|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  33 34 [35] 36 37   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Novi grip AH1N1
17.11.2009 19:57:32   
Modessty
IZVORNA PORUKA: kaliopi

polako draga.......user posted image   znam i da vi trudnice sada najviše brinete pa to je svima jasno , i ja bih se brinula pogotovu posle svega... sedite kući i ćutite, uživajte, ne krećite se kojekuda (sem tamo gde morate) a na slave ni u ludilu!  Ja bar znam da neću ići ni na jednu...

Čuvamo se koliko možemo. Mm mora svakako da radi, a mora i da vodi treninge. Posao mu je takav da je stalno u kontaktu sa ljudima i decom. Od nečega mora da se živi!

Na slave ne idemo. Jedino me čeka svadba mog brata 20. decembra. Neznam dal me više brine što će tamo biti cela rodbina raspoložna za ljubakanje ili to što nemam šta da obučem user posted image (joooj, crni humor!)

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 851
17.11.2009 21:24:22   
Jele
Ja stvarno više ne znam da li da vakcinišem Uroša ili ne... Taman odlučim da DA kad onda pročitam ili čujem nešto protiv date vakcine, pa se onda predomislim, pa onda opet čujem ili pročitam sasvim nešto drugo i tako u krug, već mi je dosta toga. Razne lekare sam pitala, mišljenja su oprečna i tako u krug. Prilično me opterećuje sve to i svesno ili nesvesno sam se nekako izolovala.

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 852
17.11.2009 22:32:44   
Brand new mama
Ovako,ja sam danas bila kod pedijatra i pitala sam ga u vezi vakcine.Naravno,pitala sam da li je neophodno da se vakcinisem zbog bebe i rekla mu razlog zbog kog ne bih(sama sam i ako dobijem temperaturu i budem malaksala-ko ce se brinuti o malisi).Objasnila sam covjeku da me hvata panika,ali on mi je rekao da je vec kod njega bilo dosta dijece sa svinjskim gripom i da je u principu isti kao svaki grip,ali da se naravno treba "odlezati" i doci kod doktora.Umirio me i da bubici nista nece biti...naravno da ja i dalje imam napade panike,ali sad mi je bar lakse...valjda
PS-dobijaju se dvije doze(bar mi je tako sad receno)

< Poruku je uredio Brand new mama -- 17.11.2009 22:33:49 >

Steh auf, wenn du am Boden bist

https://www.youtube.com/watch?v=I3z-gqLGIKU

(odgovor članu Jele)
Direktna veza do poruke: 853
17.11.2009 23:05:49   
tanya
Posle svega ovoga sto sam procitala na ovom forumu,meni se cini da cemo sve mi mame zavrsiti na psihijatrijiuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Brand new mama)
Direktna veza do poruke: 854
17.11.2009 23:07:37   
Anoniman
Dobrodošla tanya! Hajde na nešto veselije: Spisak RR mama KLIKNI OVDE

(odgovor članu tanya)
  Direktna veza do poruke: 855
17.11.2009 23:22:43   
Anoniman
I zdravi mogu dobiti teži oblik gripa

Od novog gripa A H1N1 su umrle još tri osobe koje su bile u teškom stanju, pa je tako u Srbiji registrovano četrnaest smrtnih ishoda. U niškoj infektivnoj klinici umrle su dve osobe, četrdesettrogodišnji muškarac iz Prokuplja i tridesetogodišnji mladić iz Niša. U Opštoj bolnici u Užicu preminula je četrdesetogodišnja žena iz Prijepolja. I dok epidemiolozi saopštavaju da prvi talas epidemije jenjava, broj smrtnih slučajeva u našoj zemlji se povećava. Dr Predrag Kon, predsednik radne grupe protiv pandemije gripa, kaže za „Blic" da je pitanje sreće da li će se kod nekoga razviti upala pluća i samim tim doći do smrtnog ishoda.

Detaljnije: KLIK

Samo ću još jednu rečenicu izvući iz članka:
To znači da i potpuno zdrave osobe mogu imati ove receptore i da su u podjednakom riziku kao i hronični bolesnici.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 856
17.11.2009 23:51:47   
Leki 77
Epidemiolog Mladen Smoljanović sa Medicinskog fakulteta u Splitu smatra da su i Srbija i Hrvatska žrtve „pumpanja” problema. On tvrdi da je svaki grip opasna bolest i da se nikada ne zna kada će poprimiti negativan tok i krenuti u fatalan ishod.
– I od sezonskog gripa ljudi umiru, u globalnim razmerama to je od 250.000 do 500.000 ljudi. Od novog gripa AH1N1 u sezoni 2009/10. neće umreti više od 50.000 ljudi u čitavom svetu. To pokazuje da je ova epidemija gripa lakša od sezonskog gripa – priča dr Smoljanović.
Beogradski virusolog u penziji Ana Gligić izričito tvrdi da se kod devet smrtnih slučajeva u Srbiji nikako ne može govoriti o smrtnosti od novog gripa.
– Sve zavisi od načina prikazivanja. Svih devet osoba koje su umrle u Srbiji bile su hronični bolesnici i život im je bio ugrožen zbog osnovne bolesti. Kod nas su umirali kardiovaskularni bolesnici, dijabetičari, astmatičari… U svim slučajevima do sada bili su udruženi hronična bolest, virus novog gripa i ko zna šta sve još što nikada nećemo saznati – kaže Gligićeva.

I profesor Ilija Kuzman iz Infektivne bolnice “Dr Fran Mihaljević” u Zagrebu takođe smatra da iz apsolutnih brojki ne treba izvoditi negativne zaključke, ali i da ova epidemija ni po čemu nije teža od epidemije sezonskog gripa.
– I od posledica sezonskog gripa umire isto, možda čak i više ljudi. Međutim, to je teško za evidenciju, jer se kod sezonskog gripa malo radi virusološka dijagnostika, tako da se ne evidentiraju oni koji umru od zapaljenja pluća i infarkta koji nastaju kao komplikacija sezonskog gripa – kaže prof. Kuzman.

http://www.blic.rs/temadana.php?id=120671

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 857
17.11.2009 23:54:31   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Leki 77

– Sve zavisi od načina prikazivanja. Svih devet osoba koje su umrle u Srbiji bile su hronični bolesnici i život im je bio ugrožen zbog osnovne bolesti. Kod nas su umirali kardiovaskularni bolesnici, dijabetičari, astmatičari… U svim slučajevima do sada bili su udruženi hronična bolest, virus novog gripa i ko zna šta sve još što nikada nećemo saznati – kaže Gligićeva.

Od četrnaest osoba, koliko ih je do sada umrlo, potpuno zdravo je bilo četvoro koji nisu imali nikakvo hronično oboljenje.

KLIK

(odgovor članu Leki 77)
  Direktna veza do poruke: 858
17.11.2009 23:57:26   
guppy RR
... user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 859
18.11.2009 0:01:33   
Modessty
Izludeće vas statistika!

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 860
18.11.2009 0:10:16   
Leki 77
- Da li će kod nekoga virus gripa izazvati otok pluća zavisi samo od sreće. Drugim rečima, postoje ljudi koji imaju receptore koji primaju virus u dubokim delovima pluća. Što su ti receptori niže, veća je mogućnost da dođe do upale u nižim delovima pluća. Tu nastaje intersticijalna pneumonija, odnosno otekline koje ne dozvoljavaju vazduhu da prođe. Zbog toga takve osobe moraju biti na respiratoru, a ukoliko imaju još neku hroničnu bolest, oporavak je teži i brže može doći do fatalnog ishoda - objašnjava dr Kon.

Sudeci po ovom tekstu, u ovim slucajevima kritican je SVAKI virus gripa, zar ne?

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 861
18.11.2009 0:10:18   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Modessty

polako draga.......user posted image   znam i da vi trudnice sada najviše brinete pa to je svima jasno , i ja bih se brinula pogotovu posle svega... sedite kući i ćutite, uživajte, ne krećite se kojekuda (sem tamo gde morate) a na slave ni u ludilu!  Ja bar znam da neću ići ni na jednu...

Čuvamo se koliko možemo. Mm mora svakako da radi, a mora i da vodi treninge. Posao mu je takav da je stalno u kontaktu sa ljudima i decom. Od nečega mora da se živi!

Na slave ne idemo. Jedino me čeka svadba mog brata 20. decembra. Neznam dal me više brine što će tamo biti cela rodbina raspoložna za ljubakanje ili to što nemam šta da obučem user posted image (joooj, crni humor!)

user posted image

ma šta te briga! distanca draga pa ko je pametan shvatiće........

(odgovor članu Modessty)
  Direktna veza do poruke: 862
18.11.2009 0:13:24   
Anoniman
rekla-kazala. manem se ja ove teme...........

(odgovor članu Modessty)
  Direktna veza do poruke: 863
18.11.2009 0:13:37   
Modessty

user posted image

ma šta te briga! distanca draga pa ko je pametan shvatiće........

user posted image user posted image user posted image user posted image
Da odem na svadbu sa maskom kao modnim detaljem za kraj 2009. godine user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 864
18.11.2009 0:23:52   
MoJaPrInCeZa
user posted image   Evo iz dosade ili potrebe , pricu mogu da napisem.Inace za one koji ne znaju obolela sam od virusa ah1n1,ili ti takozvanog SVINJSKOG GRIPA.7.11.2009 god sam dobila simptome a kada se virus usunjao u moje telo to ne znam.Uglavnom blazi oblik gripa me je spopao i danima se borim da ga isteram iz sebe.Na zalost posle devet dana moj muz je dobio virus i  hospitalizovan je na ifektivnu kliniku.Na srecu moja cerka od 14 meseci je jos uvek dobro,nije zarazena i dane provodi kod bake.Sedim u polumraku sobe gledam tv,a osecam kako da mi neki zizak polako gricka pluca.Taj bol me iz dana u dan,toliko iritira da toliko puta pomislim ,pojedi me vec jednom  ili idi.Veceras po prvi put osecam strah.Sama sam,pozovem muza on mi prica kroz ono crevce od kiseonika i to tako uzasno zvuci da mi se ne place nego kuka.Prijatelji obavesteni    o novonastaloj situaciji vise i ne zovu strah ih da ne prime virus preko telefona.Sestra ujutru samo ubaci sta mi treba iz prodavnice na balkon i to sa maskom i bezi glavom bez obzira.Danas sam pozvala najbolju prijateljicu i  rekla joj da sam licno Kona zvala da mi potvrdi da se virus ne prenosi preko zice,da sme da me pozoveuser posted image A zadnja kap u casi punoj bila je danasnja situacija.Lepo vreme ja otvorila prozore da izvetrim kucu.Dok ce ti komsinica sa ulice:”Zatvori te prozore jos ti samo promaja fali”A u njenom glasu se osecala ironija i strah da ne primi grip.Boze tuzno i zalosno u isto vreme.Kao vanzemalajc se osecam kad izadjem napolje osetim poglede na sebi koji me ko samari sibaju ulazi u kucu zarazo.Kako bi mi pomogli,evo sad suze se slivaju a ne znam sto placem…Verovatno sto sam odjednom  tako sama…kao stepski vuk….Kisss za sve od MoJaPrInCeZauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 865
18.11.2009 0:40:15   
vaca
Bila sam danas kod dr jer me od juce lomi T 37.5, nos curi, imam suvi kasalj i jos x stvari. Kaze moja dr da je u pitanju samo prehlada i pored terapije preporucila mi PROPOLIS. Kaze da obavezno i svom detetu dajem.
A sto se tice vakcine, ona kaze da se ona sam vakcinise protiv sezonskog gripa ali da je ipak skoro bila bolesna, a sto se tice ovog meksickog ona misli da je vecina ljudi bila izlozena ovom virusu j i da je svako odreagovao na sebi svojstven nacin. Kao i to da se ne razbolimo svi od seznoskog gripa ali skoro svako bar jedanput u toku zimskog perioda kija, kaslje, ima T, zapusen nos. Ne mora uvek da ide sa visokom T i jako izrazenim simptomima. A sa vakcinom da sacekamo pa cemo videti. Ne rece ni da ni ne.

A sto se tice broja umrlih od gripa i to da su oni bili zdravi, ja sumnjam u to. Mi smo takav narod da nemamo kulturu kontrole svog zdravlja pa tek kad neko umre cuje se e umro a nista mu nije bilo, zdrav, iz cista mira, a posle nekog vremena pa eto  imao je visok pritisak, srcani bolesnik a nije se lecio i jos mnogo mnogo toga.

I jos nesto: kod mog brata na poslu coveku nije bilo dobro 2 dana, tesko mu, ima T, malaksao i sve sto ide uz to. kad nije mogao vise da izdrzi otisao kod lekara i oni ustanove ovaj novi grip. Najstrasnije je to sto je on zajedno sa kolegama sa kojima radi pili sok IZ ISTE flase! To ne mogu da shvatim! Pa kakvi smo to ljudi! Da li oni uopste nesto razmisljaju, ne za sebe pa imaju i oni decu kod kuce! I sad svi oni ocekuju simptome. Eto kakvi smo! A sad i ove slave su raj za viruse. MA mora po srpski tri puta da se izljubi i to ti je, samo pre tog ljubakanja ide ono: ma mi smo zdravi, nemamo grip! nece to nas!
STRASNO!

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 866
18.11.2009 0:52:39   
vaca
Princezo, znam da je tesko ali moras da izdrzis. Sve one koji ti se sada ne javljaju bice ih sramota kad sve prodje. ti ces proci pored njih visoko uzdignute glave, a oni nece imati hrabrosti ni da te pogledaju. Ne sekiraj se
Moja najbolja drugarica i njen sincic od 6 god su prelezali ovaj grip (samo u Vasingotnu) i isto nisu imali nista od terapije sem antipiretika. Kaze da je njih drzalo tako oko 15-tak dana. kad je prosla T ona je dalje imala probadanje u grudima i kasalj. Cula sam se sa njom pre neki dan i kaze da polako prestaje i da je pocela da radi. A za bebu nemoj da brines ako nije pored tebe. Muz moje drugarice bio je jedini koji je brinuo o njima i nije se razboleo. Tako da to ne znaci da ce svi koji su bili u kontaktu sa obolelom osobom da se razbole. Bar ja to tako shvatim.
samo napred i misli pozitivno

(odgovor članu vaca)
Direktna veza do poruke: 867
18.11.2009 0:56:45   
sanji
Nemoj da plačeš i da tuguješ! Ljudi su bezdušni i samoživi! user posted image Ipak ne mogu da verujem da te prijatelji ne zovu i ne pružaju podršku, to je srašno!!! user posted image Misli na muža i na bebicu i trudi se da ozdraviš što pre. Kljukaj vitaminčiće, propolis i sve slično što možeš da nađeš da bi ti imunitet ojačao. I slobodno otvaraj prozore, baš te briga šta ko priča, ako ih je toliko stah neka ne prolaze tuda. Pa treba ti svež vazduh da bi ozdravila!!! Probaj da malo skreneš misli, stres i tugovanje mogu samo gore da ti naprave! Gledaj filmove, čitaj knjige i druži se sa nama na RR-u i na nekim veselim temama. Videt ćeš koliko će brže da prođe i vreme i virus! user posted image

DOBILI SMO PRINCEZE

(odgovor članu MoJaPrInCeZa)
Direktna veza do poruke: 868
18.11.2009 1:05:16   
Anoniman
Princezo slažem se sa Sanji! Otvori širom prozore da tebi lepo uđe svež vazduh, posle se utopli, kljukaj čajićima , misli na svoju bebu i svog muža....... situacija je teška ali preguraćete. mnogo njih je ozdravilo i sve će to biti iza vas. jednog dana ćete sve to prepričavati kao jednu anegdotu koliko god delovalo jezivo sada. a za prijatelje nemam komentar, bar da te nazovu , nekako stupe u komunikaciju da ti bude lakše.. bar ćeš sada videti........gore glavu draga! mi na RR smo tu, ne mrdamo user posted image   user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu sanji)
  Direktna veza do poruke: 869
18.11.2009 1:10:49   
jasnicak
Joj princezo nemoj da budes tuzna tako ces duze da bolujes nego glavu gore i pobedices taj tupavi virus. A to sto te izbegavaju je cista glupost ali ces barem posle ovoga znati ko ti je pravi prijatelj a ko to nikada ni bio nije. Veliki pozdrav i glavu gore procice i touser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Ono sto vidim ovde ranjava srce moje i zato trazim.....Ono sto trazim srce moje ovde ne vidi i zato VERUJEM!!!!!!!

(odgovor članu sanji)
Direktna veza do poruke: 870
18.11.2009 1:14:13   
vodolija 82
Princezo,znas da najjaci samo opstaju,zato dokazi sebi da ti to i jesi.Misli na svoje najdraze i kako ce se ovo zvati juce,procice.a sto se tice prijatelja no coment,bar ces saznati ko ti to zaista jeste,jer u muci se poznaju junaci.Zelim ti da sto pre ozdravis,kao i tvoj muz i da opet uzivate sa svojom bebicom.user posted image

Teskoce i borbe koje imamo danas,nisu nista drugo,nego cijena koju moramo da platimo za pobjede koje nas cekaju sutra...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 871
18.11.2009 8:58:05   
sephora
Draga Princezo, tebi svaka čast, hrabra si i jaka, nemoj da kloneš, sve će proći pa će i tvoj mužić kući da se vrati, pa ćete uzeti ponovo svoju bebicu u naručje...
a prijatelji su ti baš kreteni, ako mene pitaš ja bih ih posle ovoga otkačila...ne treba da dolaze ali mogu da pozovu da ti prave bar društvo preko žice...oh, kakve su budale...ima raznih ljudi ali ti se ne daj...samo napred, mi sa RR smo uz tebe...nadam se da će ti muž uskoro biti bolje a naravno i ti da nam potpuno ozdraviš...puno poljubaca za našu princezicuuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu vodolija 82)
Direktna veza do poruke: 872
18.11.2009 9:03:32   
Anoniman
Mojaprincezo, ne treba da te cude reakcije ljudi...I ljudi se plase, hvata ih panika...A ljudi u panici ne umeju da se ponasaju uracunljivo...
Slazem se da prijatelji mogu makar da te pozovu telefonom ali nemoj da te to nervira...pa ljudi su ljudi, usrali se od ovog virusa...

Ti gledaj da se odmaras i da se napunis snagom i da taj virus prodje...

(odgovor članu MoJaPrInCeZa)
  Direktna veza do poruke: 873
18.11.2009 9:15:38   
sephora
sinoć je mm slučajno seo maloj na ruku i posle je ruka strašno bolela, spremimo se mi i pravo na Institut za majku i dete na hirurgiju,...tamo je bilo sve OK ali kada nas je hirurg poslao na rentgen tada je nastala frka...moramo da prođemo kroz prijemno pedijatrije gde ima jadne dečice koja su došla sa simptomima novog gripa, pa pošto sam u tašni imala maske ja kažem mužu da stavim detetu,...i sva sreća da je bilo tako, posle smo svi troje morali da stavimo jer je na rentgenu sa nama čekalo detence malaksalo od T, povraćanje i proliv, teško disanje,...toliko mi je bilo žao, nisam pred njima stavila maske nego sam se udaljila pa onda, nisam htela da se majka oseti grozno, to može svakom da se desi a opet morala sam nas da zaštitim-da ne nastradamo samo zbog ruke...
posle se onako sa maskama svi troje vratimo na hirurgiju, mene malo bilo blam ali šta da radimo, ipak smo bili blizu...inače lekari i oni što rade na rentgenu uopšte ne nose maskeuser posted image
mislim da ću vakcinisati decu a i sebe samo da dođem na red, jer ovako ne može da se živi, stalno kao sam u nekom čudnom psihičkom stanju, strah me da idem među ljude, moj mali mora na vežbe preko nedelje i jednostavno ovako se ne može...

(odgovor članu sephora)
Direktna veza do poruke: 874
18.11.2009 9:16:38   
guppy RR
Princezo, mi smo tu user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 875
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  33 34 [35] 36 37   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  33 34 [35] 36 37   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
Preminule sestre Sara (5) i Tina (9), stra...
Juče, baš oko podneva, deka i unuke kročili su ispod terase Železničke stanice u Novom Sadu kada se ona iznenada obrušil...

image
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti. Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata. Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here