|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Novi grip AH1N1
4.11.2009 17:33:44   
cicko
Izvini, a na osnovu cega si ti zakljucila da je neko (u ovom slucaju ja) spomenuo da imas "neodgovoran stav" prema gripu? Post je napisan uopsteno, a sad ako si se ti nasla prozvanom...

A da li si cula koliko je ljudi umiralo ranije od gripa-sezonskog dok nije vakcina usla u upotrebu? Ne znam koje si godiste(verovatno si vrlo mlada) i koliko si upoznata sa istorijom gripa, ali on je bukvalno pokosio hiljade ljudi dok se svet nije koliko toliko imunizirao. I svake godine virus mutira, i u buducnosti mozemo ocekivati jos velikih epidemija, pa cak i pandemija.

IZVORNA PORUKA: jasnicak

IZVORNA PORUKA: cicko

Ja opet mislim da nije medijski prenaduvano, cak mislim da se poklanja mala paznja celoj stvari, jer koliko sam shvatila najveci problem u nasem zdravstvu je ispalo to sto nema dovoljno respiratora. Ne kazem da ce svi zarazeni podleci gripu, ali svakako su ugrozeni oni koji vec imaju neku hronicnu bolest.
Naravno, svako ima pravo na svoje misljenje, ali kod nas je poznato ono"nece to bas mene" sto je vrlo neodgovoran stav. Bolje je umereno strahovati i voditi racuna o zastiti, nego biti previse opusten.
A to ko je umro i od cega- narod svasta prica i izmislja. To je sve rekla-kazala!

Naravno da svako ima pravo na svoje misljenje ali cinjenica je da se mnogo prica o novom gripu a niko ne pominje kolika je smrtnost od obicnog sezonskog gripa-mnogo veca nego od novog. A koliko puta ste culi dosad da su javili da je neko umro od obicnog gripa? Ja nisam cula nijednom! Ne znam kako se moglo zakljuciti da imim neodgovoran stav prema tome, samo nisam opterecena sto mislim da je ok i kao sto sam napomenula najbitnija je preventiva! A i nije bas sve rekla kazala ipak je ovo mali grad pa se u njemu sve zna. I bez ljutnje....pozzzuser posted image

(odgovor članu jasnicak)
Direktna veza do poruke: 326
4.11.2009 17:40:10   
Verus
Svake godine u SAD 36 000 ljudi umre od sezonskog gripa....do sada je od svinjskog umrlo manje od 300.  Slazem se da treba uzeti SVE mere predostroznosti, i ne biti glup i neodgovoran.  Ja sam eto, odlucila da se ne vakcinisem, pa nek mi je onaj gore u pomoci.

(odgovor članu cicko)
Direktna veza do poruke: 327
4.11.2009 17:47:29   
jasnicak
Samo sam iznela svoje misljenje i stav prema svemu sto se desava! Naravno da mi je poznat ceo istorijat gripa ali ni jednog momenta nisam pobila tu cinjenicu samo sam rekla da je medijski slabo propraceno to za obican grip a da je sada tolika fama oko ovog gripa koji je slabiji.......mozda se i skapiramo....pozzzuser posted image

Ono sto vidim ovde ranjava srce moje i zato trazim.....Ono sto trazim srce moje ovde ne vidi i zato VERUJEM!!!!!!!

(odgovor članu cicko)
Direktna veza do poruke: 328
4.11.2009 17:47:31   
cicko

Ja bogami jos ne znam da li cu se vakcinisati, ali ima vremena posto vakcina nece skoro. Sad sam se cula sa koleginicom, kaze da oni svi na poslu nose maske, a vakcina se planira tek pocetkom godine (dok prodje tender).
Malopre sam slusala B92, pricali su o vakcinama i zbog cega ljudi u svetu odbijaju da prime vakcinu. Kazu da je to zato sto inace nemaju naviku, a i navodno nije svuda obavezna vakcinacija od rodjenja pa nadalje kao kod nas. Sta ti kazes Verus, jel tacno to da nemaju naviku? 

IZVORNA PORUKA: Verus RR

Svake godine u SAD 36 000 ljudi umre od sezonskog gripa....do sada je od svinjskog umrlo manje od 300.  Slazem se da treba uzeti SVE mere predostroznosti, i ne biti glup i neodgovoran.  Ja sam eto, odlucila da se ne vakcinisem, pa nek mi je onaj gore u pomoci.

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 329
4.11.2009 17:51:16   
Verus
Pa ne, ovde se svi stvarno vakcinisu protiv sezoske...ja sam primila sezonsku ove godine, pre nekih mesec dana jer se zna da nema dodatke.  Za H1N1 su mi rekli da ne znaju iako sam kao zdravstveni radnik mogla obe da primim taj dan.  Odlucila sam da cekam.  Potom sam pricala sa zenom cija necaka prodaje lekove (Farmaceutski rep), i trudna je: odlucila je da ne primi H1N1 zato sto zna da ipak ima dodatke (a neki tvrde da nema).  Ne zelim da to bude u mojoj bebi...Tesko je odluciti jer obe situacije nose rizike, i sta god da se desi ne mozemo sebe kriviti.

jasnicak, moram se sloziti da se velika frka digla oko H1N1, kad ljudi svake godine umiru i od sezonske gripe (pa se ne prica o tome).  Puno toga je deo medija i zarade, iako ljudi nekad odbijaju da veruju u to. 

cicko, ovde niko ne nosi maske, osim bolesnika sa niskim imunitetom, koji to svakako moraju da nose, jer bi se razboleli od infekcija od kojih zdravi ljudi ne bi. 

Ne znam, da sam trudnica u Srbiji koja je na bolovanju ne bih nikada primila tu vakcinu-kloniti se velikih grupa, ne ljubiti se ni sakim i prati ruke redovno, ne dirati lice itd.

(odgovor članu cicko)
Direktna veza do poruke: 330
4.11.2009 17:54:30   
cicko
Zato sto je jos uvek nepoznat. Mozda ce za koju godinu i ovaj novi biti tako tretiran- kao obicna prehlada. Ovaj novi je zarazniji (na 1 obolelog ide 5-7 zarazenih, a kod sezonskog 3 zarazena), ali je najveci problem sto jos uvek epidemiolozi ne znaju kakve komplikacije sve moze da izazove i problem je sto nema dovoljno respiratora koji puno znace kod tezih slucajeva. Naravno, slazem se da NE TREBA PANICITI. pozzuser posted image

IZVORNA PORUKA: jasnicak

Samo sam iznela svoje misljenje i stav prema svemu sto se desava! Naravno da mi je poznat ceo istorijat gripa ali ni jednog momenta nisam pobila tu cinjenicu samo sam rekla da je medijski slabo propraceno to za obican grip a da je sada tolika fama oko ovog gripa koji je slabiji.......mozda se i skapiramo....pozzzuser posted image

(odgovor članu jasnicak)
Direktna veza do poruke: 331
4.11.2009 17:55:40   
jasnicak
i ja isto mislimuser posted image veliki pozzzz

Ono sto vidim ovde ranjava srce moje i zato trazim.....Ono sto trazim srce moje ovde ne vidi i zato VERUJEM!!!!!!!

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 332
4.11.2009 17:57:45   
cicko
Ma da, ja sam se do sad vakcinisala protiv sezonskog, ali nisam sigurna i da nisam trudna da bih primila ovu novu vakcinu. Verus, zna li se da li je to mrtva ili ziva vakcina?

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 333
4.11.2009 18:00:20   
Verus
Vakcina je mrtva, znaci neces dobiti gripu od nje (ona sto je sprej za nos je ziva, ta se ne daje trudnicama).  Ali se radi o dodacima koje stavljaju kao konzervanse-cesto je to ziva, ili aluminijum ili formaldehid-sve hemije koje deluju kao neurotici, a prelaze placentu, sto naravno necu ni da mislim sta moze i kako da utice na bebu....nisam pametna.

(odgovor članu cicko)
Direktna veza do poruke: 334
4.11.2009 18:04:06   
cicko
user posted image

Vakcina je mrtva, znaci neces dobiti gripu od nje (ona sto je sprej za nos je ziva, ta se ne daje trudnicama).  Ali se radi o dodacima koje stavljaju kao konzervanse-cesto je to ziva, ili aluminijum ili formaldehid-sve hemije koje deluju kao neurotici, a prelaze placentu, sto naravno necu ni da mislim sta moze i kako da utice na bebu....nisam pametna.

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 335
4.11.2009 19:05:55   
Anoniman

(ona sto je sprej za nos je ziva, ta se ne daje trudnicama). 

I ni slučajno plućnim bolesnicima!

(odgovor članu Verus)
  Direktna veza do poruke: 336
4.11.2009 19:11:08   
Verus
Jeste...tj. svi sa losim imunitetom i problemima sa gornjim disajnim putevima....

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 337
4.11.2009 20:17:08   
Verus
e pa ja danas pocela da kasljemuser posted image user posted image

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 338
4.11.2009 20:35:31   
mihi
Verus pa to nema veze s gripomuser posted image .

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 339
4.11.2009 20:40:12   
Verus
Pa izlistano je kao simptom H1N1, sad sam gledala, i boli me grlooo.  E pa sad, necu da panicim!  Ima da se nakrkam belim lukom veceras i limunom.user posted image

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 340
4.11.2009 22:00:07   
sephora
i moja mama se žali da je boli grlo i malo se oseća malaksalo ali nema T pa se nadam da nije user posted image boljka...

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 341
5.11.2009 20:13:20   
sanji
Ljudi malo pre sam došla sa UZ iz Višegradske! Tamo je vanredno stanje! Sve je pusto i svi su pod maskama! Doktorka mi je rekla da je stanje mnogo ozbiljnije nego što se priča. Oni imaju problema zbog ne dovoljnog prostora za izolaciju a kaže da ih ima zaraženih i tamo! Ne znaju šta da rade!

DOBILI SMO PRINCEZE

(odgovor članu sephora)
Direktna veza do poruke: 342
5.11.2009 20:15:54   
Anck Su Nmaun
Jaaaaaa vise iz kuce nemrdam user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu sanji)
Direktna veza do poruke: 343
5.11.2009 20:17:06   
sanji
Ozbiljno, stoji obaveštenje da trudnice obavezno dođu sa maskama!user posted image

DOBILI SMO PRINCEZE

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 344
5.11.2009 20:24:32   
Verus
Ju, pa kupujte maske onda!  Al ne one obicne, te nece pomoci....moraju biti N95 cini mi se oznaka, te ne propustaju viruse i tvrde su a ne mekane kao ne  hirurske...

(odgovor članu sanji)
Direktna veza do poruke: 345
5.11.2009 20:28:17   
sanji
Pretpostavljam da je pre podne obavezno kad je gužva u bolnici! user posted image A i izgledaju i doktori i sestre prilično zabrinuto! user posted image

DOBILI SMO PRINCEZE

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 346
5.11.2009 20:33:28   
mihi
Nema ih da se kupe, ja sam letos kupila Luki 60 kom kad je išao u Englesku, nisu krute ali su te N95 nano tehnologija.

< Poruku je uredio mihi -- 5.11.2009 20:34:11 >

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 347
5.11.2009 20:35:03   
Verus
da i ja sam mojima slala odavde kad je bila "pileca" gripa....pa sad imaju to ako im zatreba....ne znam sta da vam kazem u vezi svega toga, niko ovde ne nosi maske (bar jos uvek ne), a i kada sam letela u maju (kad je bila frka u SAD), niko nije nosio maske sem Kineza-a oni su i ovako i onako istraumirani!

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 348
5.11.2009 20:35:27   
mihi
Ja sam pročitala da su imali jednu trudnicu obolelu od AH1N1.

(odgovor članu sanji)
Direktna veza do poruke: 349
5.11.2009 20:41:15   
Trcosava
gde mihi?

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 350
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
Preminule sestre Sara (5) i Tina (9), stra...
Juče, baš oko podneva, deka i unuke kročili su ispod terase Železničke stanice u Novom Sadu kada se ona iznenada obrušil...

Anketa

KOJE ZENSKO IME VAM SE VISE SVIDJA?
jupi

TARA (42%)

LANA (58%)

Ukupan broj glasova: 189

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here