Yula
|
Skoro da sam potpuno demoralisana. Lazaru nekoliko dana nisam davala krusku, ali avaj, osip na licu se ipak pogorsao! Nocas je jako lose spavao, mislili smo da su zubici jer, zamo sto nisu izbili, zapravo, ima vise od nedelju dana kako su mu gornje jedinice tu, bele se, vidimo zubice, ali nikako da zagrebu! Posto je sinoc bio veoma nervozan, resimo da mu damo dolipran, to je nesto protiv bolova, temperature, ma svega, i obicno se daje bebama kada ih nesto muci, ne znam koja je zamena za to kod nas. Jutros, nesto pre 5h, poceo da se meskolji, stenje, cvili, vrti se po krevetu, gura se uz mene, nslanja na mene, budi se, zaspiva, nesto ga bas muci... Ja mislim, opet zubici, daj opet mao doliprana, do sada ga nikada nismo davali, a dat nam je bas za takve situacije. Ne da zubice ni da mu pipnemo, boli ga ocigledno. Medjutim, kada smo upalili svetlo vidimo da se osip po licu pogorsao, sada ga je bilo i malo ispod okica, kao ono prvi put kada smo uvodili namirnice, a na obrascicima ( predeo gde se laza naslanja na obrascice ) osip i crvenilo bas jaki! Dete ne jede krusku vec tri dana! Znaci, nije kruska. Juce sam mu dala integralni pirinac koji je jeo i kada se ono prvi put pojavil alergija i ja sma sumnjala ili na pirinac, ili na sargarepu, ali na kraju je prevagnula sargarepa! I sada razmsiljam, on je jedno vreme imao savrseno cisto lice, cak mu neko vreme ni pantenol nisam mazala, ma nista, i onda je polako, malo, po malo pocelo to crvenilo i maleni osipic na obrazima. Nekada se pojaca, nekada smanji, ali eto traje, da bi poslednjih dana kulminiralo! Jutros sam bila sigurna da je pirinac, a opet, danas nam je bio 4. dan bundeve, mozda je i ona? Ajd sad budi pametan pa znaj! Resila sam da cu da izbacim i pirinac i bundevu i krusku! Sve minimum 5 dana! Ako se lice sredi, nesto je od to troje! Posle cu videti sta je, daljom eliminacijom. Ocigledno ako je pirinac u pitanju, da je alergija blaga i podmukla, znaci ne reaguje burno kao na jaja, ali smeta mu. Takodje, jutros kada smo ga preoblacili, vidimo na prevoju prepone jednu crvenu tacku i u njoj beli plik, kao zagnojena bubuljica, samo malo veca! Predvece je nestala, crvenilo je ostalo,a ne deluje kao da je pukla, vec kao da se povukla. Strasno. A onaj mali crvenkasti tackasti osip iznad rese, koji ma vec neko vreme ( koji dr uopste nije ni primetila, a ja zaboravila da joj skrenem paznju ) se nekada malo sirio po preponama, pa nestajao, a danas se i on prosirio ispod jajasaca i po preponama, pa mu se i ono na ledjima prosirilo ( imao je blagi tackasti osipic, vrlo mali koji mu se pojavio kada i ekcem, u predelu donjih ledja, tacnije prelaz izmedju guze i ledja, i to onaj deo kojije pod pelenom, mada i iznad pelene malo ). Sve mislim da je to neki alergen iziritirao! Ili to, ili je kandida, ali ja ni ne znam kako kandida izgleda! I ako je kandida, da li bi se povlacila sama od sebe, pa se opet vracala?! Zna li ko? Kako god, sutra cemo zvati da odemo kod doktora, jbg kada se ovde sve zakazuje, dok mi stignemo na red, ko zna dokle cemo dogurati, ili ce se sve povuci pa necu moci dr da docaram, ijer nij eisto kada se nesto vidi okom i kada se opise, ili ce se iskomplikovati. A maleni se poslednjih dana veoma buni kada treba nakon presvlacenja ( menjanja pelene ) da mu stavim cistu pelenu, do tada bude miran, ali kada treba da stavim novu pelenu on pocne da se izvija, ljuti, otima, place, troje treba da ga drzi Ko zna, mozda ga nesto svrbi, ili pecka, ili boli a ja nemam pojma. Inace, ovako je sve ok, potpuno se normalno ponasa. To je jedina nek apromena koju smaprimetila i da, budi se ranije ujutru i momentalno place, trazi mleko i cim popije smiri se Ako je ko imao zivce da procita ceo moj post, potreban mi je savet. Da li sada kada izbacim ove sumnjive namirnice - pirinac, krusku i bundevu ( u medjuvremenu sam uvela i cveklu i zecetinu, ali u njih ne sumnjam jer je sve to imao i pre i posle njih ), da li da stopiram uvodjenje novih namirnica dok ne utvrdim na sta je dete alergicno? Danas sam mu dala prvi dan boraniju, ali mislim daa je ipak bolje sacekati koji dan za tim.