|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Novi grip AH1N1
4.11.2009 14:24:01   
oliveradj
H1N1 – predostrožnost za grip

Jedina vrata za ulaz su nosnice I usta/grlo.U globalnoj epidemiji ove vrste, gotovo je nemoguće izbeći dolazak u kontakt sa H1N1, uprkos svoj predostrožnosti. Kontakt sa H1N1 nije toliko problem koliko je problem njegovo širenje. 

Dok ste još uvek zdravi i nemate nikakve simptome H1N1 infekcije, u cilju prevencije širenja, ublažavanja simptoma i razvoja sekundarnih infekcija, neki vrlo jednostavni koraci, koji nisu dovoljno istaknuti u zvaničnim komunikacijama, mogu biti preduzeti (umesto da se usredsredite na to kako da  instead of focusing on how to stock N95 or Tamiflu): 

1. Često pranje ruku (dobro je naglašeno u svim zvaničnim komunikacijama). 

2. Pristup "Ruke sklanjati sa lica". Odoleti svim pokušajima dodirivanja delova lica (osim ako želite da jedete, da se kupate ili ošamarite). 

3. *Dva puta dnevno ispirajte grlo slanom vodom (koristite Listerine ako ne verujete soli)... *H1N1 treba 2-3 dana nakon inicijalne infekcije u grlu/nosnim šupljinama da se razmnoži i pokaže karakteristične simptome. Jednostavno ispiranje sprečava širenje. Na neki način, ispiranje slanom vodom ima isti efekat na zdravu individuu, koju Tamiflu ima na inficiranu. Nemojte podcenjivati ovu jednostavnu, moćnu i ne skupu preventivnu metodu. 

4. Slično sa 3 gore navedena, *čistite vaše nosnice najmanje jednom svakog dana sa toplom slanom vodom. *Ne može svako biti dobar u Jala Neti ili Sutra Neti (veoma dobra Yoga asanas za čišćenje nosnih šupljina), ali *jako duvanje nosa jednom dnevno i brisanje obe nosne šupljine sa vatom duboko natopljenom u toploj slanoj vodi je vrlo efikasno u snižavanju virusne populacije.* 

5. *Ojačajte svoj prirodni imunitet sa hranom koja je bogata vitaminom C (Amla i ostalo citrus voće). *Ako imate dodatke u vidu tableta vitamina C, uverite se da one takođe imaju i cink, kako bi se pojačala apsorpcija. 

6. *Pijte što više možete tople tečnosti (čaj , kafa, i ostalo) *Piće topple tečnosti ima isti efekat kao i ispiranje, ali u suprotnom pravcu. Oni spiraju razmnožene viruse iz grla u stomak, gde oni ne mogu preživeti, razmnožavati se ili načiniti bilo šta loše.

Predlažem vam da ovo prosledite na vašu celu e-mail listu.Nikada ne znate kojih 20 može obratiti pažnju na to - i
 OSTATI ŽIVI zbog toga….. 

Adrijana moje zlato 26.05.2008.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 301
4.11.2009 14:24:21   
buhla
Meni je drugarica, koja je medicinski radnik i radi u rzzz, rekla da se ne vakcinisem! Iako su rekli da trunice posle treceg meseca mogu (a koliko se secam u spaniji je umrla trudnica na porodjaju jer nisu smeli da joj daju vakcinu- a sada odjednom sme)! Neka fala, ne bi se ja igrala sa tim njihovim buckurisima. Povrce, voce, vitamini i bice sve ok!

Proverite da li ste zaista dobar čovek. Pomozite onima koji vam ne mogu uzvratiti.
Dušan Radović

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 302
4.11.2009 14:29:01   
Anoniman
jeste Tasho ...bilo sinoć na HRT-u... zanimljiva emisija tako sam i saznala

mene je iskreno strah sastava vakcine...ne onoga što piše na kutiji nego stvarnog stanja ...pa ebote mogu nam staviti šta hoće od radioaktivnih supstanci pa na dalje , ma nek se oni igraju na sebi

(odgovor članu buhla)
  Direktna veza do poruke: 303
4.11.2009 14:34:46   
Anoniman
evo sad sam opet zvala ovu moju prijateljicu koja je prof dr hemije i ona je tip koja je uvijek za hemiju i lijekove a ne za trave i sl prirodna čuda, medjutim kategorična je protiv ove vakcine 

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 304
4.11.2009 14:37:53   
Anoniman
Sumnje da se kod meksičkog gripa radi o veštački napravljenom virusu, podstakla je činjenica da genetski sastav niza H1N1 obuhvata genetske elemente ljudkog gripa, ptičjeg ripa iz Severne Amerike i svinjskog gripa iz Evrope i Azije, dakle, sa tri kontinenta. Prirodna kombinacija virusnih fragmenata teško da je mogla da nastane, jer bi to značilo da je zaražena ptica iz Severne Amerike inficirala svinje u Evropi i sama se zarazila od tih svinja nekim mutiranim virusom koji je dalje prenela u Aziju i tamo zarazila svinje, pa je u tim azijskim svinjama virus ponovo mutirao (zadržavajući genetske fragmente iz evropskog svinjskog i ptičjeg gripa) tako da može da se prenosi sa čoveka na čoveka i tek onda se u Meksiku jedan čovek zarazio od azijske svinje svinjskim gripom – i preneo grip ostalima.
Izvor: koreni.net

Nije smešno, ali ja sam umrla od smeha. user posted image

prije 2 dana kod nas u Crnoj Gori, u udarnom terminu, na samom pocetku TV Dnevnika stajao natpis:
"Crnogorci imuni na virus svinjskog gripa".
Izvor: krstarica.com (objavljeno, 29.4.09.)

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 305
4.11.2009 14:38:43   
cicko
Moraces da se potpises ako primis vakcinu, ali i ako ne zelis da primis. Juce su pricali o tome.

IZVORNA PORUKA: Rivana

Ja sam cula da ovde moras da se potpises kad primas vakcinu kao na svoju odgovornost primas stvarno ne znam sta da mislim

(odgovor članu Rivana)
Direktna veza do poruke: 306
4.11.2009 14:39:36   
Anoniman
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 307
4.11.2009 14:45:31   
jasnicak
Ja mislim da je sve ovo samo medijski naduvano. Necu primiti nikakvu vakcinu ni ja ni moji bliznji zato sto je nepoznato kakve posledice ostavljauser posted image Cula sam da zena iz okoline Kv-a uopste nije umrla od virusa niti joj je sin doneo virus jer ne vozi u inostranstvo kao sto su javili. I ne kapiram zasto im je cilj da toliko zaplase narod. Kod nas je prvo proglasena epidemija ali ja uopste nemam problem najbitnija je preventiva-dosta tecnosti(vode ili caja), vitamina c, belog lukauser posted image svezeg voca i redovno pranje ruku. I bez brige procice i touser posted image

Ono sto vidim ovde ranjava srce moje i zato trazim.....Ono sto trazim srce moje ovde ne vidi i zato VERUJEM!!!!!!!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 308
4.11.2009 14:47:30   
sladjaaaa
Mi smo danas dobili ovo na poslu od Agencije za Bezbednodst i zdravlje na radu

user posted image
Dobili smo i još jedan duži dokument, mogu i njega da stavim ako hoćete ima dosta zanimljivih i korisnih saveta.

< Poruku je uredio sladjaaaa -- 4.11.2009 14:48:24 >

(odgovor članu buhla)
Direktna veza do poruke: 309
4.11.2009 14:48:12   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: jasnicak
I ne kapiram zasto im je cilj da toliko zaplase narod.

pa da prodaju ... zarada je cilj ... jer zdravlje je ono što se ne plaća nikakvim novcem na svijetu, i onda nas istraumiraju,  a svi ćemo napraviti sve da zaštitimo sebe i svoje bližnje

ma ebem im ja sve na kamaru

(odgovor članu jasnicak)
  Direktna veza do poruke: 310
4.11.2009 14:49:23   
Anoniman
Slađo, nema slike. user posted image

(odgovor članu sladjaaaa)
  Direktna veza do poruke: 311
4.11.2009 14:49:31   
sladjaaaa
Neće da uveliča ovouser posted image

Direktna veza do poruke: 312
4.11.2009 14:50:05   
sladjaaaa
Ne znam kako da vam pošaljem, ovo je skeniranouser posted image

Kako da vam pošaljem dokument, skeniran od 9 strana?

Direktna veza do poruke: 313
4.11.2009 14:50:26   
Anoniman
Aha, eto slike.

Da, slično smo dobili i mi juče (u textu).

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 314
4.11.2009 14:53:37   
cicko
Ja opet mislim da nije medijski prenaduvano, cak mislim da se poklanja mala paznja celoj stvari, jer koliko sam shvatila najveci problem u nasem zdravstvu je ispalo to sto nema dovoljno respiratora. Ne kazem da ce svi zarazeni podleci gripu, ali svakako su ugrozeni oni koji vec imaju neku hronicnu bolest.
Naravno, svako ima pravo na svoje misljenje, ali kod nas je poznato ono"nece to bas mene" sto je vrlo neodgovoran stav. Bolje je umereno strahovati i voditi racuna o zastiti, nego biti previse opusten.
A to ko je umro i od cega- narod svasta prica i izmislja. To je sve rekla-kazala!

IZVORNA PORUKA: jasnicak

Ja mislim da je sve ovo samo medijski naduvano. Necu primiti nikakvu vakcinu ni ja ni moji bliznji zato sto je nepoznato kakve posledice ostavljauser posted image Cula sam da zena iz okoline Kv-a uopste nije umrla od virusa niti joj je sin doneo virus jer ne vozi u inostranstvo kao sto su javili. I ne kapiram zasto im je cilj da toliko zaplase narod. Kod nas je prvo proglasena epidemija ali ja uopste nemam problem najbitnija je preventiva-dosta tecnosti(vode ili caja), vitamina c, belog lukauser posted image svezeg voca i redovno pranje ruku. I bez brige procice i touser posted image

(odgovor članu jasnicak)
Direktna veza do poruke: 315
4.11.2009 14:55:32   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: cicko

Naravno, svako ima pravo na svoje misljenje, ali kod nas je poznato ono"nece to bas mene" sto je vrlo neodgovoran stav. Bolje je umereno strahovati i voditi racuna o zastiti, nego biti previse opusten.

Zbog takvih virusi ovog tipa ni ne mogu da se iskorene.

(odgovor članu cicko)
  Direktna veza do poruke: 316
4.11.2009 14:57:57   
sladjaaaa
IZVORNA PORUKA: Tasha RR

Ko neće da se vakciniše moraće da potpiše

user posted image
„Ne želim da budem odgovoran ako neko neće da se vakciniše”:
Tomica Milosavljević

On je rekao da će svi koji ne budu hteli da se vakcinišu, morati to i da potpišu.

Imate ceo text u Blicu na početnoj stranici.

Koliko mi je odvratan ovaj čovek, ne mogu da vam opišem, on i onaj odvratni ministar prosvete Žarko Obradović user posted image   mi se od njih (izvin' te na izrazu, tj. sliciuser posted image )

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 317
4.11.2009 15:01:08   
Rivana

IZVORNA PORUKA: sladjaaaa

Ko neće da se vakciniše moraće da potpiše

user posted image
„Ne želim da budem odgovoran ako neko neće da se vakciniše”:
Tomica Milosavljević

On je rekao da će svi koji ne budu hteli da se vakcinišu, morati to i da potpišu.

Imate ceo text u Blicu na početnoj stranici.

Koliko mi je odvratan ovaj čovek, ne mogu da vam opišem, on i onaj odvratni ministar prosvete Žarko Obradović
user posted image   mi se od njih (izvin' te na izrazu, tj. sliciuser posted image )

Ja sam mu zahvalna zbog nekih stvari user posted image

Direktna veza do poruke: 318
4.11.2009 15:03:03   
Anoniman
Meni je on OK.

(odgovor članu Rivana)
  Direktna veza do poruke: 319
4.11.2009 15:05:09   
Rivana

Meni je on OK.

I meni i kazem zahvalna sam za neke stvari koje je uradio za mene licno a da pri tom me cak i ne poznaje. Ok je covek!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 320
4.11.2009 15:35:58   
jasnicak

IZVORNA PORUKA: cicko

Ja opet mislim da nije medijski prenaduvano, cak mislim da se poklanja mala paznja celoj stvari, jer koliko sam shvatila najveci problem u nasem zdravstvu je ispalo to sto nema dovoljno respiratora. Ne kazem da ce svi zarazeni podleci gripu, ali svakako su ugrozeni oni koji vec imaju neku hronicnu bolest.
A to ko je umro i od cega- narod svasta prica i izmislja. To je sve rekla-kazala!

Naravno da svako ima pravo na svoje misljenje ali cinjenica je da se mnogo prica o novom gripu a niko ne pominje kolika je smrtnost od obicnog sezonskog gripa-mnogo veca nego od novog. A koliko puta ste culi dosad da su javili da je neko umro od obicnog gripa? Ja nisam cula nijednom! Ne znam kako se moglo zakljuciti da imim neodgovoran stav prema tome, samo nisam opterecena sto mislim da je ok i kao sto sam napomenula najbitnija je preventiva! A i nije bas sve rekla kazala ipak je ovo mali grad pa se u njemu sve zna. I bez ljutnje....pozzzuser posted image

Ono sto vidim ovde ranjava srce moje i zato trazim.....Ono sto trazim srce moje ovde ne vidi i zato VERUJEM!!!!!!!

(odgovor članu cicko)
Direktna veza do poruke: 321
4.11.2009 15:50:34   
sladjaaaa
Odvratan mi je jer i dalje dozvoljava da korupcija cveta u zdravstvu, i zato što po tom pitanju ništa nije preduzeo konkretno, a i bolnica u Kragujevcu i porodilište su jadni (blago rečeno)user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 322
4.11.2009 16:25:33   
viking
Znam da ova tema nije za zezanje, ali evo malo da se nasmejete sirotom malom, nevoljenom prasencetu....

user posted image

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

Direktna veza do poruke: 323
4.11.2009 16:28:01   
Anoniman
ajooooj , jadničak.....  user posted image

(odgovor članu viking)
  Direktna veza do poruke: 324
4.11.2009 16:29:56   
magnetic

IZVORNA PORUKA: viking

Znam da ova tema nije za zezanje, ali evo malo da se nasmejete sirotom malom, nevoljenom prasencetu....

user posted image

user posted image user posted image user posted image

Dunja 27.07.2010.
Visnja 23.01.2012.

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 325
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
Preminule sestre Sara (5) i Tina (9), stra...
Juče, baš oko podneva, deka i unuke kročili su ispod terase Železničke stanice u Novom Sadu kada se ona iznenada obrušil...

Anketa

Atina ili Anastasija
pisuljica

Atina (36%)

Anastasija (64%)

Ukupan broj glasova: 121

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here