|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  32 33 [34] 35 36   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Novi grip AH1N1
17.11.2009 15:42:44   
mihi
Postoji Relenza za i.v. davanje isto kao i Tamflu a vidiš da kod nas Tamiflu daju pre nego neko umre...... Meni bi poštenije bilo da izađu i kažu ljudi Tamiflu košta 50 evra, nema ga i mora da se kupi a ne ovako da puste ženu da 10 dana boluje i ništa.......

(odgovor članu Jele)
Direktna veza do poruke: 826
17.11.2009 15:50:26   
Jele
Što je najgore ne možeš naći Tamiflu po apotekama. A bilo je priče da ga ljudi ne kupuju i ne skladište po kućama jer će ga biti dovoljno u bolnicama i zdravstvenim ustanovama... Naučena sam da im ništa ne verujem.

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 827
17.11.2009 15:51:21   
Verus
Meni su to neke politicke gluposti.  U Americi potpsujes za SVE sto primas i sto ti se radi-jer pristajes na treatment ili ti lecenje pa sta god to bilo.  NIko ne potpisuje jer nije hteo, bzvz....
IZVORNA PORUKA: Tasha RR

Verus, to je druga priča.

To je priča da vakcina neće biti dovoljno, da ne stižu na vreme i da neće biti revakcine koja je neophodna.

Potpisivaće oni kojima je ponuđeno a nisu je hteli.

Ja sam danas primila.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 828
17.11.2009 15:52:22   
indy_25
Pomagajte ja sam danas dobila poziv ovdje u holandiji da primim vakcinu jednu sutra a drugu  9 decembra. U 18 sam sedmici trudnoce. Zbunjena sam totalno ne znam sta da radim  ne znam cega se vise bojim gripe ili vakcine. Moj doktor kaze da je vakcina bezbjedna i ministar zdravstva holandije preporucuje da se trudnice vakcinisu posto su one u riziko grupi. sta bi vi uradile da ste na mom mjestu?

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 829
17.11.2009 15:55:14   
Verus
indy ja sam odlucila da se ne vakcinisem.  TO moze biti dobra odluka ali i ne daj boze losa, ali nadam se onom boljem.  Niko ti ne moze reci sta da uradis za sebe....koliko se secam kuci si ne radis?  Kloni se skupova, ti nisi onda toliko ni izlozena...ja sam u bolnici svaki dan, pa jbs ga, valjda ce sve biti ok....

(odgovor članu indy_25)
Direktna veza do poruke: 830
17.11.2009 16:02:52   
indy_25
jeste ne radim i ne bih se brinula nego mi djete starije ide u skolu i ja ga i vodim i dovodim a i muz mi radi sa ljudima je non stop u kontaktu pa se bojim da mi ne predje i od njih dvojice. A ovdje kod nas kada trudnice napune 6 mjeseci njihovi ukucani imaju pravo na vakcinu pa ne znam cijeli dan cu da razmisljam sta da radim vidjecu. A vidjecu to sa doktorom sutra da sacekam da udjem u 6 mjeseci pa da samo njih dvojicu vakcinisem. Joj izludi me i ova gripa i vakcina.

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 831
17.11.2009 16:10:26   
Modessty
Da zaključimo: Vakcinu mogu da dobiju i bebe preko 6 meseci starosti.

Šta je sa bebama do 6 meseci? Šta je sa ovom mojom u stomaku?
I dalje svi ćute i niko ništa nezna!

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu indy_25)
Direktna veza do poruke: 832
17.11.2009 17:28:29   
mihi
Vakcina nije indikovana za bebe ispod 6 meseci niti za trudnice u prvom trimestru graviditeta. Takođe ne postoji klinička studija za vakcinu Focetria Novartis rađena na trudnicama........ to piše u cps (sažetak karakteristika ove vakcine).

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 833
17.11.2009 17:33:49   
Verus
Ne znam, stvarno se trudim da razumem ljude koji guraju vakcinu i kazu da je to super i svaba tralala.  Ali i dalje ne kontam da ljudi bas svemu slepo veruju...i meni su rekli da ne primam ni sezonsku u prva tri meseca trudnoce.  Pa logika je da utice na plod i moze da ga osteti u tim kriticnim mescima razvoja.  E pa, mozak se i dalje razvija, i svakog minuta na desetine hiljada novih neurona se "dodaju", pa ko mi garantuje da nece nesto ostetiti mozak?  I da se eto, beba rodi normalna na oko, a da posle ima nekih oboljenja, autizam itd. 

Mozda se kockam sa zivotom, ali mene je stvarno vise strah vakcine nego gripe....mozda bih se osecala drugacije da sam negde gde se jako panici oko svega toga....

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 834
17.11.2009 17:39:50   
Anoniman
Dobro si razumela OTI.

(odgovor članu Verus)
  Direktna veza do poruke: 835
17.11.2009 19:00:00   
Anoniman
Sada sam zvala pedijatra sa kojim sam se pre nekoliko dana dogovorila da će vakcinisati Luku, i on mi kaže da nema potrebe ako se svi oko njega vakcinišemo. Pre 7 dana je pričao drugu priču, bio je ZA vakcinaciju, čak rekao da će i svoju unučad vakcinisati. Sada kaže da nije potvrđeno da mala deca (do 10 godina) bilo kako imunološki uopše reaguju na vakcinu (tj da vredi da se vakcinišu), da bi bilo pametnije da vakcinišem dadilju i završim priču. Kaže, on svakako neće sam u kafanu, a ti ga nećeš voditi. Bitno je da mu niko ne kašlje u lice, a vi ako ste se vakcinisali, to je dovoljno. user posted image
Mi smo se svi vakcinisali sem mog brata, on će za neke dve nedelje, jer čeka da prođe 4 nedelje od sezonske vakcine koju je primio. Ali moja najveća briga je to što je Luka najveći deo dana sa dadiljom, koja tvrdi da se razboli od vakcine za sezonski grip (čitaj: neizvodljivo, od mrtvog virusa se ne možeš razboleti), i boji se da primi svinjski jer se boji da će od vakcine da dobije svinjski grip.

ŠTA JA SADA DA RADIM?!

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 836
17.11.2009 19:00:54   
guppy RR
Mani se bre ženo tih vakcina. 

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 837
17.11.2009 19:05:53   
guppy RR
Tasho... vidiš taj tvoj potpis.... bolje ti napiši ovako:

Život ne bi trebao biti put čiji je cilj doći do groba, sa atraktivnim i dobro očuvanim telom.

Bolje bi bilo da do njega stignemo sa čokoladom u jednoj, martinijem u drugoj ruci, totalno potrošenog tela, zaraženog AH1N1, uz povik "Au, kakvo putovanje!“

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 838
17.11.2009 19:10:19   
Anoniman
Nisam baš shvatila poentu tvog posta, ali nije bitno.
Prosto, ne mislim kao svi vi da je ovo zaje*ancija, i tu je kraj. Pitanje je više bilo postavljeno mojim istomišljenicima, a i kao obaveštenje ostalima, pošto sam nedavno napisala da ću Luku vakcinisati. Smatrala sam da je fer da ih obavestim da to ipak nije toliko sigurno!

(odgovor članu guppy RR)
  Direktna veza do poruke: 839
17.11.2009 19:11:35   
guppy RR

Draga moja,
ja samo mislim da će tebe pre zadesiti infarkt od brige, nego taj virus, majke mi... koliko si se ti požderala već zbog svega, i vakcinacije... više si štete time napravila organizmu.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 840
17.11.2009 19:17:53   
sephora
Mihi i Demetra hvala na obaveštenju za Focetriu...
mm je lekar ali i on tvrdi da je priča prenaduvana i da se kod njega u radnom okruženju mnogi neće vakcinisati, on verovatno hoće- ali ga sve u svemu ja nerviram jer previše dramim...kada pitam šta misli o vakcinaciji za decu on kaže da ćemo videti kada stignu vakcine- pa kako svi, tako i mi, ma šta god to mu značilo...
a ja sam toliko luda od ovoga gripa a apsolutno sam ZA vakcinaciju pa sam spremna da to uradim i bez znanja drugihuser posted image

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 841
17.11.2009 19:19:05   
dunja RR
ja za sada nisam za vakcinaciju...........

(odgovor članu sephora)
Direktna veza do poruke: 842
17.11.2009 19:20:41   
Modessty
Guppy moj tata bio nekoliko dana u Sloveniji. Bili su u nekoliko gradova i kaže da su mu svi s kojima je razgovarao rekli da Slovenci uglavnom neće da prime i ne primaju vakcinu. Kako je u Ljubljani?

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 843
17.11.2009 19:22:08   
indy_25
Ja sam ipak odlucila da se sutra ne vakcinisem nazvacu doktora i reci mu da mi pomjeri datum vakcinacije za mjesc dana dok dobro razmislim o tome i da vidim kako ce se situaciju dalje odvijati i dok ovo malo bice  u meni bar jos malo naraste i ojaca pa cemo tek onda vidjeti.

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 844
17.11.2009 19:25:13   
Anoniman
Jesam, guppy, požderah se živa, i ne mislim da je to bilo bez razloga. Za sada je sve teklo onako kako sam odlučila. Još ću Luku da zbrinem na najbolji mogući način! 

(odgovor članu indy_25)
  Direktna veza do poruke: 845
17.11.2009 19:28:23   
Modessty
jao blago vama što niste trudne i što vam već velika deca pa imate bar neki izbor! A i deca znaju da vam kažu kad im nije dobro. A ja ako budem paničila mogu samo da izludim do 1. februara!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 846
17.11.2009 19:28:30   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Tasha RR

Nisam baš shvatila poentu tvog posta, ali nije bitno.
Prosto, ne mislim kao svi vi da je ovo zaje*ancija, i tu je kraj. Pitanje je više bilo postavljeno mojim istomišljenicima, a i kao obaveštenje ostalima, pošto sam nedavno napisala da ću Luku vakcinisati. Smatrala sam da je fer da ih obavestim da to ipak nije toliko sigurno!

u svakom slučaju  draga dobro je što si sve to ovde napisala, to ti niko ne zamera. To što neko ne želi da se vakciniše ne znači da čitavu ovu situacuju shvata kao zaje*anciju, već su u pitanju različite reakcije i nošenje sa istom.
jbg, kontam da si sada zbunjena i razumem tvoju brigu da zaštitiš na prvom mestu svoje dete pa i vas ostale ... ali takvo je vreme došlo da ja zaista ne znam šta pametno raditi....
Znaš li možda kakva je situacija među zaposlenima u novosadskom vodovodu? moja kuma radi tamo kao laborant na ispitivanju vode. i oni spadaju u tu grupu , međutim većini ne pada na pamet da se vakcinišu. kao radnici svesni su da moraju, ali kao obični ljudi odbijaju to da urade. mišljenja i stavovi su zaista podeljini....

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 847
17.11.2009 19:29:45   
guppy RR
IZVORNA PORUKA: Modessty

Guppy moj tata bio nekoliko dana u Sloveniji. Bili su u nekoliko gradova i kaže da su mu svi s kojima je razgovarao rekli da Slovenci uglavnom neće da prime i ne primaju vakcinu. Kako je u Ljubljani?

Da... nama je rečeno u svim medijima, da su u Sloveniji vakcine, koje su u Francuskoj ili Švajcarskoj (ne znam sad više tačno) bile proglašene za štetne za decu, trudnice i starije. A kod nas su se promovisale kao vakcine, koje su preporučene baš tim "rizičnim" grupama. Povraća mi se od svega.

Nekoliko mojih kolega na poslu je izgleda preležalo već taj grip. U zadnjih mesec dana se svi nešto razboljevaju od "viroze", a ustvari kod kuće pate od temperature 40C i upale pluća. Zvući poznato? ... evo svi su već na poslu, zdravi, i rade.

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 848
17.11.2009 19:32:28   
guppy RR
Ako neko hoće da čita slovenački:

Marsikateri slovenski starš se zaskrbljeno sprašuje, ali je cepivo proti pandemski gripi varno ali ne. V tujini pravijo, da ni, pri nas je obratno ...  Pred dnevi je mikrobiolog dr. Gorazd Pretnar za Tv klub povedal, da kar 40 odstotkov otrok, cepljenih proti novi gripi trpi zaradi stranskih učinkov cepiva - motenj v obnašanju. To pomeni, da cepivo škoduje živčnemu sistemu.

Stranski učinki
Povprašali smo ga, kakšni so lahko stranski učinki cepiva, ki je na voljo pri nas. Povedal nam je, da so ti lahko različni. "Lahko pride do rahle rdečine na mestu vboda ali bolečine v mišici, visoke vročine, podobnih simptomov, kot če bi imeli gripo, bolečin v kolenih in sklepih, okvar živčnega sistema in motenj v gibanju."

Cepivo lahko pri otrocih povzroči motnje obnašanja

Prav zaradi tega zameri slovenski medicini, ki je svetovala ministru za zdravje, naj se uvede cepivo in začne z množičnim cepljenjem. "Narejeno je bilo premalo študij in menim, da razlogi za in proti cepivu niso dobro pretehtani." Pravi, da prav tako niso poskrbeli za tiste, ki imajo alergijo na jajčne beljakovine - zanje ni primernega cepiva. Ustrezno ni poskrbljeno niti za mladostnike in otroke, saj lahko cepivo pri njih povzroči nevarne stranske učinke. "Vsaj za naše otroke in mladostnike bi lahko priskrbeli boljše cepivo, brez stranskih učinkov! V današnjem času ljudstvo ni več tako neuko kot nekoč. Ljudje lahko sami pridejo do podatkov in marsikaj sprevidijo," je še dodal

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 849
17.11.2009 19:33:52   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Modessty

jao blago vama što niste trudne i što vam već velika deca pa imate bar neki izbor! A i deca znaju da vam kažu kad im nije dobro. A ja ako budem paničila mogu samo da izludim do 1. februara!

polako draga.......user posted image   znam i da vi trudnice sada najviše brinete pa to je svima jasno , i ja bih se brinula pogotovu posle svega... sedite kući i ćutite, uživajte, ne krećite se kojekuda (sem tamo gde morate) a na slave ni u ludilu!  Ja bar znam da neću ići ni na jednu...

(odgovor članu Modessty)
  Direktna veza do poruke: 850
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  32 33 [34] 35 36   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  32 33 [34] 35 36   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
Preminule sestre Sara (5) i Tina (9), stra...
Juče, baš oko podneva, deka i unuke kročili su ispod terase Železničke stanice u Novom Sadu kada se ona iznenada obrušil...

image
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here