuljice dugo.

Mene ovaj osip i crvenilo na licu zbunjuju veoma, jer osip se po malo siri, ok, ali ovo crvenilo bude, pa se prilicno povuce, pa se malo vrati, pa opet nestane, pa ujutru bude bas crveno i tako u krug... Tako i ovo na ledjima i guzi.

P.S. Ja sam probala kavijar, ali ni malo mi se ne dopada.

< Poruku je uredio Yula -- 7.2.2012 22:14:33 >

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1132
7.2.2012 22:19:17   
Yula

IZVORNA PORUKA: Tash

Kandida na guzi ima tačkast oblik. Ne bude homogeno crvenilo nego kreće kao tačkice. Vremenom ih ima sve više, pa na kraju prerasta u relativno homogeno crvenilo ali delovi kože budu vlažni, kao rane.
Ona se pojavljuje sa padom imuniteta, sa pojačanjem unosa slatkog.

Iz mog iskustva, problem pravi integralni pirinač. Ja ga nisam uvela, jedemo beli, basmati pirinač. Ono što sam novo radila sa pirinčem sada kada sam uspela da ga uvedem,a da nisam prethodna 3x kada sam ga uvodila, jeste da dooooobro operem pirinač pre kuvanja. Ispiram ga dokle god se voda muti. Dal ima veze - ne znam. user posted image

Mi smo i dalje u dubiozi.
Luka je bolje, temp sada raste na 8h otpilike,  što je genijalno jer još juče nije uopšte padala. Problem je što ništa ne jede, ni griz ne može da proguta, ima upalu krajnika, dobio je Sinacilin.
Marko... njemu padne temp, pa skoči. U 18h je bila 38,5, dala sam brufen, u 20h je i dalje bila 38,4, popio je mleko i zaspao. On ima upalu uha, dobio je Hemomicin.
Živim u nadi da će se obojica preznojati, to bi bilo baš dobro.

Da znas da je onda kandida, jer su bas sitne crvene tackice! Kao da ga je neko izbockao iglicom! To po guzi. user posted image Sta treba da radim, da zakazem hitno kod doktora i trazim uput za analize na kandidu? Da li da prihvatim sastanak kroz npr. nedelju dana ako nemaju termin ranije, ili da insistiram sto pre, mozda pokusam hitno sutra kdo nekog privatnog, mada mi se ne menjaju vise doktori, maltene svaki drugi put drugi dr. user posted image

I da, mislim da mu nije pao imunitet, vec neko vreme jedemo jabuku i krusku, a one su slatke! Plus, stalno mu guramo lazu u usta, sada je vec sam uzima, da bi manje balavio i da bi njome ceskao zubice, a tada manje gura sta stigne u usta.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1133
7.2.2012 22:19:42   
Anoniman
Daj slikaj to na leđima i guzi.

Što se lica tiče, Marko se zacrveni kao blesav ako ode napolje po ovoj zimi. Opet, isto se jako zacrveni nakon popodnevnog spavanja. I sve se polako povuče.
Mislim da mu je malo krenuo ekcem na obrazima, ali sam odlučila da mu danas ne namažem kortiko, videću kako će biti sutra, možda prođe samo, uz Mustelu.

Ne rekoh vam, Marko je danas baš gadno pao. Glavom o neki ormarić (o bočnu stranu, ne o ćošak), ali ta stranica ima neki metalni ukras. Obraz mu je modar, malo modro među obrvama, i ispod nosa je raskrvario. Naravno, moj deda je bolestan od kada se to dogodilo jer ga je on čuvao, ali realno, nije mogao ništa. Marko je išao, nije čak ni trčao, zapeo je o svoju nogu i pao. Moglo se desiti bilo kome. Posle pitam Marka hoćemo ići Dondiki (dedi) da kažemo da si dobro? Kaže on meni: "Dondo, kmeeeeeeeee, bum bum (i lupa se po glavi)". user posted image

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 1134
7.2.2012 22:23:57   
Anoniman
Ja za takav osip koristim:
- rastvor soda-bikarbone (2dcl vode, 1 kk sode bikarbone)
- nistatin mast

Pri svakom povijanju, perem ga vodom, bez sapuna, na kraju zalijem rastvorom soda bikarbone, dobro osušim, namažem nistatin. Tada izbacujem vl. maramice iz upotrebe i prebacujem se na Huggies.

Kandida se može lečiti ishranom, što nama ne bi trebalo biti teško:
- izbaciti mleko
- izbaiti slatko (mislim, ali nisam sigurna, da voće mora da se izbacuje)
- izbaciti čajeve jer su biljke user posted image
- uvesti probiotik
Valjda me sećanje dobro služi, ima u temi Kandida citirana moja poruka iz vremena kada nam je to dr prepisala.

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 1135
7.2.2012 22:24:36   
Ana RR
Posle pitam Marka hoćemo ići Dondiki (dedi) da kažemo da si dobro? Kaže on meni: "Dondo, kmeeeeeeeee, bum bum (i lupa se po glavi)". user posted image

Obožavam ga user posted image

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1136
7.2.2012 22:26:01   
Yula
Tash, mora da je veoma nezgodna situacija sa dvoje male bolesne dece kuci. Iz tvojih postova zakljucujem da je Luka jedna prava mala dobrica, a tako i izgleda. Preslatki su i jedan i drugi! Jel' tebi sta bolje? Radis li?

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 1137
7.2.2012 22:26:25   
Anoniman
Jako je smešan! Priča nekim svojim jezikom, a ja ga razumem! user posted image  user posted image

(odgovor članu Ana RR)
  Direktna veza do poruke: 1138
7.2.2012 22:28:38   
Ana RR
user posted image user posted image

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1139
7.2.2012 22:30:31   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Yula

Tash, mora da je veoma nezgodna situacija sa dvoje male bolesne dece kuci. Iz tvojih postova zakljucujem da je Luka jedna prava mala dobrica, a tako i izgleda. Preslatki su i jedan i drugi! Jel' tebi sta bolje? Radis li?

Yula, Luka je duuuušica! Baš dobrica. Malo namćor, na mene user posted image , ali možeš sa njim da izađeš na kraj.

Ja sam dobro. Sinoć sam se preznojala i odmah živnula. Sinoć sam bila na rubu ludila. Trese me groznica, ne mogu da hodam, Marko 38 temp, kupam ga, on zaspe, Luka spavao popodne, ja odlučila da ga pustim i reskiram da pola noći neće spavati, probudio se u 20h, okupala i njega i čekam muža da stigne sa brufenom i fervexom. Baš mi je bilo loše, sva sreća, mama je bila tu, inače bih verovatno vrištala od muke, ovako nisam htela da je sekiram više nego što se i sama nasekirala. No, mislim da je najgore iza nas, sutra će već deca biti bolje, dobili su lekove.
Ne radim. Mislila sam da će kraće trajati, pa sam juče uzela godišnji, ali kada sam videla kuda ovo vodi, danas sam otvorila bolovanje.

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 1140
7.2.2012 22:33:45   
Yula

Daj slikaj to na leđima i guzi.

Što se lica tiče, Marko se zacrveni kao blesav ako ode napolje po ovoj zimi. Opet, isto se jako zacrveni nakon popodnevnog spavanja. I sve se polako povuče.
Mislim da mu je malo krenuo ekcem na obrazima, ali sam odlučila da mu danas ne namažem kortiko, videću kako će biti sutra, možda prođe samo, uz Mustelu.

Ne rekoh vam, Marko je danas baš gadno pao. Glavom o neki ormarić (o bočnu stranu, ne o ćošak), ali ta stranica ima neki metalni ukras. Obraz mu je modar, malo modro među obrvama, i ispod nosa je raskrvario. Naravno, moj deda je bolestan od kada se to dogodilo jer ga je on čuvao, ali realno, nije mogao ništa. Marko je išao, nije čak ni trčao, zapeo je o svoju nogu i pao. Moglo se desiti bilo kome. Posle pitam Marka hoćemo ići Dondiki (dedi) da kažemo da si dobro? Kaže on meni: "Dondo, kmeeeeeeeee, bum bum (i lupa se po glavi)". user posted image

Slikacu sve sutra. Pokusavala sam juce da slikam ovo na licu i nikako nisam mogla blic da iskljucim, a sa njim je sve belo! Posle mi pukla baterija i bas cu sada da je stavim da se pui i sutra cu sve da slikam i da okacim slike. Malo pre kada sam ga preoblacila, isprala sammu guzu blagim rastvorom hipermangana, a imam i sodubikarbonu, pa cu sutra i njom, ali nemam tu mast. kako god, ipak cu za mast potraziti savet doktora, jer sta ja znam, ako nije kandida... Sodabikarbona i hipermangan ne mogu da stete, mislim bar?

Jadan mali Markic! Jel plakao?

Moj mali lale je juce puzajuci izvitlao i isekao zubicima gornju usnu, muz ga cuvao i popi*deo. Sta ces, ne moze dete da se cuva pod staklenim zvonom, desava se.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1141
7.2.2012 22:36:24   
Anoniman
 Soda bikarbona može pomoći, jer kandida navodno ne može da preživi sodabikarbonu.

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 1142
7.2.2012 22:46:03   
Yula
Odlicno, znaci sutra cu to da koristim. nego, mi vec par dana koristimo bas Higgies preko dana, kupila sveki, a njesr su tesko, ne mogu duze od 2h da izdrze jer moj bebac pije puno vode i piski k'o veliki user posted image Cini mi se da su te pelene nekako vise papirne, dok su pampers sinteticke, ali su stabilnije i duze izdrze.

Ne secam se sada kada se to tacno desilo, ali ima mozda nekih mesec dana kako mu je najendom buknul aguza, bilo bas gadno. Dva-tri puta isprala hipermanganom, jedva da se voda prelivala na roze, skoro neprimetno i posle par ispiranja je guza bila bela kao sneg! Ali sada ne mogu da se setim sta smo tada jeli i zasto se to odjednom pojavilo! Moracu da izlistam ponovo svoj dnevnik.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1143
7.2.2012 23:18:46   
Nina777
Yula, pazi kad kupujes Huggies, imaju staro i novo pakovanje. Te stare nista ne valjaju i nama propustaju jer nemaju sa prednje strane trakicu a nove su dobre (pise New u nekm uglu na kesi)

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 1144
8.2.2012 0:12:43   
Anoniman
nadam se da ste svi dobro. vidim da ste jako puno ispisale. nemam uopste vremena da svratim, prethodna 3 dana sam provela sremajuci hranu i cisteci, imali smo sinoc goste. sad cu da sednem da citam jer uopste nisam u toku sta se desava..
mi smo danas krenuli sa karfiolom, izgleda da joj se dopalo. inace sta god joj spremim za rucak, bacim, jer ona nista nece da jede. i bundevu smo uveli.

yuli sam obecala da slikam nesto sto se odnosi na alergiju na mleko+jaja. pa nikako. izvinajvam se. slikala sam ipak celo poglavlje o alergijama, sada cu postaviti.
nadam se da necu udaviti previse. verovatno neke od vas i imaju ovu knjigu, ali nekome ce mozda koristiti...

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

(odgovor članu Nina777)
  Direktna veza do poruke: 1145
8.2.2012 0:16:57   
Anoniman
ipak cu sutra ujutru sve iscitati. prehladjena sam i jedva gledam.. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1146
8.2.2012 15:24:39   
Yula
Wowwwwwwwwww, srce si! Hvala ti punona trudu! user posted image Sada cu sve ovo da iscitam.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1147
8.2.2012 15:30:56   
Yula
Samo da javim, narode, juce i danas nije jeo pirinac i jutros obrascici beli! Skoro se sve povuklo salica, a i ono sto je bilo na ledjima jedva da malo ima! Neverovatno! Nisam mu danas davala ni krusku a ni bundevu, ali ako sve bude ok sutra ujutru, pokusacu ponov dva dana sa bundevom,a li sam 99.99% sigurna da je pirinac! A ja dok sam bila na eliminacionoj dijeti pirinac mi bio skoro pa osnovna namirnica! Zato se njemu sluz pojacavala i bila sve zelenija, od jaja i pirinca!

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 1148
8.2.2012 16:22:47   
Anoniman
konacno sve procitah.

yula, bas sam se snuzdila dok sam citala sta se desava kod vas, ali evo sad procitah da se resenje ipak nazire! nadam se da si pronasla krivca za malisin osip, pa da ce sad da ide lakse. samo ti njega pusti da se par dana lepo iscisti, pa ces polako stici i ostalo da dajes.. ja bih sacekala jos neki dan, a za to vreme mu davala samo ono na sta sam sto posto sigurna da r-je nema.
hocete li ici kod dr, da li si zakazala?

tasho, sta se desava kod vas, ozdraviste li? mogu da zamislim kako ti je bilo bolesnoj, jos sa njih dvojicom bolesnih, uh. user posted image ja kada sam zdrava mogu sve, nije mi nista tesko.. ali kada zanemocam onda regrutujem pomoc. i to sad jednom detetom, kako ce biti kad dodje jos neko, ja pojma nemam.
jel ostalo ono isto za vakcinaciju, idete onda kada si napisala?

kod nas stvari stoje ovako. moje dete nista nece da jede. ja dzabe kuvam svaki dan. trudim da se joj udesim, spremim najbolje sto znam i svakoga dana sve bacim.
bundevu smo kao uveli. danas nam je bio drugi dan karfiola. samo sto dok ja napravim tu aksicu (krompir plus malo karfiola, pa stavim malo vodice od kuvanja, pa malo mleka i ulja), a ona pojede dve kasicice ili ni toliko.. sta onda? i tako tri dana.. i ja posle smatram tu namirnicu uvedenom, a koliko je ona karfiola zapravo pojela? sutra cu joj samo karfiol sa mlekom dati, da bar malo pojede. jer ovako pojma nemam ima li reakcije ili nema. spolja nema...
kupila sam danas sledece namirnice za zamrzivac: mladu junetinu, pilece belo, kelerabu, jos tikvica i kruske (njih ne ledim). meso sam sredila, iseckala na kockice i stavila na posluzavnik da se zaledi, a veceras cu kelerabu i tikvice. zamrzivac mi je pun hrane za nju, ali dzabe kad ona nista nece da jede. user posted image

sto se uvodjenja tice, ja sam ovako mislila. jos sutra da dam karfiol, valjda ce to znaciti da je uveden.
onda dalje ne znam. user posted image
dal da joj dam meso (piletinu ili junetinu?) zbog te krvne slike koju treba da popravimo? ili da joj uvodim dalje povrce, npr. kelerabu, brokoli? ili da joj uvedem sljivu i jabuku?
vodim se mislju da ponovo probamo pirincane pahuljice, ali one nove hipove sto sam kupila, one su kao hipoalergene. ili da joj skuvam pre toga pirinac, pa da ga tako probamo? ako ne bude r-je, onda da joj psoel par dana dam te pahuljice? ili da probamo palentu? sve nesto mislim da joj uvedem to za dorucak ili veceru, da ima bar jedan obrok. mada ona ni rucak nema, prakticno nemamo ni jedan obrok jos uvek...
i sta sad kad ona nista ionako ne jede. da joj kao uvedem meso zbog krvne slike, a ona od ceka kasice pojede pola kasicice. uzas!
ne mogu da joj mesam sa kupovnim kasicama kao sto mirjanica radi. gledala sam, onde pise mesavina povrca (kojeg?) sa nekim mesom (mi jos ni jedno nismo uveli). nekako se plasim da joj to dam, ja bih prvo da joj uvedem meso, pa kasnije mogu neki put i tu kasicu..
imate li neki savet ??

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 1149
8.2.2012 16:57:54   
ishler
Mislim da nema veze koliko je pojela,ja bar tako dajem tj, ubacim u ostalo povrce,jer ne moguce je drugacije.
Mi smo se isto razboleli,beka ima vec 5 dan temperaturu,i crveno je grlo,malo je bleda,a i slabije jede valjda joj nece pasti ksuser posted image
Tash nadam se brzom ozdravljenju,izgleda smo svi pokupili neki virususer posted image

< Poruku je uredio ishler -- 8.2.2012 16:59:30 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1150
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  44 45 [46] 47 48   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  44 45 [46] 47 48   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

NAJLEPŠA IMENA ZA DEVOJČICE koja ste vi iz...
Napravili smo listu najlepših imena za devojčice prema vašem izboru.
Praktična i zdrava užina tokom aktivnih su...
Za više uživanja u prirodi i svežem vazduhu, važan faktor je i odabir zdravih i kvalitetnih alternativa u odnosu na hran...

image
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!  Više >>
image

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here