|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Novi grip AH1N1
5.11.2009 20:58:04   
Shishica
Stvarno gde i sta je sa njom?

Ja sam stvarno uplasena.. Moji svi se krecu, rade.. Ne moze da ih omasi.. Moze ali tesko.. Mnogo se plasim.. user posted image

Nabavljamo sutra propolis i svi cemo da se kljukamo sa njim i medom i vocem i ja cu da pijem MamaVit makar mi bilo muka strasno..

Kazu danas na tv-u da ima i onih koji su zarazeni, a ne znaju pa prenose...simptomi blagi ili ih nema..

user posted image user posted image

A ni ja ne bi tu vakcinu da primim, a nikada ranije nisam ni primala takve vakcine...

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 351
5.11.2009 21:03:46   
Anck Su Nmaun
Ni ja bas ne bih ... gledam da se ne krecem stvarno nigde bez preke potrebe ...kazu taj jaci talas da treba da prodje za nedelju dana .... pa opet u Januaru ....

Perem ruke ko luda ... ne hvatam za brave u radnjama ili bilo gde sve guram ko da sam luda .... prskam se mojim Dezidermom user posted image user posted image user posted image i tako  NEDAJMOO SE GRIPU user posted image user posted image user posted image user posted image ajde malo gore glaveeeee user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Shishica)
Direktna veza do poruke: 352
5.11.2009 21:10:17   
Shishica
user posted image Pa kako? Moj pametni muski je danas otisao na utakmicu??!! U BG!!!

A inace i sudi, pa ce u subotu i za NS... Radi kao komercijalista i dolaze mu u firmu iz raznih mesta..

Kljukam ga, opominjem...

Ali boricu se i za sebe i bebca, a i za sve oko mene! Ima da me slusaju!
Jedino sestric zaboravi kad mu se kaze da se ne pipa rukama u skoli, da pere ruke.... Danas sam ga uplasila (mada ne tangira on mnogo) i rekla da ljudi umiru i da je jaaaako opasno i da ne zaboravi sta sam mu rekla da radi i ne radi!

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 353
5.11.2009 21:10:52   
Shishica
Ja cak pocela da idem u tu krajnost da pomisljam da imam gripu a da ne znam user posted image

(odgovor članu Shishica)
Direktna veza do poruke: 354
5.11.2009 21:15:03   
Anck Su Nmaun
Pa i moj radi po citav dan posao  komercijale ...neki dan dosao prehladjen pa tri dana bio na bolovanju ...lecila ga  ..i vikala sto se ne cuva u isto vreme....  pa mi se smeju kad ja viknem " ruke na dezinfekciju" pa pruzi ruke a ja ga onda prsss prssss ..user posted image

Sta ce covek samo se smeje !!

(odgovor članu Shishica)
Direktna veza do poruke: 355
5.11.2009 21:16:19   
Shishica
Pa da mi histerija, a oni se smeju..

A sta ces.. nasi su user posted image

< Poruku je uredio Shishica -- 5.11.2009 21:17:28 >

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 356
5.11.2009 21:38:40   
Nanica1
Ja sam danas dobila uzasan strah posto mi od sutra pocinje skolica za trudnice a posto nisam iz NS moram da putujem autobusom i to mi je najgore! Sva sreca sto mi sutra pocinje u 18h pa u busu ce nas biti svega par ljudi, ali kad budemo imali prepodne...user posted image

(odgovor članu bonita)
Direktna veza do poruke: 357
5.11.2009 21:44:15   
sephora
ja danas odem u apoteku da kupim mami eferalgan kad tamo vanredno stanje...nema maski, nema asepsola, nema alkohola, neki likovi pitaju da li ima da se kupi tamifluuser posted image narod nije pri sebi, i ja se plašim- ali ovo je haos...
mm došao iz bolnice-mrtav ladan kaže da je sve ovo prenaduvano, da ovaj grip uopšte nije ništa strašno i da se smirim...
sretnem drugaricu koja radi na školskom odeljenju kaže da ljudi od svake kijavice dođu uspaničeni i da se napravio haos bez razloga...pitam je da li će da se vakciniše protiv svinjskog gripa, ona kaže-NE!!!
ja bih da se vakcinišemo da više ne razbijam glavu, a opet me strah svi se tripuju da ta vakcina nije dobra!!!

(odgovor članu Shishica)
Direktna veza do poruke: 358
5.11.2009 22:20:59   
simke
Poznati ruski akademik Sergej Kolesnjikov za „Blic“
Pretnje od gripa naduvane, bacaju se pare za vakcine
Autor: Tanja Trikić | 21.06.2009. - 00:01

Sergej Kolesnjikov
Nivo pretnje od svinjskog gripa je veštački naduvan, a histerija koja se diže u medijima poslednjih nedelja samo ide naruku farmaceutskim kompanijama i njihovim lobistima, smatra Sergej Kolesnjikov, ruski akademik i zamenik predsednika odbora za zdravlje Državne dume Rusije. U razgovoru za „Blic nedelje“, on ocenjuje da je zbog toga kupovina vakcina u ovom trenutku nepotrebno trošenje para.
Ceo clanak mozete procitati ovde>IZVOR

(odgovor članu sephora)
Direktna veza do poruke: 359
5.11.2009 22:39:19   
simke
Smrtnost od novog gripa ista kao i od običnog
Smrtnost od novog gripa ista kao i od običnog

BEOGRAD, 28. avgusta 2009. (Beta) - Epidemiolog Predrag Kon izjavio je u petak da je smrtnost od novog gripa ista kao i smrtnost od običnog gripa, ali da se očekuje veći broj obolelih od novog gripa i da će vakcina najverovatnije biti puštena krajem ove godine ili početkom sledeće.
IZVOR

(odgovor članu simke)
Direktna veza do poruke: 360
5.11.2009 22:47:37   
SUPER MAMA
Drage moje, ja danas morala sam da vodim Moniku na kontrolu za njena stopala u Institut majku i dete, kada tamo kao da je vazduh kontaminiran, svi nose maske kako smo se priblizavali ulazu uhvatio me strah i rekla sam mm da ostane napolje ispred ulaza s Moniku a ja cu da otvorim papire na salteru.kada sam usla i predala knjizicu rekli su mi da doktorka e bolesna ima gripa i u ponedelja k da je pozovem da vidim dali je na posao jer je uzela bolovanje sto je sasvim normalno.
Kada sam izasla vidim mm je stavio masku monici a ja sam je ponela onako.Iskreno ima pre da poludim od ovog gripa.plaasim se strahujem.Ponekad pomislim da je napumpana stvar od strane medija a kada vidim da ima i preminulih nije sala.
Stvarno vise neznam sta da radim.

(odgovor članu simke)
Direktna veza do poruke: 361
5.11.2009 23:02:46   
2002m
INFEKTIVNU KLINIKU U BEOGRADU OPSEDAJU LJUDI KOJI MISLE DA SU INFICIRANI Svinjski grip seje paniku Pacijenti se žale da lekari neće da ih prime, a lekari kažu da dolaze uspaničeni ljudi koji nisu zaraženi. Ponegde se traži i „maska više“ user posted image BEOGRAD - Kliniku za infektivne i tropske bolesti u Beogradu opsedaju pacijenti koji misle da boluju od svinjskog gripa. Kako su rekli u Kliničkom centru Srbije, pacijenti su im se žalili da lekari beogradskih domova zdravlja odbijaju da pregledaju sumnjive slučajeve na virus H1N1. Polako, ali sigurno, Srbe je uhvatila panika od svinjskog gripa jer pored odlaska lekarima, oni pokušavaju da nabave i „masku više“. Dosad je u Srbiji izolovan H1N1 virus kod 162 pacijenta.
Dr Mijomir Pelemiš, direktor beogradske Infektivne klinike, nije želeo da komentariše rad domova zdravlja, ali je potvrdio da ta kuća ima navalu pacijenata. Ubrzana nabavka vakcina Zdravstveni sistem Srbije do sada je preduzeo sve neophodne korake u nadzoru i lečenju pandemijskog gripa, pri čemu je postignut dogovor o tome da bude ubrzan proces nabavke vakcina protiv pandemijskog gripa, rečeno je na jučerašnjem sastanku Radne grupe za praćenje pandemije sa premijerom Mirkom Cvetkovićem i Tomicom Milosavljevićem, ministrom zdravlja.
Predstavnici Radne grupe izneli su ocenu da je epidemiološka situacija u Srbiji nepovoljna jer su prijavljene dve epidemije - jedna u Kraljevu i druga u jednoj osnovnoj školi u Čačku. Cvetković je tom prilikom istakao da će vlada hitno obezbediti dodatna sredstva za nabavku vakcina, lekova i zaštitne opreme.
- Imamo gužvu. LJudi dolaze neopravdano i bez razloga. Trenutno je kod nas smešteno osam pacijenata. Za tri imamo potvrdu da je izolovan virus H1N1, a za preostalih petoro čekamo nalaz. Najvažnije je da su svi u dobrom stanju. A, to znači da nikome ne treba respirator. Uz to, oni su na konzervativnoj terapiji na odeljenju za izolaciju. Dvoje od njih ima upalu pluća - objašnjava dr Pelemiš.
Prema njegovim rečima, na klinici ima dovoljno antivirusnih lekova, zaštitne opreme za zaposlene, ali i za pacijente.
Inače, među tim pacijentima su i dva učenika od 15 i 17 godina, koja stanuju u internatima u Humskoj i Cvijićevoj ulici, zadržani su na ispitivanju, dok su njihovi cimeri pod lekarskim nadzorom.
Sa druge strane, dr Slavica Kalezić-Milošević, direktorka jednog od najvećih domova zdravlja u Beogradu „Milutin Ivković“, negirala je da iz te kuće šalju nepregledane pacijente u beogradske klinike.
- Velike su gužve na pedijatriji i odeljenju opšte prakse. LJudi su uplašeni od novog gripa. Međutim, mi ih sve pregledamo i ako je neophodno šaljemo dalje. Međutim, do sada nije bilo potrebe da idu u bolnice. Lekari i drugo osoblje obučeni su za rad u pandemiji gripa. Imamo dovoljno zaštitnog materijala, kao i soba za izolaciju. Ovo se odnosi na sve naše domove zdravlja: u Borči, Karaburmi, Knez Mihailovoj ulici i drugim - kazala je ona i dodala da su, za sada, odloženi sistematski pregledi dece dok se situacija ne smiri.
Istovremeno, gradonačelnik Niša Miloš Simonović najavio je juče da će od direktora škola tražiti da, i bez saglasnosti Ministarstva, obustave nastavu u školama u kojima broj dece obolele od gripa dostigne 15 odsto od ukupnog broja đaka. A dr Srbobran Trenkić, direktor kliničkog centra u Nišu kaže da zasada nemaju nijednog novog pacijenta obolelog od svinjskog gripa, ali da su preventivno zabranili posete bolesnicima. Istovremeno, načelnik Sektora za lečenje Vojnomedicinske akademije Milorad Rabrenović, potvrdio je da je u tu ustanovu primljen još jedan učenik Vojne gimnazije kod kog je potvrđen novi virus i da se radi o blažoj formi. Rabrenović je naveo da su četiri učenika te škole kod kojih je nedavno potvrđen virus H1N1 pušteni na kućno lečenje i da se osećaju dobro. Takođe, H1N1 potvrđen je i kod jednog muškarca u Pančevu. Muškarac iz Čačka, zaražen novim virusom gripa, nalazi se u vrlo teškom stanju i lekari preduzimaju sve mere intenzivne terapije, navode u Kliničkom centru Kragujevca. Novi slučajevi obolelih od virusa novog gripa u Srbiji prijavljeni su juče u Novom Sadu, Čačku i Pirotu.        Autor: R. Briza Dodaj novi komentaruser posted image user posted image

(odgovor članu SUPER MAMA)
Direktna veza do poruke: 362
6.11.2009 10:25:46   
Minanina
U najavi je masovna vakcinacija u nasoj zemlji. Koliko sam upoznata, trudnice ce imati prednost a i za njih ce vakcina biti besplatna (dok ce ostali placati oko 5e). Pre par dana je prikazana BBC-jeva emisija o H1N1 virusu gde je ukazano i na rizik koji vakcina nosi. Naime, ima slucajeva iz ranijih godina kada je vakcina izazvala redak sindrom koji izaziva paralizu. Prikazana je grupa od nekoliko trudnica koje su izjavile da im na pamet ne pada da primaju vakciju.

Koje je vase misljenje?

(odgovor članu 2002m)
Direktna veza do poruke: 363
6.11.2009 10:44:46   
Shishica
Ma neka prime moji ukucani, a ja cu da sedim kuci. Samo kod ginekologa i to sve kad moram...
Ni meni ne pada na pamet da se vakcinisem....

A i Simke je postavila dobar tekst koji me je utesio user posted image

Samo mi ostaje Boga da molim da nas postedi toga...

(odgovor članu Minanina)
Direktna veza do poruke: 364
6.11.2009 11:19:34   
Minanina
Iskreno, ne verujem da je smrtnost ista. To nasi pricaju da malo smire strasti jer su se ljudi uspanicili. Englezi su javno priznali da je umrlo ovog leta 77 ljudi, a da se ocekuje ove zime da umre oko 65000!!!!! I to samo u V. Britaniji. Prikazali su porodicu gde su umrli brat i sestra (pre toga potpuno zdravi) jedan za drugim, mislim u tri dana. Ne kazem da treba paniciti, ali treba biti realan. Da je smrtnost ista kao i kod obicnog gripa ne bi bila tolika medijska paznja...

(odgovor članu Shishica)
Direktna veza do poruke: 365
6.11.2009 11:38:33   
sephora
Dr. Predrag Kon kaže da od blažeg oblika gripa trenutno boluje oko nekoliko hiljada ljudi i mnogi nisu ni svesni da ga imaju...
mene samo hvata panika kada vidim da skoro svaki dan se desi po neki novi smrtni slučaj, nešto mi je to mnogo mrtvih već...što se tiče vakcine već sam pisala da mislim da svaka vakcina nosi neki rizik pa se opet deca i ljudi masovno vakcinišu...vakcina protiv sezonskog gripa isto je bila prokužena dok se nije sad pojavilo ovo,...mmr vakcina kod dece može i dešavalo se da izazove teške komplikacije pa opet je sva deca od godinu dana primaju u okviru redovne vakcinacije,...

(odgovor članu Minanina)
Direktna veza do poruke: 366
6.11.2009 11:49:12   
Dora
što se tiče smrtnih slučajeva, to su krivi mediji. Pa ljudi umiru svaki dan. Zbog svačega. kad je sezona gripa, umiru i od gripa ali se to nigde ne objavljuje. Nemojte da vas to plaši. Ljudi koji umiru su teški hronični bolesnici. Možda takvi treba da se vakcinišu, ne znam, ali mi zdravi...pa bože moj, grip ko grip. Ja do sad nikada nisam imala grip, a mm ga dobije svake godine. To zavisi od organizma. Valjda ga neću ni sad zakačiti. Jedino mi je frka zbog dece, imali su bronhitis kao mali, ovaj mlađi je imao i astmu neko vreme. I sad zakače svaku infekciju i virus gornjih disajnih puteva pa se bojim. Ali, šta ću, vakcinisati ih sigurno neću nego ih kljukam zdravom hranom i voćem.

(odgovor članu sephora)
Direktna veza do poruke: 367
6.11.2009 11:51:35   
gagana83
IZVORNA PORUKA: Dora

što se tiče smrtnih slučajeva, to su krivi mediji. Pa ljudi umiru svaki dan. Zbog svačega. kad je sezona gripa, umiru i od gripa ali se to nigde ne objavljuje. Nemojte da vas to plaši. Ljudi koji umiru su teški hronični bolesnici.

U potpunosti se slazem sa ovim

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

(odgovor članu Dora)
Direktna veza do poruke: 368
6.11.2009 11:54:56   
Dora
IZVORNA PORUKA: Minanina

Iskreno, ne verujem da je smrtnost ista. To nasi pricaju da malo smire strasti jer su se ljudi uspanicili. Englezi su javno priznali da je umrlo ovog leta 77 ljudi, a da se ocekuje ove zime da umre oko 65000!!!!! I to samo u V. Britaniji. Prikazali su porodicu gde su umrli brat i sestra (pre toga potpuno zdravi) jedan za drugim, mislim u tri dana. Ne kazem da treba paniciti, ali treba biti realan. Da je smrtnost ista kao i kod obicnog gripa ne bi bila tolika medijska paznja...

Smrtnost je ista nego se ovaj grip brže prenosi i više ljudi oboleva pa ih više i umire. Mene je stalno brinulo što u Srbiji jako puno ljudi umire od sepse prilikom jednostavnih operacija, što puno žena umire na porođaju od komplikacija koje su čista nemarnost! To me više brine nego smrtnost od gripa.

(odgovor članu Minanina)
Direktna veza do poruke: 369
6.11.2009 11:56:45   
minavb
Bas tako Dora!user posted image
Jedno je sigurno, niko me ne moze naterati da primim tu vakcinu u trudnoci!

(odgovor članu Dora)
Direktna veza do poruke: 370
6.11.2009 11:56:55   
Anoniman
Vakcina protiv Svinjskog gripa sadrži 2 užasno opasne stvari - jedna se zove thimerosol. U njegovom sastavu je 50% žive. Thimeresol se veže na receptore u mozgu, i, zapravo, uzrokuje oštećenja mozga. Je li pametno ubrizgavati thimerosol, i dobiti oštećenje mozga, spustivši pri tom IQ ljudi za 10 bodova, kao i brojna druga ostećenja, kako bi se izbeglo dobijanje gripa koji ubija 95% manje ljudi nego obični grip?

Drugi opasni sastojak Vakcine protiv Svinjskog gripa zove se squalene. Squalene vara vaš imuno sistem da počne da ubija vaše sopstvene ćelije, što stvara auto-imune bolesti
kao što su astma, multipla scelerosis, dijabetes, i hrpu drugih bolesti za koje još nemamo naziv. Zar je pametno u sebe ubrizgati te stvari, kako bi se izbegao relativno blagi grip, poput svinjskog gripa?

Apropo ovoga: navedena dva sastojka se nalaze u SVAKOJ vakcini jer je to konzervans za vakcine. Nalazi se u maloj količini. Strahuje se ustvari da u ovim vakcinama ovih sastojaka ima u većoj količini.

Druga stvar: vakcina protiv sezonskog gripa u sebi sadrži H1N1, a vakcina protiv svinjskog sadrži AH1N1. (to sam juče saznala)

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 371
6.11.2009 11:58:49   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: minavb

Bas tako Dora!user posted image
Jedno je sigurno, niko me ne moze naterati da primim tu vakcinu u trudnoci!

Može, o tome se i radi. Zato mi nije jasno zašto ti tajni izvori iz Torlaka ostaju anonimni ako znaju za štetnost vakcine. Ministar može da kaže da SVI MORAJU PRIMITI VAKCINU. Šta onda?

(odgovor članu minavb)
  Direktna veza do poruke: 372
6.11.2009 12:05:45   
Trcosava
IZVORNA PORUKA: Tasha RR

Može, o tome se i radi. Zato mi nije jasno zašto ti tajni izvori iz Torlaka ostaju anonimni ako znaju za štetnost vakcine. Ministar može da kaže da SVI MORAJU PRIMITI VAKCINU. Šta onda?

čuj moram...moram samo d'umrem i ništa više!!!!
srećom pa nisam u srbiji...ali i da jesam ne bi mi palo na pamet da se vakcinišem

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 373
6.11.2009 12:08:03   
Anoniman
Ja nisam pametna, juče sam bila striktno ZA vakcinu do podne, od podne sam bila PROTIV! user posted image

Samo vam kažem, da ako minisatr odredi da je vakcinacija obavezna, onda je obavezna. Jednostavno je, dete ne možete upisati u vrtić ako nema redovnu vakcinaciju, mogu se uvesti razne sankcije i za odrasle koji se ne vakcinišu.

(odgovor članu Trcosava)
  Direktna veza do poruke: 374
6.11.2009 12:08:03   
Jele
Po prirodi sam virusofobična i priču o ovom svinjskom gripu sam od starta shvatila ozbiljno, ali ovo što mediji rade je krajnji bezobrazluk. Kao nemojte paničiti, a sami svesno kreiraju atmosferu panike spominjući smrtne slučajeve bez dodatnog objašnjenja, kako je do toga došlo, da se recimo žena koja je umrla tamo u Kraljevu valjda, javila lekaru tek nakon 12 dana temperature, te da je i onda odbila bolničko lečenje, pa tek kada je bilo stani-pani završila u bolnici, itd. Od samog starta imamo neke polovične i nedosledne informacije, te jedni kažu jedno, a drugi drugo, a sve stručnjaci epidemiolozi i lekari, totalno rasulo, kao i u svim segmentima ove države. Sramota. Pa zamislite vi neobrazovanog čoveka, sedi i gleda TV, pa naravno da će verovati svemu što čuje, pogotovo na državnoj televiziji i eto ti panike. Informacije moraju biti proverene, jasne i dosledne.
Pre neki dan u Peščaniku valjda je gostovao ministar obrazovanja i pazi sad, kada mu je Danica rekla da u školama nema ni papira u toaletima, a kamoli sapuna, on je rekao ''Ma ko to kaže, neka mi direktori tih škola to kažu...'' Ajde ne pravi se blesav majmune, sram te bilo godina i položaja. I inače, morao je da naglasi da nije on, niti direktori škola, taj koji donosi odliku o eventualnom zatvaranju škola, već epidemiolozi i Radna grupa, normalno. Pa naravo. Hoću da kažem da su informacije toliko konfuzne, da ljudi i dalje misle da je na direktorima škola da donose odluku o zatvaranju...

(odgovor članu gagana83)
Direktna veza do poruke: 375
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
Preminule sestre Sara (5) i Tina (9), stra...
Juče, baš oko podneva, deka i unuke kročili su ispod terase Železničke stanice u Novom Sadu kada se ona iznenada obrušil...

Anketa

koje ime je najlepse po vama:
pisuljica

Takodje napisati dole jer ne mogu da vidim odgovore u anketi :(

Tara (27%)

Masha (32%)

Srna (22%)

Lara (19%)

Ukupan broj glasova: 78

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here