|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  29 30 [31] 32 33   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Novi grip AH1N1
15.11.2009 21:50:35   
Anoniman
Verovatno je mađarska, pitanje je samo, dal mađarska proizvodnja ili mađarska uvozna.
Mađarska proizvodnja je Fluval P. Poslaću ti nešto na pp.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 751
15.11.2009 21:53:05   
mihi
Tasha od godine dana pa nagore do 1 godine relenza?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 752
15.11.2009 21:54:58   
Anoniman
Relenza je isto lek? user posted image

(odgovor članu mihi)
  Direktna veza do poruke: 753
15.11.2009 21:56:29   
Anoniman
Tasha, odgovorila sam ti

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 754
15.11.2009 21:56:40   
mihi
da sličan Tamifluu ali indikovan za malu decu i ima neki još na Zo.... ali moram da proverim kako se zove.

< Poruku je uredio mihi -- 15.11.2009 21:58:01 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 755
15.11.2009 21:57:17   
Anoniman
Hvala mihi! user posted image

(odgovor članu mihi)
  Direktna veza do poruke: 756
15.11.2009 21:58:47   
mihi
Nema na čemuu Tashauser posted image user posted image .

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 757
15.11.2009 22:18:57   
mihi
Sada čitam po blogovima da su naši lekari JAAAAKO škrti na davanju antivirusnih lekova navodno nema ih dovoljno, da kasne sa davanjem, kad prođe prvih 48h više nema efekta. Ne razumem zašto dajemo pare fondu za zdravstveno osiguranje, Dodje mi da uzmem privatno zdravstveno za godinu dana za mene je oko 8200din. Pokriva sve do 30.000 evra. E kad se desi frka kao ova sada, onda vidim koja je razlika kad ziviš u normalnoj zemlji npr USA, i u ovoj ovde. Čujem od više ljudi da ako odeš u UC ili infektivnu kliniku može da se desi da dobiješ batine što dolaziš, u bolnicu primaju samo polumrtve......... user posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 758
15.11.2009 22:28:29   
Anoniman
Evo, u utisku nedelje... Potpisivaće samo oni koji odbiju vakcinu, a ne i oni koji je budu primili! 

(odgovor članu mihi)
  Direktna veza do poruke: 759
15.11.2009 23:04:21   
Verus
Zanamivir ili Relenza..meni su to dali ovde kada sam bila izlozena H1N1 direktno-sprej u nos nedelju dana jednom dnevno....
IZVORNA PORUKA: mihi

da sličan Tamifluu ali indikovan za malu decu i ima neki još na Zo.... ali moram da proverim kako se zove.

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 760
16.11.2009 1:41:25   
Modessty
IZVORNA PORUKA: Tasha RR

Evo, u utisku nedelje... Potpisivaće samo oni koji odbiju vakcinu, a ne i oni koji je budu primili! 

I šta kad odbijem da primim vakcinu i ne daj bože razbolim se? Neće da me leče? Ne razumem zašto to rade?! Sramota!
Nigde ,ni na jednoj televiziji nisam čula da je neko od lekara obrazložio koje su posledice po plod. Boli mene uvo za mene. Ja ću da preživim. Ali šta je sa bebom koja se tek razvija u stomaku? Može li neko da mi garantuje da će ona biti dobro?!

Šta sa nama koji ne možemo da nabavimo vakcine iz inostranstva, ako zaista postoje bolje vakcine? A i šta će biti sa onima koji kao Tasha kupe vakcinu sa strane i prime je? Da li će i oni potpisivati da nisu hteli da prime ovu "državnu" vakcinu?

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 761
16.11.2009 8:06:43   
Jeca*

Sada čitam po blogovima da su naši lekari JAAAAKO škrti na davanju antivirusnih lekova navodno nema ih dovoljno, da kasne sa davanjem, kad prođe prvih 48h više nema efekta. Ne razumem zašto dajemo pare fondu za zdravstveno osiguranje, Dodje mi da uzmem privatno zdravstveno za godinu dana za mene je oko 8200din. Pokriva sve do 30.000 evra. E kad se desi frka kao ova sada, onda vidim koja je razlika kad ziviš u normalnoj zemlji npr USA, i u ovoj ovde. Čujem od više ljudi da ako odeš u UC ili infektivnu kliniku može da se desi da dobiješ batine što dolaziš, u bolnicu primaju samo polumrtve......... user posted image user posted image user posted image .

ja sam vec negde pisala. Znam zenu koja ima ah1n1 i oba sina imaju (9 i 11 godina) znam i neke ljude posredno i NIKO od njih nije dobio tamiflu. Rečeno im je da se to daje baš ako bude loše inače se ne treba igrati sa tim lekom. Rekli su im da se leče, manje-više kao od običnog gripa pa da se jave ako se zakomplikuje.

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 762
16.11.2009 8:15:28   
demetra
Stvarno je sramota sta rade sa trudnicama!
Na Novartisovom sajtu pise da ova vakcina koju mi kupujemo nije ispitana na trudnicama.
Takodje pise da se kao bezbedna pokazala vakcina koja ne sadrzi pojacivace dejstva.Ova vakcina ih sadrzi!
Mislim, kako ih bre nije sramota.

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 763
16.11.2009 8:23:25   
minavb
Sto da ih bude sramota, neko mora da bude kolateralna steta a isli su na to da ce vecina stanovnistva da podlegne histeriji i zavrne rukav.
Da ispravim nekoga, niko nije rekao da grip "napada" samo hronicne bolesnike. Receno je,  i evo ponavljam, da se samo hronicnim bolesnicima tesko komplikuje i zavrsava letalno. Kao i kod svake bolesti, klinicka slika i ovog gripa zavisi od stanja organizma.
I jos nesto, radnici u epidemioloskim sluzbama ministarstva zdravlja, nemaju ama bas nikakva uputstva. Na odrzanim sastancima i obukama u okruzima, receno je da se ponasaju kao i svake godine kad je epidemija sezonskog gripa, nikakve dodatne mere im nisu nalozene i bas nikakve posebne zadatke nemaju. Sve tece najnormalnije, kao i svake zime, uz zabranu poseta u bolnicama i klinickim centrima.

(odgovor članu demetra)
Direktna veza do poruke: 764
16.11.2009 8:25:49   
Jeca*
IZVORNA PORUKA: minavb

Sto da ih bude sramota, neko mora da bude kolateralna steta a isli su na to da ce vecina stanovnistva da podlegne histeriji i zavrne rukav.
Da ispravim nekoga, niko nije rekao da grip "napada" samo hronicne bolesnike. Receno je,  i evo ponavljam, da se samo hronicnim bolesnicima tesko komplikuje i zavrsava letalno. Kao i kod svake bolesti, klinicka slika i ovog gripa zavisi od stanja organizma.
I jos nesto, radnici u epidemioloskim sluzbama ministarstva zdravlja, nemaju ama bas nikakva uputstva. Na odrzanim sastancima i obukama u okruzima, receno je da se ponasaju kao i svake godine kad je epidemija sezonskog gripa, nikakve dodatne mere im nisu nalozene i bas nikakve posebne zadatke nemaju. Sve tece najnormalnije, kao i svake zime, uz zabranu poseta u bolnicama i klinickim centrima.

i sa ovim se slazem user posted image
u subotu sam caskala sa jednom zenom koja je epidemiolog i ona je skroz opustena. Kao, eto, mediji dizu frku, ovo je grip koji smo imali i prosle godine...imamo ga vec godinama unazad, rece ona. Pitala sam je za vakcinu. Kaze, vakcine ce uskoro stici, pa videcemo. Nije rekla ni VAKCINI SE ni NEMOJ, kao polako, cekaj.

Robin Sharma

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 765
16.11.2009 8:33:46   
mihi
U spc piše da nema podataka za trudnice, ako je tako ni jedna trudnica ne sme da primi ovu vakcinu. Dalje u uputstvu piše da svi moraju da se revakcinišu i da se jednom dozom ne stiče potpun imunitet pogotovu ne kod dece o tome nisam čula ni reč. od naših epidemiloga... A za Tamifli verovatno ga ima za 1% stanovništva, ako se odmah da neće se ni razviti teški simptomi to je strašno šta rade.... Ja sam prošle godine kupila jednu kutiju kad je bila afrka sa ptičijim gripom i imam je ali ne bih smela da  dam deci na svoju ruku, niti tablete mogu da dam ovom malom.......user posted image  

(odgovor članu demetra)
Direktna veza do poruke: 766
16.11.2009 8:39:56   
mihi
Kakva zemlja, takvi i epidemiolozi, izvinite ako nisu dobili uputstva u ministrastvu  u XXI veku fala bogu postoji internet i baze medicinskih podataka npr Medline na kojima sve piše o A H1N1 gripu. Takođe, nije tačno da se bolest komplikuje samo kod imunokompromitovanih osoba, studentkinja medicine iz Kg je bila potpuno zdrava ima još primera.....

< Poruku je uredio mihi -- 16.11.2009 8:40:30 >

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 767
16.11.2009 8:42:00   
Anoniman
ja ovo što više čitam sve više i više sam gluplja

sad možemo li napokon sumirati ko smije a ko ne smije primiti tu vakcinu jer ja koliko vidim mišljenja su podijeljena , ovdje je niko ne preporučujeuser posted image (govorim o ljekarima i to šefu infektivne i šefici pedijatrije)

Mihi jutro mila user posted image

(odgovor članu mihi)
  Direktna veza do poruke: 768
16.11.2009 8:45:18   
mihi
jutro draga, danas idem kasnije na posao pa da virnem ovde, šta ti radiš a dečica?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 769
16.11.2009 8:49:23   
Anoniman
ma dovukla se na posao ...slomili su me preko vikenda ...oni lopovišu...ma standardno user posted image

(odgovor članu mihi)
  Direktna veza do poruke: 770
16.11.2009 8:57:15   
minavb

Kakva zemlja, takvi i epidemiolozi, izvinite ako nisu dobili uputstva u ministrastvu  u XXI veku fala bogu postoji internet i baze medicinskih podataka

Taj isti ministar koji je namestio tender za vakcinu i koji ce terati ljude da potpisuju ako odbiju vakcinu, svojim radnicima nije dao uputstva za suzbijanje epidemije i rekao im je da se ponasaju kao svake godine u sezoni gripa. user posted image

< Poruku je uredio minavb -- 16.11.2009 9:01:34 >

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 771
16.11.2009 9:54:47   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Modessty

IZVORNA PORUKA: Tasha RR

I šta kad odbijem da primim vakcinu i ne daj bože razbolim se? Neće da me leče? Ne razumem zašto to rade?! Sramota!
Nigde ,ni na jednoj televiziji nisam čula da je neko od lekara obrazložio koje su posledice po plod. Boli mene uvo za mene. Ja ću da preživim. Ali šta je sa bebom koja se tek razvija u stomaku? Može li neko da mi garantuje da će ona biti dobro?!

Šta sa nama koji ne možemo da nabavimo vakcine iz inostranstva, ako zaista postoje bolje vakcine? A i šta će biti sa onima koji kao Tasha kupe vakcinu sa strane i prime je? Da li će i oni potpisivati da nisu hteli da prime ovu "državnu" vakcinu?

Mod, nije to sramota! To je meni ok. Oni ti nude vakcinu, ti odbiješ, potpiši da nisi hteo a ne posle da skočiš na njih kad se razboliš. No, druga priča ste vi trudnice. U početku sam imala formirano mišljenje da treba da se vakcinišete, sada više nemam nikakvo mišljenje, jer prosto ne razmišljam o tome. Nekako - nek svako brine za sebe. I nemam pojma šta se desi ako potpišeš da nećeš a razboliš se.

Oni koji se vakcinišu inostranim vakcnama koje su sami nabavili, moraju imati potvrdu lekara koji ih je vakcinisao da je to urađeno, i u tom slučaju ne potpisuju da nće vakcinu već da su vakcinisani!

IZVORNA PORUKA: Jeca RR

ja sam vec negde pisala. Znam zenu koja ima ah1n1 i oba sina imaju (9 i 11 godina) znam i neke ljude posredno i NIKO od njih nije dobio tamiflu. Rečeno im je da se to daje baš ako bude loše inače se ne treba igrati sa tim lekom. Rekli su im da se leče, manje-više kao od običnog gripa pa da se jave ako se zakomplikuje.

A na TV ponavljaju kako Tamiflu deluje ako se da u prvih 48 sati. user posted image

Mađarska vakcina Fluval P nije split vakcina, i nema revakcine.

(odgovor članu Modessty)
  Direktna veza do poruke: 772
16.11.2009 10:00:28   
Jeca*
pa vidis, to za tamiflu ni meni nije jasno. SVE koje ja znam su vratili i rekli imate ah1n1, ne proveravamo, jednostavno imate sve simptome i sigurno je to to, ali tamiflu nikako zasad ne uzimajte! I o cemu sad pricamo? ko je ovde lud????

Robin Sharma

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 773
16.11.2009 10:01:33   
Anoniman
SVI! user posted image Sve smo luđi i luđi! A ja odoh da se ofarbam! 

(odgovor članu Jeca*)
  Direktna veza do poruke: 774
16.11.2009 11:13:18   
Jele
Na sajtu http://www.nhs.uk/conditions/pandemic-flu/pages/qa.aspx sam našla sledeće u vezi sa Tamifluom i bebama:

Can babies under the age of one take antivirals?
Yes, Tamiflu was recently licensed for use in babies aged under one during a pandemic outbreak. The European Medicines Agency has given the following advice:
The appropriate dosage to treat children aged under one is 2-3mg/kg twice daily for five days.
It is preferable to treat children under medical supervision.
The capsule content can be diluted to prepare the correct dose.

Što bi u prevodu značilo da je tokom pandemije odobren za upotrebu kod beba mlađih od godinu dana i da se kod dece mlađe od godinu dana dozira 2-3 mg po kg dva puta dnevno pet dana. Naravno uz lekarski nadzor, a da se kapsula rastvori, tj. razblaži kako bi se pripremila odgovarajuća doza.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 775
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  29 30 [31] 32 33   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  29 30 [31] 32 33   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
Preminule sestre Sara (5) i Tina (9), stra...
Juče, baš oko podneva, deka i unuke kročili su ispod terase Železničke stanice u Novom Sadu kada se ona iznenada obrušil...

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here