|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  31 32 [33] 34 35   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Novi grip AH1N1
17.11.2009 9:03:57   
Jele
Staviću još jednom informaciju o vakcinama koju sam našla na sajtu, pa molim nekog ko zna više o tome da prokomentariše ili da neku dodatnu informaciju. Dakle radi se o tome da se na dotičnom sajtu kaže da se Novartisova vakcina protiv svinjskog gripa daje deci starosne dobi preko 4 godine, dok vakcinu koja je odobrena za davanje bebama starosti od 6 meseci pa naviše proizvodi Sanofi Pasteur Inc.

Citiram:
H1N1 Vaccines Appropriate for Children

There are several formulations of the H1N1 vaccine, and not all of them are approved for children or babies. The vaccine formulated by CSL Limited, for example, is only approved for adults age 18 and over.

Following is a brief description of the various formulations of the vaccine:

MedImmune Intranasal Vaccine: This vaccine is made with a living virus, which has been weakened in a laboratory in a process called attenuation. The virus is not strong enough to cause an actual infection, but is able to initiate an immune response when inhaled. This vaccine is appropriate for children above the age of two years.
Novartis Vaccines and Diagnostics Limited: This vaccine is approved for anyone above the age of four years. The CDC recommends two injections with this vaccine for children between the ages of four and nine, spaced one month apart.
Sanofi Pasteur, Inc.: This vaccine is approved for everyone, including infants over the age of six months. Between six months and 35 months, the manufacturer recommends two injections of .25 mL of vaccine, approximately one month apart. Between 36 months and nine years, the manufacturer recommends two injections of .5 mL of vaccine, approximately one month apart. For anyone over the age of 10 years, a single injection of .5 mL is sufficient.

Read more
ne verujem da bi ovi naši skotovi napravili takvu glupost da vakcinu koja nije za bebe daju bebama, ali niko o tome ništa ne govori. Uroš će uskoro 8 meseci i ne znam šta da radim.

< Poruku je uredio Jeca RR -- 17.11.2009 10:03:17 >

(odgovor članu demetra)
Direktna veza do poruke: 801
17.11.2009 9:14:13   
mihi
Sumnjam da se ovo može, Tamiflu ima 75mg u jednoj kapsuli kako će se izdozirati 20 ili 30 mg ili manje, treba da otvoriš kapsulu u kojoj je sem 75mg osteltamvira i nosač i da meriš analitičkom vagom, to se nikada ne radi uvek se koristi preparat formulisan i namenjen deci a to su sirupi ili injekcije ili i.vensko davanje. Drugo kako ćeš dati bebi rastvorenu gorku tabletu pola će da pljune.

(odgovor članu Jele)
Direktna veza do poruke: 802
17.11.2009 9:34:57   
mihi
Nije istina da FOCETRIA nije indikovana za decu ispod četiri godine, indikovana je za decu od 6 meseci i starije, na 30 strani ovog foruma je link ka vakcini koji je dao proizvođač a koji je napisan na 21 strani. Tu piše baš sve, koga interesuje neka čita. Evropska agencija za lekove je respektibilna  institucija koja registruje sve lekove koji se koriste u EU za humanu i veterinarsku upotrebu.  Novartis takođe, oni su veoma koroketno napisala sva ali baš sva ne željena dejstva od crvenila na mestu uboda do Jillien Bar paralize. nemam nameru nikoga da ubeđujem ni ušta.

Jeco, što se mutiranja virisa za dva meseca tiče mislim da se to neće desiti, kako da mutira pa on je mutirao sa životinja je počeo da se prenosi na ljude, ne razumem kako može da mutira da ne napada ljude više ili? Moja iskustva s pedijatrima su vrlo loša to njihovo pratićemo uvek se završi kako ne treba, to su bar moja iskustva. Mislim da nisu dovoljno upućeni u ovu priču a kad bi svi pročitali cps za Focetriju, sigurno bi im mnogo bilo jasnije, ali nisu zainteresovani. I uostalom što ja da radim njihov posao i da čitam ono što ne bih morala, većina ljudi to može da čita i ništa neće razmeti. Zato j eto njihov posao ali nema ko to da čita nažalost.

(odgovor članu demetra)
Direktna veza do poruke: 803
17.11.2009 9:56:03   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Modessty

Zašto da ja potpišem da neću da primim a neko ko je primio vakcinu u privatnoj režiji da ne potpisuje ništa? Pa i taj ko kupi sam vakcinu neće da primi ovu "državnu".

Ne shvatam ništa lično, zaista. user posted image

A što se tiče ovoga, potpisuje se da je pacijent DONEO SVOJU VAKCINU i da je PRIMA NA SVOJU ODGOVORNOST! Pa nisu ni privatnici ludi.

(odgovor članu Modessty)
  Direktna veza do poruke: 804
17.11.2009 10:01:49   
Jeca*
IZVORNA PORUKA: mihi

Jeco, što se mutiranja virisa za dva meseca tiče mislim da se to neće desiti, kako da mutira pa on je mutirao sa životinja je počeo da se prenosi na ljude, ne razumem kako može da mutira da ne napada ljude više ili? Moja iskustva s pedijatrima su vrlo loša to njihovo pratićemo uvek se završi kako ne treba, to su bar moja iskustva. Mislim da nisu dovoljno upućeni u ovu priču a kad bi svi pročitali cps za Focetriju, sigurno bi im mnogo bilo jasnije, ali nisu zainteresovani. I uostalom što ja da radim njihov posao i da čitam ono što ne bih morala, većina ljudi to može da čita i ništa neće razmeti. Zato j eto njihov posao ali nema ko to da čita nažalost.

ne u tom smislu da mutira. Nego virus mutira tako da se menja...i dalje napada ljude, ali dobija neki novi oblik. Pa to se desava sa svim virusima, zato kažu da ih ima nekoliko miliona ili koliko vec, da ne lupim, i zato nikada ne mozes biti imun na sve viruse, prelezis jedan, dobijes drugi...i tako do beskonacnosti. Virusi mutiraju i ako i ovaj mutira, onda vakcina zaista gubi dejstvo na neki nacin. Raspitivala sam se ja jos kod lekara i svi su mi to potvrdili. A to su eminentni strucnjaci, zaista.

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 805
17.11.2009 10:05:41   
sephora
Oprostite, nisam skapirala šta je Focetria? Da li je to ova vakcina od Novartisa protiv sv. gripa?

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 806
17.11.2009 10:13:38   
sephora
Ja sam čula na TV da će kod sasvim male dece biti potrebne dve doze, nije tačno da to nigde niko nije rekao...
ali me brine ono što je izjavio ministar: kada je vakcinisanje najmlađih u pitanju tu uopšte nema mesta raspravi, od ovog gripa će umirati najmlađi i najslabiji...o Gospode, umrla sam od stresa kada sam to čula...user posted image user posted image user posted image
pa kako da ih ne vakcinišem, grešna mi duša, bolje da rizikujem sa vakcinom nego sa ovim što on kaže...takođe je rekao i da je mnogo bolje rizikovati sa vakcinom nego da se čovek razboli i još je rekao (e to me brine jer su do sada SVI i SVUDA pričali sasvim drugačije a to je) da će ovaj grip sigurno imati veću smrtnost od običnog gripauser posted image user posted image user posted image
ja i sama mislim da je ovaj grip veoma opasan-umrlo 11 ljudi i mislim da treba da se vakcinišemo...to je moje mišljenje ne želim nikome da ga naturam, ja samo mislim da je đavo odneo šalu...

(odgovor članu sephora)
Direktna veza do poruke: 807
17.11.2009 10:15:30   
sephora
Tasha, Mihi ili još neko ko zna, molim vas samo ako može da mi kažete šta je to Focetria? 

(odgovor članu sephora)
Direktna veza do poruke: 808
17.11.2009 10:21:05   
Anoniman
ne znam, sephora...mnogo je nezahvalno davati misljenje sada...Ali ja se ne slazem..
Grozno mi je da potpisem da necu da primim..u oba slucaja mogu da se kajem do smrti sto sam uradila ovo ili ono...

Pisala sam vec da vakcine treba izbegavati (pisala sam da je 72.godine vladala variola vera i da su svi vakcinisali...Samo je moja svekrva sa mojim muzem u stomaku ostala zakljucana kuci jer joj je rodjak lekar rekao da ne dolazi u obzir da dobije vakcinu jer se nije pricalo sta moze od beba da bude od vakcine...Mene brine kad se rodi beba,,,,tako mala...boze sta cu onda?

Ovako, dok je u stomaku...joj ne znam

(odgovor članu sephora)
  Direktna veza do poruke: 809
17.11.2009 10:30:10   
cicko
Ja sam juce bila kod dr opste prakse u krugu klinike u kojoj radim i pricala sam sa njom o gripu i vakcini, ali tek onako da nisam sigurna sta mi je ciniti itd. Dok sam cekala ispred ordinacije (mozda oko pola sata) bilo je dvoje nasih radnika sa novim gripom. Kaze meni doktorka: "Ono sto sam ja dosad shvatila je da je ovo viroza kao i svaka druga, da je jedina bitna stvar pri pojavi i najmanjeg simptoma odmah leci u krevet, obaranje temperature, cajevi, mirovanje... Da su sve one komplikacije nastale jer pacijenti ne reaguju odmah. A sto se tice vakcine, nisam cula ni jednog svog kolegu da ce primiti vakcinu."

I eto ti sad! Ja ipak mislim  da je doktorka prilicno pojednostavila sve, da to bas nije tako, ali dobro... u svakom slucaju i dalje ne znam da li cu se vakcinisati ili ne...user posted image
Imam utisak da nakon primanja vakcine ipak nekako "drzim simptome pod kontrolom". Ne znam kako da se izrazim, ali nakon 3 nedelje do mesec dana mogu ocekivati reakciju, sto mi je opet jednostavnije nego da zivim u strahu da li cu i kada cu se zaraziti... Pricam ti pricu... lupetam... Pa uopste nema dokaza kako vakcina deluje na plod...user posted image  user posted image  user posted image

(odgovor članu sephora)
Direktna veza do poruke: 810
17.11.2009 10:32:52   
cicko
Sto se tice potpisivanja prilikom vakcinacije, mi smo se na poslu naprimali vakcina i vakcina, i svaki put je bio potreban potpis ali ne zbog nekog "ogradjivanja" proiyvodjaca vec zbog ciste evidencije. Predpostavljam da je to i kod ove nove slucaj... ili sam naivna...user posted image

(odgovor članu cicko)
Direktna veza do poruke: 811
17.11.2009 10:38:02   
sephora
razumem OTI kako ti je, brineš za bebicu kad se rodi...znam sve,...user posted image svi umiremo od brige za klince...user posted image ali biće dobro, čuvaćete se kada stigne bekana i sve će biti OK, da vas čuva Bog...

volela bih da ti svetski stručnjaci greše, da se desi neko čudo i da grip oslabi, da pandemija počne iznenada da jenjava...o Bože mili, Ti si iznad svega, sačuvaj nas sve ove pošasti...
sećam se onog filma "Variola vera" gde onaj glavni stručnjak kaže da, kako svaka epidemija iznenada bukne, tako iznenada i odjednom počne da jenjava kada se svi najmanje nadaju...ili već tako nešto...oh, kada bi se i sada to desilo da ovaj grip izumre nenadano i odjednom...eto, sada od nemoći samo se oslanjam na višu silu...user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 812
17.11.2009 12:55:22   
demetra
http:///www.emea.europa.eu/humandocs/PDFs/EPAR/focetria/emea-combined-h710en.pdf

(odgovor članu sephora)
Direktna veza do poruke: 813
17.11.2009 13:24:21   
mamanp
IZVORNA PORUKA: demetra

http:///www.emea.europa.eu/humandocs/PDFs/EPAR/focetria/emea-combined-h710en.pdf

Hajd' razumi ti to sad kad je na egleskomuser posted image user posted image  

Niko nije rekao da je lako biti roditelj, sad znam i zasto

(odgovor članu demetra)
Direktna veza do poruke: 814
17.11.2009 14:03:15   
MoJaPrInCeZa
Da Indy ja sam jos jako lose,beba je kod bake, a muz na zalost hospitalizovan na infektivnu kliniku.Do duse i on sa blazim simptomima,ali sa temperatorom 39 i vise vec dva dana.Sad imam osecaj da sam gore da mi se vraca ne znam da li je to psihicki.Ali sigurno se prima i posle evo 9dana otkad ja bolujem.Bebi su vadili krv i nema virusa ah1n1, za sada.Molim boga da tako ostane,a ako ne boricemo se.Samo mi je zao sto sam nesavesno lecenauser posted image .I  sto je mozda sirenje u mojoj kuci moglo da se spreci da nisu rekli da sam dobila astmu.Ali borimoooo seee,kazu da jako dugo traje i da ostavlja posledice kao sto su probadanje u plucima itd...Videcemo sve ja sam sad kao zamorce.E da na meni nije primenjena antivirusna terapija,a na mom muzu jeste i to mi nije jasno zastouser posted image A to sto kazu grip ko grip,bolje neka cute i mole boga da ih ne snadje.Pa da vide sta je grip ljudi cuvajte se nije prijatno ni malouser posted image Ali se i ne umire kao sto pricaju... kisss do sledeceg javljanja

(odgovor članu indy_25)
Direktna veza do poruke: 815
17.11.2009 14:15:26   
Anoniman
Drzi se moja princezo....
O boze, bas sam se pitala kako si...

Samo lagano i bices ti super...
Javljaj nam kako si, draga...

(odgovor članu MoJaPrInCeZa)
  Direktna veza do poruke: 816
17.11.2009 14:36:15   
cicko
Princezo user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 817
17.11.2009 14:39:55   
Nensi*
Princezo,drzi se user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu cicko)
Direktna veza do poruke: 818
17.11.2009 15:12:11   
Verus
Evo sta ja ne razumem: prica se da oni koji NECE da prime moraju da potpisu.  Koliko sam cula bice oko 3 miliona vakcina?  Znaci, neko ce naterati 4 miliona ljudi da IDU u dom zdravlja ili do svog lekara i da potpisu da nisu primili?  A mozda su hteli a nisu dobili ili dosli na red?

Mislim da ko god i gde god je to receno je totalna glupost, ljudi, budimo realni!  Smesno

(odgovor članu Nensi*)
Direktna veza do poruke: 819
17.11.2009 15:16:14   
Anoniman
Verus, to je druga priča.

To je priča da vakcina neće biti dovoljno, da ne stižu na vreme i da neće biti revakcine koja je neophodna.

Potpisivaće oni kojima je ponuđeno a nisu je hteli.

Ja sam danas primila.

(odgovor članu Verus)
  Direktna veza do poruke: 820
17.11.2009 15:29:44   
mihi
Neću da objašnjavam stvari koje ti sigurno ne razumeš, da li će se pojaviti još neki virus gripa ne znam ovaj virus će ostati sigurno prisutan ovakav godinama na našoj planeti, ne bi SZO napravila ovoliku frku niti bi velike farmaceutske kuće napravile tolike zalihe vakaacina da će za dva meseca morati da prave potpuno novu, svi virusi mutiraju to je jedna od njihovih osobina ali ne tako da potpuno izmene antigenu strukturu i da će biti potrebno za mesec dana napraviti novu vakcina to sigurno neće da se desi, a nadam se da ćemo ovde biti za mesec dav da o tome pišemo.....

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 821
17.11.2009 15:35:02   
mihi
SEFORA, draga to je ova Novartisova vakcina kojaom će biti vakcinisani ljudi kod nas, šta kaže tvoj muž jesi li rekla mislim da je dr. Ma i ja sam sluđena ali mi je lakše da se vakcinišemo i da se prekine ova agonija. Večeras je minstar Tomica gost na B92, videćemo šta će reći a sigurno će ga Jugoslav izrešetati.

(odgovor članu sephora)
Direktna veza do poruke: 822
17.11.2009 15:35:48   
Jele

Nije istina da FOCETRIA nije indikovana za decu ispod četiri godine, indikovana je za decu od 6 meseci i starije, na 30 strani ovog foruma je link ka vakcini koji je dao proizvođač a koji je napisan na 21 strani. Tu piše baš sve, koga interesuje neka čita. Evropska agencija za lekove je respektibilna  institucija koja registruje sve lekove koji se koriste u EU za humanu i veterinarsku upotrebu.  Novartis takođe, oni su veoma koroketno napisala sva ali baš sva ne željena dejstva od crvenila na mestu uboda do Jillien Bar paralize. nemam nameru nikoga da ubeđujem ni ušta.

Hvala na informaciji, sada mi je malo lakše. Normalno mi je da kupimo vakcinu koju mogu i bebe da dobiju, ali čitava ova panika, medijska kampanja i priča oko vakcine me je naterala da sumnjam u sve. Mene ne treba da ubeđuješ, meni je samo trebala informacija od nekoga ko zna više o tome kako sam i rekla.

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 823
17.11.2009 15:36:55   
Anoniman
ovo je da covek dobije nervni slom oko ovog gripa...
Tasha je primila vakcinu??
Je l nisam pogresno razumela?

Mihi, postoji jos jedna stvar a to je farmaceutska mafija ... ogromna zarada za pharma kuce se krije u ovom gripu tako da nisu oni samo brizni pa dizu frku nego im je i u interesu da ljudi pohrle u apoteke po vakcine i ostalo..Ima i toga...

(odgovor članu mihi)
  Direktna veza do poruke: 824
17.11.2009 15:38:56   
Jele

Sumnjam da se ovo može, Tamiflu ima 75mg u jednoj kapsuli kako će se izdozirati 20 ili 30 mg ili manje, treba da otvoriš kapsulu u kojoj je sem 75mg osteltamvira i nosač i da meriš analitičkom vagom, to se nikada ne radi uvek se koristi preparat formulisan i namenjen deci a to su sirupi ili injekcije ili i.vensko davanje. Drugo kako ćeš dati bebi rastvorenu gorku tabletu pola će da pljune.

Da, nikada se ne bih usudila da to sama radim i logično mi je da postoji verzija namenjena deci, ali me interesuje kako ga ti lekari onda daju deci.

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 825
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  31 32 [33] 34 35   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  31 32 [33] 34 35   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
Preminule sestre Sara (5) i Tina (9), stra...
Juče, baš oko podneva, deka i unuke kročili su ispod terase Železničke stanice u Novom Sadu kada se ona iznenada obrušil...

image
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese. Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš. Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija. Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here