Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 6.12.2012 16:00:58
|
|
|
|
nena1410
|
Hvala na tako brzom odgovoru! Hranu pripremam kako pise na kutiji i strogo se pridrzavam, a od cvrste hrane mu sve sama spremam. Nedajem mu bananu, sargarepu, krompir, pirinac ali on i dalje se muci! Najvise se plasim zato sto sad neceda se napinje i bas place dace biti jos gori problem! Mnogo sam ocajna
|
|
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 6.12.2012 16:13:38
|
|
|
|
Anoniman
|
slobodno mu dodaj u vocnu kasicu malo soka od pomorandze ili kivija ili u povrce kasicicu limuna ili paradajza (soka, naravno).
|
|
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 6.12.2012 16:32:36
|
|
|
|
nena1410
|
A jel mu citrusi nece smetati, posto su mi rekli da citruse nesmem jos davati ! Pokusacu sve samo da mu pomognem!
|
|
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 6.12.2012 19:52:04
|
|
|
|
Anoniman
|
mi smo po preporuci pedijatra kad je imala problema sa stolicom davali po kasiku pomorandzinog soka ili kivija i nije joj smetalo, a ne znam ni da li je imala 4 meseca tad. kad smo krenuli sa vocem rekao je da joj slobodno stavimo i malo kivija u kasicu (tad je imala jedva 5 meseci), a kad smo poceli sa povrcem rekao je da dodamo kasicicu limunovog soka ili paradajza (ali za ovo sam videla da joj ne prija pa nisam davala). ako se plasis citrusa, davaj samo voce tipa kruske koje otvara.
|
|
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 13.12.2012 21:03:07
|
|
|
|
Zemunka85
|
Jos jedan zun, LM - koliko sam shvatula kod dojenih beba se tolerise da nemaju stolicu do 5,6,7..10 nebitno koliko dana. Sta to znaci? Da li se to tolerise, ali kao izuzetak, ili to more biti normalno iako je stalno. Moja beba je lepo kakila do skoro tj tri meseca, a onda pocela a 2-3-4dana. Ali onda kada se iskaki to bude ... ne znam .. ja se cak uplasim koliko ima. Cak sam slikala :D da pokazem DR :D, ali sam odustala. I da li to sto se stolice javljaju redje, mozda znaci da je gladna? Ili bi se u slucaju gladi morala javiti zelena stolica? Kao i ovo - stalno citam da je ok da stolica bude sadrzajnija. E sad, posto se slabo razumem :D u gustinu iste, ja se pitam sta to znaci - da li to znaci da pelena bude sto vise umrljana, bez da je bitno koliko toga ima kao sadzaja NA peleni, ili to znaci da tog sadrzaja ima dosta. Boja stolice moje bebe je OK, po YUSu :D, ALI retko tu sada ima nekog sadrzaja. Ok, ima tih "semenkica", ali je mnogo vise pelena prljava tj bude skoro ceeeeeela ukakita, nego sto ima tih semenikica. Pa ne zna gde je granica sa prolivom ....
|
|
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 13.12.2012 21:12:34
|
|
|
|
Zemunka85
|
I jos nestooooo: da li ako beba ne kaki vise dana, znaci da se to skuplja u crevima, pa je neminorvno da kada se desi - toga bude mnoooogo, ili je u tom slucaju potrosnja dobra? Ja kapiram da su mi pitanja preglupa i sada kada citam neka svoja pitanja iz trudnoce, ili sa pocetka roditeljstva .. smesno mi .. ali sta cu .. cekamo blize ..aaallal al :D
|
|
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 13.12.2012 21:16:09
|
|
|
|
branki*
|
nisam strucnjak,a nemam ni iskustva,boza je kakio svaki dan,i sad je tako,ali logicno mi je da ako beba kaki na 3-4 dana da onda ta pelena mora da bude puuna.
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 16.1.2013 20:14:38
|
|
|
|
adulence
|
zene iva mi juce i danas ima nekako drugaciju stolicu,zuckasto braonkastu,aali malo guscu nego inace...sta mi je ciniti???
|
|
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 16.1.2013 21:00:16
|
|
|
|
sneza24
|
Ništa,sve je to normalno ne sekiraj se.
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 16.1.2013 21:10:23
|
|
|
|
mamamikka
|
sem gustine nema drugih promena? Da li se beba napinje dok kaki? Ako je sve ostalo ok onda je verovatno sve u najboljem redu .
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 16.1.2013 21:15:24
|
|
|
|
adulence
|
malo mi se napinjala dok je kakila...
|
|
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 16.1.2013 22:36:04
|
|
|
|
jovicaa
|
şad se i tebi menja mleka, pa se menja i stolica. ali ne znam da li kod dojenih beba stolica moze da bude braonkasta ali normalno je da umesto zlatno zute postane senf zuta recimo
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 16.1.2013 23:12:09
|
|
|
|
adulence
|
pa nije braon nego nekako zuto oker...nije zlatna nego vise oker...al sam ga objasnila...i nekako je kremasta...
|
|
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 17.1.2013 12:46:02
|
|
|
|
Snelle
|
Adulence, to je skroz ok!
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 17.1.2013 13:34:03
|
|
|
|
jacagoga
|
zene moja mrva kaki svaki drugi dan inace je na bebelacu jel to ok? Zaboravila sam da pitam pedijatra
|
|
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 17.1.2013 14:38:29
|
|
|
|
sneza24
|
Normalno je da beba kaki i 5-6 puta u toku dana i jednom u 5-6.
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 17.1.2013 21:54:34
|
|
|
|
adulence
|
evo danas mi je normalno kakila zuto mozda onako senf zuto da vuce na neku zelenkastu ali bas malo malo malo i normalne je gustine...
|
|
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 18.1.2013 10:40:20
|
|
|
|
Skockica
|
Mame, bebac mi ima 10 dana i vec su poceli da ga muce grcici. Mm je uzeo i kapi protiv grcica Biogaia ali su mu u apoteci to jedva dali jer kazu da ne sme pre 15. dana a cak i tada da pitam patronaznu ili pedijatra. Nocas smo mu davali vodicu u kojoj smo prokuvali dva zrnceta kima i vidim da vise prdi od toga.On uglavnom sisa, dajem mu 60 do 90ml dohrane dnevno kad sam komirana od umora, a citala sam da bebcu ne treba davati vode kad iskljucivo sisa. Da li je neko koristio ovu vodicu ili Biogaia kapi ili pak nesto trece u ovom uzrastu i kakva su iskustva?
|
|
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 18.1.2013 12:25:16
|
|
|
|
jacagoga
|
Ja sam davala biogaju od 8og dana i delovala je 15ak dana a onda su opet krenuli jaki grcevi pa sam presla na espumisan. Inace meni je pedijatar rekao da bez obzira da li beba sisa ili ne treba joj davati vodu.
|
|
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 18.1.2013 12:50:07
|
|
|
|
adulence
|
vodica treba svakom zivom bicu bez obzira da li sisa,to su od skoro poceli da praktikuju da ne treba mada ja mislim da treba,mi smo imali blage grcice pa nas je i spasio onaj caj od komoraca hippov...za espumisan sam cula da je dobar kao i za kim prokuvan u vodici...
|
|
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 18.1.2013 13:24:42
|
|
|
|
Skockica
|
Najgore je sto kod nas svako ima neku svoju teoriju. Tu prvenstveno mislim na doktore. Imala sam problem sa ginekolozima sad na red dolaze pedijatri, a svaki ce tvrditi da je stoprocentno u pravu. Dok ce neki govoriti ni slucajno, drugi ce reci sto da ne. Sva sreca da mozemo ovako razmenjivati iskustva. adulence, meni je patronazna sestra rekla da decaci imaju jace grcice, tako da si ti na svu srecu uspela da se spases sa tim cajem, jer i ja ga pijem i mislim da su zbog toga blazi ali ih ne mogu eliminisati. Koliko si ti pila tog caja dnevno? Ja pijem 2 deci, mozda bih trebala da pojacam dozu
|
|
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 18.1.2013 13:33:10
|
|
|
|
Olga75
|
evo tema o grcevima KLIK
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 20.1.2013 1:03:22
|
|
|
|
Skockica
|
Adulence, malocas ja brljam po bebinoj fioki i nadjem hipov caj od komoraca a ja vec danima pijem njihov caj za dojilje koji izmedju ostalog sadrzi komorac pa sam skontala da ti na njega mislis.Ja sam jos dva meseca pre bebinog rodjenja kupila sve po spisku pa sam i zaboravila sta imam
< Poruku je uredio Skockica -- 20.1.2013 1:05:10 >
|
|
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 22.1.2013 20:40:08
|
|
|
|
zocili
|
zdravo mile mame evo i ja da malo prozborim sa vama , moj bebac ima 3,5 meseca lepo napreduje, sisa, ali zadnjih 4 dana ima sluzavu stolicu senf boje sa belim "granulicama" čula sam da je to zbog slinica koje guta, a treba da primi u petak bocu, pa ja bih da čujem dali neka mama ima iskustva sa ovakvom stolicom i kako se "borila" sa time, unapred hvala
|
|
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 22.1.2013 20:55:55
|
|
|
|
Snelle
|
Bele "granulice" ili što bih ja rekla "susam" je potpuno normalan sastojak stolice kod beba. A sluz je posledica prehlade, ako sam dobro razumela reč "slinice" ili si mislila na balice?
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Šta određuje krvnu grupu bebe?Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...
Anketa
PIDZAMApipsKada ste pocele da oblacite pidzamu decici?odmah po rodjenju (
35%)
posle 3 meseca (
22%)
posle 6 meseci (
19%)
posle 9 meseci (
12%)
nakon prve godine (
12%)
Ukupan broj glasova: 171Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!