|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Novi grip AH1N1
4.11.2009 13:27:05   
magnetic
Jooooj ne znam,ja se jako dvoumim.Frka me i da se vakcinisem i da se ne vakcinisemuser posted image

Dunja 27.07.2010.
Visnja 23.01.2012.

(odgovor članu bonita)
Direktna veza do poruke: 276
4.11.2009 13:29:37   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: magnetic

Jooooj ne znam,ja se jako dvoumim.Frka me i da se vakcinisem i da se ne vakcinisemuser posted image

Isto!

Ali kontam, ako moja mama i moj tata, kao lekari i kao roditelji, tvrde da treba da se vakcinišemo moj brat (gimnazijalac), moj sin (3 godine) i ja (hronični bolesnik)... pa valjda nisu ludi da nas oteraju u smrt, i sigurna sam da nam ne bi dali ništa za šta se nisu dobro raspitali.

(odgovor članu magnetic)
  Direktna veza do poruke: 277
4.11.2009 13:36:22   
bonita
IZVORNA PORUKA: Tasha RR

IZVORNA PORUKA: magnetic

Isto!

Ali kontam, ako moja mama i moj tata, kao lekari i kao roditelji, tvrde da treba da se vakcinišemo moj brat (gimnazijalac), moj sin (3 godine) i ja (hronični bolesnik)... pa valjda nisu ludi da nas oteraju u smrt, i sigurna sam da nam ne bi dali ništa za šta se nisu dobro raspitali.

tasho draga,razumem te, i naravno da tvoji roditelji misle sve najbolje,ali kako da mislim i ja kada ovamo kod nas svi pricaju suprotno.
Samo 15 % anketiranih gradjana Nemacke se izjasnilo da bi vakcnu primili.
Cak se ovde prica,da je drugacija vakcina za gradjane a drugacija za javne i ove druge licnosti sto su zaboga NA NIVOU.Pojma nemam sta da mislim.user posted image

verujem u ljubav za celi zivot

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 278
4.11.2009 13:40:03   
Anoniman
Nisam ja kritikovala tvoj stav.

Zbunjena sam TOTALNO!

Poslednja moja odluka je bila da ću ja primiti vakcinu i ako za 10 dana ne umrem odvešću dete da vakcinišem.

Pri tom ja uopšte ne mislim da je to (grip) opasno, smatram da je medijski prenaduvano, ali ne želim da dođem u situaciju da ležim sa maskom na licu i na veštačkim plućima dok mi dete umire... a ne mogu da donesem odluku: kada je veća šansa da mi se to desi, ako primim ili ako ne primim vakcinu? user posted image

(odgovor članu bonita)
  Direktna veza do poruke: 279
4.11.2009 13:41:11   
magnetic
Ljudi se uvek boje novog i nepoznatog i to je potpuno razumljivo.Ali nesto se nadam- pa valjda im nije plan da nas masovno poubijaju tom vakcinom

Dunja 27.07.2010.
Visnja 23.01.2012.

(odgovor članu bonita)
Direktna veza do poruke: 280
4.11.2009 13:41:20   
Rivana
Ja sam cula da ovde moras da se potpises kad primas vakcinu kao na svoju odgovornost primas stvarno ne znam sta da mislim

(odgovor članu bonita)
Direktna veza do poruke: 281
4.11.2009 13:42:05   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Dora

Ja sam odmah rekla da neću vakcinu, sumnjivo mi to- maltene vakcina nastala pre gripa!user posted image user posted image user posted image
To se neko opet bogati na bolesnim ( a i zdravim) ljudima... Smišljaju razne tablete za mršavljenje, steroide i gluposti... pa su sad počeli i sa bolestima samo da bi ljudi kupovali skupe lekove i vakcine koje su ti isti likovi brzom brzinom smućkali! Ma nek se nose sa njihovim vakcinama!!!

Potpuno se slazem.

Za neke druge lekove...procedura traje godinama dok lek ne stigne u prodaju...a ova vakcina je dostupna od kad postoji i gripa....vrlooooooooo sumnjivo....
Ni u shta ne verujem....
I ova zena shto je zadnja umrla kod nas...imala je zapaljenje oba plutjna krila....meni to nema neke veze sa ovom gripom... user posted image

(odgovor članu Dora)
  Direktna veza do poruke: 282
4.11.2009 13:42:42   
bonita

Nisam ja kritikovala tvoj stav.

Zbunjena sam TOTALNO!

Poslednja moja odluka je bila da ću ja primiti vakcinu i ako za 10 dana ne umrem odvešću dete da vakcinišem.

Pri tom ja uopšte ne mislim da je to (grip) opasno, smatram da je medijski prenaduvano, ali ne želim da dođem u situaciju da ležim sa maskom na licu i na veštačkim plućima dok mi dete umire... a ne mogu da donesem odluku: kada je veća šansa da mi se to desi, ako primim ili ako ne primim vakcinu? user posted image

ma nisam te shatila kao kritiku,naprotiv.
Nego mi apsolutno nisu jasni,zasto ne pricaju svi isto nego sve razlicito.

meni je muz rekao,ti primi ja necu,umiri tvoju psihu jer ces inace poseti da umiresuser posted image user posted image
Jer sam veliki paranojauser posted image

verujem u ljubav za celi zivot

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 283
4.11.2009 13:43:03   
Anoniman
Kod nas u gradu pricaju kako jos nema virusa a culi smo od jedne zene koja radi na transfuziji da su dve devojke u karantinu (valjda su bile u Italiju na exkurziju) a u domu zdravlja one koji dolaze sa gripom pitaju da li su bili u kontaktu sa nekima koji su dosli iz Italije! Trebala sam da odem kod doktorke da joj odnesem rezultate da pogleda al se dvoumim!user posted image

(odgovor članu bonita)
  Direktna veza do poruke: 284
4.11.2009 13:48:57   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Rivana

Ja sam cula da ovde moras da se potpises kad primas vakcinu kao na svoju odgovornost primas stvarno ne znam sta da mislim

A ja nisam tako shvatila. Ja sam shvatila da moraš da potpišeš ako nećeš da primiš, ima u današnjem Blicu, Milosavljević kaže "Neću da odgovaram za one koji neće da se vakcinišu!"

Ima veze sa gripom Smeški, jer direktno napada pluća... zato se ja i bojim najviše.

(odgovor članu Rivana)
  Direktna veza do poruke: 285
4.11.2009 13:52:46   
Trcosava
ne znam šta se priča u bgd, uopšte generalno šta pričaju po TV,ali evo šta ovde pričaju (može da bude i odgovor na ono ''prima se na valstitu odgovornost)
naime... u nemačkoj se digla frka oko tih vakcija jer postoje 2! Jedna skuplja i jedna jeftinija. E sad, digla se frka oko toga što će tu kao skuplju da prime medicinari, političari, vojska i još neko valja (kao bitnij faktor - čuj političari bitniji faktor ), a drugu jeftiniju -narod i obični smrtnici. A razlika između skuplje i jeftinije je - nepoželjni efekti. Jefitnija varijanta (proizvođač neki sa tri imena) ima više stranskih učinaka, tj neželjenih efekata, a ta skuplja manje.
I ..šta sad?

p.s. nemam nameru da se vakcinišem protivtog gripa!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 286
4.11.2009 13:53:12   
Dora
Ljudi, ne znam. Tašo, možda vakcina neće imati posledice u tih 10 dana. Možda se ne može umreti od nje. Ali, ako je istina da sadrži živu, zar nije skoro isto tako loše i opasno da vremenom uništava mozak i ostale organe...Meni je to isto. Ne mogu ja ovako trudna da mislim o vakcini. Jednostavno ne mogu. To je za mene već donešena odluka!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 287
4.11.2009 13:56:15   
Rivana
Ma ja na Tv-u bas juce cula kao treba se potpise i ako hoces i ako neces, ma ne znam bas me brine sve to. Ja imam bebu od 10 meseci koliko je pametno da ga vakcinisem iskreno plasim se i da ga vakcinisem i da ga ne vakcinisem user posted image

(odgovor članu Dora)
Direktna veza do poruke: 288
4.11.2009 13:59:23   
LillyT
Posledice vakcine se mogu tek saznati kasnije. Ne znam sta biva ako neko ko je zarazen, a jos nema simptome, primi vakcinu. Konatm da ce ona tek biti belaja.

Zgodna nisam, ali nezgodna jesam

...and all I can do is try

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 289
4.11.2009 14:00:49   
Dora
Tomica juče pričao, ja ga slušala kako kaže: Nisam ja kriv ako se neko vakciniše pa dobije neželjene efekte.
Zato se valjda i potpisuje taj papir u kom se odričeš prava da tužiš proizvođača!user posted image user posted image user posted image

A nije mi logično da potpisujemo ako nećemo da primimo vakcinu. Šta treba da čekam u domu zdravlja da bih rekla i potpisala da neću?user posted image Ili će mi slati na adresu?user posted image

(odgovor članu Rivana)
Direktna veza do poruke: 290
4.11.2009 14:03:26   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: LillyT

Konatm da ce ona tek biti belaja.

I o tome sam već razmišljala. Kod nekih taj grip protutnji, preleže ga na nogama (ne znam odakle mi to... user posted image ) Ja mislim da kada bi se preko krvi analiziralo ko je grip preležao da bi bilo iznenađenja. Mislim da neki ljudi ni ne znaju da su ga imali.

(odgovor članu LillyT)
  Direktna veza do poruke: 291
4.11.2009 14:04:46   
Rivana

IZVORNA PORUKA: Dora

Tomica juče pričao, ja ga slušala kako kaže: Nisam ja kriv ako se neko vakciniše pa dobije neželjene efekte.
Zato se valjda i potpisuje taj papir u kom se odričeš prava da tužiš proizvođača!user posted image user posted image user posted image

A nije mi logično da potpisujemo ako nećemo da primimo vakcinu. Šta treba da čekam u domu zdravlja da bih rekla i potpisala da neću?user posted image Ili će mi slati na adresu?user posted image

hahaha jos da cekam da kazem da necu. E glupo bas.... E oni se ogradjuju u svakom slucaju

(odgovor članu Dora)
Direktna veza do poruke: 292
4.11.2009 14:05:41   
Anoniman
Ko neće da se vakciniše moraće da potpiše

user posted image
„Ne želim da budem odgovoran ako neko neće da se vakciniše”:
Tomica Milosavljević

On je rekao da će svi koji ne budu hteli da se vakcinišu, morati to i da potpišu.

Imate ceo text u Blicu na početnoj stranici.

(odgovor članu bonita)
  Direktna veza do poruke: 293
4.11.2009 14:06:58   
Tara
Meni je nacelnik bolnice u Bg (da ne imenujem ),
rekao da je ne veruje u lek i vakcinu jer kako je moguce da se u isto vreme pojavi grip i dva
dana posle toga vakcina (lek) ,
To je prosto nemoguce i kaze da se neko debelo obogatio user posted image

Mene bas hvata panika, zove me juce moj dr i kaze da se cuvam gripa i da se ne muvam
na mestima gde ima puno ljudi, i da ga ima svudauser posted image

(odgovor članu Dora)
Direktna veza do poruke: 294
4.11.2009 14:08:33   
LillyT

I o tome sam već razmišljala. Kod nekih taj grip protutnji, preleže ga na nogama (ne znam odakle mi to... user posted image ) Ja mislim da kada bi se preko krvi analiziralo ko je grip preležao da bi bilo iznenađenja. Mislim da neki ljudi ni ne znaju da su ga imali.

To je i fora, ne reagujemo svi mi isto, plus, ako si imala pre toga neku bolest, pa ti je organizam malo slabiji, verovatno da ces da odreagujues. Ja sam sada puna vitamina od mamavita, jedem voce, znaci prirodno sam zasticena, ali ipak ne znam kako ce moj organizam da se brani. Pricala mi je komsinica, medicinska sestra, kako one sve imaju prirodni imunitet i ona se nikada nije vakcinisala user posted image a za ovih 25 godina u bolnici, nije ni bila bolesna

Cujem sada da postoje i dve vakcine (skuplja i jeftinija), toliko o trgovini user posted image

< Poruku je uredio LillyT -- 4.11.2009 14:10:58 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 295
4.11.2009 14:12:34   
Rivana
VLADA SRBIJE USVOJILA ODLUKU DA SE UBRZA NABAVKA VAKCINE PROTIV NOVOG GRIPA
DOZE OD JEDNOG PROIZVOĐAČA

URADIĆEMO sve da što brže nabavimo vakcinu protiv gripa izazvanog virusom H1N1, ali neću da licitiram ni koliko ćemo doza moći da kupimo, ni od kojeg proizvođača - izjavio je u utorak "Novostima" profesor dr Tomica Milosavljević, ministar zdravlja.
Posle sastanka premijera Mirka Cvetkovića sa resornim ministrima i predstavnicima radne grupe za odbranu od pandemije, Vlada Srbije na telefonskoj sednici usvojila je odluku da se ubrza nabavka vakcine protiv novog gripa, i da se hitno obezbedi novac za kupovinu vakcine, lekova i zaštitne opreme.
- Pobedićemo pandemiju novog gripa - kaže ministar Milosavljević. - Naš cilj je sada da u zemlju što pre stigne prva količina vakcine protiv H1N1 virusa i da vakcinišemo one grupe stanovništva za koje je radna grupa za odbranu od pandemije rekla da su - prioritet.
Nijedna protivpandemijska vakcina još nije registrovana u našoj zemlji. U Agenciji za lekove i medicinska sredstva "Novostima" je u utorak potvrđeno da nijedan od proizvođača još nije predao dokumentaciju za registraciju.
Na sastanku sa premijerom Cvetkovićem, kako "Novosti" nezvanično saznaju, dogovoreno je da se sve doze kupe od jednog proizvođača. Tako bismo za sve imali vakcinu istog kvaliteta. Ministar Milosavljević je na tom sastanku informisao premijera da je Srbija bila peta zemlja u Evropi, koja je stala u red za novu vakcinu, pre Velike Britanije i Francuske. U pripreme za pandemiju dosad je utrošeno 260 miliona dinara, od čega gotovo 200 miliona samo za lekove.
Srbija na zalihama ima antivirusne lekove za tri odsto stanovništva, ali je ministar Milosavljević obavestio premijera da te zalihe stalno valja dopunjavati.
Kada će stići vakcina protiv H1N1 još se ne zna. Ministar Milosavljević kaže da će u prvom trenutku biti moguća vakcinacija polovine stanovništva, a potom i ostalih što će sprečiti dodatne komplikacije koje novi grip izaziva.
Prioritet pri vakcinisanju imaće bebe od šest meseci i starija deca, hronični bolesnici, zaposleni u javnim ustanovama.
- Vakcinu ne treba da prime trudnice do trećeg meseca trudnoće - kaže prof. Milosavljević. - A, svi koji budu primili vakcinu i oni koji ne budu hteli da je prime, moraće da potpišu saglasnost o tome. (B. RADIVOJEVIĆ)
izvor; Novosti

Evo ovde lepo pise u "Novostima" da se potpisuije i ko hoce i ko nece.

(odgovor članu LillyT)
Direktna veza do poruke: 296
4.11.2009 14:14:21   
Rivana
Eto znaci potpisuje se u svakom slucaju pa zasto se potpisuje ako nema posledica

(odgovor članu Rivana)
Direktna veza do poruke: 297
4.11.2009 14:18:23   
Anoniman
meni je jedino u svemu sumnjivo zašto se vrlo mali procenat medicinskih radnika vakciniše...odnosno većina odbija da primi pomenutu vakcinu

drugo prvi slučaj tog gripa se pojavio 197 i neke godine, iz američke vojne baze izletio (vrlo zanimljivo) i sad ponovo, i ta vakcina je samo dorađena jer je tada izazivala vrlo rijedak sindrom (paralizu-ne znam kako se sindrom zove tri su slova)

< Poruku je uredio Vučko.ba. -- 4.11.2009 14:21:56 >

(odgovor članu Rivana)
  Direktna veza do poruke: 298
4.11.2009 14:23:22   
LillyT
IZVORNA PORUKA: Vučko.ba.

meni je jedino u svemu sumnjivo zašto se vrlo mali procenat medicinskih radnika vakciniše...odnosno većina odbija da primi pomenutu vakcinu

drugo prvi slučaj tog gripa se pojavio 197 i neke godine, iz američke vojne baze izletio (vrlo zanimljivo) i sad ponovo, i ta vakcina je samo dorađena jer je tada izazivala vrlo rijedak sindrom (paralizu-ne znam kako se sindrom zove tri su slova)

Pricala mi je komsinica, medicinska sestra, kako one sve imaju prirodni imunitet i ona se nikada nije vakcinisala user posted image a za ovih 25 godina u bolnici, nije ni bila bolesna

Cujem sada da postoje i dve vakcine (skuplja i jeftinija), toliko o trgovini user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 299
4.11.2009 14:23:47   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Vučko.ba.

1976. je obavljena prva vakcinacija protiv svinjskog gripa u malom mestu u new Jersey-ju. Vakcina jeste izazvala paralizu, o tome sam slušala pre koji dan na HRT-u.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 300
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
Preminule sestre Sara (5) i Tina (9), stra...
Juče, baš oko podneva, deka i unuke kročili su ispod terase Železničke stanice u Novom Sadu kada se ona iznenada obrušil...

Anketa

Cenzura TV programa

Kad biste bili u poziciji da odlucujete, da li biste ukinuli pojedine TV programe i koje?

Ne, ni jedan ne bih ukinula. (16%)

Pink (82%)

Prvu (2%)

Ukupan broj glasova: 99

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here