|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Novi grip AH1N1
6.11.2009 12:11:33   
sephora
ma ljudi sa torlaka se ubiše da objasne kako vakcina protiv svinjskog gripa nije ništa opasnija od drugih vakcina...na listi prioriteta su bebe starije od 6 meseci-ne verujem da su naši stručnjaci toliko ludi da rizikuju zdravlje najmlađih dok se kuka o beloj kugi...
ja sam slušala direktora torlaka koji kaže da će se nada da će je prvo primiti najugroženiji a ne nečiji rođaci...pa da posle za ugrožene nestane vakcine-što sve indirektno govori da je vakcina OK (bar po meni)...
ne znam ko je pustio buvu da vakcina nije ok, koliko možda naduvavaju opasnost od gripa, onaj suprotni tabor isto toliko prenaduvava štetnost vakcine...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 376
6.11.2009 12:11:39   
Jele
A inače juče u Blicu čitam da '' u Torlaku tvrde da je cepivo protiv svinjskog gripa bezbedno'' ... Ne znam šta više da mislim i kome da verujem.

(odgovor članu Jele)
Direktna veza do poruke: 377
6.11.2009 12:14:30   
minavb
IZVORNA PORUKA: Tasha RR

IZVORNA PORUKA: minavb

Bas tako Dora!user posted image
Jedno je sigurno, niko me ne moze naterati da primim tu vakcinu u trudnoci!

Može, o tome se i radi. Zato mi nije jasno zašto ti tajni izvori iz Torlaka ostaju anonimni ako znaju za štetnost vakcine. Ministar može da kaže da SVI MORAJU PRIMITI VAKCINU. Šta onda?

Ne vidim u kom zakonu pise da ja MORAM  da primim vakcinu ako to ministar kaze?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 378
6.11.2009 12:15:30   
Anoniman
Da, u Blicu direktor Torlaka poziva ljude na vakcinaciju, a ja sam juče sa tri strane čula da im je NEKO iz Torlaka rekao da su vakcine opasne. Jedna od njih je Mica breskvica, pisala je u temi Da li vakcinisati dete protiv sv. gripa?, a ja pitam ako su sigurni da je vakcina toliko opasna, zašto ostaju u senci reči Direktora Torlaka?

(odgovor članu Jele)
  Direktna veza do poruke: 379
6.11.2009 12:16:28   
Anoniman

Bas tako Dora!user posted image
Jedno je sigurno, niko me ne moze naterati da primim tu vakcinu u trudnoci!

Može, o tome se i radi. Zato mi nije jasno zašto ti tajni izvori iz Torlaka ostaju anonimni ako znaju za štetnost vakcine. Ministar može da kaže da SVI MORAJU PRIMITI VAKCINU. Šta onda?

Ne vidim u kom zakonu pise da ja MORAM  da primim vakcinu ako to ministar kaze?

Ja nisam pametna, juče sam bila striktno ZA vakcinu do podne, od podne sam bila PROTIV! 

Samo vam kažem, da ako minisatr odredi da je vakcinacija obavezna, onda je obavezna. Jednostavno je, dete ne možete upisati u vrtić ako nema redovnu vakcinaciju, mogu se uvesti razne sankcije i za odrasle koji se ne vakcinišu.

(odgovor članu minavb)
  Direktna veza do poruke: 380
6.11.2009 12:38:48   
minavb
Ne postoji sankcija koja me moze naterati da primim vakcinu sa zivom u trudnoci a pri tom potpisem da prihvatam rizik i tako skinem odgovornost sa farmaceutske kuce. Ovo je , koliko znam , demokratska zemlja. Kad budem prestala da dojim, mogu da mi rade sta hoce, do tad nemoj da mi prilaze!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 381
6.11.2009 12:53:48   
sephora
ne moraš da primiš naravno, samo ćeš potpisati izjavu da si bila na listi prioriteta a odbila si vakcinu...tako nešto...ne verujem da će biti nekih konkretnih sankcija...nemam pojma, valjda ko neće vakcinu posle ako se razboli sam je kriv-što bi rekli...

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 382
6.11.2009 12:55:20   
sephora
ne znam, možda takvi moraju u slučaju komplikacija posle sami da plate lekove-nemam pojma, lupam!!! 

(odgovor članu sephora)
Direktna veza do poruke: 383
6.11.2009 13:00:18   
minavb
Kad mi bude trebalo, nabavicu vakcinu od onog proizvodjaca od kog ja hocu i naravno, platicu je koliko treba. Tako mnogi ljudi i rade, ne primaju ovu nasu od sezonskog gripa negolepo naruce iz Engleske, Amerike, i lepo znaju sta su primili.

(odgovor članu sephora)
Direktna veza do poruke: 384
6.11.2009 13:03:15   
mamanp
IZVORNA PORUKA: sephora

ne moraš da primiš naravno, samo ćeš potpisati izjavu da si bila na listi prioriteta a odbila si vakcinu...tako nešto...ne verujem da će biti nekih konkretnih sankcija...nemam pojma, valjda ko neće vakcinu posle ako se razboli sam je kriv-što bi rekli...

Cini mi se da je sedamdesetih bila aktuelna nekakva epidemija (cini mi se da se zvala Variola vera ili tako nesto) i svi su bili obavezni da prime vakcine. Elem, moja tetka je bila trudnica i nije htela da primi tu vakcinu, zena je bukvano pobegla iz kuce kroz prozor i nikad je nije primila, drugu su zatekli na radnom mestu i morala je da je primi a imala je grip, i dan-danas ona kaslje i niko od lekara nema leka za taj kasalj. Tako da ako glavni rese da moramo primiti vakcine - naterace nas da je primimo.

Niko nije rekao da je lako biti roditelj, sad znam i zasto

(odgovor članu sephora)
Direktna veza do poruke: 385
6.11.2009 13:05:53   
minavb
Variola Vera je nesto sasvim drugo. Ne moze se porediti vakcinacija protiv osipne groznice koja je smrtonosna u mnogo vecem procentu nego grip.

(odgovor članu mamanp)
Direktna veza do poruke: 386
6.11.2009 13:15:14   
Shishica
Ma evo im #%*&@ user posted image sto ce me naterati, da im %*&@#$ sve po spisku!!!

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 387
6.11.2009 13:24:01   
sephora
pre svake vakcinacije čoveka mora da pregleda njegov lekar i da kaže da li je potpuno zdrav i u stanju da primi vakcinu...bolesni ne smeju da primaju nikakve vakcine...sa tom Variolom verom jeste bilo raznih slučajeva (mnogi su posle bili bolesni od nekih čudnih simptoma) ali većini ljudi nije bilo ništa!!!
ova vakcinacija će biti u Domovima zdravlja kod naših ordinirajućih lekara...neće niko ići sa vakcinama po gradu i malo boc-boc svakoga na koga naiđuuser posted image
ne znam- ni sama nisam još ni za ali ni protiv!!!

(odgovor članu Shishica)
Direktna veza do poruke: 388
6.11.2009 13:37:36   
Anoniman

Kad mi bude trebalo, nabavicu vakcinu od onog proizvodjaca od kog ja hocu i naravno, platicu je koliko treba. Tako mnogi ljudi i rade, ne primaju ovu nasu od sezonskog gripa negolepo naruce iz Engleske, Amerike, i lepo znaju sta su primili.

Eno ti u Mađarskoj vakcina protiv svinjskog u apoteci! Pogodi? Neće ti je prodati jer nisi njihov državljanin!

(odgovor članu minavb)
  Direktna veza do poruke: 389
6.11.2009 13:40:28   
Lu
Jaooooo što zakomplicirašte...najgore od svega su tajni meilovi,pa neko kao želi pomoći a igra se skrivača ma dajuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 390
6.11.2009 13:42:42   
minavb
Ne budi tako sigurna. All the same, ja se necu vakcinisati u trudnoci i dok dojim. Isto tako necu sebe da dovedem u situaciju da mogu da se razbolim. Niko i nista me ne moze naterati da postupim drugacije.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 391
6.11.2009 13:42:53   
Anoniman
a šta da rade oni koji imaju alergiju na jaja...oni ne smiju primiti ni mpr koji je u redovnom kalendaru vakcinacije, a samim tim niti jednu vakcinu protiv gripe  , pa će ih primiti i u vrtić i u školu, znači ne može te niti jedan zakon natjerati da primiš vakcinu ako to ne želiš

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 392
6.11.2009 13:43:19   
sephora
lu, slažem se sa tobom i meni je to čudno!!!

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 393
6.11.2009 13:48:00   
sephora
ne brinite, niko ne može nikoga da natera u pravom smislu te reči da primi vakcinu, nego pitanje je: da li da primimo vakcinu, šta ako ona nije opasna a grip nije baš bezazlen???
ja i nisam na listi prioriteta, iako imam često bronhitise, ali ja mislim zbog dece, šta ako im ne dam vakcinu a desi se da se teško razbole??? kako bih živela sa grižom savesti a nuđena mi vakcina i rekli su da nije opasna???
moramo da pazimouser posted image ovo nije tema da li se vakcinisati protiv svinjskog gripa!!!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 394
6.11.2009 14:21:16   
Verus
mina ja tek ne verujem americkim.....

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 395
6.11.2009 14:22:11   
minavb
Sto bi rekao Molder, thrust no one!

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 396
6.11.2009 14:24:34   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Verus RR

mina ja tek ne verujem americkim.....

Veruška ljubim te u puparu user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image kao da sam ja ovo rekla

(odgovor članu Verus)
  Direktna veza do poruke: 397
6.11.2009 14:26:45   
Verus
Joj Vucko moj oni mi nekad dodju najgora kind.....upoznala sam puno divnih ljudi, ali njihova vlada???? Ma molim te, ne verujem ni mrvicu da je tako bezbedno...navodno da je za politicare i "posebne" pravljena drugacija tura vakcina, hm pitam se sto?  Ja ne ubrizgavam to u mene, najvise zbog bebe

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 398
6.11.2009 14:47:18   
mamanp

Variola Vera je nesto sasvim drugo. Ne moze se porediti vakcinacija protiv osipne groznice koja je smrtonosna u mnogo vecem procentu nego grip.

Ok. Samo sam htela da kazem da ako nadlezni za to kazu da se MORAMO vakcinisati onda ce to tako i biti bez obzira na posledice.

Niko nije rekao da je lako biti roditelj, sad znam i zasto

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 399
6.11.2009 14:49:11   
Rivana
Mene je stvarno strah da dam bebi tu vakcinu user posted image

(odgovor članu mamanp)
Direktna veza do poruke: 400
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
Preminule sestre Sara (5) i Tina (9), stra...
Juče, baš oko podneva, deka i unuke kročili su ispod terase Železničke stanice u Novom Sadu kada se ona iznenada obrušil...

Anketa

Kontracepcija
vukosava

Koji vid kontracepcije koristite?

Ne koristimo kontracepciju, ako zatrudnim rodicu (35%)

Ne koristimo mada ne zelim vise dece (6%)

Prekinut snosaj (32%)

Kondome, ABF film, flastere, dijafragmu, spriralu (17%)

Pilule, kontracepcijske injekcije, kontracepcijske implantate, pilule za dan posle (7%)

Ne koristimo Ne koristimo jer ne mogu da ostanem trudna (4%)

Ukupan broj glasova: 217

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here