nenja22
|
a je l' joj daješ neki probiotik (ne znam je l' tu ima nešto slično bio gaia kapima, ili bašnjih) ne mora imati grčeve, da bi se tako nešto uvelo, prosto, može joj pomoći na nivou crevnog sistema, na različite načine, za to probiotici služe. ono što hoću da kažem, kako što verovatno i znaš sama, dojene bebe mogu kakiti i posle svakaog podoja, a i jednom u dve nedelje i to se sve svrstava u normalno. prosto, majčino mleko je takvo da ne mora ostavljati nikakav ostatak, tj. beba može da ga svari do kraja i otud recimo odsustvo kae duži period. to je recimo bio slučaj kod koste od nekog drugog (pre toga se svrstavao u ovu kategoriju redovnih seronjica :)) pa sve do šestog meseca, kad sam počela da mu dajem dohranu. kakio je u proseku jednom u 5-6 dana. e sad, on se pri tom između uglavnom nije mučio, taj dan kad će se iskakiti umeo je da bude uznemireniji, ali ništa strašno, tako da ja, posle početne brige, nisam uglavnom ništa preduzimala. ali ako je slučaj kao kod tovje malene, i dalje mislim da ne treba da se brineš, ali možeš da pokušaš par stvarčica, recimo, to sa probiotikom. takođe, možeš u svoju ishranu da uvedeš više "proterujućih" namirnica (vlakna i tome slično) a isto i da razmotriš koliko tečnosti unosiš i recimo bebici takože da probaš da daješ vodu (iako ja sam od onih što smatraju da im ne treba ako samo sisaju, može možda da pomogne, u fizičkom smislu da razredi crevni sadržaj) isto možeš da probaš one vežbice savijanja nogica, masažu stomačića, sve tako nešto što bi poboljšalo pokretljivost creva, pošto ja nekako verujem da je mguće da je to njoj problem. u svakom slučaju, nemoj se brinuti i vidi i sa pedijatrom na nekoj kontroli, a u međuvremenu, sretno vam :)