|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Novi grip AH1N1
4.11.2009 10:28:27   
magnetic

IZVORNA PORUKA: cicko

Deziderm ili Desderman, zelena tecnost o kojoj je rec je dobar dezinficijens. Mi ga nanosimo na ruke i trljamo ih 3-5 minuta pre operacije uz hirursko pranje ruku. Ne ispira se nakon koriscenja.

Ima li toga u apotekama?

Dunja 27.07.2010.
Visnja 23.01.2012.

(odgovor članu cicko)
Direktna veza do poruke: 251
4.11.2009 10:29:42   
cicko
Sto se tice straha ne bih se plasila toliko da nisam trudna... Ovako ne znam sta ciniti. Ja bih se mogla izolovati da zivim sama, ali ovaj moj radi u javnoj ustanovi, ali sto je najgore njega ovaj grip uopste ne uzbudjuje. Kod njega je sve po principu LAKO CEMO! Dzabe sto se ja pazim, kad on ne polaze ni 5 para na zastitu i preventivu.
A ako on zapati virus(kakav god) dok on prodje inkubaciju i ispolji prve simptome ja vec uveliko mogu biti zarazena...

Jedno pitanje za Mihi ili nekog ko se razume: Da li je i covek u inkubaciji zarazan za okolinu ili tek po ispoljavanju simptoma?

(odgovor članu cicko)
Direktna veza do poruke: 252
4.11.2009 10:31:13   
cicko

Joj Magnetic ne znam... Bilo je dok nije pocela tolika potraznja, ali sad stvarno nemam pojma.

IZVORNA PORUKA: magnetic

Deziderm ili Desderman, zelena tecnost o kojoj je rec je dobar dezinficijens. Mi ga nanosimo na ruke i trljamo ih 3-5 minuta pre operacije uz hirursko pranje ruku. Ne ispira se nakon koriscenja.

Ima li toga u apotekama?

(odgovor članu magnetic)
Direktna veza do poruke: 253
4.11.2009 10:45:18   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: anuksunamun

deca pocnu da grickaju nokte i iz ljubomore prema mladjem bratu ili sestri :)njima je ogroman sok kada mama dovede kuci brata ili sestru::::::)))))))))

Nisam mu dovela u kuću ni kuče, a ne brata ili sestru. user posted image

Jedno pitanje za Mihi ili nekog ko se razume: Da li je i covek u inkubaciji zarazan za okolinu ili tek po ispoljavanju simptoma?

Mislim da je zarazan. Naglašavam: mislim! No, sa svinjskim gripom nema da brineš, on simptome ispoljava u roku od 2-3 sata.

(odgovor članu anuksunamun)
  Direktna veza do poruke: 254
4.11.2009 10:47:31   
cicko
Tasha, juce cujem na TV da inkubacija kod novog gripa traje 5-7 dana, zato brinem.

IZVORNA PORUKA: Tasha RR

IZVORNA PORUKA: anuksunamun

deca pocnu da grickaju nokte i iz ljubomore prema mladjem bratu ili sestri :)njima je ogroman sok kada mama dovede kuci brata ili sestru::::::)))))))))

Nisam mu dovela u kuću ni kuče, a ne brata ili sestru. user posted image

Mislim da je zarazan. Naglašavam: mislim! No, sa svinjskim gripom nema da brineš, on simptome ispoljava u roku od 2-3 sata.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 255
4.11.2009 10:49:48   
2002m
Kod nas u Vojvodini rade i skole i vratici, kao da se nista ne desava.
Sinoc sam se cula sa rodjakom iz Borce,kaze da je kod njih produzen raspust do sledeceg utorka.

(odgovor članu cicko)
Direktna veza do poruke: 256
4.11.2009 10:50:32   
Anoniman

Tasha, juce cujem na TV da inkubacija kod novog gripa traje 5-7 dana, zato brinem.

E pa stvarno... user posted image  Ne znam više, a kanda ne znaju ni oni ustvari!

(odgovor članu cicko)
  Direktna veza do poruke: 257
4.11.2009 10:53:47   
cicko

user posted image Kaze ministar prosvete kao produzili su raspust dva dana, jer inkubacija traje 5-7 dana pa da bi ukoliko ima zarazene dece pokazala simptome. Meni vise nista nije jasno...user posted image  user posted image  user posted image

E pa stvarno... user posted image  Ne znam više, a kanda ne znaju ni oni ustvari!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 258
4.11.2009 11:41:08   
2002m
moje dete je trenutno u skoliuser posted image

(odgovor članu cicko)
Direktna veza do poruke: 259
4.11.2009 11:42:02   
Anoniman
Kod mog brata u gimnaziji su identifikovana dva slučaja, od danas obavezno nose maske.

(odgovor članu 2002m)
  Direktna veza do poruke: 260
4.11.2009 11:43:46   
cicko
user posted image  user posted image  user posted image

Kod mog brata u gimnaziji su identifikovana dva slučaja, od danas obavezno nose maske.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 261
4.11.2009 11:45:07   
Anoniman

Jovina gimnazija

(odgovor članu cicko)
  Direktna veza do poruke: 262
4.11.2009 11:46:17   
LillyT

Sto se tice straha ne bih se plasila toliko da nisam trudna... Ovako ne znam sta ciniti. Ja bih se mogla izolovati da zivim sama, ali ovaj moj radi u javnoj ustanovi, ali sto je najgore njega ovaj grip uopste ne uzbudjuje. Kod njega je sve po principu LAKO CEMO! Dzabe sto se ja pazim, kad on ne polaze ni 5 para na zastitu i preventivu.
A ako on zapati virus(kakav god) dok on prodje inkubaciju i ispolji prve simptome ja vec uveliko mogu biti zarazena...

Evo sada sam pitala dragog, kaze da je zarazan user posted image

Zgodna nisam, ali nezgodna jesam

...and all I can do is try

(odgovor članu cicko)
Direktna veza do poruke: 263
4.11.2009 11:48:59   
magnetic

Ja bih to uvela svima i svugde pod OBAVEZNO dok se nije jos vise prosirilo

Dunja 27.07.2010.
Visnja 23.01.2012.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 264
4.11.2009 11:49:15   
cicko
Uuuu, jeuser posted image em mu misa!!!

IZVORNA PORUKA: LillyT

Evo sada sam pitala dragog, kaze da je zarazan user posted image

(odgovor članu LillyT)
Direktna veza do poruke: 265
4.11.2009 12:02:15   
sephora
ja mislim da čovek u inkubaciji nije zarazan jer sam čula da jedan epidemiolog kaže: da je inkubacija 10-tak dana a čovek je zarazan samo dan pre pojave simptoma...tako je i sa boginjama pa kontam da je zaista tako...
što se tiče boginja to sam prostudirala i sigurno je tačno ovo što vam ja kažem!!!
tako da se isto verovatno odnosi i na grip!!!
moja mala je sada u vrtiću a malog sam vodila kod fizijatra na vežbe-tamo svi lekari nose maske a moja beba se slinava od plača vitla po strunjačama koje su blago rečeno ŠTROKAVE!!! i gledam posle moje bebe koja je slinavila, doveli novo dete i nikom ništa...moj mali je zdrav, slinavi od plača ali...fuj,fuj,-ne znam koliko još dugo ću ga tamo voditi-kada se proglasi epidemija sigurno nećemo ići...

(odgovor članu cicko)
Direktna veza do poruke: 266
4.11.2009 12:05:16   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: sephora

ja mislim da čovek u inkubaciji nije zarazan jer sam čula da jedan epidemiolog kaže: da je inkubacija 10-tak dana a čovek je zarazan samo dan pre pojave simptoma...tako je i sa boginjama pa kontam da je zaista tako...
što se tiče boginja to sam prostudirala i sigurno je tačno ovo što vam ja kažem!!!

Iz teme o Varicelli:
Bolesnik je zarazan: 1-2 dana pre pojave ospe, i u toku vezikuloznog stadijuma (tečnost iz mehurića po koži je zarazna) pa sve dok se ne zasuše i poslednje vezikule. Bolesnik u krustoznom stadijumu nije zarazan.
Znači infekcija se prenosi direktno: Phlyge-ovim kapljicama (čitaj: Flüge-ove kapljice, nalaze se u izdahnutom vazduhu), dodirom kože ili veša u periodu pucanja mehurića.
Inkubacija: 14-18 dana.

(odgovor članu sephora)
  Direktna veza do poruke: 267
4.11.2009 12:08:07   
LillyT
Mi ovde pricamo o virusu gripe, nije isto kod svih bolesti, negde si zarazan, negde nisi.

Zgodna nisam, ali nezgodna jesam

...and all I can do is try

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 268
4.11.2009 12:09:30   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: LillyT

Mi ovde pricamo o virusu gripe, nije isto kod svih bolesti, negde si zarazan, negde nisi.

Slažem se.

(odgovor članu LillyT)
  Direktna veza do poruke: 269
4.11.2009 12:13:23   
sephora
ali ja sam ovo za grip čula od epidemiologa na tv-u, znači samo dan pre pojave simptoma a inkubacija za ovaj grip može biti i 10 dana...
sigurno sam dobro zapamtila, imam kakvo takvo medicinsko obrazovanje, samo da je on dobro rekao, znate ono, ako su lagali mene i ja lažem vasuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 270
4.11.2009 12:15:54   
sephora
samo jedna ispravka na mene samu: za boginje nisam mislila na dužinu inkubacije nego virulentnost (1 dan pred izbijanje virus se nalazi u grlu i pljuvački,...)

(odgovor članu LillyT)
Direktna veza do poruke: 271
4.11.2009 13:04:56   
sladjaaaa
Pošto na žalost još uvek nemam decu, i pošto najverovatnije nisam user posted image  ne uzbuđujem se previše oko ovog virusa, koji je po meni isti kao i svaki drugi virus gripauser posted image

(odgovor članu sephora)
Direktna veza do poruke: 272
4.11.2009 13:16:33   
bonita
Drage moje,upravo sam zvala mog lekara i pricala sa njim,malo  u novinama citala i dosla do odluke da ja ovu vakcinu necu primiti.
Ima mnogo nezeljenih dejstava.Temperatura,kasalj,bolovi u misicima,glavobolja,mucnine i plus dejstva koja nisu poznata mogu da se jave.
Takodje.sam procitala da je u Svetskoj vec zabelezen smrtni slucaj posle vakcine,a u Nemackoj je vec jedan pacijent skoro umro.
Kazu da ako se osete reakcije u najbrzem mogucem roku javiti se lekaru posle vakcine.user posted image

Tolko sam se informisala.

Bas sam htela da je primim,ali posle ovoga,neeeeeeee

verujem u ljubav za celi zivot

(odgovor članu magnetic)
Direktna veza do poruke: 273
4.11.2009 13:21:42   
Dora
Ja sam odmah rekla da neću vakcinu, sumnjivo mi to- maltene vakcina nastala pre gripa!user posted image user posted image user posted image
To se neko opet bogati na bolesnim ( a i zdravim) ljudima... Smišljaju razne tablete za mršavljenje, steroide i gluposti... pa su sad počeli i sa bolestima samo da bi ljudi kupovali skupe lekove i vakcine koje su ti isti likovi brzom brzinom smućkali! Ma nek se nose sa njihovim vakcinama!!!

(odgovor članu bonita)
Direktna veza do poruke: 274
4.11.2009 13:24:19   
bonita
IZVORNA PORUKA: Dora

Ja sam odmah rekla da neću vakcinu, sumnjivo mi to- maltene vakcina nastala pre gripa!user posted image user posted image user posted image
To se neko opet bogati na bolesnim ( a i zdravim) ljudima... Smišljaju razne tablete za mršavljenje, steroide i gluposti... pa su sad počeli i sa bolestima samo da bi ljudi kupovali skupe lekove i vakcine koje su ti isti likovi brzom brzinom smućkali! Ma nek se nose sa njihovim vakcinama!!!

[/quote

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

verujem u ljubav za celi zivot

(odgovor članu Dora)
Direktna veza do poruke: 275
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
Preminule sestre Sara (5) i Tina (9), stra...
Juče, baš oko podneva, deka i unuke kročili su ispod terase Železničke stanice u Novom Sadu kada se ona iznenada obrušil...

Anketa

Kako se trenutno osecate?
Pansophia

Radosno (24%)

Tuzno (13%)

Besno (6%)

Uplaseno (2%)

Zabrinuto (30%)

Bezbrizno (24%)

Ukupan broj glasova: 86

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here