Yula
|
IZVORNA PORUKA: Nina777 Da vas pitam, moze li da bude od zuba rumenilo u obrazima? Kako izgleda alergija? Moze li ona da se ispolji samo kao crvenilo u obrazima ili bi se pojavilo jos negde na telu? Moja beba ima 6,5 meseci i od 4.meseca jedemo cvrstu hranu a poslednjih par dana ima crvenkaste obraze i onako izgledaju kao malo hrapavi mada na dodir i nisu. Jedino novo sto je jeo poslednjih dana je jedan dan koren od persuna. Sad se trudim da mu dajem samo osnovno sto je i u pocetku jeo ali crvenilo ne prolazi, bude manje ujutru pa popodne se malo pojaca?!? Uvela sam mu bila i teletinu pa sam i sa njom prestala, kao da vidim da li je od hrane. Imate li neki savet? IZVORNA PORUKA: mirjanica Nina, i ja sam isto pitanje postavila na temi o alergijama. mada mom detetu je pre dva dana konstatovana alergija na kravlje mleko pa sad pije specijalno. mada ovo na obrazima ne znam, ne lici mi na ono kad se izbalavi, to vise budu tackice oko usta, ovo je bas po bradi i po obrazima, kao kad bude napolju pa se zacrveni. I ja razmisljam sta je jeo, mada on jede vrlo malo namirnica, pirinac, pirinac-kukuruz, sargarepu, krompir... i juce je jeo jabuku, ali evo ima i danas. i to bukvalno tako bukne, najcesce uvece, i ujutru nema nista! Isto su mu malo grubi obrazi, mislila bih da je od zime ali ne izlazimo na ove minuse. Nisam pametna sta je ...? Ja zaista ne znam. Eto, i mi imamo isti problem poslednjih dana. Izadje mu na obrascicima, pored laze onako malo se zacrveni, mada mu izadje i po neka tufnica po licu, osipic neki, ne previse cest, i nije crven, ali ima ga. Nekada bude jace, nekada slabije. Bila sam u startu posumnjala na krusku, jer smo nju tada uveli kada se to pojavilo, ali sam nastavila da mu je dajem, bas da bih proverila da li je kruska. Ono pocelo da se smanjuje. Posle se opet pojacalo. Danas mu nisam davala krusku i videcu da je ne dajem nekoliko dana, bas da vidim sta ce biti. Mom detetu upravo nicu gornji zubici, ali vec dve nedelje kako se bele i nikako da izbiju! Uzasno balavi, trlja prsticima desni, pa se tako trlja i po obrazima... A bas sam primetila kada izlazimo napolje i to vece se posle pojaca. Ne znam, nisam pametna. Mirjanice, to vase crvenilo mi pre lici na crvenilo od zuba ili od hladnoce jer se ne pojacava konstantno. Tako se i mom Lakiju pojavilo bilo, posle jedne set_nje po hladnom vremenu i posle par dana se povuklo. Nina777, moj savet ti je da, kao sto si i sama uradila, izbacis na nekoliko dana namirnice na koje sumnjas i sacekas neko vreme da vidis, jer kazu da treba par dana da se organizam iscisti od alergena. Moje dete je crvenilom i osipicem reagovalo izgleda na sargarepu, ali ne prvi dan po uvodjenju, vec 5-6 tek. Posto sma bila uvela par namirnica ( sargarep.pirinac i karfiol ) sve sam to stavila na stand b. i pauzirala. Pocelo da se povlaci vrlo brzo, vec drugi dan pauziranja od te hrane. Cini mi se da smo se 4. dan ponovo uvodili cvrstu hranu ponovo, samo druge namirnice i to se vise nije vracalo, to crvenilo, sve do pre neki dan, samo je ipak to sada malo drugacije i zato nisam sigurna da li je alergijska reakcija ili zubici, jer su mi mnogi rekli da to hoce da se javi kada izbijaju zubici. Da, kakva mu je guza, da li se javlja crvenilo i na guzi, nesto kao ojed ili osip? Mom detetu se pojavio veliki crveni pecat sa plikom u sredini, kao ujed komarca, tada kada je jeo sargarepu. Bilo je na predelu izmedju vrata i grudi. Nisam znala sta je to, ali to je urtika. Ako vidis takvo sto, znaci nesto nalik ujedu komarca, tada bas obrati paznju sta malac jede. Veceras sam se bila malo prepala. Pred spavanje oprali bebi guzu nad lavaboom jer se bio ukakio. Svekrva mi pomogla, drzala ga. I ja posle ga brisem i vidim pojavljuje se crvenilo na gleznju, i pred mojim ocima rastu dva plikcica belkasta, isto kao ujed komarca! Zatim do njega i treci! Sta je ovo jbt, nista bebac nije jeo novo. .. I set_im se! Svekrva spremala veceru i ja je pozvala brzo da dodje da mi pomogne da ne ispustim malog, ona dosla drzala ga za noge, a nije oprala bila ruke, mutila jaja i gde ga je dodirnula prstom na kom je imala trag jajeta ono buknula alergija! Beba mi je inace alergicna na jaja. Bem ti te alergije.
< Poruku je uredio Yula -- 2.2.2012 20:45:36 >